Şimdi Ara

2012 - KYK-Sonuçlar Açıklandı! Ana konu. Burada buluşuyoruz. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.705
Cevap
30
Favori
140.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: Prens Andrey

Kazandığım unıversıtenın (Anadolu) yurdunun çıkma ıhtımalı varmı?

O yurt, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne ya da üniversiteyle ilişkili bir kuruma mı bağlıysa, çıkıp çıkmaması üniversitene bağlı, KYK'yla ilgili bir şey değil.

Kredi Yurtlar kurumu diye geçiyor üniversite haritasında
  • quote:

quote:

quote:

Kazandığım unıversıtenın (Anadolu) yurdunun çıkma ıhtımalı varmı?

O yurt, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne ya da üniversiteyle ilişkili bir kuruma mı bağlıysa, çıkıp çıkmaması üniversitene bağlı, KYK'yla ilgili bir şey değil.

Kredi Yurtlar kurumu diye geçiyor üniversite haritasında

KYK'ya bağlıysa çıkabilir o zaman.
  • Babam ve annem 2001 de bosandi, annem 2 sene once oldu oncelik kismindan anne ve babasi bosanmisi secebilir miyim? Nufus mudurlugunden kagit alabiliyormusum buna dair kyk yi ariyorum bilgi almak icin bayram dolayisiyla kapali galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demin başvuru yaptım. Sonradan tekrar giriş yapmayı denedim ama olmuyor . Bide hazırlıkta burs veriliyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: realchaosx

Babam ve annem 2001 de bosandi, annem 2 sene once oldu oncelik kismindan anne ve babasi bosanmisi secebilir miyim? Nufus mudurlugunden kagit alabiliyormusum buna dair kyk yi ariyorum bilgi almak icin bayram dolayisiyla kapali galiba.

Başın sağ olsun öncelikle. Sadece annesini ya da sadece babasını kaybedenler zaten KYK için öncelikli değil. Her ikisini de kaybedenlere öncelik tanınıyor. Öncelik sorusunda annenin-babanın boşanmış olduğunu söyleyen seçeneği seç. Aile bilgileri kısmında da "Anne Ölü Baba Sağ" seçeneğini seçersin.

KYK, Ramazan Bayramı nedeniyle kapalı olabilir. Kesin bilgiler almak için bayramdan sonra aramayı tercih edebilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: hotlock

Demin başvuru yaptım. Sonradan tekrar giriş yapmayı denedim ama olmuyor . Bide hazırlıkta burs veriliyormu ?

Hata mı veriyor, ne oluyor?

Lisans eğitimi önce hazırlık sınıfı öğrencileri KYK'nın her olanağından yararlanabilir. Yani Burs da çıkabilir, alabilir. (Yüksek lisans eğitimi öncesi hazırlık sınıfı öğrencilerine Burs verilmiyor ama.)

• Zaten üniversite öğrencisi olanlar için başvuru ne zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: F4

Zaten üniversite öğrencisi olanlar için başvuru ne zaman?

Geçti maalesef. Son gün 5 Ağustos'tu.
  • quote:

quote:

Hadi ya. Seneye bana hatırlatır mısın?
  • quote:

quote:

quote:

Hadi ya. Seneye bana hatırlatır mısın?

Güzel istek. Temmuzun son haftasını ve ağustosun ilk haftasını kapsayan bir başvuru dönemi oluyor. Bu döneme yaklaştığımızdawww.kyk.gov.tr adresini takip etmeye başlayabilirsin. Ama unutmazsam hatırlatırım.

• Arkadaşlar KYK burs, kredi başvurularını ben çarşamba günü yapmayı planlıyorum.Bu başvurularda erken yada geç başvurmanın bir önemi var mı?
  • babamın üzerine köyde arsa var ama sadece kagıt üzerinde babamın.onuda yazacakmıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: miü

Arkadaşlar KYK burs, kredi başvurularını ben çarşamba günü yapmayı planlıyorum.Bu başvurularda erken yada geç başvurmanın bir önemi var mı?

Yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: realchaosx

Babam ve annem 2001 de bosandi, annem 2 sene once oldu oncelik kismindan anne ve babasi bosanmisi secebilir miyim? Nufus mudurlugunden kagit alabiliyormusum buna dair kyk yi ariyorum bilgi almak icin bayram dolayisiyla kapali galiba.

Başın sağ olsun öncelikle. Sadece annesini ya da sadece babasını kaybedenler zaten KYK için öncelikli değil. Her ikisini de kaybedenlere öncelik tanınıyor. Öncelik sorusunda annenin-babanın boşanmış olduğunu söyleyen seçeneği seç. Aile bilgileri kısmında da "Anne Ölü Baba Sağ" seçeneğini seçersin.

KYK, Ramazan Bayramı nedeniyle kapalı olabilir. Kesin bilgiler almak için bayramdan sonra aramayı tercih edebilirsiniz.

quote:

Demin başvuru yaptım. Sonradan tekrar giriş yapmayı denedim ama olmuyor . Bide hazırlıkta burs veriliyormu ?

Hata mı veriyor, ne oluyor?

Lisans eğitimi önce hazırlık sınıfı öğrencileri KYK'nın her olanağından yararlanabilir. Yani Burs da çıkabilir, alabilir. (Yüksek lisans eğitimi öncesi hazırlık sınıfı öğrencilerine Burs verilmiyor ama.)

Ha bire biseyler yanlis diyor ama kontrol edince hpsi dogru. Hazirliga burs verilmiyorsa zaten basvuru yapmaminda pek bir anlami yokmus.

• quote:

Ha bire biseyler yanlis diyor ama kontrol edince hpsi dogru. Hazirliga burs verilmiyorsa zaten basvuru yapmaminda pek bir anlami yokmus.

"Hazırlık sınıfı öğrencileri Burs alamıyor." demedim ki ben.

Lisans eğitimi öncesi hazırlık sınıfı öğrencileri Burs alabilir. Yani sen de hazırlık sınıfındayken alabilirsin. (Yüksek lisans eğitimi öncesi hazırlık sınıfı öğrencileri alamıyor.)
  • Arkadaşlar ben başvuru için giriş yapıyorum ama kazandığım üniversite ve bölüm gelmiyor.yardım edin lütfen..
  • İlk 100 bursu için nasıl başvurmalıyım? burs, öğrenim katkı kredisi falan soruyor hangisini seçmeliyim? Hiçbir şey anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dragonborn

İlk 100 bursu için nasıl başvurmalıyım? burs, öğrenim katkı kredisi falan soruyor hangisini seçmeliyim? Hiçbir şey anlamadım

KYK'nın "İlk 100 Bursu" adında verdiği özel bir burs türü yok aslında. Sadece, ilk 100'e girmeyi başarmış öğrenciler "KYK'nın Bursu" için öncelikli oluyor ve normal burs ücretinin 3 katı ödeniyor. Kısacası, normal burs başvuru prosedüründen farklı bir şey yok.

Öğrenim Kredisi: Bursun geri ödemeli versiyonu
    Katkı Kredisi: Harç ücretinde büyük oranda indirim sağlayan kredi

Eğer Katkı Kredisi istemiyorsan, başvuru formunda, söz konusu istek sorusunda, "Burs ve Öğrenim Kredisi" seçeneğini seçersin. Zaten KYK için öncelikli olduğun için sana Burs çıkacak. Formun diğer kısımlarını da doldurup, en alttaki tuşa tıklayarak formu gönderiyorsun. Bu kadar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: susamam28074

Hiçbir yurdun çıkmama olasılığı varmı

Türkiye'de yurtsuz bir il olsaydı "Var" derdim; ama yok.

Asil listeden (ilk yerleştirmelerde) bir yurt kazanamazsanız, yedek listeye kalıyorsunuz. Yedek liste ilerledikçe ve sıra size geldikçe, o an boş kontenjan olan herhangi bir yurda yerleştiriliyorsunuz.

Boş kontenjan olursa herhangi bir yurda yerleştirilirsin demişsin. Mesela yedeğe kaldığımızda şu yurda şu sıradan yedekte yerleştirildiniz filan demiyor mu? Eğer sadece yedek sıra verip sıramız gelince de herhangi bir yurda yerleştirirse çok fena. Hadi uzak bir yere atarsa?

• Bu sene 1.sinif olacagim ama bu sene degil de 2.sinifta basvurmak istiyorum burs ve krediye olabilir dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuly -- 20 Ağustos 2012; 22:08:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foster the people

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: susamam28074

Hiçbir yurdun çıkmama olasılığı varmı

Türkiye'de yurtsuz bir il olsaydı "Var" derdim; ama yok.

Asil listeden (ilk yerleştirmelerde) bir yurt kazanamazsanız, yedek listeye kalıyorsunuz. Yedek liste ilerledikçe ve sıra size geldikçe, o an boş kontenjan olan herhangi bir yurda yerleştiriliyorsunuz.

Boş kontenjan olursa herhangi bir yurda yerleştirilirsin demişsin. Mesela yedeğe kaldığımızda şu yurda şu sıradan yedekte yerleştirildiniz filan demiyor mu? Eğer sadece yedek sıra verip sıramız gelince de herhangi bir yurda yerleştirirse çok fena. Hadi uzak bir yere atarsa?

Eğer gittiğin ilde 1 tane yurt varsa, yedek listeye kalsan da yurdun adını yazar. Çünkü sıra geldiğinde yerleşeceğin yurt bellidir.

Ama çok yurtlu bir yere gidiyorsan, belli bir yurt adı yazmaz. Çünkü yedek listeler yurda özel değildir, il bazındadır. O ile gelen öğrenciler için bir tane "genel yurt yedek listesi" oluşturulur, bir tane de -gittiğiniz ilde yüksek ücretli yurt varsa- "yüksek ücretli yurt yedek listesi" oluşturulur. Sıra geldiğinde o an boş kontenjanı olan yurtlardan birine yerleştiriliyorsunuz.

Çıkan yurdun kampüsünüze uzak olup olmaması şansa kalmış maalesef. Eğer uzak bir yer çıkarsa, daha sonra kampüse yakın bir yurda geçiş yapmayı deneyebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.