Şimdi Ara

2012 Sony Hx850 Ana Konusu(İNCELEME EKLENDİ) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.814
Cevap
31
Favori
211.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gladyo1907

ben de öyle düşündüm albani üstad, görüntü açısından bu kadar soluk olamaz dedim HX920 için. sizin yazılarınızdan ve son attığınız mailden sonra VT50 yi de baya merak eder olmuştum. italyada sadece fnac mağazasında var VT50, demekki yakında heryere gelir televizyon (bu sene gelmeyecek diye düşünmeye başlamıştım ).

receiver konusu dir üstat, aradım taradım italyada kati satan yerleri buldum, 250-270€ arasında fiyatları var, dönmeye yakın alıcam 3kg civarındaymış alet, valizde yer bakıyorum şimdi onun için :)

VT50 için mağazadan resim çekme imkanım olursa çekip koyarım foruma da.

-Kati için daha olmadı,internet üzeri Almanyadan ucuz satan mağazalar var oradan alabilirsin,sanırım € 220/230 gibi
    ancak mal Italyaya gideceği için %18/19 VAT düşülmez+kargo ücreti olarak € 15/20 daha ödersin,dolayısıyla Italya
    fiyatıyla aynı gibi olur,bu durumda Italya dan alırsın+

-VT50 bu sene Avrupayada geç çıktı,hatta bazı ülkelerde hala çıkmadı bile çünkü 2011 Model stokları bitiremediler!!!
    özellikle VT3x elde biraz daha fazla kalınca,5x serisini mahsus geciktiriyorlar!!

++

• @kanarya

o sorduğun sorunun,bir kısmının cevabını zaten sen kendin vermişsin bundan fazlasına ise takılma,kalite v.s diye
    kafa yorarsan hiç bir paneli alamazsın,çünkü malzeme kalitesi giderek düşüyor! HW olarak panel içi böyle artık!

2012 Modeller biraz daha iyi ama bunu sadece SW olarak oynama yapmışlar,aslında özellikle Test Siteleri tarafından
    verilen bir "gaz" var ama ben bunu "yemedim"
    Aslında bu Filmi daha öncede çeşitli Markalar için görmüştük!

Uygun fiyata 2011 model de olabilir tabiki özellikle HX serisi için bunu yazıyorum,hatta 2010 model 52HX9x da olur

++

• nisan ayında panasonic vt30 plazma almış olmama rağmen bir süredir bu cihazı da takip ediyorum.
    daha yeni bir model olması, özellikleri, şık dizaynı ve özellikle aynı marka av receiver + bluray oynatıcı ile daha uyumlu olabileceği düşüncesiyle takipteyim. oldukça önemli bir kriterim daha var ki, müstakbel eşim tv karşısında uyuyakalmaya çok meyilli, saatlerce aynı kanalda kalıp plazmayı mahvedebilir diye endişelerim var
    full HD bazı görüntüler ve film fragmanlarından yaptığım bir flash bellek ile defalarca elekronik marketlerde bu cihazı denedim, çeşitli ayarlarıyla oynadım, kişisel ayarlardan plazmaya en yakın görüntü seviyesine getirmeye çalıştım ama nedense plazmadaki görüntü keskinliğini bir türlü yakalayamıyorum. görüntülerde bir pikselleşme oluyor sunileşiyor, doğru mu ifade ediyorum bilmiyorum.
    kafama yatsa anında 55" modelini alıp, vt30'u elden çıkartacağım ancak bu tercihi destekleyecek bir memnuniyet seviyesi yakalayamadım henüz. piyasadaki diğer birçok led tv den çok daha iyi olduğu bariz hatta en iyisi belki ancak plazma seviyesinde görüntü kalitesi beklemek hayalcilik olur sanırım.
    incelemeye devam edecegim, belki bilmedigim bir ayarı vardır görüntüyü daha da güzelleştirecek.

• Bugün sabah erkeb saatlerde mağaza boş olduğu için bluray kaynaktan gelen görüntüyü uzun süre inceleme şansı buldum ve izlenimlerimi aktarıyorum.

Kıyasladığım modeller
    65hx920
    55hx850
    46hx920

-Mağaza ortamındaki karşılaştırmamda hx850 nin hx920 den daha iyi olduğunu söyleyebilirim.65hx920 ye kıyasla hx850 çok daha fazla keskin ve parlak bir görüntüye sahip.Ayrıca detaylar hx850 de bariz olarak çok daha iyi.Her iki üründe de X-Reality Pro kullanılmış ancak sanırım bu sene biraz daha geliştirmişler çipseti.

-İzleme açısı olarak hx850 yine bariz olarak önde açıyı daraltsanız bile hx920 deki gibi matlaşmıyor.

-Parlama açısından ise hx920 biraz daha iyi gibi

-Siyah konusunda ise 46hx920 ile 55hx850 benzer iken 65hx920 ben başka bir sınıftayım diyor resmen,çok derin insanı hayran bırakan siyahlar var.

Sonuç olarak gece performansında hx920 bir adım önde olabilir ancak hx850 toplamda fiyat performnansıda eklersek bence kesinlikle hx920 nin üzerinde alınabilir...

Sol üstteki 65hx920,sağ üst 55HX850
    Sol alt 46HX920 Sağ alt 46hx820

2012 Sony Hx850 Ana Konusu(İNCELEME EKLENDİ)

• quote:

Orijinalden alıntı: korcin

nisan ayında panasonic vt30 plazma almış olmama rağmen bir süredir bu cihazı da takip ediyorum.
    daha yeni bir model olması, özellikleri, şık dizaynı ve özellikle aynı marka av receiver + bluray oynatıcı ile daha uyumlu olabileceği düşüncesiyle takipteyim. oldukça önemli bir kriterim daha var ki, müstakbel eşim tv karşısında uyuyakalmaya çok meyilli, saatlerce aynı kanalda kalıp plazmayı mahvedebilir diye endişelerim var
    full HD bazı görüntüler ve film fragmanlarından yaptığım bir flash bellek ile defalarca elekronik marketlerde bu cihazı denedim, çeşitli ayarlarıyla oynadım, kişisel ayarlardan plazmaya en yakın görüntü seviyesine getirmeye çalıştım ama nedense plazmadaki görüntü keskinliğini bir türlü yakalayamıyorum. görüntülerde bir pikselleşme oluyor sunileşiyor, doğru mu ifade ediyorum bilmiyorum.
    kafama yatsa anında 55" modelini alıp, vt30'u elden çıkartacağım ancak bu tercihi destekleyecek bir memnuniyet seviyesi yakalayamadım henüz. piyasadaki diğer birçok led tv den çok daha iyi olduğu bariz hatta en iyisi belki ancak plazma seviyesinde görüntü kalitesi beklemek hayalcilik olur sanırım.
    incelemeye devam edecegim, belki bilmedigim bir ayarı vardır görüntüyü daha da güzelleştirecek.

Kardeş sen bu Forumu fazla okuma,hatta hiç okuma sana sanırım biraz gaz vermişler!! ayrıca maceraya gerek yok!
    daha dün aldığın VT panelini bence epeyi bir süre kullan+

Elinde bir panel olmamış olsaydı zaten Sony ler tek alternatif!
    Bu sene 75/85 ve sonra gelecek 95 v.s oldukça iyi paneller,"sorunlar" kısmı ise ortak mesele ve burada yine
    Sony aldığın zaman insanı illet etmeyen bir Firma var arkasında!bunlar çok önemli şeyler

PDP den şayet "FILM" ci isen çok daha fazla zevk alacaksın ama total kullanım ve her türlü içerik ve gündüz kullanımı v.s
    çok ise o zaman LCD ler olur/olabilir veya Sony yine çok rahatlıkla olur tabiki ama senin elinde çok iyi bir panel var,bunun
    kıymetini bil++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

çağrı alıntısı

hocam özel mesaj istemiyorsun herhalde. kapalı gözüküyor. bu nedenle buradan sorayım dedim.

Bana 32 veya 37 lik TV lazım. Bir türlü karar veremedim. İmzanızda 37e30e gördüm.

bunun 32 liğini düşünebilirim memnun iseniz.

bir de 32e3e ile 32e30e arasında ne fark var. 32e3e için IPS panel diyor. daha mı iyi paneli acaba.

SD yayın çok izlenecek.

yardımcı olursanız memnun olurum.
  • "E30E" Serisi OK dir ama E3E yi tavsiye etmem!!

Modül(panel)farklıdır bizdeki ile E3E arasında!

32/37 olarak E30E yi alabilirsin ben çok memnunum ve ağırlık olarak SD izleniyor ama bunun için
    çok iyi Receiver şart,aksi halde SD lerden tat almazsın(bunları ilgili başlıklarında çok yazdım)
    Dolayısıyla bu paneli alıpta SD lerden hayal kırıklığı yaşaman büyük olasılıktır!
    İmzamda gördüğün Humi Receiver bu panele takılıdır dandik Receiver lar ile sonuç iyi olmuyor!
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

"E30E" Serisi OK dir ama E3E yi tavsiye etmem!!

Modül(panel)farklıdır bizdeki ile E3E arasında!

32/37 olarak E30E yi alabilirsin ben çok memnunum ve ağırlık olarak SD izleniyor ama bunun için
    çok iyi Receiver şart,aksi halde SD lerden tat almazsın(bunları ilgili başlıklarında çok yazdım)
    Dolayısıyla bu paneli alıpta SD lerden hayal kırıklığı yaşaman büyük olasılıktır!
    İmzamda gördüğün Humi Receiver bu panele takılıdır dandik Receiver lar ile sonuç iyi olmuyor!

Eyvallah...
  • PANASONIC TX-P55VT30E ile Sony 55HX850 arasında kaldım hangisini tercih etmeliyim
  • Arkadaşlar merhaba.

Bende 55HX850 kullananlar kervanına katıldım. İyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum ama tasarım olarak çok yakıştığını söyleyebilirim öncelikle. Fiyat olarak yorumlarınızı yazarsanız sevinirim tv + 2 adet TDG250BR ve sehpa ile birlikte 5270/12 şeklinde aldım.

Bilen arkadaşlardan isteyeceğim bir yardım var. Bir şey incelemeye kalktığınızda o kadar çok şey çıkıyor ki karşınıza aradığınız şeyden gittikçe uzaklaşıyorsunuz. O kadar çok yazı okudum ki çorba herşey oldu o yüzden direk sorayım dedim. Ben salonda PC bağlı olarak kullanıyorum. Temel amaç film izlemek. Tabi oyun merakı da var. Bir masaüstü monitörü kıvamında görüntü elde etmek için hangi ayarları yapmalıyım? Bir arkadaşın (ismini hatırlayamadım) yazdığı ayarlar ile iyi bir sonuç aldım ama sanki bana ekran karardı canlılık düştü gibi geldi. Başka bir sorumda sanal 3d olarak deneme yaptığımda görüntülerde derinlik hissi alamıyorum. 1080p bir filmde denedim. Görüntüler 2d ye göre biraz değişiyor ama derinlik yok ya da çok çok az. Ayrıca sanal 3d yapınca gölgelenme oluyor. Yazılar iç içe girmiş çift yazı şeklinde gibi oluyor. Görüntüler de öyle. Bunların ayarını bulamadım? 3D derinlik ayarı gibi bir şey var mı? Son olarak ta kablom 1.3 mü 1.4 mü nasıl anlayabilirim ve tavsiye edeceğiniz bir kablo model var mı?

Sevgiyle kalın...

• Saturn de 46hx850 3700tl olmuş
  • Arkadaşlar bugün cok iyi kampanyalar var ben de gidip alacağım inş simdi ve es8000 almadıgıma pişman olmam umarım.

Bugün
    Saturnde 46hx850 3794+9.99 (taşıma)
    Dartyde 46hx850 3,824.25

http://www.darty.com.tr/e_commerce/LCD-/-PLAZMA/LCD-TV/LED-TV/SONY/KDL-46HX850-c-9-p-70988.htm

55 düşünenler için de saturnde 55lerde %30 indirim var fiyatını bilmiyorum ama önce bindirip sonra indirim değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvven -- 6 Haziran 2012; 9:40:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG650s ile başlayıp Philips 7696 ile devam eden, sonrasında nx720, hx720, hx820, e8000 mi derken 1 yıl boyunca araştırmalarım sonunda bugün gidip saturnden 46hx850 aldım. İnş beni tatmin eder ve hayırlı olur.

Kurulum sonrasında yorumlarımı paylaşırım bende.

Simdiye kadar sorularıma yorulmadan cevap veren techvaren ve albani üstadlara teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: leonskennedy

Bugün sabah erkeb saatlerde mağaza boş olduğu için bluray kaynaktan gelen görüntüyü uzun süre inceleme şansı buldum ve izlenimlerimi aktarıyorum.

Kıyasladığım modeller
    65hx920
    55hx850
    46hx920

-Mağaza ortamındaki karşılaştırmamda hx850 nin hx920 den daha iyi olduğunu söyleyebilirim.65hx920 ye kıyasla hx850 çok daha fazla keskin ve parlak bir görüntüye sahip.Ayrıca detaylar hx850 de bariz olarak çok daha iyi.Her iki üründe de X-Reality Pro kullanılmış ancak sanırım bu sene biraz daha geliştirmişler çipseti.

-İzleme açısı olarak hx850 yine bariz olarak önde açıyı daraltsanız bile hx920 deki gibi matlaşmıyor.

-Parlama açısından ise hx920 biraz daha iyi gibi

-Siyah konusunda ise 46hx920 ile 55hx850 benzer iken 65hx920 ben başka bir sınıftayım diyor resmen,çok derin insanı hayran bırakan siyahlar var.

Sonuç olarak gece performansında hx920 bir adım önde olabilir ancak hx850 toplamda fiyat performnansıda eklersek bence kesinlikle hx920 nin üzerinde alınabilir...

Sol üstteki 65hx920,sağ üst 55HX850
    Sol alt 46HX920 Sağ alt 46hx820

bu ekranların hepsinin değerleri aynı mı ?

ayarların +1 ve -1 ile bile değiştiği gözönüne alınırsa yanıltıcı olabilir..

850 ile 920 arasında dimming farkı var mı ? local mi 850 de ??

• Evet tüm cihazlar canlı modda ve aynı değerlerde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Colin-Kazım

PANASONIC TX-P55VT30E ile Sony 55HX850 arasında kaldım hangisini tercih etmeliyim

sevgili albani yukarıda bana yapıştırdığı cevap ile sizin sonuyu da aydınlatmış oldu sanırım...
  • quote:

quote:

PANASONIC TX-P55VT30E ile Sony 55HX850 arasında kaldım hangisini tercih etmeliyim

sevgili albani yukarıda bana yapıştırdığı cevap ile sizin sonuyu da aydınlatmış oldu sanırım...

cok kararsızım.bu panasonic in 200 saat olayı canımı sıktı.sony de ucuz suan bilmiyorum napıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonskennedy

Evet tüm cihazlar canlı modda ve aynı değerlerde...

Bu farkliligin nedeni kullanilan opti contrast gorilla glass kalitesi bence..

HX850lerde kullanilan gorilla glass 920 ve 820 serisine göre daa az kaliteli ve görüntünün daha parlak olmasını sağlıyor sanırım karartmadığı için.

Benim soyle bir sorum olacak leonskennedy sen bir de çalışan olduğun için bilirsin.

46hx850 için hangi ek garanti paketleri var, bunlar da parça garantisi de var mı, fiyatları ne kadar?

• quote:

quote:

quote:

cok kararsızım.bu panasonic in 200 saat olayı canımı sıktı.sony de ucuz suan bilmiyorum napıcam.

Sen Sony-Pany diyemi karar veremedin yoksa PDP mi LCD mi diye karar veremedin?

Çünkü bahsettiğin panellerin birisi PDP diğeri ise LCD!

Bu iki panelden benim direk tercihim VT olur(3x veya 5x farketmez)ancak 3x ler sıfır bulmak zor!
    Tercihin bu saatten sonra 5x olsun,85x ise alternatif olarak elinde bulunsun,zaten LCD de başka bu seviyede
    panel yok!

++

Pany PDP içinde ana başlığından benim msg larımı geriye doğru takip edersen olayı çözersin
    baktın kafan basmadı o zaman PDP yi unut LCD alırsın,ayrıca bütçe OK ise Phil 9706 leri bir süre izlemeye almanı
    tavsiye ediyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 6 Haziran 2012; 15:33:55 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.