Şimdi Ara

2012 S80 D2 (1.6D) PowerShift Kullanan Var Mı? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
22.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ön kamera opsiyonu bence çok iyi düşünülmüş bir opsiyon. Arabanın çok önemli iki kör noktasını yok ediyor:
     2012 S80 D2 (1.6D) PowerShift Kullanan Var Mı?

Bu gibi durumlarla birçok kez karşılaştım. Kapalı otoparklardan, ya da sağ ve solunuza park etmiş arabalar bulunduğu zamanlarda, yolu görmek için arabanın burnunu ister istemez dışarı çıkarmak zorundasınız. Adeta kör çıkıyorsunuz.

Bir defasında aynen bu şekilde temkinli bir şekilde parktan çıkarken, hızla gelen bir motorsikleti son anda sıyırdım. Eğer bu kameralar olsaydı, o motorsikleti görürdüm. Kameraların bulunduğu yer ve baktıkları noktalar tam olması gerektiği gibi. Yine de dediğiniz gibi ön park sensörü yerine geçmez tabi. Ama bence ön kamera opsiyonu daha önemli.

Bazı opsiyonlar, dikkat ederseniz, gereksiz pahalılar. S60'da da sunroof 4700TL mesela. Halbuki bir üst model olan S80'de 3700TL. Fiyatlar biraz da talebe göre ayarlanmış galiba. Navigasyon da bence bunlardan birisi.

Şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. İsterseniz karasız kaldığınız opsiyonları sonradan da ekletebilirsiniz. Nasıl olsa araba burada, ve bunlar fabrikada takılmayacaklar. Arabanızı almadan önce ve ya sonra ekletmenizin bir farkı olmayacak. Hem teslim almak için 1 ay daha da beklemezsiniz. Bu arada bu aksesuarlar için farklı servislerden fiyat alıp pazarlık yapabilirsiniz. Aksesuarların tavsiye edilen fiyatları haricinde, bayiler istediği fiyattan satabilirler. Bazen kampanyalar oluyor. En son Mayıs ayında kampanya vardı. Tabi belli aksesuarlar için geçerliydi. %15 kadar indirim söz konusuydu. Öyle büyük indirimler olmuyor anlayacağınız. Saygılarımla.

• Sn. Kurzweil,

Teşekkür ederim. Umarım bir ara daha yakından tanışma fırsatımız olur. Genelde üzeri fiyatından alışveriş yapmam. :) Dolayısı ile şimdi almakta avantajım olmasa şu anda takdırmazdım. Aldığım bayi ile bu konuda özel bir durumumuz var. O yüzden şimdi alacağım opsiyonların tümünde ekstra bir indirim söz konusu. (ayrıca aramızda -:)- kalsın bazı ekstralar araç beraberinde ücretsiz geliyor)

Bu araca ihtiyacım yok ve 20'sinde tatilden dönünce de alabilirim. Acele etmiyorum.

Ön Kamera opsiyonu hakkındaki görüşlerinize aynen katılıyorum ve hakikaten beğendiğim (test aracında görmüştüm) bir özellik.

Saygılarımla.
  • Rica ederim sn rubey. Volvo severlerle tanışmaktan memnun olurum. Bir ara şöyle Volvo Forumu sakinleriyle bir buluşma organize etsek iyi olacak. Aksesuarlar size uyguna geldiğine göre sıkıntı yok. Hayırlısı olsun. Saygılar.
  • Ve S80'i bugün teslim aldım. Ödediğim tutar 120.500 TL

Aracın donanımı;
    Drive Paket
    - Sürücü Destek Paketi (DAC, LDW, ACC)
    - Sunroof
    - Elektrikli hafızalı sürücü koltuğu,
    - Arka cam güneş perdesi
    - İç hava kalite sistemi
    - RTI ön hazırlığı
    - BLIS
    - Aktif Bi-Xenon Farlar
    - Deri kaplı gösterge paneli
    - Otomatik kararn iç dikiz aynası
    - Sleipner 18" jant

Ayrıca aşağıdaki aksesuarlar;
    Dış Krom Kiti
    Arka park kamerası
    Ön Kör Nokta Kamerası
    Ön park sensörü
    Paspas

2012 S80 D2 (1.6D) PowerShift Kullanan Var Mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubey -- 12 Temmuz 2012; 20:06:43 >

• Çok iyi araba. Çok iyi fiyat.
    E sınıfının konfor ve lüksüne bu fiyata sahip olmak, sonrasında da masrafsızca kullanmak...
    Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
    Aynı motor ve şanzımanı kullanan S60'ın forumunu takip edebilir, varsa sorularınızı oraya yazabilirsiniz. Zira S80 kullanıcısı fazla yok. Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

Çok iyi araba. Çok iyi fiyat.
    E sınıfının konfor ve lüksüne bu fiyata sahip olmak, sonrasında da masrafsızca kullanmak...
    Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
    Aynı motor ve şanzımanı kullanan S60'ın forumunu takip edebilir, varsa sorularınızı oraya yazabilirsiniz. Zira S80 kullanıcısı fazla yok. Saygılar.

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Çok sık kullanmayacağımdan kullanım deneyimlerimi sık yazamayabilirim.

Sorularım için S60 konusunu kullanacağım.
  • sn rubey, kayboldunuz,

deneyimlerinizi bekliyoruz, ayrıca başka fotolarda. tüketim değerleriniz ve yol şartlarındaki çekişle ilgili yaşadıklarınız paylaşın lütfen.
  • Ben de 105 bin tl fiyat almıştım. Bayağı dolu bir araçtı ancak sonra vazgeçtim.Kasa değiştirecek olması beni biraz soğuttu. bayi en az 3 yıl var dese de ben inanmadım. gerçi yeni kasa yüksek bir fiyata gelecek.her halukarda bu arac ucuz kalacak ama yeni kasa araç gördüm mü sinir olurum ben.yoksa bu fiyata dizel otomatik, bu araç bu konfor bu ekonomi bu sağlamlık 10 üzerinden 10.
  • quote:

Orijinalden alıntı: csurgeon

Ben de 105 bin tl fiyat almıştım. Bayağı dolu bir araçtı ancak sonra vazgeçtim.Kasa değiştirecek olması beni biraz soğuttu. bayi en az 3 yıl var dese de ben inanmadım. gerçi yeni kasa yüksek bir fiyata gelecek.her halukarda bu arac ucuz kalacak ama yeni kasa araç gördüm mü sinir olurum ben.yoksa bu fiyata dizel otomatik, bu araç bu konfor bu ekonomi bu sağlamlık 10 üzerinden 10.

mantıklı s 80 de insanlar bu kadar inanmışken kasa değişimi gecikirse en azından tr de s80 satışları azken iyiyice durur herhlade.
  • Bu hafta sonu İstanbul Silivri arasında (TEM gidiş, E5 dönüş) uzun olmayan bir test sürüşü yaptım. Gözlemlerim;
    - Adaptif Hız Sabitleme (ACC) sistemi mükemmel çalışıyor. (Mahmutbey gişelerden girdikten sonra aktif ettim ve Silivri çıkışa kadar gaz ve fren pedalını hiç kullanmadım). Sistemi kullanırken önünüzdeki araç ile aranıza aniden bir araç girmesi durumunda dikkatli olunmalı.
    - Max. 190 km/sa hıza kadar çıktım. (Rampada bu hıza çıkamayacağını düşünüyorum)
    - Atak kullanım denenirse aracın hızlanması makul kabul edilebilir. (Günlük kullandığım araç 2.0 TDI Passat olduğundan beklentim fazla olmuş olabilir, yinde de atak kullanımda yeterli hızlanma sağlanabiliyor. 150-160 Km/sa'ten sonra hızlanma çok yavaş.)
    - Tüketim de anlık göstergede 90 km/sa hızla düz yol gidişi sırasında 3-4 lt/100 km görülebilir.
    - Ortalama tüketim değeri 7-8 lt/100 km. (araç daha 300 km'de)
    - Uzun yol deneyimime göre bu araçla yapılacak uzun yol sürüşlerinde (4 kişi yolcu ile) ortalama yakıt tüketiminin 5-5.5 lt seviyesine kadar düşebileciğini düşünüyorum. Bu yorumun kişisel gözlemim olduğuna dikkat çekmek isterim.
    - Araç müthiş konforlu ve rahat. Sürüş çok zevkli.

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: rubey

Bu hafta sonu İstanbul Silivri arasında (TEM gidiş, E5 dönüş) uzun olmayan bir test sürüşü yaptım. Gözlemlerim;
    - Adaptif Hız Sabitleme (ACC) sistemi mükemmel çalışıyor. (Mahmutbey gişelerden girdikten sonra aktif ettim ve Silivri çıkışa kadar gaz ve fren pedalını hiç kullanmadım). Sistemi kullanırken önünüzdeki araç ile aranıza aniden bir araç girmesi durumunda dikkatli olunmalı.
    - Max. 190 km/sa hıza kadar çıktım. (Rampada bu hıza çıkamayacağını düşünüyorum)
    - Atak kullanım denenirse aracın hızlanması makul kabul edilebilir. (Günlük kullandığım araç 2.0 TDI Passat olduğundan beklentim fazla olmuş olabilir, yinde de atak kullanımda yeterli hızlanma sağlanabiliyor. 150-160 Km/sa'ten sonra hızlanma çok yavaş.)
    - Tüketim de anlık göstergede 90 km/sa hızla düz yol gidişi sırasında 3-4 lt/100 km görülebilir.
    - Ortalama tüketim değeri 7-8 lt/100 km. (araç daha 300 km'de)
    - Uzun yol deneyimime göre bu araçla yapılacak uzun yol sürüşlerinde (4 kişi yolcu ile) ortalama yakıt tüketiminin 5-5.5 lt seviyesine kadar düşebileciğini düşünüyorum. Bu yorumun kişisel gözlemim olduğuna dikkat çekmek isterim.
    - Araç müthiş konforlu ve rahat. Sürüş çok zevkli.

Saygılarımla.

Sn Rubey

Aracınız hayırlı olsun. Ben de bu araçtan almayı düşünüyorum. Siz alalı baya bir süre geçmiş uzun süreli araç deneyiminizi paylaşabilir misiniz?

Saygılar

• Sn. emrebozkurt ben de bu ay içinde s80 d2 advance almayı düşünüyorum, siz hangi şehirdesiniz, zira iki adet alırsak bir indirimden yararlanabiliriz..Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mragetheottoman

Sn. emrebozkurt ben de bu ay içinde s80 d2 advance almayı düşünüyorum, siz hangi şehirdesiniz, zira iki adet alırsak bir indirimden yararlanabiliriz..Saygılar

Merhaba,

Ben Adana'dayım. Lakin aracı İstanbul'dan alacağım gibi görünüyor. Dediğiniz olabilir.

Saygılar
  • Selamlar ben de Ankaradayım ama henüz bayii ile iletişime geçmedim, VW gibi beklemek gerekiyor mu? Neden İstanbul'dan alıyorsunuz? Bir de bu Advance modeline neler ekletmemiz gerekecek bilginiz var mı? Bu hafta sonu çıkabileceğim rakam netleşecek, daha yüksek bir meblağda araç düşünmüyorum ama duruma göre net kararım belli olacak. Dizel olması ve otomatik vites olmasının yanında en büyük etken 1.6 motor olması oldu bu kararımda. Şu an kullandığım 2009 mondeo'dan sonra küçük bir araç olmasın diye de ararken, kısmet buymuş hayırlısı ise...
  • Mrb

Aslında fiyatlar çok dengesiz. Aynı araç bir yerde 110 bin TL iken diğer tarafta 95 bin TL olabiliyor. Ben 1-2 tane araç buldum mesela ama advance donanım yok. Premium+Drive paketleri mevcut. Sunroof+xenon falan da var tabii.

Kelepir araç bulmak zor. araştırmanız lazım. 100 binin altına araç bulabilirseniz mantıklı gibime geliyor. Ben de bir süredir araştırıyorum.
  • Güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirmak -- 11 Mart 2013; 16:51:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirmak

Emre bey araçla ilgili merak ettiğiniz şeyler nedir? Bizim de volvo s80 1.6 advance var, 3 haftalık henüz, 480 km yapmışız ama araçtan şu ana kadar memnunuz

Sn Nirmak

Merak ettiğim konu, motoru. Diğer kısımları zaten 10 numara. Performans çok baymıyorsa sorun yok.
  • Güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirmak -- 11 Mart 2013; 16:55:53 >
  • Anladım. Peki ne kadara aldınız mahsuru yoksa söyleyebilir misiniz? Mesaj da atabilirsiniz isterseniz.
  • Güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirmak -- 11 Mart 2013; 16:52:24 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.