Şimdi Ara

2012 S80 D2 (1.6D) PowerShift Kullanan Var Mı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
22.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1-)S80'de koltuk soğutma seçeneği var ve bu seçenek, delikli deri opsiyonuna bağlı. Delikli deri opsiyonu da, gördüğüm kadarıyla elektrikli on koltuk opsiyonuna bağlı.

2-)Bunun için en doğru yerdesiniz. Zira Volvo arabalarının üretildiği İsveç'te havalar çok soğuk olduğu için, yakıtla çalışan ekstradan bir ısıtıcı opsiyonu sunuluyor. Bu ısıtıcı, arabaya binmeden kumanda ile çalıştırılıp, hem kabini ısıtıyor, hem buzları çözüyor, hem de motoru ısıtıyor. Araç oluşturucuda bu opsiyon "zaman ayarlı ısıtıcı" olarak geçiyor. Yalnız bu opsiyona sahip araç olduğunu sanmam. Özel sipariş vermek zorunda kalabilirsiniz. Bu opsiyonun, S80 tanıtım kitapçığındaki tanımı şöyle:

Motor ve kabin ısıtıcısı, yakıtlı
    -Uzaktan çalıştırma
    Yakıtlı ısıtıcı otomobilinizin daha kolay çalışmasını
    sağlayacak, çevreye etkisini azaltacak ve kabini
    ısıtacak. Isıtıcıyı doğrudan çalıştırabilirsiniz ya da
    sıcak ve buzları çözülmüş otomobilinize girmek
    istediğiniz zamanı ayarlayabilirsiniz. Uzaktan kumanda
    ile otomobile gitmeden ısıtıcıyı devreye sokabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurzweil -- 26 Haziran 2012; 14:52:41 >

• Araç oluşturucuda bu opsiyon "zaman ayarlı ısıtıcı" olarak geçiyor.
    evet buna baktım ve varmış internet sitesinde. 4945 lira.

ama özel siparişle olur bu. çünki bunu burada talep edecek biri olmaz diye düşünüyorum. ancak benim gibi özel durumu olan için geçerli olur.

ancak tam benim aradığım şey bu işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

Sayın rubey,
    Araç alımınızı çok uygun bir zamana denk getirmişsiniz. Umarım bir Volvo sahibi olursunuz.
    Bu arada satın almadan önce araçlar ve donanımlarıyla ilgili kafanıza takılan bir şey olursa, en doğru tercihi yapmanız için, yardımcı olmaktan memnun olurum. Saygılarımla.

Destek talebinize teşekkür ederim.

Şu anda üzerinde konuştuğum araç; Buz Beyazı+Sangiovese Kırımızı Deri;
    Drive Paket+Premium Paket+Advanced Paket; Ek olarak;
    - Sürücü Destek Paketi (DAC, LDW, ACC)
    - Sunroof
    - Elektrikli hafızalı sürücü koltuğu,
    - Arka cam güneş perdesi
    - İç hava kalite sistemi
    - RTI ön hazırlığı
    - BLIS
    - Aktif Bi-Xenon Farlar
    - Deri kaplı gösterge paneli
    - Otomatik kararn iç dikiz aynası
    - Sleipner 18" jant
    - Navigasyon

Ön park sensörü yok.

Sizce anlanlı olabilecek başka hangi özellikler var?

Yarın görü

• Sn rubey,
    Bahsettiğiniz bu S80'de, anlamlı olabilecek tüm özellikler zaten var. Gerçekten eksiksiz bir araç. Varsın ön park sensörü de olmasın. Bununla birlikte, hazır araç aldığınız için size "şu opsiyonu da ekletin" diyemem. Ancak bahsettiğiniz diğer S80'in donanımını da bilseydim, karşılaştırıp fikrimi söylerdim.

Yalnız bu araçtaki kombinasyon çok güzel. Hele dışı beyaz, içi bordo renk, ayrı bir güzel olmuştur eminim. Bu bordo, S60'da olsaydı ekletirdim. Ayrıca deri kaplı gösterge paneli de, az bulunur cinsten bir donanım. Araç içine tam bir premium havası verir. 18" Sleipner'lara ise diyecek söz bulamıyorum. ACC, sunroof, navigasyon da kıymetli donanımlardır. Bu aracın kapı altı çıtaları kromdan mı?

Yalnız anlamadığım bir şey var. Araç oluşturucuda drive motorunda, Drive Paket haricindeki donanım seçenekleri seçilemiyor(premium-advance). Bu yüzden bu donanımlardaki opsiyonları tek tek seçebiliyoruz. Sizin araç da acaba bu şekilde mi oluşturulmuş, yoksa drive motorda da Premium, Advance donanımları seçilebiliyor da, araç oluşturucuda mı hata var?

Bir de böyle bir araçta ahşap kaplama da vardır bence. Yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurzweil -- 26 Haziran 2012; 17:07:59 >

• s80 de drıve pakette donanım seçeneği yok. sadece ilave olarak özellik seçilebiliyor. arkadaş birşeyi karıştırıyor ama ben anlamadım açıkçası. belki s 60 dan bahsediyordur.
  • Arkadaşlar selamlar,

S60 1.6 Powershift kullanıyorum. Aracı teslim alalı 2 hafta oldu. Drive modu açıkken (araç durduğunda motoru kapatan hareket ederken tekrar devreye sokan sistem) araç tekrar harekete geçtiği sırada güç tamamen gidiyor ve aracı tekrar çalıştırmak gerekiyor. Bu güne kadar iki defa oldu. Böyle bir problemi yaşayan var mı?
  • quote:

Sn rubey,
    Bahsettiğiniz bu S80'de, anlamlı olabilecek tüm özellikler zaten var. Gerçekten eksiksiz bir araç. Varsın ön park sensörü de olmasın. Bununla birlikte, hazır araç aldığınız için size "şu opsiyonu da ekletin" diyemem. Ancak bahsettiğiniz diğer S80'in donanımını da bilseydim, karşılaştırıp fikrimi söylerdim.

Yalnız bu araçtaki kombinasyon çok güzel. Hele dışı beyaz, içi bordo renk, ayrı bir güzel olmuştur eminim. Bu bordo, S60'da olsaydı ekletirdim. Ayrıca deri kaplı gösterge paneli de, az bulunur cinsten bir donanım. Araç içine tam bir premium havası verir. 18" Sleipner'lara ise diyecek söz bulamıyorum. ACC, sunroof, navigasyon da kıymetli donanımlardır. Bu aracın kapı altı çıtaları kromdan mı?

Yalnız anlamadığım bir şey var. Araç oluşturucuda drive motorunda, Drive Paket haricindeki donanım seçenekleri seçilemiyor(premium-advance). Bu yüzden bu donanımlardaki opsiyonları tek tek seçebiliyoruz. Sizin araç da acaba bu şekilde mi oluşturulmuş, yoksa drive motorda da Premium, Advance donanımları seçilebiliyor da, araç oluşturucuda mı hata var?

Sn Kurzweil,

Diğer S80'de Aktif Bi-Xenon far, High Performance müzik sistemi, 18" jant (16" var) İç hava kalite sistemi, Deri kaplı gösterge paneli, navigasyon vs yok. Sürücü destek paketi var.

Bayram1599 arkadaşımızın haklı olduğu nokta S80 1.6D PowerShift Türkiye'ye Drive paketle geliyor ve bayiler kendi müşteri portföylerine göre değişik kombinasyonlarda araçlar oluşturuyorlar. Bahse konu ilk araç bayi tarafından Drive pakete ek olarak deri sürücü destek paketi, BLIS (S80 1.6D'de Sürücü destek paketine dahil değil), 18" jant, Bi-Xenon far, İç hava kalite sistemi vs eklenerek getirtilmiş.

Ben sadece navigasyon ve ön kamera eklettim. Bu iki opsiyon 7" ekranlı modellere eklenebiliyor ve monte edilebiliyor.

Kapı altı çıtalarına dikkat etmedim. Yarın gitmeyi planlıyorum, dikkate ederim. Malesef ahşap kaplama yok.

Saygılar.

• Sn. rubey,
    Premium+Advance paket demeniz karışıklık yarattı. Sonuç olarak doğrusunu öğrenmiş olduk. S80 drive motorda, premium ve ya advance paketleri seçemiyoruz. Bunlar yerine Drive paketi seçip, diğer opsiyonları tek tek ekletiyoruz.

Yazdığınız donanımlara göre 18" jantlı araba diğerinden üstün. Bi-Xenon farlar, 7" high performans müzik sistemi gibi donanımlar önemli şeyler. Ahşap kaplama, daha çok içi bej olan arabalara yakışır. Belki de bayi bu yüzden ekletmemiştir.

Kapı altı çıtaları ise, belki de Advance ya da Executive donanımlarıyla geliyordur. Aracınız bu donanımlara girmediği için muhtemelen yoktur. Fakat dışarıdan S80'in görünümüne büyük katkı sağlıyor. Ve bu dolulukta bir araca da yakışırdı. Bununla birlikte, söz konusu aracın rengi beyaz olduğu için ve krom çıtalar beyaz renk içerisinde kaybolacağı için, aslında büyük bir kayıp değil. Yalnız, aracınız koyu renkli olsaydı, mutlaka ekletilmesini önerirdim. Saygılar.

• quote:

Sn. rubey,
    Premium+Advance paket demeniz karışıklık yarattı. Sonuç olarak doğrusunu öğrenmiş olduk. S80 drive motorda, premium ve ya advance paketleri seçemiyoruz. Bunlar yerine Drive paketi seçip, diğer opsiyonları tek tek ekletiyoruz.

Yazdığınız donanımlara göre 18" jantlı araba diğerinden üstün. Bi-Xenon farlar, 7" high performans müzik sistemi gibi donanımlar önemli şeyler. Ahşap kaplama, daha çok içi bej olan arabalara yakışır. Belki de bayi bu yüzden ekletmemiştir.

Kapı altı çıtaları ise, belki de Advance ya da Executive donanımlarıyla geliyordur. Aracınız bu donanımlara girmediği için muhtemelen yoktur. Fakat dışarıdan S80'in görünümüne büyük katkı sağlıyor. Ve bu dolulukta bir araca da yakışırdı. Bununla birlikte, söz konusu aracın rengi beyaz olduğu için ve krom çıtalar beyaz renk içerisinde kaybolacağı için, aslında büyük bir kayıp değil. Yalnız, aracınız koyu renkli olsaydı, mutlaka ekletilmesini önerirdim. Saygılar.

Haklısınız. Aynı anda XC60 D3 alternatifleri içinde teklif almıştım. Premium+Advance paketler orada vardı. Yanlış hesap Bağdat'tan döndü :)

• quote:

Orijinalden alıntı: rubey

quote:

Sn. rubey,

Haklısınız. Aynı anda XC60 D3 alternatifleri içinde teklif almıştım. Premium+Advance paketler orada vardı. Yanlış hesap Bağdat'tan döndü :)

Merhaba, XC60 için nasıl bir teklif verdiler?

• quote:

Orijinalden alıntı: autograph

quote:

quote:

Sn. rubey,

Merhaba, XC60 için nasıl bir teklif verdiler?

Aldığım Tekliflerden örnekler (parantez içindeki liste fiyatı);

XC60 Premium+Advance+Metalik boya+Sunroof+18" Jant+Koyu renkli arka camlar 149.000 TL (176.877)
    XC60 Premium+Sunroof+18" Jant+Koyu renkli arka camlar+Aktif Bi-Xenon far 138.000 TL (165.637)
    XC60 Premium+Metalik boya+Sunroof+18" Jant+Koyu renkli arka camlar+Aktif Bi-Xenon far, dekor kaplamalı direksiyon simidi 142.400 TL (168.166)

• çok teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

Sn rubey,

Sn Kurzweil,

Diğer S80'de Aktif Bi-Xenon far, High Performance müzik sistemi, 18" jant (16" var) İç hava kalite sistemi, Deri kaplı gösterge paneli, navigasyon vs yok. Sürücü destek paketi var.

Bayram1599 arkadaşımızın haklı olduğu nokta S80 1.6D PowerShift Türkiye'ye Drive paketle geliyor ve bayiler kendi müşteri portföylerine göre değişik kombinasyonlarda araçlar oluşturuyorlar. Bahse konu ilk araç bayi tarafından Drive pakete ek olarak deri sürücü destek paketi, BLIS (S80 1.6D'de Sürücü destek paketine dahil değil), 18" jant, Bi-Xenon far, İç hava kalite sistemi vs eklenerek getirtilmiş.

Ben sadece navigasyon ve ön kamera eklettim. Bu iki opsiyon 7" ekranlı modellere eklenebiliyor ve monte edilebiliyor.

Kapı altı çıtalarına dikkat etmedim. Yarın gitmeyi planlıyorum, dikkate ederim. Malesef ahşap kaplama yok.

Saygılar.

Aracınız hayırlı olsun,
    quote:

eklettim derken konfigurasyon esnasında mı eklettiniz yoksa arac geldikten sonra mı takıldı bu aksesuarlar. Ve fiyatları konusunda bilginiz var mı acaba?

• Bahse konu iki opsiyon burada eklenebilen opsiyonlar. Dolayısı ile gelen araçlara istenirse teslimat öncesinde eklenebiliyor. Bende fiyatı alırken bunları da ekleterek konuştum.

Örneğin anahtarsız kullanım için gereken PCC'yi sonradan alamıyorsunuz (sanırım araca üretim sırasında bazı antenler monte edilmesini gerektirdiği için).
  • quote:

Bahse konu iki opsiyon burada eklenebilen opsiyonlar. Dolayısı ile gelen araçlara istenirse teslimat öncesinde eklenebiliyor. Bende fiyatı alırken bunları da ekleterek konuştum.

Örneğin anahtarsız kullanım için gereken PCC'yi sonradan alamıyorsunuz (sanırım araca üretim sırasında bazı antenler monte edilmesini gerektirdiği için).

Swedespeedde araçta navprep yani navigasyon ön hazırlığı olması lazım demişler, acaba sizin araçta var mı?
    Sensuslu XC60'lara ve S60 lara navigasyon eklenebiliyorsa bu büyük bir gelişme, ben de taktırmak isterim.
  • Sonradan navigasyonun takılabilmesi için araçta fabrika çıkışı "RTI Hazırlığı"nın bulunması lazım. Yani navigasyon hazırlığı. Bunun dışında Sensus'a entegre navigasyon mümkün değil. Yalnız yine Volvo aksesuarlarında bulunan harici ekranlı taşınabilir navigasyon cihazını taktırabilirsiniz:
     2012 S80 D2 (1.6D) PowerShift Kullanan Var Mı?
  • Evet, RTI ön hazırlığı mevcut.
  • Bilgilendirme için teşekkürler.

Bugün öğleden sonra bayideydim. Aracı alıcı gözle tekrar incelem fırsatım oldu. Yukarıda sorduğunuz kapı çıtası konusunda; opsiyonlar arasında yer alan ışıklı çıtanın monte edildiği yerde gümüş renkli metalik Volvo yazan çıta mevcut. Kast ettiğiniz buysa mevcut.

Harici ekranlı navigasyondan haberim vardı ancak fiyatını sormak aklıma gelmedi.

Araçta RTI ön hazırlığı (ki bu fiyat listelerinde 0 TL olarak görülüyor, ancak hangi donanımla bearaber bu fiyat bilemiyorum) olduğu için sadece Volvo'nun Navigasyon opsiyonunu almak (yükletmek) yeterli oluyor. Bu arada navigasyonlu (İsveç'ten o şekilde gelmişti) bir S80 D3'ü incelem fırsatım oldu. 7" ekran dokunmatik olmadığından navigasyon direksiyondaki kumandalarla kontrol ediliyor. Başta zor olacağını düşünmememe rağmen döner buton ve menülerin buna göre dizayn edilmesi sonucunda aradığınız yeri yazmak kolay sayılır. Kısa zamanda adapte olunabileceğini düşünüyorum. Navigasyonun menüleri ve ekranları Türkçe olmakla beraber sözlü uyarıları malesef Türkçe'leştirilemiyor.

Aracın son (mutabakat sağladığımız ve imza latına aldığımız konfigürasyon) donanım listesine;

Drive Paket,
    Araçta bayi siparişi ile gelen diğer opsiyonlar;
    - Sürücü Destek Paketi (DAC, LDW, ACC)
    - 18" Sleipner Alüminyum Jant
    - Subroof
    - Elektrikli ve Hafızalı Sürücü Koltuğu (ön yolcu koltuğu mekanik)
    - Arka camda güneş perdesi
    - Otomatik kararan iç dikiz aynası
    - İç hava kaliye sistemi
    - BLIS
    - Aktif Xenon farlar
    - Deri kaplı Gösterge Paneli, ön konsol
    - Deri döşeme
    Benim talebim üzerine eklenen opsiyonlar; (fiyatlar liste fiyatıdır, ben bu tutarları ödemedim)
    - Dış krom kit (3.250 TL)
    - Ön park Sensörü (1.550 TL)
    - Arka kamera (2.367 TL)
    - Ön balık gözü -180 '- kamera (1.740 TL)

Ayrıca henüz karar vermediğim;
    Navigasyon (4.300 TL)

Benim opsiyonlarımın bir kısmı İsveç'ten geleceğinden arabayı en erken 15-20 Temmuz gibi alabileceğim.

Yarın bir kısım ödemeyi yapmayı planlıyorum. Bakalım hayırlısı.

• Sn. rubey,
    Kastettiğim kapı eşik çıtaları değildi. Kapı dışlarındaki krom çıtalardı. Görüyorum ki dış krom kitini ekletmişsiniz. Bu kitin içerisinde krom kapı çıtaları zaten mevcut.

Ön park sensörü ve ön kamera, bir yerde aynı işi yapmıyorlar mı? Kamera varken park sensörüne gerek kalıyor mu?

Aracınız Advance paket olsaydı eğer, yolcu koltuğu da elektrikli olurdu. Drive motoruna neden ayrı bir paket sunduklarını anlayamadım. Aslında hiçbir pakete dahil değil.

Navigasyon kullanmadığım için bu opsiyon hakkında bir yorum yapamayacağım. Sadece gerçekten kullanacaksanız ekletin derim. Bir de deri kaplı ön konsolun rengi nedir? Syglr.
  • Sn. Kurzweil,

Ön kamera 180 derece açılı ve özellikle dar yerden çıkarken oluşan sağ ve sol kör noktalara çözüm olmak üzere üretilmiş. Bu kamera aktif olduğunda ekran ikiye bölünüyor ve aracın tam önünü değil sağ ve sol tarafı gösteriyor. Açıkcası ön park sensörü fonksiyonunu kısmen görebilmekle beraber tam karşılığı sayıldığını düşünmüyorum.

Navigasyon konusunda kullanan birisi olarak yararlı olduğunu düşünüyorum. Yinde de talep edilen ücret yüksek.

Deri kaplı ön konsol siyah.

Saygılarımla.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.