Şimdi Ara

2012 MAZDA 3 DİZEL 33 AYLIK KULLANIM'IM VE SERVİS MACERALARIM (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
4.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Servis ve garanti ile ilgili sıkıntıları bende çok okuyorum değişik forumlarda.
    Bende Mazda'daki servis durumunu anlatabilmek için böyle bir konu açtım. Ama arkadaşların çoğunun yazdığım arıza durumları daha çok dikkatini çekti. Ben kendim bu arızaların hiçbirini sıkıntı etmedim.Hatta sorunsuz bir şekilde halledilmesinden çok ta mutlu oldum.

Yazdığım arızalardan baskı balata, direksiyon, vites topuzu,stop lambası zaten beklediğim durumlardı.Çünkü 2 tane takip ettiğim Mazda forumu var bunlarda bu sıkıntıları hep görüyordum.Bu parçalarda bir üretim hatası var. Bu belli zaten.Diğerlerinin ise neyden kaynaklandığını hepsini yazdım. Ama bazı arkadaşlar Mazda markasının sorunsuzluk imajını (ki bence de gerçekte var öyle bir durum) neredeyse benim araba ile yıktı bitirdi.
    Neyse sonuçta burası forum ortamı herkes hakaret içermediği sürece özgürce görüşlerini yazabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• emrullahberat46 kullanıcısına yanıt
    Bi araba arıza verebilir önemli olan giderilmesidir. Yazdığınız hatalardan direksiyon ile ilgili olan mesela arızadan bile sayılmaz bence

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Tamam işte benim de genel olarak anlatmaya çalıştığım bu.Mazda aracı üretirken direksiyon da bir üretim hatası yapmış ve bunu kabul ediyor. Direksiyonu aşınan, servise gelen hepsini garantiden ücretsiz değişiyor.Aynısını Honda yapmıyor mesela.Garantiden değişmemek için insanın elindeki ph değerini bahane ediyor. Ondan sonra da 6 yıl Garanti veriyorum diyor. Gelen arızaları kullanıcıya mâledersen 6 sene değil 16 sene garanti versen neye yarar ki?

Ayrıca dediğiniz gibi bu arızaların baskı balata hariç hiçbirinde yolda kalmadım ben, onda da yarım saat içinde çekici geldi aracı aldı servise götürdü.

Bazı arkadaşların yorumlarına bakıyorum da sanki araba beni hep yolda bırakmış, sonra günlerce aylarca serviste kalmış gibi yorumlar yapmışlar.Hatta bir tanesi 33 ayda 33 gün kullanabildiniz mi diye sormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahseer898

33 aylık süreçte 33 saat kullanabildiniz mi?

33 ayda aracın serviste kaldığı süre toplam 1 hafta civarı, onun dışında araç serviste yatmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrullahberat46

quote:

Orijinalden alıntı: mahseer898

33 aylık süreçte 33 saat kullanabildiniz mi?

33 ayda aracın serviste kaldığı süre toplam 1 hafta civarı, onun dışında araç serviste yatmadı.

İkame araç verdiler mi?

Bana da çok fazla geldi üretim hataları ve arızaları

20 kere servise git gel derdini anlat bekle - bunlar yoğun iş hayatı olan kişiler için çile anlamına geliyor - sıra bekle form doldur o sırada işyerini ayarla

Sizi tebrik ederim çünkü bütün sorunları güzelce tespit edip garantiden yaptırmışsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten diğer sorulara yanıt vermişsinizde asıl merak ettiğim yakıt tüketimi ne durumda

Hocam burada garip garip konuşup moralinizi bozmaya çalışan arkadaşlara aldırmayın. Laf anlatamazsın dalga geçer, adamı uyuzlandırırlar. 2013 modeli geçtim 2015 model araçta bundan daha ağır sorunları olan, aldığından beri aracı 33 saat anca kullanabilen insanlar vardır emin ol :) Buradaki sorunların %1i dahi diğer markalarda olsa kullanıcı hatası denilir geçilirdi.
    Sorunlar olmuş evet ama öyle abartı büyütecek bir sorun olmamış, zaten olanı da servis yapmış.
    Belki akü ışıkları açık unuttular ya da yıkamacıya verdiyseniz yanlışlıkla tazyikli su tuttu. Baskı balata erken bitmiş, işyerinde bir arkadaşda da var, 2 senedir kullanıyor baskı balata ile ilgili sorun yaşamadı. Diskleri ise garipsedim. Çekici de bir sorun olmuş olabilir, tekerler yan duruyordur belki, bunlar ilk aklıma gelenler.
    Kullanmayan bilemez aracı, bakma sen sallayanlara. Olması gereken servis hizmeti yerine kullanıcı hatasına alışık oldukları için garipsemişler.

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Yok ikame araç verecek bir durum olmadı. Dediğim gibi bir Baskı balata da yattı o da Garanti onayı 4gün sürdü Onun için.

• quote:

Orijinalden alıntı: mvn_

Hocam zaten diğer sorulara yanıt vermişsinizde asıl merak ettiğim yakıt tüketimi ne durumda

Yakıt tüketimi kışın ortalama 6litre,yazın ortalama 5litre
    Yalnız şu an bulunduğum yerde sabahları okula gitmek için 1km kullanıyorum, bu da ortalamayı arttırır tabi.
    Geçen günlerde uzun yolda yakıtı doldurdum 650 km gittim tekrar doldurdum 100 TL aldı.

• manjimaru kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    Yalnız bu baskı balata olayı bitme değil. Baskı kısmının iç tarafındaki bir yay'ın üretim hatası sebebiyle kırılmasından dolayı arıza veriyor. Yoksa normal ömrünü tamamlayıp bitmesi değil yâni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrullahberat46 -- 24 Şubat 2016; 10:36:56 >
  • Uzun süreden sonra ilk defa birini, kendi aracında ki arızalar ve yaşadıklarını samimiyetle anlatırken görüyorum gerçekten tebrik ederim. Malum ülkemizde herkes kendi aracını namusu gibi görüp laf söyletmiyor. Servisinin bu kadar ilgili olmasıda ayrı bir güzellik, her zaman aklımızın bir köşesinde bulunmuş olur, çıkabilecek kronik arızalar sebebi ile de mazda 3 kullanıcıları için de yol gösterici olır, faydalı bir paylaşım olmuş.

Anladım
    Servise bıraktınız sabah
    Oradan işe gideceksiniz

Lazım olur aslında
    Ayrıca 4 gün de az değil

Problemler karşısındaki duruşları yeterince iyiymiş - en önemlisi o zaten

İkame teklifi ben toyota ve nissanda almadım - borusan yapıyor ama

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Diğer bütün arızalarda servise araçla gittim yaptırdım çıktım.
    Yalnız baskı balata da araç Bitlis in Tatvan ilçesinde yolda kaldı. Çekici ile aracı Diyarbakır a gönderdim ben eve geldim.O günlerde bulunduğum yerde 1 metreyi aşan acayip kar yağdı. Zaten araba burada olsaydı da okula (ev-okul 1 km)yaya gidecektim.Hatta o günlerde arabanın serviste olması benim açımdan daha iyi oldu.Hiç olmazsa kapalı yerde kaldı. Burada olsaydı aracı kullanamadığım gibi her gün üzerindeki ve etrafındaki karı temizleyecektim.
    Daha sonra araba yapıldı, havalar açılınca bende gittim arabayı aldım geldim.

• Sonuna kadar okudum
    Tek güzellik servisinizin memnuniyet kalitesi
    9 yıl nissan almera kullandım servis zamanları haricinde en ufak işim olmadı
    O zamanlar yok servisi pahalı yok işçilik pahalı alınır mı derlerdi hiç de öyle olmadı
    (Şimdi kazık ayrı mesele)
    Anladım hocam sizin şartlar beklemeye uygun anlaşılan

Benimki tam tersi - servise gidip de beklemem imkansız. Üstelik İstanbulda kolay kolay bekleyin halledelim de olmuyor

• helal olsun mazdaya, garanti dediğin böyle olur.
    benim octavia nın 1. yılında deri direksiyonun güneş gören yerlerde, güneş gören noktalar beyazlaştı.
    servis doğal olaylar garanti dışında dedi,
    yüce otoyu aradım onlarda aynı cevabı verdi.
    doğal olaylar, güneş dayanım yada dayanamaması skoda da garanti kapsamı dışındaymış onu öğrendim.
    şimdi arabayı parkederken gölgelik arıyorum, mazallah solar molar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canmert2005

helal olsun mazdaya, garanti dediğin böyle olur.
    benim octavia nın 1. yılında deri direksiyonun güneş gören yerlerde, güneş gören noktalar beyazlaştı.
    servis doğal olaylar garanti dışında dedi,
    yüce otoyu aradım onlarda aynı cevabı verdi.
    doğal olaylar, güneş dayanım yada dayanamaması skoda da garanti kapsamı dışındaymış onu öğrendim.
    şimdi arabayı parkederken gölgelik arıyorum, mazallah solar molar.

Benim direksiyon 2.yılında yaptı aynı şeyi. Özellikle üst güneş gören kısımda beyazlaşma başladı. Resmini çekip servise götürünce hiçbir itiraz olmadan hemen değişim yaptılar.
    Eğer Garanti dışı ücretli değişsek fiyatı 1811 tl imiş.

• Arabanin bozulmayan yeri kalmamis. Ve yedek parca fiyatlari gercekten yuksek. Stoplar, topuz, direksiyon, sacma sapan parcalar 5-6 binlira toplamda. Samimi soyleyim mazdadan sogudum

• Japon araçları sorunsuz olur derler ama aracınızda bayağı bir sıkıntı yaşamışsınız demekki japon araçlarının o sorunsuzluğu eskide kalmış 3 yıllık bie arabada bu kadar sorun olması pek hoş olmamış Allahtan garantiden halletmişsiniz

• Arkadaşımda 2012 honda var direksiyonu ve vites topuzunu garantiden değiştirmek istemiştik solmuştu izmir servisi kabul etmedi, honda türkiyeye yazdık mail olmadı, japonya ya yazdık yine olmadı ve arkadaşımda madem ben garanti var diye servise geliyorum aman bozulmasın diyip onlar böyle yaparsa bende böyle garantinin diyipuzatılmış garantisini kızarak bozdu ve özel servise gidiyor varın siz düşünün

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.