Şimdi Ara

2012 S80 D2 (1.6D) PowerShift Kullanan Var Mı? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
22.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar hocam, şu an kullandığım mondeo 2009 'un kaskosu hanımın üzerine idi, ve %60 a yakın hasarsızlığı devam etmekte. Şimdi ona da Captiva almayı düşünüyorum fakat kendime alacağım s80'e mi devam ettirsem hasarsızlık olan hanımın kaskosunu yoksa Captiva'yamı diye düşünmekteyim. Benim kaskoyu eski aracımı satarken sıfırlayıp ödediğim primleri geri almıştım maalesef (!) bu nedenle acaba s80 kaskosu için yıllık ödeme hasarsızlık indirimi olmaksızın ne kadar diye sorsam?
    saygılar..
  • Güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirmak -- 11 Mart 2013; 16:52:51 >
  • Anladım hocam bu durumda Captiva'nın kaskosunu araştırmalıyım sanırım.
    Ben de güya 2.0 motora ÖTV - MTV ödemeyim tasarruf yapıyım diye CC'den vazgeçtim, ama E sınıfı S80'in bu handikapını düşünemedim doğrusu...Bir de parça fiyatları düşünüldüğünde..Yine kafam karıştı..Teşekkürler..
  • S80 kaskosunu o kadar tutacağını düşünmüyorum. 3000TL biraz yüksek bir rakam.

Ben A4 için 2000 civarında bir rakam almıştım indirim falan yok benim bir de.

Bu arada Captiva'dan uzak durun derim. Çok fena yakıt harcayan bir araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: mragetheottoman
    Anladım hocam bu durumda Captiva'nın kaskosunu araştırmalıyım sanırım.
    Ben de güya 2.0 motora ÖTV - MTV ödemeyim tasarruf yapıyım diye CC'den vazgeçtim, ama E sınıfı S80'in bu handikapını düşünemedim doğrusu...Bir de parça fiyatları düşünüldüğünde..Yine kafam karıştı..Teşekkürler..
    Sn. mragetheottoman,
    S80'in kaskosunu 2.000TL civarına yaptırabilirsiniz tahminen. Sigorta şirketleri arasında fiyat farkları çok büyük. Bu araç için size 2bin teklif eden şirket de, 3bin teklif eden de olacaktır. Kasko ücretine etki eden başka bir şey ise aracın fiyatıdır. Fakat en büyük etken, sizin yaşınızdır. Orta yaşı geçmiş ve uzun süredir kazanız yoksa çok uygun kasko teklifleri alırsınız.

Bunlar haricinde, sigorta şirketleri genelde Volvo arabalarının kaskolarını daha uyguna yaparlar. Çünkü sigortacıların nezlinde aldıkları risk oranında prim ücreti de artar. Volvo kullanıcı kesiminin, kazaya karışma ihtimali çok düşük olduğundan ötürü, düşük risk=düşük primdir. Yalnız bu ayrıntı, sizin yaşınız ve kaza yapma sıklığınızdan daha önemli değildir.

Benim tavsiyem hangi sürücünün kaza yapma olasılığı daha az ise, hasarsızlık indiriminizin bulunduğu kaskoyu, onun kullanacağı arabaya aktarın. Diğer türlü, olası bir kazada, hasarsızlık indiriminize yazık olur. İki aracın kasko ücretleri arasında, bundan daha önemli bir fark olmaz. Bir de parça fiyatları sizi neden ilgilendirsin? Saygılar.

• Sn Kurzweil; haklısınız. Akşama kadar ki araştırmalarım sonucu sizinle aynı görüşteyim şu an. Parça fiyatları konusu ise ister istemez insanın aklını çeliyor. Her parça sonuçta kaskodan değiştirilmiyor. Ford Mondeo'nun parçalarına göre nispeten yüksek olduğunu düşündüğümden ötürü,belki de kafamda kalan en son iki sorundan biri nüksetti yine :) Başka bir sebep bulamıyorum S80 i almamak için. Son endişem ise, 125 bg lik 1.6 mondeo aracımdan daha fazla performans alabilir miyim olacaktır. Çok sakin kullanan bir sürücüyüm fakat yokuşlarda vs. kalkışlarda zorlanmak, aracı bağırttırmak istemiyorum. Bunu da deneme sürüşüne çıktığımda ve siz s80 kullanıcılarının deneyimleri sonucunda aşıp, artık bir bahane bulamayıp s80 alacağım sanırım.
    Saygılar..
  • Ben de aynı şeyden dolayı düşünceliyim ama 115hp ve 270Nm torkun üzeceğini sanmıyorum. Golf TDI ve A3 TDI ın 105 beygir 250 torkundan aşağı kalmaz.

Zaten 0-100 hızlanmaları da az çok fikir veriyor.

Bu arada ben S60'ın D2 motorunun manuelini denemiştim. deneme sürüşüne A3 TDI 2012 aracımla gitmiştim. Performansları hemen hemen aynıydı. S80'in de benzer olacağını düşünüyorum.

Aşağıdaki forumun son 2-3 sayfasında Sn. Kurzweil, Toledox, Hesheit gibi değerli arkadaşlarla bu konulardan az çok bahsettik.

http://forum.donanimhaber.com/m_27803901/mpage_16//tm.htm#66687356

Gene de test sürüşü yapmak lazım gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mragetheottoman

Sn Kurzweil; haklısınız. Akşama kadar ki araştırmalarım sonucu sizinle aynı görüşteyim şu an. Parça fiyatları konusu ise ister istemez insanın aklını çeliyor. Her parça sonuçta kaskodan değiştirilmiyor. Ford Mondeo'nun parçalarına göre nispeten yüksek olduğunu düşündüğümden ötürü,belki de kafamda kalan en son iki sorundan biri nüksetti yine :) Başka bir sebep bulamıyorum S80 i almamak için. Son endişem ise, 125 bg lik 1.6 mondeo aracımdan daha fazla performans alabilir miyim olacaktır. Çok sakin kullanan bir sürücüyüm fakat yokuşlarda vs. kalkışlarda zorlanmak, aracı bağırttırmak istemiyorum. Bunu da deneme sürüşüne çıktığımda ve siz s80 kullanıcılarının deneyimleri sonucunda aşıp, artık bir bahane bulamayıp s80 alacağım sanırım.
    Saygılar..

Sn. Mragetheottoman

Ben 1.6 D2 S80 aracımı alıyorum. Aldığım yerde aynı aracın metalik inci grisi de var. İç döşemesi de bej deri. Drive paket+sunroof+xenon ve oldukça iyi bir araç. Eğer almak isterseniz bana mesaj atarak ulaşabilirsiniz.

İyi günler

• Volvo s80 kasa degisterecek midir?
    Yabanci forum sitelerini takip eden arkadaslar.
    Googlede gorsellerden arama yapildiginda volvo s80 2014 yazin bir kac resim gordum ben..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutpafuli

Volvo s80 kasa degisterecek midir?
    Yabanci forum sitelerini takip eden arkadaslar.
    Googlede gorsellerden arama yapildiginda volvo s80 2014 yazin bir kac resim gordum ben..

2014 ortası değişecek.
  • Rötar olur mu acaba? :)
  • Güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirmak -- 11 Mart 2013; 16:53:40 >
  • Güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirmak -- 11 Mart 2013; 16:57:58 >
  • Sn. nirmak,
    Yaşadığınız şey, bir ihtimal klima kompresöründen kaynaklanıyor olabilir. Ben de arabamı aldığım andan beri, sık sık ortaya çıkan, anlattığınıza benzer bir ses var(devirle artıp azalıyor). İlk başlarda beni de korkutmuştu. Şimdi arabamın klima kompresörü değişecek. Sipariş verdiler İsveç'ten geliyor.

Bahsettiğiniz sesin, benim arabamdaki olup olmadığını anlamanın bir yolu var. Eğer bir daha duyarsanız, klimayı kapatınca sesin kesiliyor, açınca da devam ediyor olması lazım(sebep kompresör). Bu sağlamayı yapın, en azından aynı problem olup olmadığını öğrenmiş oluruz.

Yakıt konusunda ise, arabanızı ne şekilde kullandığınız önemli. Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Rötar olur mu acaba? :)

Volvoda erteleme olur öne almak olmaz.En az 2 sene var aracın değişmesine.Zaten siz kasaya değil teknolojiye bakın.2 sene sonra aynı segment başka marka araçlarda bile bu teknolojilerin olup olmayacağı meçhul.Daha öncede belirttim halada ısrarlıyım.Yeni S80 bundan 2 sene sonra 1.6 motorlarla gelecek olsa bile bu kadar ucuz olmaz.Araç Volvo için neredeyse tamamen yeni geliştirilecek parçalardan oluşacak ve bu sefer 5 serisi ve E serisine karşı eli güçlü tutulacak kalitede olacak.Bu kaliteninde ciddi bir bedeli olacağını tahmin etmek güç değil.Siz 105-110 bin TL civarına dolu bir S80 hemde 0 km yakaladığınız fırsatın farkına varın bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolbert -- 22 Ekim 2012; 12:44:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tolbert

quote:

Volvoda erteleme olur öne almak olmaz.En az 2 sene var aracın değişmesine.Zaten siz kasaya değil teknolojiye bakın.2 sene sonra aynı segment başka marka araçlarda bile bu teknolojilerin olup olmayacağı meçhul.Daha öncede belirttim halada ısrarlıyım.Yeni S80 bundan 2 sene sonra 1.6 motorlarla gelecek olsa bile bu kadar ucuz olmaz.Araç Volvo için neredeyse tamamen yeni geliştirilecek parçalardan oluşacak ve bu sefer 5 serisi ve E serisine karşı eli güçlü tutulacak kalitede olacak.Bu kaliteninde ciddi bir bedeli olacağını tahmin etmek güç değil.Siz 105-110 bin TL civarına dolu bir S80 hemde 0 km yakaladığınız fırsatın farkına varın bence

Alıntıları Göster
    Güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirmak -- 11 Mart 2013; 16:54:48 >

• Sn. nirmak,
    Eğer ses arkadan, park sensörü sesinin geldiği yerden(hoparlörden) geliyorsa, söylediklerimi unutun. Bahsettiğim sesin motor kısmından gelmesi gerek. Siren sesine benzetilebilir diye düşündüm. Sesin nereden geldiği ve neye benzediği önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolbert

quote:

Evet haklısınız. Zaten fiyat da 94 bin. Dediğinizden bile ucuz

• quote:

Orijinalden alıntı: nirmak

Kendi soruma cevap vereyim, servisle görüştüm, dün yağmur vardı malum, park sensörü bazen yağmuru bu şekilde algılayıp bağırabiliyormuş, bilginize

Neden böyle bir şey yapmışlar ki? Ben bunun bir özellik olduğuna inanmıyorum. Servis uydurmacası gibi bir Sound'u var sanki.

Umarım tekrar etmez.
  • Arkadaşlar

Lütfen ama lütfen ses konularını internetten tarif ederek çözmeye çalışmayın. Servisnize bir gösterin. Ustanız bir sesi dinlesin, kaynağını tesbit etsin sonra çaresi varsa gereken yapılır tabii ki. Buradan tarifle olacakj iş değil. Biri çıkar ve , hah evet bende de o ses vardı der ve sizin sesinizle alakası olmayan bir konuda sizi yanlış yönlendirir. Arkadşımız da iyi niyetle yardımcı olmaya çalışıyor anlıyorum ama inanın ses öyle tarifle çözülecek bir konu değil.

Sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssozen11 -- 22 Ekim 2012; 23:04:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.