Şimdi Ara

2012 - KYK-Sonuçlar Açıklandı! Ana konu. Burada buluşuyoruz. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.705
Cevap
30
Favori
140.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bilginiz olsun burs olayinda ailedeki cocuk sayisi ve baba yada annenin mumur olup olmamasi onemli! Memur ise burs ihtimali yok gibi bisey ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuz1928

quote:

Orijinalden alıntı: CRU€L

quote:

Orijinalden alıntı: yavuz1928

Baba adı yanlış diyor kaç kere denedim ?

Niye güldün

Komik bir durum değil mi? Altında yanlış anlamlar aramayalım lütfen!!
  • beyler gerçek bilgileri birebir doldurmayın çok incelemiyorlar eminim, arkadaş yalan yanlış doldurdu. burs çıktı. halbuki çıkmasının imkanı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meminaydos

Arkadaslar bilginiz olsun burs olayinda ailedeki cocuk sayisi ve baba yada annenin mumur olup olmamasi onemli! Memur ise burs ihtimali yok gibi bisey ..

tam tersi olması gerekmiyor mu? Yani memur çocuğu ise burs şansının artması. Sonuçta belli ve genelde orta-düşük maaş alan bir kesim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gençler bilkent yurdunda kalacam kyk başvurusunda yurt istemiyorum mu işaretleyecem
  • OKulun kendine ait yurtları KYK ya mı girior
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

Ya başvuruda bilkent üniversitesi neden gözükmüyor ? Yoksa ben mi bulamadım...

İ.D. Bilkent olarak
  • arkadaşlar ilk 5 tercih öğretmenlik olup tutturanlara karşılıksız başbakanlık bursu veriliyormuş. kykdan mı başvuracağız ? birde benim babam emekli fakat başka işlerde yapıyor, kyk da sorulmuş... altındaki arabanın vergisi 2.500 tl yıllık. bende burs isterim yinede açıkcası fazladan para göz cıkarmaz. madem bu benim yasal hakkım.. peki bu ilk 5 öğretmenlik tuttuğu zaman herekese verirler mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shooter 54

beyler gerçek bilgileri birebir doldurmayın çok incelemiyorlar eminim, arkadaş yalan yanlış doldurdu. burs çıktı. halbuki çıkmasının imkanı yok.

dostum sonradan takibe alıyolarlarmış süphe ederlerse. eğer yalansa bilgiler aynen geri istiyolarmış o güne kadar aldığı burs paralarını
  • quote:

beyler gerçek bilgileri birebir doldurmayın çok incelemiyorlar eminim, arkadaş yalan yanlış doldurdu. burs çıktı. halbuki çıkmasının imkanı yok.

SGK'da gözüken bilgilerde gerçek verilerden mümkün olduğu kadar sapmamak gerekiyor (Çok büyük bir düşürme olmadıkça maaş yuvarlaması yapabilirsiniz mesela.); çünkü KYK'nın bunları araştırıp bulması artık zor değil. Ta aralık ayında açıklanıyor.

Fakat SGK'da gözükmeyen ek gelirleri ve diğer bilgileri yazmamanız önemli değil. Sigortasız çalışan birini "işsiz" diye gösterebilirsiniz mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: .CeM.

Geçen sene üniye yerleşmiştim ama burs ve krediye başvurmamıştım bu sene yeniden kazandım yeni başlarmış gibi mi başvuru yapacağım ekstra birşey yapmadan ?
    Net bir bişey söylerseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

yardım
  • quote:

quote:

Geçen sene üniye yerleşmiştim ama burs ve krediye başvurmamıştım bu sene yeniden kazandım yeni başlarmış gibi mi başvuru yapacağım ekstra birşey yapmadan ?

yardım

Önceki üniversitendeki kaydın silindiyse, bu yıl yeni bir üniversiteye yeni bir kayıtla yerleşeceksen, üniversiteye yeni yerleşenler için geçerli olan şu anki başvuru döneminde başvurabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

quote:

yardım

Önceki üniversitendeki kaydın silindiyse, bu yıl yeni bir üniversiteye yeni bir kayıtla yerleşeceksen, üniversiteye yeni yerleşenler için geçerli olan şu anki başvuru döneminde başvurabilirsin.

Aynı durumda ben de varım. Hala eski okulumda kaydım var. İlk defa KYK'ya başvuru yapmadan önce eski okulumdan kaydımı silmem gerekir değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Efsunger

quote:

quote:

quote:

yardım

Aynı durumda ben de varım. Hala eski okulumda kaydım var. İlk defa KYK'ya başvuru yapmadan önce eski okulumdan kaydımı silmem gerekir değil mi?

Bu ayrıntı hakkında kesin bilgim yok, KYK'ya sorman daha iyi olacaktır; ama önceki üniversitende kaydın mevcut olduğu için KYK tarafından ara sınıf öğrencisi olarak gözükebileceğini düşünüyorum. (Ara sınıf öğrencileri için olan başvuru dönemi de geçti.)

• yha ben öncelikli genel yurtlar dedim şimsi ne olcak hem genel yurtlardan hemde yüksek ücretli yurtlardan yedek sırası mı gelcek
  • quote:

Orijinalden alıntı: -mehmet-

quote:

Orijinalden alıntı: elmekoz

quote:

Orijinalden alıntı: Ömer Fidanboy

BU BURSLAR 12 AY MI VERİLİYOR ?

almadıgım için kesin bilmemekte ve soylenene gore basbakanlık yani geri ödemesiz olan 12 ay diğerleri geri ödenense 9 ay diye biliyorum.ayrıca basbakanlık alttan 3 den fazla dersın olursa kesılıyor

Kadeş bu başbakanlık bursu diye geçen burs kyk nın geri ödemesiz olan bursu mu ? yani ikisi de aynı ?
    Ben farklı sanıyodum.

evt aynıymış.zaten basvuruda burs+ogrenım+katkı dıye gecıyor

• quote:

quote:

SGK'da gözüken bilgilerde gerçek verilerden mümkün olduğu kadar sapmamak gerekiyor (Çok büyük bir düşürme olmadıkça maaş yuvarlaması yapabilirsiniz mesela.); çünkü KYK'nın bunları araştırıp bulması artık zor değil. Ta aralık ayında açıklanıyor.

Fakat SGK'da gözükmeyen ek gelirleri ve diğer bilgileri yazmamanız önemli değil. Sigortasız çalışan birini "işsiz" diye gösterebilirsiniz mesela.

kardeş asıl sorun bu göstermelerden başka.mesela anneniz ev hanımı babanızda devlet memuru.şimdi annenizle ilgili ev hanımı (sosyal guvenlık hak sahıplıgı yok) mu ısaretlıyeceksınız yoksa calısmıyor işsizi mi

• quote:

Orijinalden alıntı: newmayin

yha ben öncelikli genel yurtlar dedim şimsi ne olcak hem genel yurtlardan hemde yüksek ücretli yurtlardan yedek sırası mı gelcek

Evet, iki yurt tipinin de yedek listesinde yer alacaksın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yardım

Bu ayrıntı hakkında kesin bilgim yok, KYK'ya sorman daha iyi olacaktır; ama önceki üniversitende kaydın mevcut olduğu için KYK tarafından ara sınıf öğrencisi olarak gözükebileceğini düşünüyorum. (Ara sınıf öğrencileri için olan başvuru dönemi de geçti.)

Anladım, o zaman hiç riske girmeden kaydı sildirip başvuru yapmak daha mantıklı gözüküyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yardım

Teşekkürler kaydımı bu cuma sildireceğim o hafta pazar başvurular bitiyor durumu böyle çözmeye çalışacağım umarım sıkıntı olmaz.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.