Şimdi Ara

2012 - KYK-Sonuçlar Açıklandı! Ana konu. Burada buluşuyoruz. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.705
Cevap
30
Favori
140.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lanetygs

benim birkaç sorum olacak

1) yurt burs öğrenim kredisi bunların hepsine başvurup daha sonra bunların hiç birine kayıt yaptırmayabiliyor muyuz mesela yurt çıktı kayır yaptırmak istemiyorum burs çıktı sonradan almak istemiyorum(zaten olmaz böyle birşey alırımda:))öğrenim kredisi çıktı almayabiliyor muyuz sonradan başımıza iş açmasınlar almayınca

2)bu antepde sadece kızlar için yüksek ücretli yurt varmış galiba erkekler içi yok mu antepde

3)normal kyk yurtlarını da yazsam yüksek ücretli için şansımı düşürür mü

4)birde ben burssuz bir özel üniye yerleştim fakat ilk 30 binde olduğum için üniversitenin özel şartı sayesinde yüzde yüz burs alacam (zirve üniversitesi bu seneye özel böyle birşey yaptı) benim durumumu nasıl görecek şimdi KYK burssuz mu burslu mu şimdi bu soruyu üniversiteye sorsam bizim yurtlarımız var boşver onları derler

teşekkürler şimdiden

1) Çıkan bir şeyi kabul etmek zorunda değilsiniz. Kayıt için hiçbir işlem yapmazsınız, son gün geçtikten sonra hakkınız salınır.

2) Yüksek ücretli yurtlar maalesef her yerde yok. Bazı bölgelerde de sadece ya kız öğrenciler için ya da erkek öğrenciler için olabiliyor.www.kyk.gov.tr/kyk/html/yurt/genel_bilgi.php#yuno adresindeki tabloya göre, Gaziantep'te erkek öğrenciler için yüksek ücretli yurt yok. Ama genel yurt (ya karma ya da erkek öğrenci yurdu) vardır mutlaka.

3) Başvuru formunda hangi yurt tipine öncelik vereceğine dair bir bölüm var. Gideceğin yerde erkek öğrenciler için yüksek ücretli yurt zaten yokmuş, bunu düşünmenin artık çok manası yok bence. Önceliği genel yurtlara verebilirsin ya da "Sadece genel yurtlar" seçeneğini seçebilirsin.

4) Kesin bir şey söylemeyeyim; ama "burslu" okuduğunu göreceklerini düşünüyorum.

• arkadaşlar benim babam emekli ama seceneklerde malül emeklisi (kendisi) ve vazife malülü ( kendisi) yazıyor hangisini seçeçem ben ? netten baktım malül emeklisi İnsanların vücutlarında meydana gelen arıza/sakat/engel gibi veya uğradıkları tedavisi imkansız hastalıkların oluşması nedeni ile yapılması gereken bir takım işleri yapamayacak hale gelinmesi ''malullük'' halidir ve buna karşılık alınan aylıktır diyor.Vazife malüllüde iş kazası sonucu bağlanan aylık.ama benim babam normal yası gelince emekli oldu hangisini sececem ben kafam karıstı yaaa :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

benim birkaç sorum olacak

1) yurt burs öğrenim kredisi bunların hepsine başvurup daha sonra bunların hiç birine kayıt yaptırmayabiliyor muyuz mesela yurt çıktı kayır yaptırmak istemiyorum burs çıktı sonradan almak istemiyorum(zaten olmaz böyle birşey alırımda:))öğrenim kredisi çıktı almayabiliyor muyuz sonradan başımıza iş açmasınlar almayınca

2)bu antepde sadece kızlar için yüksek ücretli yurt varmış galiba erkekler içi yok mu antepde

3)normal kyk yurtlarını da yazsam yüksek ücretli için şansımı düşürür mü

4)birde ben burssuz bir özel üniye yerleştim fakat ilk 30 binde olduğum için üniversitenin özel şartı sayesinde yüzde yüz burs alacam (zirve üniversitesi bu seneye özel böyle birşey yaptı) benim durumumu nasıl görecek şimdi KYK burssuz mu burslu mu şimdi bu soruyu üniversiteye sorsam bizim yurtlarımız var boşver onları derler

teşekkürler şimdiden

1) Çıkan bir şeyi kabul etmek zorunda değilsiniz. Kayıt için hiçbir işlem yapmazsınız, son gün geçtikten sonra hakkınız salınır.

2) Yüksek ücretli yurtlar maalesef her yerde yok. Bazı bölgelerde de sadece ya kız öğrenciler için ya da erkek öğrenciler için olabiliyor.www.kyk.gov.tr/kyk/html/yurt/genel_bilgi.php#yuno adresindeki tabloya göre, Gaziantep'te erkek öğrenciler için yüksek ücretli yurt yok. Ama genel yurt (ya karma ya da erkek öğrenci yurdu) vardır mutlaka.

3) Başvuru formunda hangi yurt tipine öncelik vereceğine dair bir bölüm var. Gideceğin yerde erkek öğrenciler için yüksek ücretli yurt zaten yokmuş, bunu düşünmenin artık çok manası yok bence. Önceliği genel yurtlara verebilirsin ya da "Sadece genel yurtlar" seçeneğini seçebilirsin.

4) Kesin bir şey söylemeyeyim; ama "burslu" okuduğunu göreceklerini düşünüyorum.

yani kayıt yaptırmayınca bir hak felan talep etmiyorlar sen kayıt olmıyorsun yerine başkası geçiyor hani olurya kayıt yaptırmak zorundasınız yaptırmazsanız sizden şu kadar ücret almalıyız ya da yurt ücretini ödemeniz gerekir felan demezler herhalde?

3. soruyu başkası için sormuştum yüksek ücretli yurt ile normali yazarsa yüksek ücretli şansı düşer mi aynı mı kalır bir de şöyle birşey var diyelimki ikisnide yazdın yüksek ücretli yedek gelecekti ama sen normal yazdın kazandın o yüksek ücretli yedek hakkınıda kaybeder misin

ya da yüksek ücretli ve normalde ikisinde de yedek kaldın normalin yedek sırası daha yakın ama yüksek ücretlide de yedektesin normalin yedek sırası geldiği anda yüksek ücretli iptal mi olur yoksa normale kayıt yaptırmayıp yüksek ücretlinin sırasını mı beklersin

çok karmaşık ve uzun oldu sanırım

son sorumu sorup susuyorum

siz yurt konusunda tecrübelisiniz galiba antepde normal kyk ya mı gitsen özele mi galiba özeller pek pahalı değildir antepde bilmiyorum yoksa okulun anlaşmalı olduğu yurda mı gitsem üniversite cemaatten diyorlar anlaşmalı olduğu yurtta cemaatten midir karar veremedim kendi anlaşamlı oldukları yurttan %50 indirim kazandım biraz da bu kararsız bıraktı beni

• quote:

yani kayıt yaptırmayınca bir hak felan talep etmiyorlar sen kayıt olmıyorsun yerine başkası geçiyor hani olurya kayıt yaptırmak zorundasınız yaptırmazsanız sizden şu kadar ücret almalıyız ya da yurt ücretini ödemeniz gerekir felan demezler herhalde?

3. soruyu başkası için sormuştum yüksek ücretli yurt ile normali yazarsa yüksek ücretli şansı düşer mi aynı mı kalır bir de şöyle birşey var diyelimki ikisnide yazdın yüksek ücretli yedek gelecekti ama sen normal yazdın kazandın o yüksek ücretli yedek hakkınıda kaybeder misin

ya da yüksek ücretli ve normalde ikisinde de yedek kaldın normalin yedek sırası daha yakın ama yüksek ücretlide de yedektesin normalin yedek sırası geldiği anda yüksek ücretli iptal mi olur yoksa normale kayıt yaptırmayıp yüksek ücretlinin sırasını mı beklersin

siz yurt konusunda tecrübelisiniz galiba antepde normal kyk ya mı gitsen özele mi galiba özeller pek pahalı değildir antepde bilmiyorum yoksa okulun anlaşmalı olduğu yurda mı gitsem üniversite cemaatten diyorlar anlaşmalı olduğu yurtta cemaatten midir karar veremedim kendi anlaşamlı oldukları yurttan %50 indirim kazandım biraz da bu kararsız bıraktı beni

Herhangi bir ücret talep etmezler.

Genel yurt çıktığında, yüksek ücretli yurt yedek listesindeki sırana bir şey olmuyor.

Son soruna Gaziantep'te okuyan birinin yanıt vermesi daha iyi olur. Ama Gaziantep'te özel yurtlarla devlet yurtları arasında fiyat açısından büyük fark olduğunu sanmıyorum. Karar kıldığın özel yurtların cemaate bağlı olup olmadığını iyi araştıracaksın.

• arkadaşlar ben bugün başvurdum ne zaman belli oluyor burslar felan
  • quote:

quote:

Herhangi bir ücret talep etmezler.

Genel yurt çıktığında, yüksek ücretli yurt yedek listesindeki sırana bir şey olmuyor.

Son soruna Gaziantep'te okuyan birinin yanıt vermesi daha iyi olur. Ama Gaziantep'te özel yurtlarla devlet yurtları arasında fiyat açısından büyük fark olduğunu sanmıyorum. Karar kıldığın özel yurtların cemaate bağlı olup olmadığını iyi araştıracaksın.

çok teşekkürler saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: tnraksy

arkadaşlar ben bugün başvurdum ne zaman belli oluyor burslar felan

Yurtlar erken açıklanır fakat burs ve kredi sene sonuna doğru açıklanıyor. Ocak'ta ilk kredi veya burs paranızı alıyorsunuz.
  • Ben hala başvurmadım. Gece başvurayım dedim sicil no micil no istiyolar gece gece uğraşmıyım dedik kapattım. Bu akşam inş.
  • öğrenim kredisi yüzde % faizle alınıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: DİNKOF

Arkadaşlar bu SSK sicil no 13 haneli olan dimi.İlk 2 hanesi plaka kodu.Sizinkinde böylemi.LÜTFEN CEVAP.

bende merak ediyorum bilen biri yanitlarsa cok makbule gecer :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şimdi hazırlık okuyacam burs alamıyor muyum?
  • Arkadaşlar babam öğretmen , maaşını doğru yazmak zorunda mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Langdon

Ben şimdi hazırlık okuyacam burs alamıyor muyum?

Alabilirsin, engel yok.
  • Arkadaşlar başvururken adımız gözükmüyor başvurduğumuz sayfada sizde de böyle mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monster Magnet

Arkadaşlar başvururken adımız gözükmüyor başvurduğumuz sayfada sizde de böyle mi?

Ben başvuru sayfasına girdiğimde adım gözüküyor.
  • İşçi emeklilerinin aldığı aylık Malüllük Aylığı mı, yoksa Yaşlılık Aylığı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Ugly

Yav bizim peder işçi emeklisi neyi seçecem ben meslek için.
    Bi yardımcı olun lütfen ?

emekliyi seçicen ordanda ssk bağkur filan diyo onu seçicen bende öyle yaptım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sozyurt

arkadaşlar başbakanlık bursuna başvuru nasıl ve ne zaman oluyo bilgisi olan var mı???

"Başbakanlık Bursu" diye bir şey artık yok. Eskiden ayrı olarak veriliyordu, sonradan KYK'yla birleştirildi. Yani şu an sadece "KYK'nın verdiği Burs" var.

KYK'ya başvuru dawww.kyk.gov.tr adresinde yayınlanan formu doldurup göndererek oluyor. Şu an başvuru dönemi içindeyiz.

Çok Teşekkürler bilgi için:)

• quote:

Orijinalden alıntı: DİNKOF

quote:

Orijinalden alıntı: Monster Magnet

Arkadaşlar başvururken adımız gözükmüyor başvurduğumuz sayfada sizde de böyle mi?

Ben başvuru sayfasına girdiğimde adım gözüküyor.

Firefox'da gözükmüyordu. Internet explorer'da bakınca gözüküyor, teşekkürler.
  • ben yüksek ücretli yurt için başvurdum nedir yüksek ücretli yurt nasıldır imkanları kaç kişilik odalar oluyor genelde yardımcı olacak biri varmı ???
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.