Merhabalar, Bugün kontağı açtığımda bu uyarıyı verdi. Sonra 30km falan yol yaparak eve geldim. Evin ordaki benzinliğe götürdüm. Adam biraz normal su koydu. Arabayı çaştırdım hala bu ikazı vermeye devam ediyor. %50si saf su ve %50si antifiriz koymak gerekiyormuş sanırım. Sanayi sitesi evime uzak bunu nerede koydurabilriim? ve Opel astra h için ne kadar koyulması lazım içine? Teşekkür ederim. |
Opel Astra H Soğutma Suyu Seviyesi Uyarısı: Ne Yapmalısın?
Opel Astra H kasa 2012 model aracında motor suyu seviyesi uyarısı alıyorsan, aşağıdaki adımları takip etmen önerilir:
1. Soğutma Maddesi Seviyesini Kontrol Et:
- Motor soğukken soğutma suyu deposunun kapağını dikkatlice aç.
- Soğutma maddesi seviyesinin "minimum" ve "maksimum" işaretleri arasında olduğundan emin ol.
2. Soğutma Suyu Ekle (Gerekirse):
- Soğutma suyu seviyesi düşükse, aracın üretici tarafından önerilen antifriz/su karışımını ekle.
- Yalnızca soğutma maddesi kullan. Su kullanmaktan kaçın.
3. Su Seviye Sensörü Arızasını Kontrol Et:
- Soğutma suyu seviyesi doğru olsa bile uyarı devam ediyorsa, su seviye sensöründe bir arıza olabilir.
- Sensörü kontrol etmek için bir oto elektrikçisine başvurman gerekebilir.
4. Diğer Olası Nedenleri Araştır:
- Soğutma sıvısı kaçağı
- Radyatör arızası
- Su pompası arızası
- Termostat arızası
Bu sorunlardan herhangi birini tespit edersen, aracını bir an önce servise götürmen önerilir.
Opel Astra H Soğutma Suyu Kapasitesi:
Opel Astra H 1.6 benzinli motorlar yaklaşık 5 litre soğutma suyu alır.
Önemli Hususlar:
- Motor suyu seviyesi uyarısı görmezden gelinmemelidir, çünkü bu ciddi motor hasarlarına yol açabilir.
- Soğutma suyunu eklerken her zaman üreticinin önerilerini takip et.
- Soğutma suyu deposu kapağını açarken dikkatli ol, çünkü içinde basınç olabilir.