Şimdi Ara

2012 - KYK-Sonuçlar Açıklandı! Ana konu. Burada buluşuyoruz. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.705
Cevap
30
Favori
140.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jeain*

quote:

Orijinalden alıntı: elmekoz

quote:

Yurt istiyor musunuz sorsunun cevabına : Sadece genel yurtlara dedim.Acaba açıkta falan kalma durumu olur mu ?

arkadasım bence cok yanlış yapmıssın.gerçi maddi durumunu bilmiyorum.arada cok az bir fark var.eğer aradakı farkı kyk nın sitesinden bak.odeyebılırsenız oncelıkle yuksek ucretlılerı tercıh et.zaten aylık toplamda 180 tlyı yemek parası olarak gerı verıyorlarmıs.gıdecegın yere ve fıyata gore yaz.
    ayrıca yüksek yazmadıgına gore ev tutma sansında zayıf.madem oyle oncelikle genel yurtları sec gelmezse eger yuksek ucretlı gelır yoksa dahada kotu olur.ha bide sonrasında da genele yedekten alırlar sonrada bana kufur etme :) çunku gercekten maddı ımkanlarınızı bılmıyorum.

Yav maddi durumdan sıkıntı yokta değiştirme yapamıyorum.Yanlış yaptım tercihi.O yüzden şimdi nasıl olcak onuda bilmiyorum

Edit : İmla

YOK ARKADASIM DEĞİŞTİREBİLİYORSUN.GÜNCELLEME HAKKIN VAR SON GUNE KADAR CIK TEKRAR GİRİŞ YAP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankizmir -- 18 Ağustos 2012; 21:53:22 >

• Geçen sene üniye yerleşmiştim ama burs ve krediye başvurmamıştım bu sene yeniden kazandım yeni başlarmış gibi mi başvuru yapacağım ekstra birşey yapmadan ?
    Net bir bişey söylerseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .CeM. -- 18 Ağustos 2012; 21:50:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk_588

arkadaşlar kuzenim 2011 de üniye girdi 1 sene hazırlık okudu simdi 1inci sınıfa geçti ve daha önceden kredi başvurusunda bulunmadı , şimdi kredi başvurusunda bulunacak ama 27 ekimde mi başvurmalı yoksa şuan ki başvurulara mı kayıt yaptırmalı yardım lütfen.

birde bu sene aldım seneye istemiyorum bu durum var dimi?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yurt istiyor musunuz sorsunun cevabına : Sadece genel yurtlara dedim.Acaba açıkta falan kalma durumu olur mu ?

arkadasım bence cok yanlış yapmıssın.gerçi maddi durumunu bilmiyorum.arada cok az bir fark var.eğer aradakı farkı kyk nın sitesinden bak.odeyebılırsenız oncelıkle yuksek ucretlılerı tercıh et.zaten aylık toplamda 180 tlyı yemek parası olarak gerı verıyorlarmıs.gıdecegın yere ve fıyata gore yaz.
    ayrıca yüksek yazmadıgına gore ev tutma sansında zayıf.madem oyle oncelikle genel yurtları sec gelmezse eger yuksek ucretlı gelır yoksa dahada kotu olur.ha bide sonrasında da genele yedekten alırlar sonrada bana kufur etme :) çunku gercekten maddı ımkanlarınızı bılmıyorum.

Yav maddi durumdan sıkıntı yokta değiştirme yapamıyorum.Yanlış yaptım tercihi.O yüzden şimdi nasıl olcak onuda bilmiyorum

Edit : İmla

YOK ARKADASIM DEĞİŞTİREBİLİYORSUN.GÜNCELLEME HAKKIN VAR SON GUNE KADAR CIK TEKRAR GİRİŞ YAP

Usta değiştirdim gözümden kaçmış eyvallah yardımın için

• tc yi de baba adını da güvelik kodunu da doğru girdim ama niye açılmıyor ?
  • Öğrenim ve katkı kredisi arasında fark ne
  • Hazırlık sınıfı okuyan Yüksek Lisans öğrencileri, (burs)

bu 10. madde bursdan faydalanamayacaklar listesindeydi. hazırlıktayken burs alamayacağımızı mı kastediyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mad_kid

Hazırlık sınıfı okuyan Yüksek Lisans öğrencileri, (burs)

bu 10. madde bursdan faydalanamayacaklar listesindeydi. hazırlıktayken burs alamayacağımızı mı kastediyor?

Biz yüksek lisans değil, lisans öğrencisiyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

tc yi de baba adını da güvelik kodunu da doğru girdim ama niye açılmıyor ?

http://forum.donanimhaber.com/m_64762241/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64762241
  • Arkadaşlar ilk 5 tercihinden biri ögretmenlikse ve onlardan biri gelirse mebden burs aliyormussun herhalde. Bunun icin nereye basvurmamiz lazim??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kocaeli ile ilgili bilginiz var mi? Yurt başvurusu yapiim mi? Trenle de gtmeyi düşünüyorum, ya da servis oluyormuş...çok kararsızım..not: avrupa yakasindayim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldfingers -- 18 Ağustos 2012; 22:48:06 >
  • @:Alacakaranlik: hocam haril haril cevapliyorsin helal olsun. Bi maasi hakettin

Bu arada arkadaslar vakifta tam bursu okuyan birine ogrenim kredisi cikarsa ne oluyor. Harc yok ki vakifta?

• Öğrenim ve Katkı kredisinin ikisine de başvurmak birinin çıkma ihtimalini etkiler mi?
  • Ben sadece bu geri ödemeli krediyi istiyorum. ama tek bu seçenek yok, burs ve öğrenim kredisi var. bunu mu seçcem ben simdi ?

• Başbakanlık bursu için başvurmak istiyorum.Sanırım kyk üzerinden yapılıyormuş.Ama sadece burs seçeneği yoktu.Şimdi ben burs ve öğrenim kredisiydi sanırım onu seçtim.Orada bahsi geçen burs başbakanlık bursumu?Birde burs çıkmayıp kredi çıkarsa krediyi iptal ettirebiliyor muyuz?Bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin.Yanlış birşey yapmak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poüyk

@:Alacakaranlik: hocam haril haril cevapliyorsin helal olsun. Bi maasi hakettin

Bu arada arkadaslar vakifta tam bursu okuyan birine ogrenim kredisi cikarsa ne oluyor. Harc yok ki vakifta?

:)

Harç ücretinde büyük oranda indirim sağlayan kredi Öğrenim değil, Katkı Kredisidir. Zaten vakıf üniversitelerinde okuyanlar Katkı Kredisi alamıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: G.USTA

Başbakanlık bursu için başvurmak istiyorum.Sanırım kyk üzerinden yapılıyormuş.Ama sadece burs seçeneği yoktu.Şimdi ben burs ve öğrenim kredisiydi sanırım onu seçtim.Orada bahsi geçen burs başbakanlık bursumu?Birde burs çıkmayıp kredi çıkarsa krediyi iptal ettirebiliyor muyuz?Bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin.Yanlış birşey yapmak istemiyorum.

"Başbakanlık Bursu" diye bir şey artık yok. Eskiden T.C. Başbakanlık tarafından ayrıca verilen bir burstu; fakat sonradan KYK'yla birleştirildi. Yani şu an "KYK'nın verdiği Burs" diyebileceğimiz burstan başka bir şey yok.

www.kyk.gov.tr adresindeki başvuru formunda, dediğin gibi, sadece Burs isteğine yönelik bir seçenek yok. "Burs ve Öğrenim Kredisi" seçeneğinde şu olur: Burs çıkarsa çıkar, çıkmazsa Öğrenim Kredisi kesinlikle çıkar. Diyelim ki kredi çıktı ve sen de kredi almak istemiyorsun. Hiçbir şey yapmazsın, gerekli işlemler (notere gidip senet imzalamak vb.) için verilen son gün geçtikten sonra hakkın salınır ve gelecek yılki başvuru dönemini beklersin. Yani çıkan bir şeyi almak, kabul etmek zorunda değilsin.

quote:

Orijinalden alıntı: Akcura

Öğrenim ve Katkı kredisinin ikisine de başvurmak birinin çıkma ihtimalini etkiler mi?

Hayır.

quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

Ben sadece bu geri ödemeli krediyi istiyorum. ama tek bu seçenek yok, burs ve öğrenim kredisi var. bunu mu seçcem ben simdi ?

Yukarıda G.USTA'ya da bahsettim. O seçeneği seçtiğinde şu olur: Burs çıkarsa çıkar, çıkmazsa Öğrenim Kredisi çıkar. Kredi çıktığında da kabul etmek ve almak zorunda değilsin. Hiçbir işlem yapmazsın, hakkın salınır, gelecek yılki başvuru dönemini beklersin.

quote:

Orijinalden alıntı: whitelife94

Öğrenim ve katkı kredisi arasında fark ne

Öğrenim Kredisi: Bursun geri ödemeli versiyonu
    Katkı Kredisi: Harç ücretinde büyük oranda indirim sağlayan kredi

www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#ogrenim
    www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#katki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 18 Ağustos 2012; 23:47:49 >

• quote:

quote:

arkadaşlar kuzenim 2011 de üniye girdi 1 sene hazırlık okudu simdi 1inci sınıfa geçti ve daha önceden kredi başvurusunda bulunmadı , şimdi kredi başvurusunda bulunacak ama 27 ekimde mi başvurmalı yoksa şuan ki başvurulara mı kayıt yaptırmalı yardım lütfen.

bize yardım yok mu
  • quote:

quote:

quote:

bize yardım yok mu

Kuzenin bir ara sınıf öğrencisi, yani üniversitede okumakta olan öğrenci olduğu için, maalesef sorumlu olduğu başvuru dönemi geçti. 5 Ağustos son gündü.

"Bu sene aldım, seneye istemiyorum." derken, bu yıl çıkan şeyi 1 yıl alıp bırakmaktan bahsediyorsan, böyle bir olanak var. "Bu yıl kredi çıktı; ama almak istemiyorum. Gelecek yıl tekrar başvurabilir miyim?" diyorsan, böyle bir olanak da mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

quote:

quote:

bize yardım yok mu

Kuzenin bir ara sınıf öğrencisi, yani üniversitede okumakta olan öğrenci olduğu için, maalesef sorumlu olduğu başvuru dönemi geçti. 5 Ağustos son gündü.

"Bu sene aldım, seneye istemiyorum." derken, bu yıl çıkan şeyi 1 yıl alıp bırakmaktan bahsediyorsan, böyle bir olanak var. "Bu yıl kredi çıktı; ama almak istemiyorum. Gelecek yıl tekrar başvurabilir miyim?" diyorsan, böyle bir olanak da mevcut.

tamam çok teşekürler.

• Arkadaşlar bu yüksek ücretli yurt nedir? Yani demişsiniz ki genel yurtlardan 20-60 lira farkı var. Hizmetler daha iyi falan buraya kadar ok. Ben DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (KÜTAHYA)

SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU
    BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (İÖ) burayı kazanmışım ve KYK'nın sitesinden yurtlara baktığımda Simav Öğrenci Yurdu (Kütahya) yurt ücreti 141 TL, depozito 190 TL. Şimdi bu genel yurt mu yüksek ücretli yurt mu? Her ilde genel ve yüksek ücretli yurt var mı?

2012 Ocak itibariyle yatak ücreti 105 TL imiş. Bu yatak ücreti aslında yurtta kalma ücreti değil mi? O zaman bu yazdığım yurt yüsek ücretli yurt mu?

Bir sorum daha olacak. Her yurtta konaklama dışında günde 2-3 öğün yemek, çamaşırhane ve eşyaları koymak için dolaplar olmuyor mu? Bunlar temel ihtiyaç çünkü olması lazım. Cevaplarsanız sevinirim. Yani merak ettiğim tüm yurtlar için asgari (en az) yani minimum olarak verilen hizmetler nedir? Bunu çok merak ediyorum. Çamaşırhanesi, günlük yemek öğünleri, yatağı olmayan bir yurt düşünemiyorum.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.