Şimdi Ara

direksiyondaki tuş takımı çalışmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2009 cti astra sedan arabam var direksiyondaki tüketim degerlerini gösteren aşagı yukarı tuşu basmıyor birde ses açama kapama tuşu ses alçaltıyor ama yükltmiyor sorun ne olabilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Direksiyondaki Tuş Takımı Çalışmıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Direksiyondaki tuş takımının çalışmaması, araç kullanırken can sıkıcı bir sorundur. Bu sorunun çeşitli nedenleri olabilir ve çözümleri de o nedenlere bağlıdır.

Nedenleri:

• Geçici Sorunlar: Direksiyon tuşlarının geçici olarak çalışmaması, gevşek kablolar, yazılım hataları veya akü bağlantısının zayıf olması gibi nedenlerden kaynaklanabilir.
    • Donanım Arızası: Tuşların kendileri, tuş takımını direksiyona bağlayan kablolar veya kontrol modülü arızalı olabilir.
    • Yazılım Hataları: Yazılım güncellemeleri veya uyumsuz uygulamalar, direksiyon tuşlarının çalışmasını engelleyebilir.
    • Sigorta Atması: Direksiyon tuşlarının sigortası atmış olabilir.

Çözümleri:

• Geçici Sorunları Giderme: Direksiyon tuşlarını yeniden başlatmayı deneyin. Bunun için aracın motorunu kapatın ve birkaç dakika bekleyin, ardından tekrar çalıştırın. Ayrıca gevşek kabloları kontrol edin ve sıkın.
    • Donanım Arızasını Tespit Etme: Direksiyon tuşlarının kablolarını ve kontrol modülünü kontrol edin. Herhangi bir hasar veya gevşek bağlantı olup olmadığını kontrol edin.
    • Yazılım Güncellemelerini Kontrol Etme: Aracınızın yazılımının en son sürüme güncellendiğinden emin olun. Uygunsuz uygulamaları kaldırın veya güncelleyin.
    • Sigortayı Kontrol Etme: Direksiyon tuşlarının sigortasını bulun ve atıp atmadığını kontrol edin. Yanmışsa, yeni bir sigorta ile değiştirin.

Önemli Hususlar:

• Direksiyon tuşlarının geçici olarak çalışmaması, büyük bir soruna işaret etmeyebilir.
    • Ancak, sorun devam ediyorsa veya donanım arızası olduğundan şüpheleniliyorsa, yetkili bir teknisyene başvurmak önemlidir.
    • Direksiyon tuşlarının düzgün çalışmasının, güvenli ve rahat bir sürüş deneyimi için hayati önem taşıdığını unutmayın.
    • Sorunu çözmekte zorlanıyorsanız, aracınızın kullanım kılavuzuna bakın veya çevrimiçi forumlarda yardım isteyin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bir wd 40 sprey al ucuna uzatmasını da tak tuşların arasına çekinmeden pıskırt ve aynı zamanda sürekli tuşu aşağı yukarı hareket ettir . Problemin bitecektir. Eldeki yağlar kirler malesef bu tür problemlere yol açıyor. Uzaktan kumandanızı bir kez açsanız belki çöpe atarsınız o derece de. Kendi aracım punto da aynı sıkıntı vardı spreyle olayı çözdüm komşumda da son kasadan bir önceki vardı sanırım sizin kasa onada sprey uyguladık hiçbir sıkıntısı kalmadı.
  • arkadaşım wd 40 pas sökücü direkiyondaki plastik yüzeye sürülürse olurmu ki bu mahvettmezmi?
  • arkadaşım muhtemelen direksiyon göbeğinde bulunan CIM modül arızalanmıştır yada soketi gevşemiştir. Daha önce serviste, soketin gevşememesi için ücretsiz olarak kelepçe taktılarmı? eğer takılmadıysa servise uğra ücretsiz olarak bu işlemi yapacaklar çünkü bu arızanın kendi üretim hatalarından olduğunu kabul etti opel, eğer bu işlem uygulandı ona rağmen böyle bir arızan varsa CIM modül arızalanmıştır, benimde başıma aynı durum geldi ve modül garantiden değişti. senin tahmini ödeyeceğin ücret 450 Tl civarında olmalı servisteyken sormuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maviay_67

arkadaşım wd 40 pas sökücü direkiyondaki plastik yüzeye sürülürse olurmu ki bu mahvettmezmi?

Yok yok hiç bi zarar vermiyor kendi aracımda ve opel astra da bizzat kendim yaptım. Wd 40 en sevdiğim sprey hem pası kiri ne var ne yoksa arındırıyor temizliyor ve kullandığın yüzeyin üstünde silikonsu yağlı bir tabaka bırakıyor. Elektronikte de çok kullanılır aslında kontak spreyi denilenlere bile 10 basar ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.