Şimdi Ara

2012 Sony Hx850 Ana Konusu(İNCELEME EKLENDİ) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.814
Cevap
31
Favori
211.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: edi1907

Arkadaşlar ufak bir sorunum var. Tvin uygulamalarının sesini (youtube, kanald, vs) ses sistemine vermiyor. Nasıl yaparız acaba?

Bende ses sistemi yok sadece stand var ama kanald uygulamasında izlerken Options > Ses seçeneğinde sesi Ses Sisteminden ver seçeneği var diye hatırlıyorum. Tam emin olmasamda seçeneklerde vardı galiba...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

@sfailure

o resimlere göre sorun yok(Mura+Bleeding) yada resimlerden ben göremedim ama sen çıplak gözle daha iyi göreceksin,falso yoksa OK dir
    Ancak bu panellerde "panel-banding" vardır(az/orta/çok)gerek statik imajlarda yapabilir ama hareketli objelerde hem DSE efekti hemde
    panel-band görülebilir;şimdi yukarıda resimde şayet resimden kaynaklı bir durum yoksa hafif banding var gibi görüyorum!

Bu seneki paneler geçen seneye göre bu konuda biraz daha yüksek oranda bu hataları veriyor,ben öyle tesbit ettim,ancak buna karşılık
    çok fazla bir aşırılıkta yok(çok çok az kişide bu şekilde çıktı) bir Samy gibi değil örneğin veya LGE gibi değil

++
    Acelesi olmayanlar veya bütçesi kısıtlı olanlar özellikle almasınlar!! bir süre beklemede kalsınlar ve 75x leride beklesinler,bunlarda çok güzel paneller!

Bu sene SonyEurasia ilk defa sahaya çıkarken güzel rakamlar ile çıktı! ya işler çok kötü yada başka bir filim çeviriyorlar! fiyat farkı çok fazla,benim ilk günlerde
    aklıma hemen kullanılan Modül geldi;Sharp olamazdı çünkü bunlar çok pahalı! Modül Samsung S_PVA olarak görülüyor ama bu Modülde bir numara var
    gibi geliyor bana,büyük ihtimalle daha düşük CR değerli S_PVA kullanıldı diye aklıma geliyorbuda maliyete yansımış doğal olarak,neticede yine de
    resim kalitesi çok iyi+SW de biraz düzeltme yapıldığı kesin(zaten çalışılan tek yer burası olmuş!)

SonyEurasia fiyatları umarım böyle devam eder düşerek ve tatlı rakamlara millet Sony alabilir++

Bugün bir mağazada yaptığım incelemelerde 55HX850'de panel banding problemini bende tespit ettim. Detaylı yazımı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_53728159/mpage_32/key_/tm.htm#msglink_61605601

• İyide panel-banding asıl Phil deki Sharp Modül kullanılan 9xx serisinin 2008 den beri kronik sorunudur!en çokta 52 lerde olur!

Diğer yandan 85/75 lerde bu sorun var ama çok az veya kabul edilebilir seviyede,Sony deki asıl sıkıntı bleed/mura üzerinedir
    Phil de ise baclit sistemi sorunludur,bundan dolayıda hangi sayıda Cluster/led kullansalarda yine de Local-dimming işlemini
    beceremiyor,ancak Sony bu konuda mevcut sistemliler içinde en iyisi(X45x ve SV hariç tabiki)

Sizin bahsettiğiniz DSE efekti ile yine buda en fazla Phil de olur(9xx serisinde)

Sonuçta bu sorunlarda lider Phil dir,Sony ise normal veya az seviyede olarak kabul edilebilir(DSE+Band efektlerinde)

Bu arada Baclit sistemi Sony de düzgün çalışır ve buda bazı hataları tolere ederken Phil tam aksidir bu çalışmalarda!

++
  • quote:

İyide panel-banding asıl Phil deki Sharp Modül kullanılan 9xx serisinin 2008 den beri kronik sorunudur!en çokta 52 lerde olur!

Diğer yandan 85/75 lerde bu sorun var ama çok az veya kabul edilebilir seviyede,Sony deki asıl sıkıntı bleed/mura üzerinedir
    Phil de ise baclit sistemi sorunludur,bundan dolayıda hangi sayıda Cluster/led kullansalarda yine de Local-dimming işlemini
    beceremiyor,ancak Sony bu konuda mevcut sistemliler içinde en iyisi(X45x ve SV hariç tabiki)

Sizin bahsettiğiniz DSE efekti ile yine buda en fazla Phil de olur(9xx serisinde)

Sonuçta bu sorunlarda lider Phil dir,Sony ise normal veya az seviyede olarak kabul edilebilir(DSE+Band efektlerinde)

Bu arada Baclit sistemi Sony de düzgün çalışır ve buda bazı hataları tolere ederken Phil tam aksidir bu çalışmalarda!

++

Doğrudur hocam sana itirazım yok :) Ama özellikle gri renkli resim dosyasıyla yaptığımız bu testte HX850'de bu hata 9606'ya göre bariz bir şekilde daha fazla görülüyordu. Hatta emin olmak için eşime sorum, o da "Sony'de o izler daha fazla belirgin" dedi. Bu nokta bizim için bir kırılma noktası oluşturdu ve Philips'i seçtik bizde.

• quote:

@Lütfü selamlar

Şu pattern ler ile incele paneli;

2012 Sony Hx850 Ana Konusu(İNCELEME EKLENDİ)

++
    1920x1080pixel resimler ise RS.COM da;https://r apidshare.com/files/385971370/TestbyBBBand.rar

Gönderdiğin resimlerde ayrıca Mura efekti de(clouding) var
    Ancak sen resimleri Baclight normal seviyede iken çekeceksin,Forumda bazı kişiler arkaışığı kökleyip
    resim çekeceksin diyor yani sallıyorlar böyle bir şey yok!
    Standard/Cinema ve Custom Mode lardan önce Default sonrada normal set.et ve resimlerini çekiyorsun OK+

Vivid/Game mode ile de olmaz,çünkü burada değerler hem yalnıştır hemde bu test bu modlar ile yapılmaz

Sanırım bu senede Sony lerde malum sıkıntılar devam ediyor!

Not;ilk 2 resim Flashing içindir(bleeding testi)3.resim ise uniformity/grey seviyesi içindir;sende ayrıca grey de bozuk!
    uniformity yine falso veriyor!

+
    CAN

test patternler hakkında

merhaba sevgili albani, yazılarınızı aylardır okuduktan sonra 55hx850 satın aldık sony dünyasına katıldık :)

vermiş olduğunuz patternlerle test yaparken tv de hata olup olmadığını nasıl anlarız ? nelere dikkat etmeliyiz ?

saygılar

• Arkadaşlar merhaba,

46hx850 veya 46es8000'den birini bu hafta alacağım artık, simdi gidip saturnden baktim yine cok kararsizim hala.. O parlak canli goruntu beni cekiyor sanirim vividci miyim neyim :)

Sunu sormak istiyorum hx850 alanlarda acaba kaldi mi ES8000 alsa miydim diye, yoksa bu tv onlari cok tatmin etti mi gerçekten..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvven

Arkadaşlar merhaba,

46hx850 veya 46es8000'den birini bu hafta alacağım artık, simdi gidip saturnden baktim yine cok kararsizim hala.. O parlak canli goruntu beni cekiyor sanirim vividci miyim neyim :)

Sunu sormak istiyorum hx850 alanlarda acaba kaldi mi ES8000 alsa miydim diye, yoksa bu tv onlari cok tatmin etti mi gerçekten..

hocam 46hx850 aldım çok pişman oldum...

neden 55 inç olanı almadım diye
  • Size benden bomba gibi bir haber daha. Vatan söğütözü Ankara şubesinde 2 adet kapalı kutu 55HX850 mevcut. Fiyatı da %25 indirimle 4500 civarına düşüyor. İhtiyacı olanlar ilk %25 indirimde saldırsınlar hemen

• quote:

Size benden bomba gibi bir haber daha. Vatan söğütözü Ankara şubesinde 2 adet kapalı kutu 55HX850 mevcut. Fiyatı da %25 indirimle 4500 civarına düşüyor. İhtiyacı olanlar ilk %25 indirimde saldırsınlar hemen

ben de 46 icin vatana cok baktim ama fiyatlari ucurdular %25 bile olsa o fiyata dusmeyebilir ama yine gidip bakmak gerek tabi..

Sitelerinden de tamamen kaldirmislar bu arada HX850leri..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvven -- 4 Haziran 2012; 16:36:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvven

quote:

Size benden bomba gibi bir haber daha. Vatan söğütözü Ankara şubesinde 2 adet kapalı kutu 55HX850 mevcut. Fiyatı da %25 indirimle 4500 civarına düşüyor. İhtiyacı olanlar ilk %25 indirimde saldırsınlar hemen

ben de 46 icin vatana cok baktim ama fiyatlari ucurdular %25 bile olsa o fiyata dusmeyebilir ama yine gidip bakmak gerek tabi..

Sitelerinden de tamamen kaldirmislar bu arada HX850leri..

40 ve 46 da fiyatlar uçuk. Ama 55 te fiyatı degistirmemisler

• Sony ile Samy mukayese edilirmi beyler!! bari Samy mi olsun LGE mi olsun derseniz belki anlarım ama ben ikisiinide çizerim,gidin LCD
    alacaksanız Sony alın,sorun çıkarsada bir şekilde çok daha rahat hallediyor SonyEurasia ve Samy/TR gibi sizi illet etmiyor

"Vividçiler" LGE/Samy alsın başka panele boşuna bakmasınlar!

ıvır-zıvır bir sürü özelliği olsun her bir şeyi yapsın v.s diyorsanız o zaman kafadan Samy alın!

++

@Drain

Panelini önce Cinema ve Standard mode ları set et sonra pattern lerden bakıp anlarsın

ışık sızma,bulutlanma,ekran yoğunluğu veya panelde banding izi v.s varmı diye o pattern lere bakıyorsun
  • quote:

Sony ile Samy mukayese edilirmi beyler!! bari Samy mi olsun LGE mi olsun derseniz belki anlarım ama ben ikisiinide çizerim,gidin LCD
    alacaksanız Sony alın,sorun çıkarsada bir şekilde çok daha rahat hallediyor SonyEurasia ve Samy/TR gibi sizi illet etmiyor

"Vividçiler" LGE/Samy alsın başka panele boşuna bakmasınlar!

ıvır-zıvır bir sürü özelliği olsun her bir şeyi yapsın v.s diyorsanız o zaman kafadan Samy alın!

++

@Drain

Panelini önce Cinema ve Standard mode ları set et sonra pattern lerden bakıp anlarsın

ışık sızma,bulutlanma,ekran yoğunluğu veya panelde banding izi v.s varmı diye o pattern lere bakıyorsun

Hocam kolay gelsin,

Hx920 almanın arefesindeyim.. Bikaç konuda danışmak isterim...

Mkv için media player düşünüyorum, ancak 3d desteği konusunda bir bilgim yok? Bir de ses sistemi için amfi de alınması gerekiyor galiba.

Bluray player mı, pc mi, media player mı önerirsiniz ?

Daha önce de sordum ama cevap alamadım. HDMİ 1.4 destekli tek giriş var galiba TV'de.
    1.4 destekli kablo ile ne bağlantısı yapmamı önerirsiniz ? Teledünya, pc (önerinize göre: media player, bluray) ya da playstation arasından...

Cevap için şimdiden teşekkürler...

• @adil

-HX92x OK dir,bütçe sorunu yoksa alabilirsin

-MKV için,tercih senin;ister MPlayer al istersen benim gibi BD al ve hem BD izlersin hemde çeşitli formatlardaki içerikleri izlersin(MKV/DTS)
    zaten BD fiyatlarıda çoğu Markada iyice düştü!!

-3D den neyi soruyorsun anlamadım??

-Ses sistemi sana kalmış ama ben ciddi olarak tavsiye ederim,kendim Logitech Z5500 kullanıyorum ama merakın varsa veya anlıyorsan
    en doğru tercih AVR+Speaker almandır! ancak bunların hiçbiriside illa olması gereken cihazlar değildir,ilerde de alabilirsin

-HDMI/1,4port desteği genelde "ARC" desteğinin olduğu porttur yani 1 tane,zaten 1,4 portun espriside ARC desteğinin olmasıdır!
    Ancak PS3 kullanıyorsan(3D destekli) 1,4 kablo gerekli olsada 1,3 ilede olabiliyor! sende bir tane 1,4 kablo el elinde bulunsun veya bunu
    kullanırsın
    Teledünyada işine yaramaz!
    Bu kablolar çok pahalı değil artık++

• quote:

@adil

-HX92x OK dir,bütçe sorunu yoksa alabilirsin

-MKV için,tercih senin;ister MPlayer al istersen benim gibi BD al ve hem BD izlersin hemde çeşitli formatlardaki içerikleri izlersin(MKV/DTS)
    zaten BD fiyatlarıda çoğu Markada iyice düştü!!

-3D den neyi soruyorsun anlamadım??

-Ses sistemi sana kalmış ama ben ciddi olarak tavsiye ederim,kendim Logitech Z5500 kullanıyorum ama merakın varsa veya anlıyorsan
    en doğru tercih AVR+Speaker almandır! ancak bunların hiçbiriside illa olması gereken cihazlar değildir,ilerde de alabilirsin

-HDMI/1,4port desteği genelde "ARC" desteğinin olduğu porttur yani 1 tane,zaten 1,4 portun espriside ARC desteğinin olmasıdır!
    Ancak PS3 kullanıyorsan(3D destekli) 1,4 kablo gerekli olsada 1,3 ilede olabiliyor! sende bir tane 1,4 kablo el elinde bulunsun veya bunu
    kullanırsın
    Teledünyada işine yaramaz!
    Bu kablolar çok pahalı değil artık++

Saol üstad,

Mesela Western digital marka media playerlarda 3d film izlenebiliyor mu sorusuna yanıt arıyorum.. 3d desteğinden kastım bu...

Ses ile ilgili olarak da, önce stand ile idare edeceğim, belimi doğrultunca da ses sistemi alacağım.. amfili bir sistem işimi fazlasıyla görür diye düşünüyorum...

Bu arada hx920 konusunda kararımı senin yorumların sayesinde verdim. Listeye +1

• Kardeş benim 3D ile hiç işim olmaz dolayısıyla bahsettiğin MP nin bu konudaki çalışmasınıda bilmiyorum+

920 OK dir,ayrıca 2010 model 52/920 vardı geçenlerde bir yerlerde teşhir olarak bu daha da OK dir
    Veya bekle 85x ve 75x leride alabilirsin,75x lerde çok iyi,hatta belki biraz daha iyi performanslı diye geçenlerde bir yerlerde,
    okudum ama sonra kaybettim neresiydi diye
  • Evet arkadaşlar biraz geç oldu ancak söz verdiğim incelemeyi ilk izin günümde yayınlıyorum.İncelemeyi elimden geldiğince objektif bir şekilde yapmaya çalışacağım.

55HX850

İLK OLARAK...
    Ürün ilk geldiğinde kurulduktan sonra boyutunda 42" den sonra boyutun çok büyük gelmesinden ötürü ilk anda biraz afallıyor insan.Servis gittikten sonra aldım kumandayı elime ve ayarları biraz kurcaladıktan sonra gözde alıştı ve Sd yayınlardaki başarısını boyutuda göz önüne alınca fark ettim.Şunu söyleyebilirim ki scene modları ayarlardan pek fazla anlamayan veya kurcalamayı pek sevmeyen kişiler için oldukça işe yarayabilir.
    İçerisinde birçok sahne seçimini barındıran bu seçenekte oyun,film,sinema,müzik,grafik,animasyon.. gibi başlıklar bulunmakta ve yaptığınız seçime göre hem resim hemde ses ayarları değişmekte.Örneğin ilk gün basket maçına denk geldiğimde spor sahne seçimine aldım ve ses spikerin anlatımını daha iyi duyabileceğim bir hale geldi.

SES

Arkadaşlar ürünün yanında bildiğiniz gibi stand ücretsiz olarak gelmekte.Stand görüntüsünün yanında,üzerindeki hoporlorler ile birlikte ses kalitesini arttırmak için tasarlanmış.Ancak ben yerim müsait olmadığı için stand üstüne kuramadım tv yi.Televizyonun dahili hoporlorlerine gelirsek ne yazıkki vasat bir ses kalitesi var.Burada şu ayrımı yapmak istiyorum bazı arkadaşlar yüksek ses ile kaliteli sesi karıştırabiliyorlar.Tv oldukça yüksek ses verebiliyor ancak ses kulakları tırmalıyor,yanlış anlaşılmasın ses konusunda büyük beklentileri olmayan standart kullanıcılar problem yaşamazlar ancak benim gibi sinema sistemi sahibi kaliteye önem vere kişiler sesten pek memnun kalmayacaklardır.Şunu söyleyebilirim benim diğer televizyonum Philips 42PFL9603 ses konusunda daha iyiydi...

TASARIM

Bilindiği üzre Sony daha önceleri pek önem vermediği dış görünüş konusunda son senelerde rakip firmaların bu konuda epey bir fark atması üzerine mecburen bir atak yapmıştı.Bu sene son iki senedir olduğu gibi monolithic dizayn ve gorilla glass üzerinden gidiyor Sony.Ve bu sene geçen seneye göre daha da incelen çerçeve kalınlığı ve köşelere uygulanan metal renk bence Sony'nin en iyi görünen tvlerinden birinin ortaya çıkmasına sebep olmuş.Özellikle gündüzleri siyahların zaten ince olan çerçevelerle birleşmesi üzerine çerçevesiz bir panel görünümü alıyor.Ayrıca Tv kapalı olduğu zamanlarda bile 55" boyutu ve simsiyah rengi ile çok asil duruyor.
    Girişler standart olarak alt ve yanlara dağıtılmış.Artı olarak yandaki girişler panelin bitimine çok yakın yapılmamış ve kablolar dışarı doğru taşmıyor.Bu konuda eksi olarak gördüğüm şey ise hep istediğim ve çok güzel durduğunu düşündüğüm ışıklı Sony logosunun bu seneki panellerde olmaması.Muhtemelen fiyat düşürme politikasının bir parçası olan bu eksiltme beni hayal kırıklığına uğrattı,çünkü internette baktığım tüm gece resimlerinde oradaki Sony yazısı çok hoşuma gidiyordu.Bunun dışında genel görünüm olarak özellikle bu modelin Samsung'un neredeyse çerçevesiz modelleriyle kafa kafaya yarışabileceğini söyleyebilirim.

SD

Girişte anlattığım gibi ilk olarak özellikle 55" den daha küçük bir boyuttan geliyorsanız gözünüz alışana kadar SD yayınlarda problem yaşayabilirsiniz.Sadece bu model için değil tüm 55" modellerde SD yayın için belli bir mesafeden izlemeniz gerekiyor.Ben şu anda yaklaşık 4 metreden SD yayınlardan keyif aldığımı söyleyebilirim.Sd yayınları bu konudaki başarısıyla ünlü Philips 9603 ile kıyaslarsam boyutu göz önüne aldığımızda bu konuda hx850 nin daha başarılı olduğunu söyleyebilirim.Sd yayınlarda kullandığım cihaz Digiturk'ün Humax cihazı(9503) gerçekten bu modelin diğer vestel cihazlara göre daha iyi görüntü kalitesi sunduğunu söyleyebilirim.X-reality pro gerçekten iyi iş başarıyor ve sd yayınlarda bile keskin bir görüntü sunabiliyor.Özellikle belirtildiği gibi youtube dan kalitesi çok iyi olmayan videolarda bile biraz düzeltme yapabiliyor.Burada değinmek istediğim bir konu var resim seçeneklerinde gerçeklik yaratma adında bir özellik var ve detay seviyesini sd yayınlarda bile çok iyi boyuta getiriyor herhangi rahatsız edici bir bozulma yaratmadan.

Tabi SD bildiğiniz gibi sadece uydu veya digiturkden ibaret değil.Wii oyun konsolumu ilk önce onkyo amfi cihazım üzerinden bağladım ve görüntüyü 1080p upscale yaptım.Sonuç tatmin ediciydi.Hx850'nin özellikleri arasında taşınabilir sd oyun konsollarını tam ekran ve hd kalitesinde oynayabileceğimize dair birşeyler okumuştum. Daha sonra wii oyun konsolumu direk component üzerinden bağladım.Görüntü modları seçeneklerine Fine.... gibi bir seçenek geldi ve onu seçtiğimde 480p'lik oyunu tam ekran ve amfi deki bağlantıdan daha iyi bir kalitede görüntüledi.Yine burada da ayarlardan gerçeklik yaratmayı açtım(%20 lerde) ve yine keskin bir görüntü elde ettim.
    Eksi olarak bu konuda söyleyebileceğim görüntü kalitesi düşük kanallarda özellikle siyah arka planlarda noise effect dediğimiz şekilde bozulmalar olabiliyor.Piksellenme şeklindeki bu bozulmalar mesafeyi arttırınca kayboluyor,4 metre mesafe SD yayınlarda biraz yakın kalıyor sanırım.

HD

Bu cihazlardaki asıl olay HD yayına geldiğimizde ise HX850 asıl gücünü gösteriyor.Filmlerde ve oyunlarda Sony almamdaki en büyük sebeplerden biri olan keskin,net ve harika detaylar ve çok iyi bir siyah kalitesi sunuyor.2011 cihazlarda da gözlemlediğim gorilla glass ın(opti contrast panelin) görüntüye kattığı bir derinlik var.Hx850 de de durum aynı,özellikle bluray filmlerde sanki 3D gibi derinlik hissi var.Kısacası bu cihaz sağlam bir içerikle beslenmeyi hak ediyor.
    Oyunlarda oyun modunu seçip Led Dynamic Control'ü standart şekilde oynadım ve herhangi ciddi derecede oyunu etkileyecek bir lag hissetmedim.Ancak şunu fark ettim Oyun modun da Led Dynamic Control ü standart yapsanız da genel moddaki gibi çalışmıyor.Belki de sadece oyun modunda neden aktif olmuyor eleştirilerinin önüne geçmek için sadece temsili olarak oraya konmuş olabilir.Çünkü genel modda aynı ayarlarda ve led dynamic control açıkken denediğimde lag artıyor ve oyun modda siyahların genel moddaki gibi olmadığını görebiliyorsunuz.

3D

Açıkçası fazla deneme şansım olmadı ancak şunu söyleyebilirim mağazalarda izlediğim LX900 ve nx720 de veya bazı başka panellerde hemen baş ağrısı oluşurken hx850 yaptığım denemelerde onlar kadar rahatsızlık vermedi.Ancak izlediğim sbs videolarda arkadaşımda izlediğim pasip philips kadar da beğenmedim açıkçası.Bu yorumum derinlik açısındandı yalnız şu da var,bir gün Nat. Geo kanalında denk geldiğim bir 3D videoda kalite olarak çok iyiydi ve derinlik hisside güzeldi.
    Ayrıca tv'nin içinde bir video var çok kısa.Sadece bir sahnede kamera ile soldan sağa doğru yapılmış bir çekim ancak kalite olarak çok iyi.Avforums incelemesinde hx850 için SBS performansı için iyi demişler,bunun yanında sequental 3D için harika demişler.Kısacası gerçek bir bluray 3D film ile denemek lazım diye düşünüyorum.Denediğim zama düşüncelerimi yazarım.

Tabi hiçbir şey kusursuz değildir.Bu televizyonun da eksileri var.İlk olarak renk dağılımı için mükemmel diyemeyeceğim,daha renk değerlerini tam kurcalayamadım ancak plazmalar ve ips panelli modeller bu konuda biraz daha iyiler.Renkli içeriklerde izleme açısı iyi diyebilirim(renkler çok fazla bozulmuyor) hatta bu konuda dükkanda gözlemlediğim kadarıyla hx920 den çok daha iyi ancak siyahlar açıya bağlı olarak çok çabuk grileşiyor ve kenarlardaki led süzmelerini görmeye başlıyorsunuz.
    Açıkçası özellikle geceleri tam keyif alabilmek için tam tv nin karşısında oturmak gerekiyor.Benim modelimde herhangi bir ışık sızması yok ancak geceleri özellikle siyah fonda beyaz bir resim olduğunda(örneğin film sonu yazıları) siyahlar biraz zayıflıyor.Yinede edge led bir tv olduğunu göz önüne aldığımızda iyi bir performans gösterdiğini söyleyebiliriz.Belki biraz daha led sayısı fazla olsaydı,daha iyi bir performans elde edebilirdik.
    Beni en çok sıkan yönü ise motion konusunda oldu.Mağazalarda denediğim Nx720 de en iyi sonucu motionflownet ve net plus verirken hx850 de net ve net plus aynı şekilde işlemiyor.Yaptığım denemeler sonrasında en iyi sonucu motionflow:Standart ve film modu:Otomatik 1 şeklindeyken elde ettim.Yumuşak mod aslında kamera hareketlerinde çok daha iyi ancak anlam veremediğim biçimde görüntülerde artefact yaratıyor.Net ve net plus dediğim gibi hx850 de çok verimli değil ve impulse adında yeni ekledikleri seçenekte ne işe yarar anlam veremedim.Seçtiğinizde görüntü düşük hz li monitorler gibi titriyor.
    Ancak motion konusunda biraz rahatsızlık yaşıyorum.Şöyleki kamera hareketlerinde ve filmlerde insanların hareketlerinde artefact lar görüyorum.Bunların çoğunu ev halkı ve arkadaşlarım fark etmesede beni rahatsız ediyor.Şu da var yeni işe başladığım Sony Center da özellikle belirlediğim sahneleri hx920 de denedim ve onda da aynı sonucu aldım yani hx850 ile ilgili kronik bir sorun değil bu.Ayrıca film kalitesi arttıkça sıkıntı ortadan kalkıyor veya azalıyor.
    Mağazada 65hx920 46h920 ve 55hx850 yan yana duruyor,onları da uzun bir süre inceledim ve şu sonuca vardım;Ekran boyutu büyüdükçe bu sıkıntılar artıyor veya daha fazla göze batıyor.Aynı içerikle 65hx920 55hx850 ye göre bu konuda daha fazla bozulma gösterirken 46hx920 daha az gösteriyordu her ikisine göre.Sonuç olarak başka marka ve modelleri de inceledim bu boyutlarda onlar çok daha fazla sıkıntılıydı.Sony motion konusunda en başarılı firmalardan biri bunu birçok uzman incelemerinde okuyoruz.Sadece bu ebatlarda panel aldığımızda sanırım biraz da gözümüzün alışması gerekiyor.

Mağazada yaptığım hx920 hx850 kıyaslamalarında(şu an için sadece digi nat geo hd yayınında) hx850 ün hx920 ile aynı kalitede görüntü sunduğunu hatta parlaklık ve gölge detayı olarak daha iyi olduğunu söyleyebilirim.Hx920 nin farkı karanlık bir ortamda ortaya çıkabilir.Fİyat faktörü göz önüne alındığında bir çok kişi hx850 yi gönül rahatlığıyla seçebilir.Özellikle vatan bilgisayarın verdiği fiyat göz önüne alındığında 55" bir tv için tüm zamanların en iyi fiyat-performans oranı veren tv lerinden biri diyebilirim.

Panelimde geldiğinde hiç ölü piksel yoktu.1 hafta içinde 2 tane oldu ve şu anda 3'e ulaşmış durumdalar.Servisi aradım gelip alıp burada incelememiz lazım dediler.Verirsem muhtemelen değişim olabilir ancak kararsızım.Oturma mesafemden hiçbiri görünmüyor sadece 1-2 metre mesafesine geldiğinde belli oluyor.Panelimin homojenitesi çok iyi olduğu için servise vermedim şu ana kadar.Gelen panelde ölü piksel olmaz ışık sızdırması olur ki asıl can sıkıcı sorun bu olur.Muhtemelen bu panel ile devam edeceğim.Ölü piksel anlatıldığı kadar büyük bir sorun değil hatta izleme mesafesinden sorun bile değil.Sadece yakına girdiğimizde görülen bir nokta için çok da strese gerek yok bence.Rahat biri değilim tam tersine çok detaycı biriyimdir ancak dediğim gibi 4 metre mesafeden 55" de bile görmek mümkün değil,tabi kartal gözünüz yoksa...
    Genel olarak ele aldığımız panelde memnunum,piyasada alınabilecek en kaliteli panellerden biri ve fiyatı da kaliteye göre çok ucuz sayılabilir(480 gibi rakamlar)Klasil olarak artı eksi tablosu yaparsak.

Artılar
    +Sd içeriklerdeki(uydu,oyun) başarısı
    +X-reality pro gerçekten görevini iyi yapıyor
    +Özellikle hd yayınlarda olmak üzere keskin,net,yüksek detaylı resimler
    +Menuler ve içerik
    +Gölge detayları
    +Sİyah Seviyesi
    +Tasarım

Eksiler

-Pencere varsa parlama yapıyor
    -Renk dağılımı beklentimin altında
    -Ses kalitesi
    -Yukarıda bahsettiğim motion konusu
    -Açıya bağlı siyah seviyesinin düşmesi

Arkadaşlar gözlemlerimi aklıma geldiği kadarıyla ve objektif bir şekilde yazdım.Neredeyse 1 ay olucak ancak gerek daha önce yazdığım hesapta olmayan sağlık problemleri gerekse de işe başlamam sebebiyle çok fazla tv ile vakit geçiremedim.Ancak şunu söyleyebilirim ki gerçekten yeni tv alıcak arkadaşlar hx850 yi görmeden karar vermesinler.Benim gibi bütçesi hx920 ye yetmeyen arkadaşlar da hx920 ye göre artı yönleri olan bu cihazı gönül rahatlığıyla alabilirler.
    Çalıştığım Sony Center'dan zaman içinde resimler çekip eklemeye çalışacağım...Selamlar...

• bi süreliğine italyadayım ben arkadaşlar iş dolayısıyla, bugün fnac elektronik mağazasına gittim, tv ler arasında geizinirken 50VT50 ile karşılaştım, beklediğim tv lerden biriydi, türkiyeye geldi mi emin deilim. 55HX920 ile yanyana konulmuştu TV. ilk gördüğümde VT30 sandım tv yi, vt50 nin tasarım olarak çok daha farklı olacağını düşünmüştüm, üzerine cam giydirilmiş HX serisi gibi. çevresinde parlak alüminyum bi kasa gibi çerçeve vardı.

çok detaylı bakma şansım olmadı tv lere. ten ten gösteriliyordu iki tvde de. tv lerin ayarlarında problem varmıydı bilemiyorum. HX920 ile yanyana baktığımda çok bariz şekilde VT50 nin görüntü kalitesi açısından farklı olduğunu söyleyebilirim. HX920 nin görüntüsü soluk geldi bana. VT50 ise çok gerçek gibiydi. sahnenin birinde duvarda bi resim vardı yarısı karanlıkta kalmış. HX920 de resim net görülebiliyordu ancak soluktu renkler gri gibi geldi. VT50 de ise resmin tamamı o kadar net değildi ancak çok gerçekçi görünüyordu görüntü.

tasarım olarak baktığımda HX920 yi tercih ediyorum ben (henüz almadım kampanya bekliyorum ), ancak çok fazla oyun oynamayacak olsaydım VT50 yi düşünürdüm. resim kalitesini çok beğendim.

• @gladyo

VT5x şuanda dünyanın en iyi paneli Sharp-ELITE ile birlikte!

O senin gördüğün bazı detaylar ayarlardan dolayı öyledir,her panelin ayrı bir set durumu vardır!!

VT5x bu sene çok çok iyi sanırım sana bunları anlatmıştım,Receiver işlerini görüşürken! bu arada Receiver olarak
    kesinlikle Kati-913 getir,TechniSat ta OK ama Kati-913 daha iyi panele bunu bağladınmı manzara çok değişecektir!

Panellerin dahili Tunerleri biraz hikayedir!!

++
  • ben de öyle düşündüm albani üstad, görüntü açısından bu kadar soluk olamaz dedim HX920 için. sizin yazılarınızdan ve son attığınız mailden sonra VT50 yi de baya merak eder olmuştum. italyada sadece fnac mağazasında var VT50, demekki yakında heryere gelir televizyon (bu sene gelmeyecek diye düşünmeye başlamıştım ).

receiver konusu dir üstat, aradım taradım italyada kati satan yerleri buldum, 250-270€ arasında fiyatları var, dönmeye yakın alıcam 3kg civarındaymış alet, valizde yer bakıyorum şimdi onun için :)

VT50 için mağazadan resim çekme imkanım olursa çekip koyarım foruma da.
  • albani hocam

2012 sony hx850 ve hx750 lerin fiyatları geçen yıla göre çok garip geliyor
    40hx720 bile ilk çıktığında 5200 tlden başlamıştı
    Ama bakıyoruz 2012 model çok makul fiyattan giriş yaptılar
    Sanki bu işin içinde bir iş var gibi
    Kullanılan panel ve yardımcı ekipmanlarda daha ucuza mı gidildi?
    2011 hx720 ye mi dönsek acaba?
    Ayrıca bazı mesajlarında hx750nin daha iyi olduğundan bahsediyorsun.
    hx850 den vazgeçelim mi?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.