Şimdi Ara

2012 - KYK-Sonuçlar Açıklandı! Ana konu. Burada buluşuyoruz. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.705
Cevap
30
Favori
140.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Paranoid-

güvenlik kodunu en az 20 kere girdim hatalı diyor sürekli büyük harf, küçük harf, hem büyük hem küçük harf... hertürlü fanteziyi denedim.

halâ giremedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: emma morley

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: emma morley

Mesela bize hem burs hem katkı kredisi çıktı bursu alıp katkı kredisini almama hakkımız var mı
    Bir de bu yil harçlar kaldırılmamış miydi?katkı kredisi niye

Bildiğim kadarıyla var; fakat bunu KYK'ya ve aralık ayında işlemler için gideceğiniz notere de sormanızı öneririm. Çok emin değilim bundan.

Harçların gelecek yıldan itibaren kaldırılacağı söyleniyordu.

Anladım sagolun
    Zaten yurda basvurmayacagim okulun kendi yurdu var ama katkı kredisine hic basvurmamak gibi bir durum var mı yani yalnızca burs veya öğrenim kredisi gibi bir seçenek
    Bir de farklı yerlerden burs alırsak kyk bursu kesilir mi(çıktı ya bana bir de plan yapıyorum kafamda)

Büyük kurumlar olmadıkça sorun olmaz. Ama KYK'nın, büyük kurumların birinden burs aldığını tespit etme riski de yok değil. Siz yine de bunu çok takmayın, KYK'ya ve evrak toplayabildiğiniz müddetçe bulduğunuz özel kurumlara başvurun.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasomen

beyler merak ettigim bisey var burada 2012-2013 yili ilk defa bir yuksekogretim kurumuna girenler icin diyor ama ben iki sene once bir yuksekogretime girdim ama kaydimi aldirip bu sene tekrar girip kazandim ama o zaman kyk ya filan hic basvurmamistim simdi bende buradan kayit yaptirabilirmiyim?

yokmu yahu yardim edecek :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Bu yüksek ücretli yurtların çıkması neye bağlı?

Başvuru formunda önceliği yüksek ücretli yurtlara vermelisin.

KYK'nın yurtlar için belirlediği öncelik durumlarından (www.kyk.gov.tr/web/OSYM_Bsv_2012/basvuruGirisAnaSayfa.do adresinde yazıyor.) en az birine sahip olanlara yurt zaten asil listeden, yani ilk yerleştirmelerde çıkar.

Hiçbirine sahip olmayanlara yurtların asil listeden çıkıp çıkmaması şansa kalmış. Eğer öncelik durumlarına sahip kişiler yerleştirildikten sonra boş yer kalırsa, çıkar. Ama açıkçası kalabalık illerde yedek listeye kalma olasılığı yüksek.

Yedek listeye kalırsan, yedek listenin ilerleme hızı, sana yurt gelme süresi de gideceğin ilin büyüklüğüne bağlı. İstanbul gibi kalabalık illerde yedek liste hızlı ilerliyor mesela.

Genel yurtları biliyorum ama sorduğum sadece Yüksek Ücretli yurtlar içindi. Sakarya'dayım ayrıca.

• quote:

quote:

beyler merak ettigim bisey var burada 2012-2013 yili ilk defa bir yuksekogretim kurumuna girenler icin diyor ama ben iki sene once bir yuksekogretime girdim ama kaydimi aldirip bu sene tekrar girip kazandim ama o zaman kyk ya filan hic basvurmamistim simdi bende buradan kayit yaptirabilirmiyim?

Ben 2011 girişliyim. Kaydımı sildirip tekrar girdim. Başvuru yaptım. Sen de yapabilirsin.
  • quote:

quote:

quote:

Ben 2011 girişliyim. Kaydımı sildirip tekrar girdim. Başvuru yaptım. Sen de yapabilirsin.

tmm sagolasin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben Girne'yi kazandım özel tam burslu. Orada kyk yurtları yok ancak ben burs için başvuru yapmak istiyorum gittiğim üniversite form seçeneklerinde yok. Yardımcı olabilir misiniz ?
  • arkadaşlar ben ilk 5 tercihimi öğretmenlik yaptım ve tuttu. ilk 5i öğretmenlik yazanlara devlet burs veriyormuş bende aynı sayfadan mı başvuracagım ?
  • Benim babam vefat etmiş.Anne ve Babası vefat etmiş vvar orada hangisini işaretleyecegim ?
  • quote:

quote:

quote:

Bu yüksek ücretli yurtların çıkması neye bağlı?

Başvuru formunda önceliği yüksek ücretli yurtlara vermelisin.

KYK'nın yurtlar için belirlediği öncelik durumlarından (www.kyk.gov.tr/web/OSYM_Bsv_2012/basvuruGirisAnaSayfa.do adresinde yazıyor.) en az birine sahip olanlara yurt zaten asil listeden, yani ilk yerleştirmelerde çıkar.

Hiçbirine sahip olmayanlara yurtların asil listeden çıkıp çıkmaması şansa kalmış. Eğer öncelik durumlarına sahip kişiler yerleştirildikten sonra boş yer kalırsa, çıkar. Ama açıkçası kalabalık illerde yedek listeye kalma olasılığı yüksek.

Yedek listeye kalırsan, yedek listenin ilerleme hızı, sana yurt gelme süresi de gideceğin ilin büyüklüğüne bağlı. İstanbul gibi kalabalık illerde yedek liste hızlı ilerliyor mesela.

Genel yurtları biliyorum ama sorduğum sadece Yüksek Ücretli yurtlar içindi. Sakarya'dayım ayrıca.

Yüksek ücretli yurtlar için özel kriterler bildiğim kadarıyla yok. Başvuru formunda hangisine öncelik verirsen seni oraya yerleştirmeye çalışırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cannibalz

Benim babam vefat etmiş.Anne ve Babası vefat etmiş vvar orada hangisini işaretleyecegim ?

Sadece babanın vefat etmiş olması maalesef öncelik durumu değil. Hem annesini hem de babasını kaybedenlere (Allah göstermesin tabii.) öncelik tanınıyor.

Fakat "Aile Bilgileriniz" kısmında "Anne Ölü Baba Sağ" ve "Baba Ölü Anne Sağ" seçenekleri var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caqdasking

benim de merak ettiğim şey bursların çıkması neye bağlı ? Rastgele seçmiyorlardır heralde

KYK'nın belirlediği öncelik durumlarından (şehit çocuğu olmak, gazi çocuğu olmak, terörle mücadele nedeniyle köyünün boşaltılmış olması, annenin ve babanın vefat etmesi, Darüşşafaka Lisesi mezunu olmak, lisede yetiştirme yurdunda kalmış olmak, millî amatör sporcu olmak vb.) hiçbirine sahip değilseniz, maddi ve ailevi durumunuza bakıyorlar daha çok.

Herhangi bir puan türünde ham puan bazında ilk 100'e girmedikçe YGS-LYS başarınızın pek de önemli olmadığını söyleyebilirim.

Kime neden çıktığı belli olmayabiliyor; ama genel olarak şu söylenebilir: Ev ve araba sahibi olmak (Sizin ya da aile bireylerinden en az birinin üstüne olacak.), bir vakıf üniversitesinin burssuz ya da kısmi burslu programında okumak Burs çıkma şansını düşürür; ailenin kirada oturuyor olması, ailede okuyan kardeşlerin olması, annenin ya da babanın vefat etmesi, işsiz çocuğu olmak ve emekli çocuğu olmak da yükseltir.

Biraz da şans işi. :)

teşekkür ederim bilgilendirme için :)

• tekrar bi üni kazandım bu sene kredi başvurusu için ayrı bişey yapmam gerekir mi? burs çıkmamıştı ilk başvurduğumda kredi almadım ben de
  • Hiçbir yurdun çıkmama olasılığı varmı
  • kredileri geri ödeme işlemi okul bitmeden yapılabiliyor mu? yani daha kredi alırken?
  • Yav bizim peder işçi emeklisi neyi seçecem ben meslek için.
    Bi yardımcı olun lütfen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: susamam28074

Hiçbir yurdun çıkmama olasılığı varmı

Türkiye'de yurtsuz bir il olsaydı "Var" derdim; ama yok.

Asil listeden (ilk yerleştirmelerde) bir yurt kazanamazsanız, yedek listeye kalıyorsunuz. Yedek liste ilerledikçe ve sıra size geldikçe, o an boş kontenjan olan herhangi bir yurda yerleştiriliyorsunuz.
  • Sağolun her gün ayrı bir dert çıkıyor bir rahatlasaydık.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: susamam28074

Hiçbir yurdun çıkmama olasılığı varmı

Türkiye'de yurtsuz bir il olsaydı "Var" derdim; ama yok.

Asil listeden (ilk yerleştirmelerde) bir yurt kazanamazsanız, yedek listeye kalıyorsunuz. Yedek liste ilerledikçe ve sıra size geldikçe, o an boş kontenjan olan herhangi bir yurda yerleştiriliyorsunuz.

üniversiteye yakınlığa bakılıyor mu yurda yerleştirirken?

quote:

kredileri geri ödeme işlemi okul bitmeden yapılabiliyor mu? yani daha kredi alırken?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sinan

üniversiteye yakınlığa bakılıyor mu yurda yerleştirirken?

quote:

kredileri geri ödeme işlemi okul bitmeden yapılabiliyor mu? yani daha kredi alırken?

Çok kampüslü üniversitelerin olduğu ya da birden çok üniversitenin olduğu illerde, kazandığınız fakültenin bulunduğu kampüse yakın bir yurt verilmeye çalışılır. İstanbul'da okuyorum ve bunun örneklerini gördüm. Ama bunun her ilde, her üniversitede garantisini veremeyiz.

İkinci sorunla ilgili bilgim yok açıkçası.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.