Şimdi Ara

2012 - KYK-Sonuçlar Açıklandı! Ana konu. Burada buluşuyoruz. (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.705
Cevap
30
Favori
140.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: Foster the people

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: susamam28074

Hiçbir yurdun çıkmama olasılığı varmı

Türkiye'de yurtsuz bir il olsaydı "Var" derdim; ama yok.

Asil listeden (ilk yerleştirmelerde) bir yurt kazanamazsanız, yedek listeye kalıyorsunuz. Yedek liste ilerledikçe ve sıra size geldikçe, o an boş kontenjan olan herhangi bir yurda yerleştiriliyorsunuz.

Boş kontenjan olursa herhangi bir yurda yerleştirilirsin demişsin. Mesela yedeğe kaldığımızda şu yurda şu sıradan yedekte yerleştirildiniz filan demiyor mu? Eğer sadece yedek sıra verip sıramız gelince de herhangi bir yurda yerleştirirse çok fena. Hadi uzak bir yere atarsa?

Eğer gittiğin ilde 1 tane yurt varsa, yedek listeye kalsan da yurdun adını yazar. Çünkü sıra geldiğinde yerleşeceğin yurt bellidir.

Ama çok yurtlu bir yere gidiyorsan, belli bir yurt adı yazmaz. Çünkü yedek listeler yurda özel değildir, il bazındadır. O ile gelen öğrenciler için bir tane "genel yurt yedek listesi" oluşturulur, bir tane de -gittiğiniz ilde yüksek ücretli yurt varsa- "yüksek ücretli yurt yedek listesi" oluşturulur. Sıra geldiğinde o an boş kontenjanı olan yurtlardan birine yerleştiriliyorsunuz.

Çıkan yurdun kampüsünüze uzak olup olmaması şansa kalmış maalesef. Eğer uzak bir yer çıkarsa, daha sonra kampüse yakın bir yurda geçiş yapmayı deneyebilirsiniz.

Peki ben yurda yerleştirilene kadar yani yedekteyken istediğim yurdun misafirhanesinde kalabilir miyim?

Edit: Bir de bu bir yurttan başkasına geçiş olayı çok zor bir şey mi, çok uğraştırır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foster the people -- 20 Ağustos 2012; 17:13:11 >

• KYK BAŞVURUSUNDA ÜNİVERSİTE BİLGİLERİM GELMİYOR
  • quote:

Peki ben yurda yerleştirilene kadar yani yedekteyken istediğim yurdun misafirhanesinde kalabilir miyim?

Edit: Bir de bu bir yurttan başkasına geçiş olayı çok zor bir şey mi, çok uğraştırır mı?

Tek ya da az yurt bulunan illerde sorun olmaz. Misafirhaneler öğrenci alımına açıktır. Ama çok yurtlu illerde (İstanbul gibi) her yurdun misafirhanesi öğrenci kabul etmeyebilir. Bu nedenle, gideceğiniz yerin KYK Bölge Müdürlüğünü arayıp, hangi misafirhanelerin öğrenci aldığını sormanız lazım.

Yurtlar arası geçiş prosedürünün ayrıntıları hakkında bilgim yok; ama zor bir şey olmasa gerek. Birkaç arkadaşım KYK yurtları arasında geçiş yapabilmişti. Ya kalmakta olduğun yurda, ya geçiş yapacağın yurda ya da KYK Bölge Müdürlüğüne dilekçe veriyorsun. Bir de geçiş yapacağın yurtta o an boş yer olması lazım.

• quote:

quote:

Tek ya da az yurt bulunan illerde sorun olmaz. Misafirhaneler öğrenci alımına açıktır. Ama çok yurtlu illerde (İstanbul gibi) her yurdun misafirhanesi öğrenci kabul etmeyebilir. Bu nedenle, gideceğiniz yerin KYK Bölge Müdürlüğünü arayıp, hangi misafirhanelerin öğrenci aldığını sormanız lazım.

Yurtlar arası geçiş prosedürünün ayrıntıları hakkında bilgim yok; ama zor bir şey olmasa gerek. Birkaç arkadaşım KYK yurtları arasında geçiş yapabilmişti. Ya kalmakta olduğun yurda, ya geçiş yapacağın yurda ya da KYK Bölge Müdürlüğüne dilekçe veriyorsun. Bir de geçiş yapacağın yurtta o an boş yer olması lazım.

Bu konularda bayağı bilgilisin çok yardımcı oldun teşekkürler

• Bu yüksek ücretli yurtlar da üniversitelerin yurtları yani KYK'nın yurtları değil mi? Peki bu yurtlar da genel yurtlar gibi üniversite çevresinde midir?

Biri bi önceki sayfada Anadolu yurtlarından bahsetmiş o ne ola ki?

Yurtlarda hırsızlık kavga vs gibi olaylarda yurt yöneminin tavrı nasıldır? Yani bir hırsızlık oldu bir eşyamız çalındı kimin yaptığı belli oldu vs bu adamı tutup da yine aynı odada konaklamsına izin vermezler herhalde değil mi?Aynı şey kavgacı insanlar için de geçerli midir? Yurt kuralları katı mıdır nasıldır?

Genel yurtlar için kira ödemelerini 3 ayda bir yapılıyor diye okudum bir de orda belirtiln değerde bir depozito vardı. Kirayı 3 aylık peşin mi veriyoruz? Ödemeyi de baştan yapıyoruz galiba? Şimdi öğrenci adam yarıyıl tatilinde yurtta kalmak istemez kalmaz hatta mecburi değilse. Yurt kira ödemelerinde ve öğrenim, katkı kredisi ya da burslarda bu tatiller dikkate alınmıyor değil mi? alınacak verilecek kesilmeden yapılıyor yani süresi geldiğinde? Peki bu burs ve öğrenciye verilen krediler bahar dönemi bittiği gibi kesiliyor mu yoksa devam mı ediyor?

• Siteye giriyor mu beyler ?
  • arkadaşlar bu geri ödemeli krediyi aldım diyelim işte okuldan mezun olana kadar 4 yada 5 sene aldık diyelim.okuldan mezun olduk yaklaşık 10-13 milyar borçlu olucaz devlete ve diyelim ki uzun bi süre işe giremedim ben işe girmediğim sürece ödeme zorunluğum var mı yani atıyorum 2 yıl içerisinde bi işe girdin ordan maaşından kesilecek ama diyelim ki giremedim belli bi yıl geçtikten sonra onu gene ödemek zorundamıyım yoksa işe girene kadar bi zorunluluğum yok mu nedir durum.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ripper Roo

Bu yüksek ücretli yurtlar da üniversitelerin yurtları yani KYK'nın yurtları değil mi? Peki bu yurtlar da genel yurtlar gibi üniversite çevresinde midir?

Yurtlarda hırsızlık kavga vs gibi olaylarda yurt yöneminin tavrı nasıldır? Yani bir hırsızlık oldu bir eşyamız çalındı kimin yaptığı belli oldu vs bu adamı tutup da yine aynı odada konaklamsına izin vermezler herhalde değil mi?Aynı şey kavgacı insanlar için de geçerli midir? Yurt kuralları katı mıdır nasıldır?

Genel yurtlar için kira ödemelerini 3 ayda bir yapılıyor diye okudum bir de orda belirtiln değerde bir depozito vardı. Kirayı 3 aylık peşin mi veriyoruz? Ödemeyi de baştan yapıyoruz galiba? Şimdi öğrenci adam yarıyıl tatilinde yurtta kalmak istemez kalmaz hatta mecburi değilse. Yurt kira ödemelerinde ve öğrenim, katkı kredisi ya da burslarda bu tatiller dikkate alınmıyor değil mi? alınacak verilecek kesilmeden yapılıyor yani süresi geldiğinde? Peki bu burs ve öğrenciye verilen krediler bahar dönemi bittiği gibi kesiliyor mu yoksa devam mı ediyor?

Yüksek ücretli yurtlar da, genel yurtlar gibi KYK'ya bağlı devlet yurtlarıdır.

Yüksek ücretli yurtlar zaten her yerde yok ve çok sayıda değiller. İstanbul'da bile 5 yerde var ve her üniversitenin kampüsüne yakın oldukları söylenemez. Yani her yüksek ücretli yurdun üniversite kampüslerine yakın konumlarda olduğunu söyleyemeyiz.

O arkadaşın "Anadolu" dediği şey "Anadolu Üniversitesi"ydi. :)

Yurt ücretlerini ayda bir alan da var, 3 ayda bir alan da var. Depozito teminattır, yurt kaydı sırasında peşin olarak veriliyor.

KYK yurtlarının ücretlerini ödemede tatiller dikkate alınmıyor. Mesela yazın yurtta kalmayıp eve gitseniz de yurt ücretini ödüyorsunuz. Burs ve Öğrenim Kredisi de yaz-kış ayrımı olmaksızın, tatilde olsanız da, her ayın 7'sinde yatırılır. Güz dönemi, bahar dönemi, yaz okulu dönemi ayrımı yok.

3. paragrafındaki soruları bizzat KYK yurdunda kalanlar yanıtlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 20 Ağustos 2012; 17:58:49 >

• LYS'de ham puanda ilk 500'e girdim TS1'de. Başvuru yapıp burs alabileceğim başka kurumlar var mı?
  • Okula kayıt yaptırmadan başvurabiliyor muyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelescan

Okula kayıt yaptırmadan başvurabiliyor muyum?

Zaten üniversiteye kayıt dönemi eylülün ilk haftasında, KYK başvuruları da 26 Ağustos'ta sona eriyor. Kayıt yaptırmadan başvurmuş olunuyor yani. :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ripper Roo

Bu yüksek ücretli yurtlar da üniversitelerin yurtları yani KYK'nın yurtları değil mi? Peki bu yurtlar da genel yurtlar gibi üniversite çevresinde midir?

Yüksek ücretli yurtlar da, genel yurtlar gibi KYK'ya bağlı devlet yurtlarıdır.

Yüksek ücretli yurtlar zaten her yerde yok ve çok sayıda değiller. İstanbul'da bile 5 yerde var ve her üniversitenin kampüsüne yakın oldukları söylenemez. Yani her yüksek ücretli yurdun üniversite kampüslerine yakın konumlarda olduğunu söyleyemeyiz.

O arkadaşın "Anadolu" dediği şey "Anadolu Üniversitesi"ydi. :)

Yurt ücretlerini ayda bir alan da var, 3 ayda bir alan da var. Depozito teminattır, yurt kaydı sırasında peşin olarak veriliyor.

KYK yurtlarının ücretlerini ödemede tatiller dikkate alınmıyor. Mesela yazın yurtta kalmayıp eve gitseniz de yurt ücretini ödüyorsunuz. Burs ve Öğrenim Kredisi de yaz-kış ayrımı olmaksızın, tatilde olsanız da, her ayın 7'sinde yatırılır. Güz dönemi, bahar dönemi, yaz okulu dönemi ayrımı yok.

3. paragrafındaki soruları bizzat KYK yurdunda kalanlar yanıtlar.

Hocam hızır gibisiniz valla. bu kiraları da depozito gibi baştan mı alıyorlar. Ona göre parayı ayarlamak lazım önceden ne olur ne olmaz.

• hem burs hem öğrenim kredisi hem de katkı kredisi istedim 3 ü de gelir mi arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burs katkı kredisi ve öğrenim kredisi istedim ikisi mi çıkıyor
  • arkadaşlar KYK başvurusunda annenizin mesleği diyor ya annem ev hanımı ne yapacağım boş mu bırakacağım?? Lütfen bir yardım..

• arkadaşlar bilgisi olan kimse mi yok annem ev hanımı annenizin mesleği kısmını boş mu bırakacağım hiç ellemeyecek miyim????
  • Ya bu burs,öğrenim kredisi,katkı kredisi tam olarak nasıl oluyor?Bide bunları nasıl geri ödüyoruz hemen okul bitince mi yoksa işe girince falan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edin Dzeko

Ya bu burs,öğrenim kredisi,katkı kredisi tam olarak nasıl oluyor?Bide bunları nasıl geri ödüyoruz hemen okul bitince mi yoksa işe girince falan mı?

PM'de anlattım. :)
  • quote:

quote:

Ya bu burs,öğrenim kredisi,katkı kredisi tam olarak nasıl oluyor?Bide bunları nasıl geri ödüyoruz hemen okul bitince mi yoksa işe girince falan mı?

Hocam ayni konuda bana da yardimci olur musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Quidditch06

quote:

quote:

Hocam ayni konuda bana da yardimci olur musunuz?

Aslında forumda çok kez anlatıldılar ama, arkadaşa attığım PM'i buraya kopyalayayım en iyisi.

Burs: Karşılıksız verilen para. Bunu açıklamama gerek yok sanırım. Herkese vermiyorlar tabii ki. KYK'nın Burs için belirlediği önceliklerden (www.kyk.gov.tr/web/OSYM_Bsv_2012/basvuruGirisAnaSayfa.do adresinde listeli.) en az birine sahipsen, Burs doğrudan çıkar. Hiçbirine sahip değilsen, maddi ve ailevi durumun önemli. YGS-LYS'de herhangi bir puan türünde ham puan bazında ilk 100'e girmedikçe YGS-LYS başarının pek önemli olmadığı söylenebilir. Bu Bursun kime neden çıktığı da bazen belli olmuyor, yani şans işi aynı zamanda. Ama genel olarak şunlar söylenebilir: Bir vakıf üniversitesinin burssuz ya da kısmî burslu programında okumak, ev ve araba sahibi olmak (Üstüne veya aile bireylerinden en az birinin üstüne olacak.) Burs çıkma şansını düşürür; ailede okuyan kardeşlerin olması, ailenin kirada oturuyor olması, annenin ya da babanın vefat etmiş olması, annenin-babanın boşanmış olması, emekli çocuğu olmak, işsiz çocuğu olmak Burs çıkma şansını yükseltir. Kimlerin Burstan kesinlikle yararlanamadığı da şurada yazıyor:www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#burs

Öğrenim Kredisi: Bursun geri ödemeli versiyonu. Borç olması ve bazı kesilme şartları dışında Burstan bir farkı yok. Bursla aynı miktardadır. Bursla aynı gün yatırılır ve aynı şekilde alınır. Kimlerin Öğrenim Kredisinden kesinlikle yararlanamadığı şurada yazıyor:www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#ogrenim

Bir öğrenciye hem Burs hem de Öğrenim Kredisi aynı anda çıkmaz, ikisi beraber alınmaz. Başvuru formunda gördüğün üzere sadece Burs isteğine yönelik bir seçenek yok. "Burs ve Öğrenim Kr." diye bir seçenek var. Bu seçeneği seçersen şu olur: Burs çıkarsa çıkar. Çıkmazsa, eğer demin adresini verdiğim sayfada açıklanan, Öğrenim Kredisi almaya engel teşkil eden durumların hiçbirini taşımıyorsan, Öğrenim Kredisi kesinlikle çıkar.

Katkı Kredisi: Harç ücretinde büyük oranda indirim sağlayan kredi. Bu, Burs ve Öğrenim Kredisi gibi KYK tarafından Ziraat Bankası hesabına yatırılıp, senin elle çektiğin bir kredi değil. KYK, ödemen gereken harçta, senin adına otomatik olarak indirim sağlıyor. Sen harcın küçük bir kısmını ödüyorsun. Kimlerin Katkı Kredisinden yararlanamadığı şurada yazıyor:www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#katki

Bir öğrenci aynı anda hem Burs hem de Katkı Kredisi ya da hem Öğrenim Kredisi hem de Katkı Kredisi alabilir.

Sen hepsine başvurmak istiyorsan, başvuru formunda ilgili soruda "Burs, Öğrenim ve Katkı Kr." seçeneğini seçmelisin.

Diyelim ki sana kredi çıktı ve almak istemiyorsun. Hiçbir işlem yapmazsın, bir şey almazsın. Gelecek yılki başvuru dönemini bekleyebilirsin.

Kredileri ödemeye mezun olduktan 2 yıl sonra başlıyorsun. Sigortalı bir işe girip girmemenle ilgili değil.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.