Şimdi Ara

==>>Grande Punto 1.3 Multijet Motor Yağı tavsiyesi.Acil değişmesi lazım eski yağ 0-40 .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
19.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar Arkadaşıma ocak ayında Ankara'dan dizel grande punto almıştık Aldığımızda 135 bin kmde idi ve aldıktan sonra bakıma soktuk aracı ve işimiz acil birde yağdan anlamadığımız için 0w-40 Selenia yağ koydular en iyisi bu diyerek.

Bugün ise aracı arkadaşım parktan çıkardıktan sonra arabadan 1 TL büyüklüğünde yağ damladığını gördüm ve aracın altına baktım karter koruma olduğu için pek birşey göremedim sanayiye götürdük usta karter koruma plastiğini söktü ve araç karterden bayağı yağ atmış usta yağı sordu söyledik yağ çok ince atması normal dedi yağ ince olduğundan zincir hafif ses yapıyor dedi. Şuan araç 140 bin km de olması lazım.usta birşey olmaz dedi ama arkadaşım pimpirikli yağı değişmek istiyor.Neyse efenim yardımınıza ihtiyacımız var

Neyse arkadaşım rica etti yağı sormam için bende size danıştım yardımcı olursanız çok teşekkür ederiz

Ve bir kaç ustaya sordum selenia 5w-30 önerdiler.
    Motor 3.2 lt yağ alıyormuş ama millet 3,5 lt koy diyor ne alaka anlamadım.
    Yağ filtresi hava filtreside değişecek.
    Bu ürünleri internetten nerden alabilirim şimdiden çok teşekkürler.

Bulunduğunuz il: Kırşehir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorEconomy -- 3 Eylül 2014; 0:56:44 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Grande Punto 1.3 Multijet için Motor Yağı Tavsiyesi

Fiat Grande Punto 1.3 Multijet dizel motorlu aracınız için motor yağı değişim zamanı geldiyse, aşağıdaki bilgilere göz atarak aracınıza uygun en iyi motor yağını seçebilirsiniz:

• Grande Punto 1.3 Multijet motorlar, 0W-30 veya 5W-30 viskozite sınıfına sahip tam sentetik motor yağları gerektirir.
    • Fiat tarafından önerilen spesifikasyon, ACEA C2'dir. Bu spesifikasyon, partikül filtreli dizel motorlar için tasarlanmış düşük kül içerikli yağları ifade eder.
    • Aracınızın motor yağı kapasitesi yaklaşık 3,5 litre'dir.
    • Motor yağınızı her 15.000 km'de veya yılda bir düzenli olarak değiştirmeniz önerilir.

Önerilen Motor Yağı Markaları:

• Castrol Edge 5W-30 LL
    • Mobil 1 ESP Formula 5W-30
    • Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30

Araca uygun motor yağını seçerken, üreticinin önerdiği spesifikasyonlara ve viskozite sınıfına dikkat etmeniz önemlidir. Düşük kaliteli veya uygun olmayan bir motor yağı kullanmak, motorunuzun performansını ve ömrünü olumsuz etkileyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yukarı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selenia iyidir, ama daha iyisi de var. Ben de Peugeot'nun yağını bu hafta değiştirteceğim, araştırınca iki seçeneğe düştüm:

-Mobil 1 5-30 esp Formula,
    -Castrol EDGE 5-30.

Mobil'den memnun olan çoktu. Ben de Castrol'den memnundum. Ama Mobil 1 sipariş ettim. N11'de 96 TL; siparişi 100 liraya tamamlarsan hem Pepsi kodu kullanırsın, hem de 111 lira puan veriyor onu değerlendirirsin.

Araç yağ kapasitesi neyse o kadar konur, daha fazla konmaz. Daha fazla yağ, ilk çalıştırmada turboyu zorlar, sorun çıkarır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Selenia iyidir, ama daha iyisi de var. Ben de Peugeot'nun yağını bu hafta değiştirteceğim, araştırınca iki seçeneğe düştüm:

-Mobil 1 5-30 esp Formula,
    -Castrol EDGE 5-30.

Mobil'den memnun olan çoktu. Ben de Castrol'den memnundum. Ama Mobil 1 sipariş ettim. N11'de 96 TL; siparişi 100 liraya tamamlarsan hem Pepsi kodu kullanırsın, hem de 111 lira puan veriyor onu değerlendirirsin.

Araç yağ kapasitesi neyse o kadar konur, daha fazla konmaz. Daha fazla yağ, ilk çalıştırmada turboyu zorlar, sorun çıkarır.

Selenia multijet motor için üretmiyormuş heralde.

Neyse 5-30 nasıl sizce bizim arabaya fiatyedekparcacim diye site söylediler orda 3,2 lt 5w30 yağ var selenanın 70 tl nasıldır sizce.

Cevabınız için teşekkürler :) kafamı iyice karıştırdılar sanayide gittigim yağcılar kendilerinki övdü durdu lukoilci shelin yağına kötü diyor o ona kötü diyor anlamadım :)

• Çok üst düzey yağlar (esso vb) haricinde dediğimden şaşmayın.

• selenia doğru ama 5/40 yada daha doğru olmalı

• bu tip şeyleri sağdan soldan duyduklarınızla yapmayın lütfen. artık otomobiller eskisi gibi tek tip kara düzen değil. her markanın her motoru bile farklı tip yağ isteyebiliyor.

punto için gidip fiat sitesinden kullanım kılavuzuna bakabilirsiniz, örneğin;
    http://www.fiat.com.tr/modeller/KullanimKlavuzlari/GRANDEPUNTO/2008/Grande_Punto_2008_Kullan%C4%B1c%C4%B1_El_Kitab%C4%B1.pdf

sizin araç için fiat 9.55535- S1 veya ACEA C3 spesifikasyonunu sağlayan 5w-40 yağ kullanmanız gerekiyormuş.

==>>Grande Punto 1.3 Multijet Motor Yağı tavsiyesi.Acil değişmesi lazım eski yağ 0-40 .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1. 3 Multijet için hangi mazot?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MAGNATEC PROFESSIONAL C2 5W-30

yada Mobil 1 ESP Formula 5W-30..

selenia almak zorunda değilsin fiatlarda yağ eksiltme pek olmuyor, selenia ile fiat ın sözleşmesi var katalogda o nedenle görünüyor yağ 9.55535-s1 spesifikasyonlarını sağlasın yeter.. ama kullanılmaz değil alınabilir

aracın km si orjinal olmayabilir keçelerden yağ atma varsa, 5w-40 kullan azalacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akıllıdeli06 -- 3 Eylül 2014; 9:31:45 >
  • karter kapağının contasından kaçırabilir ,yağ selenia 5/40 uyumludur en iyi performansı verir

• Sağlıklı bir mjet yağ eksiltmez.Bu yüzden 3.2lt yağ alan bu motora 3,5lt yağ koyun demek ya ticari bir manevradır yada esas sorunu düzeltmek yerine yağı fazla koyup bir süre idare etsin demektir.

Selenia konusuna gelecek olursak motorun ar-ge sürecinden banttan çıkışına kadar fiat ile birlikte çalışan bir firma olduğundan dolayı diğer markaların vakit ayıramadığı kadar yüksek saatler mjet üzerinde çalışmıştır.Hal böyle olunca ben mjet motorlu araçlarımda selenia kullanıyorum.

Yağ konusunda doğru viskoziteyi seçmek için aslında aracın modeli de gerekir.Ülkemizde aynı araçlar değişik motor revizyonları ile satıldı.Kısaca genelleyecek olursak 09' öncesi 5w-40 sonrası 5w-30 yağ tercih etmenizde fayda var.

Filtreler konusunda da kafanız karışacaktır.Siz sormadan onlara da kısaca değineyim.Yetkili serviste bir orjinal italyan bir de Tofaş'ın kendi tedarikçilerine ürettirip sattığı opar parçalar var.

İtalyan olan filtrelerin daha kaliteli malzeme ve yüksek fiyata sahip olduğunu, Opar'ın ise daha düşük kalite ve düşük fiyata sahip olduğunu söylebilirim.Tercih bu noktada biraz ihtiyaçlar ve bütçeye kaldığından tercih sizin.

• 5 - 30 mobil 1 yada castrol 5- 30 kullanıyorum motor sesi iyi titreşim az turbo sağlam durumda ben bu yağlardan memnun kaldım. selenia olayını ise citroenin total, fordun opet önermesine benzetiyorum.
  • Castrol EDGE 5W/40 Turbo Diesel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 13NiGhT_M@Re

Sağlıklı bir mjet yağ eksiltmez.Bu yüzden 3.2lt yağ alan bu motora 3,5lt yağ koyun demek ya ticari bir manevradır yada esas sorunu düzeltmek yerine yağı fazla koyup bir süre idare etsin demektir.

Selenia konusuna gelecek olursak motorun ar-ge sürecinden banttan çıkışına kadar fiat ile birlikte çalışan bir firma olduğundan dolayı diğer markaların vakit ayıramadığı kadar yüksek saatler mjet üzerinde çalışmıştır.Hal böyle olunca ben mjet motorlu araçlarımda selenia kullanıyorum.

Yağ konusunda doğru viskoziteyi seçmek için aslında aracın modeli de gerekir.Ülkemizde aynı araçlar değişik motor revizyonları ile satıldı.Kısaca genelleyecek olursak 09' öncesi 5w-40 sonrası 5w-30 yağ tercih etmenizde fayda var.

Filtreler konusunda da kafanız karışacaktır.Siz sormadan onlara da kısaca değineyim.Yetkili serviste bir orjinal italyan bir de Tofaş'ın kendi tedarikçilerine ürettirip sattığı opar parçalar var.

İtalyan olan filtrelerin daha kaliteli malzeme ve yüksek fiyata sahip olduğunu, Opar'ın ise daha düşük kalite ve düşük fiyata sahip olduğunu söylebilirim.Tercih bu noktada biraz ihtiyaçlar ve bütçeye kaldığından tercih sizin.

Selam peki incelik kalınlık olayı nedir yağda usta öyle birşeylerde demişti araç 2006 model km orjinal 75 hp ve 0 40 yağ zarar vermiş midir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk343458

karter kapağının contasından kaçırabilir ,yağ selenia 5/40 uyumludur en iyi performansı verir

Bu dediginiz masraflı birşey mi hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: nuisance

bu tip şeyleri sağdan soldan duyduklarınızla yapmayın lütfen. artık otomobiller eskisi gibi tek tip kara düzen değil. her markanın her motoru bile farklı tip yağ isteyebiliyor.

punto için gidip fiat sitesinden kullanım kılavuzuna bakabilirsiniz, örneğin;
    http://www.fiat.com.tr/modeller/KullanimKlavuzlari/GRANDEPUNTO/2008/Grande_Punto_2008_Kullan%C4%B1c%C4%B1_El_Kitab%C4%B1.pdf

sizin araç için fiat 9.55535- S1 veya ACEA C3 spesifikasyonunu sağlayan 5w-40 yağ kullanmanız gerekiyormuş.

Dünde adam bize 5w 40 benzinli için demişti

• iyi bir tamirciye baktırın kapak contası bozuksa çokda masraflı değil ,yağı zaten boşaltıyorlar conta değişirken

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk343458

iyi bir tamirciye baktırın kapak contası bozuksa çokda masraflı değil ,yağı zaten boşaltıyorlar conta değişirken

Teşekkür ederim hocam peki bu yağdaki sentetiklik olayı nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

Selam peki incelik kalınlık olayı nedir yağda usta öyle birşeylerde demişti araç 2006 model km orjinal 75 hp ve 0 40 yağ zarar vermiş midir ?

0w-40 , 5w-30 vb. tanımlamalar halk arasında yağın ince-kalın olarak bilindiği durum işte.Aracınızın motor ve üretim yılını bilmediğim için net bir viskozite oranı söyleyemedim size.Uygun kullanılmayan her yağ problem açabilir ancak bu sizde bir zarar oluştuğu anlamına gelmez.Umalım ki bir zarar olmasın.

Son olarak motoru kim üretiyorsa yağ önerisini de o yapar.Ford eğer Opet öneriyorsa bu grup şirketi olduğu içindir.Yoksa Ford'un tüm pazarlarda önerdiği yağ o değil.Oysa mjet motorlar için tüm dünyada önerilen ve motor geliştirilirken/revize edilirken birlikte çalışılan firma Selenia'dır.Durumlar biraz farklı yani

• quote:

Orijinalden alıntı: 13NiGhT_M@Re

quote:

Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

0w-40 , 5w-30 vb. tanımlamalar halk arasında yağın ince-kalın olarak bilindiği durum işte.Aracınızın motor ve üretim yılını bilmediğim için net bir viskozite oranı söyleyemedim size.Uygun kullanılmayan her yağ problem açabilir ancak bu sizde bir zarar oluştuğu anlamına gelmez.Umalım ki bir zarar olmasın.

Son olarak motoru kim üretiyorsa yağ önerisini de o yapar.Ford eğer Opet öneriyorsa bu grup şirketi olduğu içindir.Yoksa Ford'un tüm pazarlarda önerdiği yağ o değil.Oysa mjet motorlar için tüm dünyada önerilen ve motor geliştirilirken/revize edilirken birlikte çalışılan firma Selenia'dır.Durumlar biraz farklı yani

Teşekkür ederim

• arkadaşlar merhaba grande multıjet 1.3 2011 model punto 127 bn de aracıma yağ önerınız nedır . en ıyısı hangısı kaç lıtre almam lazım. bır usta aracıma baktı 5 30 felan dedı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.