Şimdi Ara

2012 MODEL OPEL ASTRA CLASSIC 3 ALANLAR (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.261
Cevap
39
Favori
300.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lider1980

quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

quote:

Orijinalden alıntı: Lider1980

Teşekkür ederim.Evet direksiyon ağırlığını, süspansiyon sertliğini unutmuşum fakat tsi motor ve dsg şanzımandan sonra o konuyla ilgili yaşadığım şok çok geride kalıyor ayrıca göstergeler arasında motor hararet göstergesi olmaması da çok saçma,araştırdığım kadarıyla astra'nın bu motoru kolay kolay su kaynatmazmış,kaynatacak vakit kırmızı bir ikaz lambası yanarmış fakat ufak bir gösterge koysalar fena olmazdı.ayrıca park sensörü iptal düğmesi ne amaçla yapılmış ona da hiç anlam veremedim Alimallah yanlışlıkla iptal edilip geri geri giderken gümletilse,o zaman ne kadar saçma olduğu anlaşılırdı sanırım Daha uzun yol tecrübem olmadı,esas o zaman merak ediyorum bu vitesle sollamalarda neler yapmam gerektiğini,,,

Hararet göstergesi olsa, 110 dereceyi gören soluğu serviste alırdı, çok sıcak çalışan motorlar bunlar.

Park sensör iptal düğmesi bence de saçma, fakat dıt dıt diye sesten hoşlanmayanlar için konmuştur.

Emniyet kemeri ikaz sesini serviste açtırabilirsiniz, sadece Türkiyeye has bir durum kapalı olması.

Sollamalarda, tek şerit yollarda bilhassa, manuel vitese alıp vitesi değiştirmek bence daha iyi.

2013 model opel astra classic sedan enjoy plus arabamı servise götürdüm ve emniyet kemeri sesi yada ışığını açtırma gibi bir durum olmazmış.fabrikadan öyle gelirmiş.malesef bu model arabalarda yok :( yeni opel astra kasa'da emniyet kemeri ikazı da hararet göstergesi de mevcut.bu arada konya özkaymak opel hala astra classic hacback araç satıyor.bu bolluk nerden epey stoklamışsınız sanırım dedim.hayır bunlar daha yeni geldi,fabrika hala yolluyormuş.mubarek nasıl tutuluyorsa.1 saat acentada oyalandım,gözümün önünde 1 tane satıldı astra classic hacback.

H kasa Astra sedanlarin üretimi durdu hbler hala üretiliyor peynir ekmek gibi satiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biz de Nisan ayının ortalarında kiz kardeşime temiz 2.el ufak bir araba bakiyorduk. Kendisi doktor ve soforluge yeni basladi. 30 civarina eli yüzü düzgün, icime sinen birsey bulamayinca mecburen sifirlara da bakmaya basladik. Seat Ibiza da 3500 lira civari indirim vardi. Style paket full aracı sıfır alacakken opele de bi bakalım, aklimizda kalmasin dedik. Memleketimiz Adana'daki Onatca ya gittik. Ellerinde 2013 metalik gri Astra Classic vardı. Tam pazarliga oturacakken araba satildi. Ben de Mersin Gedizler bayiini aradim. Beyaz renk, sifir, fakat kota doldurma adina bayi üzerine plakasi cikarilmis bi Astra Classic Essentia vardi. Ben de firsattan istifade, Cruise Control, yazılımla yol bilgisayari, orjinal alaşımlı jant, park sensörü, karter koruma ekleterek pazarlığı yaptim ve 39600e aldık devir masrafi felan dahil. Jantlari siparis ettiler Almanya'dan, hala bekliyoruz. Tabi parayi da 1000 lira eksik verdim, jantlar gelince ustundeki kapak janti sokecekler, orjinal alaşımlı janti takacaklar, ben de 1000 lirayi geri verecem. Simdilik memnunuz. Asıl arabamiz Megane 2 sedan 1.5 dci dynamique. Yakıtı kokluyo ve cok memnunuz. Astra hafta ici hergün hastaneye git gel 20 km yapacak, ayda total 500 km yapacak. O yuzden tüp felan düşünmüyoruz simdilik

• quote:

Orijinalden alıntı: xxl567

Biz de Nisan ayının ortalarında kiz kardeşime temiz 2.el ufak bir araba bakiyorduk. Kendisi doktor ve soforluge yeni basladi. 30 civarina eli yüzü düzgün, icime sinen birsey bulamayinca mecburen sifirlara da bakmaya basladik. Seat Ibiza da 3500 lira civari indirim vardi. Style paket full aracı sıfır alacakken opele de bi bakalım, aklimizda kalmasin dedik. Memleketimiz Adana'daki Onatca ya gittik. Ellerinde 2013 metalik gri Astra Classic vardı. Tam pazarliga oturacakken araba satildi. Ben de Mersin Gedizler bayiini aradim. Beyaz renk, sifir, fakat kota doldurma adina bayi üzerine plakasi cikarilmis bi Astra Classic Essentia vardi. Ben de firsattan istifade, Cruise Control, yazılımla yol bilgisayari, orjinal alaşımlı jant, park sensörü, karter koruma ekleterek pazarlığı yaptim ve 39600e aldık devir masrafi felan dahil. Jantlari siparis ettiler Almanya'dan, hala bekliyoruz. Tabi parayi da 1000 lira eksik verdim, jantlar gelince ustundeki kapak janti sokecekler, orjinal alaşımlı janti takacaklar, ben de 1000 lirayi geri verecem. Simdilik memnunuz. Asıl arabamiz Megane 2 sedan 1.5 dci dynamique. Yakıtı kokluyo ve cok memnunuz. Astra hafta ici hergün hastaneye git gel 20 km yapacak, ayda total 500 km yapacak. O yuzden tüp felan düşünmüyoruz simdilik

Arabanız hayırlı olsun,kazasız belasız binmenizi dilerim.seat ibiza'nın 1.2 tsi motor 105 beygir,dsg otomatik şanzımanlı arabası 46 milyar.bu motor gerçekten performanslıdır ve otomatik alınacak arabalar için tavsiye edilir ama kasanın kalitesi astra kadar değildir ve içi dardır.85 beygirlik olan ibiza ile astra classic hacbacı kıyaslamaya değer bulmuyorum,astra her şekilde daha iyidir ancak otomatik alacaklar için opel easytronic vites tavsiye etmem,çünkü tam otomatik değil.bende var pişman değilim fakat vw grubu dsg şanzıman kullanmış biri olarak easytronic şanzımanı garipsiyorum.ani hareket ve kaçmalarda yetersiz kalıyor,bu yüzden daha temkinli kullanmak gerekiyor.tüp takılması uzun vadede tavsiye edilmiyor,70-80.000 km'de subaplarda erime oluyormuş oda ucuz değilmiş.tüp markalarında prins marka tüpün subap erimesi yapmadığını okudum fakat oda paha 3300-4000 tl civarı.arabanın garantisi bittikten sonra düşünülebilir aslında.şuan sedan easytronic arabam şehir içi9-9,5 litre benzin yakıyor,çok değil fakat her zaman da binilemiyor.ben haftada 60-100 km yaptığım için şimdilik bütcemi zorlamıyor

• Biz ibiza'nin 1.4 85 hp Style modelini alacaktik. O aractan vazgecme sebebim, test sürüşü sırasında alt taraftan cok fazla yol sesi almasiydi. Astra'yi da manuel aldik, şehir ici 7.3 ortalamada su anda. Zaten ayda 500 km yapacak araç icin 7-9 ortalama pek fark yapmaz. DSG olayina gelince, bir otomotiv muhendisi olarak, teknolojisini cok begeniyorum. Ama sorunlarindan arınmamış olmasi ve Doğuş otomotivin Türk milletini keriz yerine koyma cabalarindan ötürü DSG almam, aldirmam

• quote:

Biz ibiza'nin 1.4 85 hp Style modelini alacaktik. O aractan vazgecme sebebim, test sürüşü sırasında alt taraftan cok fazla yol sesi almasiydi. Astra'yi da manuel aldik, şehir ici 7.3 ortalamada su anda. Zaten ayda 500 km yapacak araç icin 7-9 ortalama pek fark yapmaz. DSG olayina gelince, bir otomotiv muhendisi olarak, teknolojisini cok begeniyorum. Ama sorunlarindan arınmamış olmasi ve Doğuş otomotivin Türk milletini keriz yerine koyma cabalarindan ötürü DSG almam, aldirmam

7.3 litre yakıt tüketimi o büyüklük ve ağırlıkta bir araba için çok iyi bir rakam.ben de sedan düşkünü biri olarak astra classic sedanın heybeti,duruşu çok hoşuma gidiyor.tek aklımın kaldığı araba jetta 1.4 tsi.dsg şanzıman muhteşem, ivmelenmesi,sarsmaması mükemmel fakat 2+2 yıl garantiden sonra satma tavsiye ediliyor.ucuz masrafı yokmuş ve bozulduğunda doğuş holding çok mırın kırın ediyormuş yok müşteri kaynaklı,yok ödemeyiz v.s gibi.tsi motorun 1.4 122beygir manuel vites tavsiye ediliyor.otomatik düşkünü ve kimi agresif kullanan biri olarak dsg şanzımana cesaret edemezdim.xxl567 nickli arkadaşım yeni arabana 300 tl'ye kapı dışı koruma bantlarını taktırmanı tavsiye ederim.kasa renginde takılacak bantların masrafı 700 lirayı buluyorumuş.ben boyanmayan cinsten olanı taktırdım orjinal,gayette güzel oldu.metalik gümüş renkli arabamda siyah sırıtmadı.kapı vurmalarına karşı gayet iyi oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lider1980 -- 18 Mayıs 2014; 22:14:34 >

• Hocam koca kapiyi 150 liraya boyuyor Autoking, 700u zaten gectim, 300 bile fazla. Dursun bakalım simdilik, kısmet diyelim :) Uygun yansanayi vs bulursam kol dayama taktirmak aklımda. Megane da alışmışım, Astra'da kolumu koyacak yer bulamıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxl567 -- 18 Mayıs 2014; 23:50:38 >
  • quote:

Hocam koca kapiyi 150 liraya boyuyor Autoking, 700u zaten gectim, 300 bile fazla. Dursun bakalım simdilik, kısmet diyelim :) Uygun yansanayi vs bulursam kol dayama taktirmak aklımda. Megane da alışmışım, Astra'da kolumu koyacak yer bulamıyorum :)

Haklısız 300 lira az değil ama dandikleri 150tl civarı ve elinize alsanız,bir daha bakasınız gelmez.ayrıca kaportaya uzun ömürlü yapışması için 3m olması gerekiyor ve bu orjinalinde var.çok önemli değil ama ben olanları ve yakıştığını görünce hoşuma gitti.kol dayamayı bende istiyorum,orjinaline 300 civarı demişlerdi.orjinaline yakın içime sinen birşey bulsam bende istiyorum.insan gerçekten arıyor.ayrıca 200 liraya kapı içi ayak basamak yerlerine astra yazan metal plakalara da heves etmiyor değilim :)) (çok abarttım sanırım :)) ama camlar filmsiz olmazdı,onuda arka 3 cama 100 liraya çektirdim,filmsiz arabayı,perdesiz eve benzetiyorum :)

• Arkadaşlar merhaba yeni araç alıpta motor garantisi bozulmadan LPG taktırmak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.Şu anda tüm opellerle anlaşmamız olduğu için LANDIRENZO marka sistem takılıyo iletişim için arayabilirsiniz 05063799792
  • Arkadaşlar ben 2011 dizel opsel astra h kasa esentia confort paket araç aldım 1 hafta oluyor.şimdi bu yıllık bakım meselesi kafamı karıştırdı.Araç en son 45000 bakımına girmiş geçen sene ağustosta.Bir daha ki bakım zamanı 60000 olması gerekiyor.Ama kimisi diyor ki kilometreyi bekleme yıllıktır bunlarım bakımı bu sene ağustosta yaptır bakımını kimisi de diyor ki hayır 60000 olunca götür servise gerek yok yılda bir bakıma.Şimdi bu işte n anlayanlar bana yardımcı olabilir mi?Bir de bakımı yetkili servisler 500-550 aralığında tutucak sanırım çok pahalı geldi bana.Özel servsisi aradım 250 civarı bişey tutar dediler.Aracın garantisi kaç sene acaba?Siz olsanız yetkili servise mi götürürsünüz bakıma yoksa özel servise mi.Bundan önceki bakımları 15-30-45000 hep yetkili serviste yapılmış.İlerde elden çıkartırken yetkili servis bakımlı olması bir avantaj olacak gibi ama arada da yarı yarıya fark var çok pahalı diyor yetkili servisler.Ne yapmalıyım sizce
    i

• Garantisi dolmuş anladığım kadarıyla, o yüzden servise ne gerek var o kadar para vermeye hocam. Temiz iş yapan bi özel servis bul, yaptır bakımı 15binde bir tamamdır. Bizim 2005te sıfır aldığımız dizel Megane garantisi bittiğinden beri her 15binde bir özel serviste bakıma giriyor. Ağır bakımı bile dışarda yapıldı. Aynı malzeme ve çok daha cüzi fiyatlara üstelik. Maaşallah araba tık demiyor. Zaten 2.elde alacak adam arabayı ekspertize sokuyor. Dyno ile motor ölçümü yapılıyor. Orjinal malzeme ve kaliteli yağ kullanıldıktan sonra bir farkı yok
  • xxl567 X kullanıcısına yanıt
    bugün aldığım bayiye gittim 2013 model arabam için kol dayamalığının olup olmadığını sordum.bana tüm aparatlarıyla orjinalinin 1000 tl 'yi bulacağını söylediler ve koltuğun yanlarına kadar olan kısımda değişecekmiş :( canım sıkıldı.yan sanayi çok fazla orjinalliği bozulmadan hesaplı yaptıran ve memnun olanlar varsa mümkünse bana cevap atsın
  • 1000 TL ye ön koltukları komple değiştirip koltuk ısıtma da takıyorlarsa mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrix

1000 TL ye ön koltukları komple değiştirip koltuk ısıtma da takıyorlarsa mantıklı

Malesef o kadar masraflı olabiliyormuş.standart koymuyorlar ya şöyle ufak tefek ayrıntıları,nefret ediyorum.bir zaman paspas'ların koyulmadığını bilirim.yine bugünlere şükür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lider1980 -- 24 Mayıs 2014; 23:30:20 >
  • 23 mayıs itibari ile düz vites standart paket HB astra 40500 tl ye almış bulunuyorum,park sensörüve cam filmi yapıldı ist da maalesef hep standart model var konfor bulamadım,750 tl ye +2 garanti yaptırdım,ilk kullanımlarda neye dikkat etmeliyim 90 km geçilmemeli yüksek devir falan gibi?
    astra G ye göre direksiyon bayağı sert geldi bu sertlik açılırmı ilerde
    birde araç 2013 model ama http://vindecoder.eu/opel bu siteden şasi sorgulamasında 2014 çıkşlı görünüyor,kafam karıştı hangi model bu araç fabrika hala üretiyor galiba
    bir de camları kumandadan kapama bahsediliyor bende olmadı servis yapabilirmi acaba?veya yaptıran varsa kaça yaptırdı.
    herkese kazasız sürüşler

• quote:

Orijinalden alıntı: sile

23 mayıs itibari ile düz vites standart paket HB astra 40500 tl ye almış bulunuyorum,park sensörüve cam filmi yapıldı ist da maalesef hep standart model var konfor bulamadım,750 tl ye +2 garanti yaptırdım,ilk kullanımlarda neye dikkat etmeliyim 90 km geçilmemeli yüksek devir falan gibi?
    astra G ye göre direksiyon bayağı sert geldi bu sertlik açılırmı ilerde
    birde araç 2013 model ama http://vindecoder.eu/opel bu siteden şasi sorgulamasında 2014 çıkşlı görünüyor,kafam karıştı hangi model bu araç fabrika hala üretiyor galiba
    bir de camları kumandadan kapama bahsediliyor bende olmadı servis yapabilirmi acaba?veya yaptıran varsa kaça yaptırdı.
    herkese kazasız sürüşler

Aracınız hayırlı olsun hocam. Direksiyon maalesef sert ve öyle kalacak. Bu durum benim de canımı sıktı ama zamanla alışılıyor. İlk 1500 km 3000 devri zorda kalmadıkça geçmemeye çalışın. Daha sonra 6000 kmye kadar da aşırı zorlamadan dilediğiniz gibi kullanın. Araçlar 2013 model diye biliyorum. Nakliye, bayide bekleme vs derken normal bi durum. Kumandadan cam kapama olayı zor bişe değil, cam motoruna ekstra bir modül ekleniyor. Servis yapar mı bilmiyorum ama biz kuzenin doblosuna 50 liraya yaptırdık bi oto elektrikçide. Bizim Astra'nın garantisi bitince ben de düşünüyorum. Uzun lafın kısası, şu piyasa koşullarında bu paraya mükemmel bi araba aldınız. Güle güle kullanın, Allah kaza bela vermesin inşallah

• Çok teşekkürler sağolun
  • 2012 model easytronic lpgli aracım var, 30k bakımına girecek. Bu aralar 30bin bakımına girmiş veya 30 bin bakımı için fiyat almış kimse var mı? Ne kadara yaptırdınız ya da fiyat aldınız? Alıntı yaparak cevaplarsanız sevinirim.
  • ilk bin km motoru çok zorlamayın ve uzun müddet sabit devirde kullanmayın yeter, kaldı ki servisler rodaj süresinin artık olmadığını, bunların bile yapılmasına gerek olmadığını söyüyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkaradeniz

2012 model easytronic lpgli aracım var, 30k bakımına girecek. Bu aralar 30bin bakımına girmiş veya 30 bin bakımı için fiyat almış kimse var mı? Ne kadara yaptırdınız ya da fiyat aldınız? Alıntı yaparak cevaplarsanız sevinirim.

Merhaba bendede 2011 astra h sedan var ve sizin gibi 30.000 bakimi geldi.Dun bi opel gedizleri arayip soruyim dedim aramaz olaydim indirimiyle 507 dedi yuh dedim.Peki dedim bakimda ne yapiliyo bilindik seylerden bahsetti yag,polen filtresi iste balata temizligi gibi yani ozel servise gitmek sart anlayacaginiz.Bu arada ayak ustu bir ay once sordugum bi ozel serviste 200 falan tutar dedi ama bence buda cok.Sonucta yapilan sadece yag ve filtre degisimi.

• Ben aralık ayında aldım aracımı 1,6 astra sedan 111. Yıl. Aldığımda 15000 km bakımı gelmişti erdemire sordum 550₺ civarı dediler. Sanayii e sordum 150₺ dediler, özel serviste 200₺ a yaptırdım.

• 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.