2012 Model Opel Combo Tour City Plus 1.6 Dizel aracım var Doblo ile aynı kasa olanlardan.Aracımı fazla kullanmıyorum.Geçen sene yıllık bakımda kilometresi 3500 idi servis 550 Tl bakım parası aldı.Motor yağı filtreler cam suyu falan.Bu yıl araç 6500 KM'de servisi aradım 773 TL ücret istedi civar illerden başka servisi aradım o 840 TL dedi. Bizim şehirdekine 773 TL'nin açılımını yap dediğimde 100 TL motor yağı, 71 tl yağ filtresi, 56 tl hava filtresi , 91 tl pollen filtresi, 233 Tl yakıt filtresi 20 tl fren hidroliği 10 tl atık filtre bedeli olmak üzere 581 TL, 192 TL de ustalık olmak üzere toplam 773 tl fiyat istedi. sonra indirim yaparız dedi ama ben kabul etmedim.Özel servisleri aradım yakıt filtresi konusunda net bir rakam veremediler motor şase numarısını verdim acaip fiyatlardan bahsettiler.
Ben şimdi parçaları kendm alıp harhangi bir servise ustalık ödeyip bakımı yaptırmayı düşünüyorum.Servise gitmeyecem çünkü garantim doluyor ve garantiden yararlanabileceğim bir şey yok.Zaten olsada söylemezler.Daha sonra parayla yaptırsın diye.Konu ile alakası olan kişilerden şunu öğrenmek istiyorum.Bu tip araçlarda hangi tip yağ kullanılıyor.Mobil 1 veya Castrol almayı düşünüyorum.5/30 mu 10/40 mı 0/40 mı.Yardımcı olacak varsa çok memnun olurum. Bir de parçaları internetten temin edebilirmiyim.Site ismi varebilirmisiniz
hiç mi opel kullanan yok
quote:
Orijinalden alıntı: phaon
3500 ve 6500 bakımı ne ki? Benim bildiğim dizellerin bakımı her 10 Bin'de bir olur.
3500 1.yılın sonundaki km 6500 ise şuanki 2. yılın sonundaki km. yani yıllık bakım
Merhaba, aracınızla ilgili tam olarak bir bilgim yok ancak 100 lira yağ fiyatını görünce şaşırdım, olmaması lazım dedim kendimce.
Aracınıza tahminimce castrol edge yağ kullanılması lazım ki o da en az 150 civarıdır diye tahmin ediyorum. Castrol'ün sitesine girip orada araç bilgilerinize göre en uygun yağı bulursunuz. Ben öyle tahmin ediyorum ki Edge 5-30 olacak.
Diğer parçalar hakkında bir fikrim yok ancak mazot filtresi için yerli üretime kaliteli markalara da bir bakın bakalım ortaya ne kadar çıkacak? Size tavsiyem malzemeleri kendiniz toplayın ve dışarıda değişim yaptırın.
Hani her marka, ürünü için belli bir ömür biçmiş sevgili kardeşim. Ustaya sorarsam fren hidroliğini değiştirmeye gerek yok ancak marka 2 yıl sonra değiştirilmesini tavsiye ediyor (burada firmadan kastım, fren hidroliği üreten firma).
quote:
Orijinalden alıntı: aalpan
Merhaba, aracınızla ilgili tam olarak bir bilgim yok ancak 100 lira yağ fiyatını görünce şaşırdım, olmaması lazım dedim kendimce.
Aracınıza tahminimce castrol edge yağ kullanılması lazım ki o da en az 150 civarıdır diye tahmin ediyorum. Castrol'ün sitesine girip orada araç bilgilerinize göre en uygun yağı bulursunuz. Ben öyle tahmin ediyorum ki Edge 5-30 olacak.
Diğer parçalar hakkında bir fikrim yok ancak mazot filtresi için yerli üretime kaliteli markalara da bir bakın bakalım ortaya ne kadar çıkacak? Size tavsiyem malzemeleri kendiniz toplayın ve dışarıda değişim yaptırın.
Hani her marka, ürünü için belli bir ömür biçmiş sevgili kardeşim. Ustaya sorarsam fren hidroliğini değiştirmeye gerek yok ancak marka 2 yıl sonra değiştirilmesini tavsiye ediyor (burada firmadan kastım, fren hidroliği üreten firma).
MOBİL 1 yağ aldım diğerlerini de özel bir servisten 200 TL'ye anlaştım
Olay bu sevgili kardeşim. Umarım yağı sitesinden inceleyip, tavsiye edilenden almışsınızdır.
aalpanA
kullanıcısına yanıt
evet yağı kontrol ettim Mobil 1 ESP Formula 5W-30
Daha uyguna mal olmuş böylece. Kendi aracım için konuşayım, servis kullanacağı yağ için (mayıs ayında) 33 lira + KDV dedi. Bu da bana 218 liraya geliyordu, 150 liraya aldım yağı.
Zaten işçilikten baya bindiriyorsunuz, yağ ve sarf malzemelerde de bindirme olunca rakam kabarık çıkıyor. Siz bundan sonrasında da malzemeleri kendiniz toparlamaya bakın. Sanayi ustasına da güven olmuyor, kullandığı filtre kötü olabiliyor maalesef. Yedek parçacının tavsiyelerini alırsanız iyi olur. Allah kazasız-belasız kullanmayı nasip eylesin.
Amin kardeş sağol zaten geriye filtreler kaldı onları da tek tek hem sanayide hem de özel serviste bakıp fiyat aldım.burada para tutan yakıt filtresi orjinali 240 tl ufi yapıyor gm etiketi basarak opele veriyor.ben de ufi alıyorum gm etiketi olmayan o da 140 TL.Aslında araç daha 6500 km'de ve iki yaşında olduğu için yıllık bakıma giriyor bana kalsa yakıt filtresi, pollen filtresi ve hava fitresi değişmese de olur.Yağ ve yağ filtersi değişse hava filtesine de hava vurulsa yeter diye düşünüyorum.Yakıtı genellikle %90 opetten alıyorum bir iki kez BP ve totalden aldım.6500 KM'de yakıt filtesi değişirmi bilmiyorum.Aslında yakıt filtesini 1 sene daha bekletsem olur mu onu da öğrenmek lazım.
Şimdi servisten tanıdık bir arkadaşımın kardeşi motor ustasıyla görüştüm sadece yağ ve yağ filtresini değiştirip hava filtresine bir hava vurdurman yeterli dedi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme