Şimdi Ara

2012 Sony Hx850 Ana Konusu(İNCELEME EKLENDİ) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.814
Cevap
31
Favori
211.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albani

Resimlerden çoğu kere tam net anlaşılamıyor!

-Default Standard Mode
    -Default Cinema Mode
    -Set ettikten sonra Standard Mode
    -Set ettikten sonra Cinema Mode

olmak üzere 4 formda resim alırsın OK+

eMail den gönderirsin daha sonra+

ANCAK az da olsa bir sorun olur/olabilir ve bunlarda "normaldir"!!
    Tüm EDGE-LED panellerde bunlar bir şekilde az da olsa vardır vede olacaktır!

"Panel-banding" ise Modül üretimiyle ilgili bir durumdur,ancak sizdeki banding hem bununla hemde baclit sistemiyle
    ilgilidir,ancak tam hangisidir diye seçmek biraz zor!
    Bu Sony TV deki Modüller Samsung olduğu için,örneğin bir Sharp paneldeki gibi "tank-track" dediğimiz izde banding olmaz!
    aslında bu olay 2 senedir var,eskiden böyle değildi S_PVA paneller(Samsung) bir ihtimal kullanılan Matrix arkası filter-element ler
    veya bir şekilde baclit sisteminin doğru/stabil çalışmaması veya LED lerin gücünün fazla olması veya EDGE-LED bilmem ne
    Local-dimming yapıyor denilerek aslında bunu adam gibi yapamaması gibi değişik sebeblerden bunlar bir şekilde oluşuyor!

İlerde banding efekti artar/artabilir(genel tecrübe ve eğilim böyledir;ancak her panelde böyledir veya böyle olacaktır da diyemeyiz,
    bu şansa kalan bir durumdur)

Sony olarak ele alırsam,bu konuda piyasadaki en iyi destek SonyEurasia dadır,ancak bu geri dönen panelleri yine bir şekilde bireilerine
    yeniden göndemekte bu heriflerde vardır(kötü ve çirkin olan ise budur!)yani herifler çabuk değiştiriyor ama sonra bir başkasına yolculuğa
    çıkıyor o panel

++
    Bu TFT-LCD klasik panel sistemi aslında bitti,herifler habire bir şeyleri oynayarak bir şeyleri çıkarıyorlar ama boşuna bunlar!
    Teknik olarak iyiye değil de kötüye gidilmektedir! çünkü mevcut HW sistemi bunların fazlasını karşılıyamıyor!
    Eskiden bu şekilde sorunlu panel az çıkarken,günümüzde neredeyse her panelde bu sorunlar bir şekilde çıkıyor!!

Birileri atıyor-tutuyor,bilmeyenler ise sallayıp duruyor,Fanatikler ortada gaz veriyor,Üreticiler hileli ve sallama bilgiler ile
    kafaları sersem ediyor v.s v.s v.s ama ortada öyle denildiği gibi paneller yok ve sorunlar da oran olarak çok fazla arttı!!

Sony bence yine de bunlar arasında en iyisi diyebilirim! diğerlerini geçiyorum ama Sony iyi sayılır+
    ++

Not;Her gördüğünüz Bleed efekti veya Mura efekti veya banding veya homojenite yoğunluğu v.s efektleri illa sorun vardır demek değildir,bunlar hareketli
    resim durumunu bozmuyorsa zaten normal demektir ve Üreticide bunları normal olarak kabul etmektedir!!(Üretici asıl buradaki duruma bakar!)

Bu efektler aynı zamanda static-image resimlerde renk/ton farkı yaratmıyorsa yine normaldir!!(ancak Üretici buradaki bozulmayı kabul etmez,çünkü
    bunlar "Televizyon" dur,Monitör değildir!!!(Monitör olsaydı kabul edilirdi!!)

Burada size sadece köşelerden ışık kaçırma varsa veya fazla ise ve gece zifiri karanlıkta izleme yapıyorsanız o köşelerden ışık kaçırması sizin gözünüzü
    azda olsa alacaktır!! ayarlar ile bu bir yere kadar düşürülür! daha fazla düşürmek için göz-aldanması yapılarak,ortamı zifiri karanlık değilde hafif
    loş veya biraz aydınlık hale getirdiğiniz zaman ışık kaçırma neredeyse tamamen kaybolur(daha doğrusu gözünüz bu farkı göremez) gibi bazı
    uygulamalar ile bunlar bir yere kadar halledilir!

Ancak bütün bu işler için .....yaw bunlar bana uymaz veya gelmez.... v.s diyorsanız vede ....ben illa gece zifiri karanlıkta böyle sorunlar olmadan
    FILM izleyeceğim.... diyorsanız o zaman PDP alacaksınız,LCD lerden uzak duracaksınız vede FILM için en doğru paneli almış olacaksınız

+

Can abi Orhan sağolsun bayağı bir indirim yaptı senin sayende. Sana da çok selamı vardı. Flash memory'i ne yaptın? Philips'in 16 gb olanı bimekste 19.90'mış; haberin olsun

• Edi sağolasın+

Orhan,anlattığım gibi fiyat neyse ve yapacağı neyse onu verir,dolayısıyla fazla oynama yapmaz,ama bugüne kadar kimseyi de üzmemiştir

Şimdi bana bir arkadaş ulaştı,Pio dan bir "compact Audio-Video" sistem seçmiş(Digicom Sitesinden) bende Orhana yönelttim onu,sanırım elinde
    cihazlar vardır??

Flash için "TEAM SR1" 32Gb lık bir ürün buldum bunu alıyorum(fiyatı önemli değildi)

++
  • bugün 46 hx 850 aldım bende 1 hafta sonra teledünya takılınca tam incelemeleri başlıcam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tektek19

bugün 46 hx 850 aldım bende 1 hafta sonra teledünya takılınca tam incelemeleri başlıcam :)

Hayırlı olsun arkadaşım; güle güle kullan. Nereden, ne kadara aldınız acaba?
  • Bu Vatanin fiyat değişikliği hiç olmadı. Keşke gidip alaydım. Çünkü VT50 ve GT50nin geleceği yok. HX850 de nasil olsa stoklarda yok ddik bu arada gelince aliriz dedik ama o şansımızı da kaybettik herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatan uyanmış ya şu an %25 indirim ile birlikte bile 4,424 TL'den satıyorlar. Alamadık 3,500 den. Şu an en ucuz satan yer neresi 46hx850??

babalar günü ve avrupa şampiyonasi kampanyaları neden olmuyor hala ya..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vatandan aradılar 55hx850 ellerine geçmiş gönderelim mi dediler fakat ben zaten ürünü almıştım mm tan şimdi vatandan parayı geri almaya çalışıyorum bu arada ürünü bana geçen indirimde 4720 tl vermişlerdi. Şu an 46 sını o fiyata veriyorlar neredeyse.

edit: vatan ödemeyi daha iade etmemiş eğer bu rakama peşin olarak almak isteyen olursa izmir den bana ulaşsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system failure -- 31 Mayıs 2012; 10:57:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: system failure

vatandan aradılar 55hx850 ellerine geçmiş gönderelim mi dediler fakat ben zaten ürünü almıştım mm tan şimdi vatandan parayı geri almaya çalışıyorum bu arada ürünü bana geçen indirimde 4720 tl vermişlerdi. Şu an 46 sını o fiyata veriyorlar neredeyse.

edit: vatan ödemeyi daha iade etmemiş eğer bu rakama peşin olarak almak isteyen olursa izmir den bana ulaşsın

Bu sekilde olup 46sini devretmek isteyen olursa alabilirim..

Bir de önceki fiyattan avans ödemesi yaptigini iddia edenler tvlerini alabildiler mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun oldu galiba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system failure -- 31 Mayıs 2012; 12:05:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvven

quote:

vatandan aradılar 55hx850 ellerine geçmiş gönderelim mi dediler fakat ben zaten ürünü almıştım mm tan şimdi vatandan parayı geri almaya çalışıyorum bu arada ürünü bana geçen indirimde 4720 tl vermişlerdi. Şu an 46 sını o fiyata veriyorlar neredeyse.

Bir de önceki fiyattan avans ödemesi yaptigini iddia edenler tvlerini alabildiler mi?

benim aldığım tv 55, 46 değil avans ödeme yapmıştım tv bu gün gelmiş haber verdiler. şu an ödeme iade sürecinde ama iade daha gerçekleşmemiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: guvven

quote:

46hx850 yi hafta sonu avans ödeme ile aldım 3 gündür kullanıyorum

• ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgüç55 -- 31 Mayıs 2012; 12:18:35 >
  • Hayılı olsun hocam merak ettim acaba Vatan'dan indirimle alanların kutusundan stand çıktı mı ? Valla bu üründeki durumu anlamış değilim,5000 lere düşmüştü fiyatı şimdi tekrardan 5700 lere çıkmış.Arada birşey oldu alan aldı ancak ben bu işi hiç anlamadım...

Arkadaşlar bu arada iki gün önce Bursa Sony Center ile iş görüşmesine gitmiştim,sonuçlandı yarın kısmetse Bursa Anatolium Sony Center'da işe başlıyorum.Televizyon almak için gidip gelirken yarın işe başlamış olucam Forumdan arkadaşlara Bursa'da olsun veya olmasın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıcam.Ayrıca söz verdiğim incelemeyi de yakında koyucam siteye,bu aralar başımı kaldıramadım,buraya biraz hareketlilik getiricem inş.

Sony düşünen herkesi Anatolium Sony Center'a bekliyorum.Selamlar...

• @leonskennedy, teşekkür ederim tv nin kutusundan stand çıkıyor zaten anladığım kadarı ile stand opsiyonel değil çünkü tv nin ayakta durmasını sağlayacak başka bir aparatı yok...

yalnız tv ye acayip sinir oldum, o kadar para verip imzamdaki ses sistemini almıştım. yahu o ne biçim sestir öyle sisteme gerek bırakmıyor maşaallah...
  • Yaklasik 1,5 senedir panelleri inceleyip arastirip ne alsam diye bekleyip duruyorum ancak HX850 'yi almaya karar verdim. 55 inch lik model icin pusuya yatmis bulunuyorum bakalim hayirlisi.. cevahirde dune ozel 5.100 tl fiyat vardi ancak bugun 5.900 olmus durumda tekrar...
    Unutmadan AVSforum ozel incelemesindeki su satirlarda konsol oyunculari icin cok manidar... Input lag olayida sorun olmiycak bu panelle demektir.

" after all we can’t react to something on-screen before we see it, and with LED/LCD panel response is more of a concern than it is with plasma. That said, we measured the Sony HX853 at 42.7 milliseconds making it a more responsive gaming panel than the 2012 Panasonic Plasma’s we’ve tested so far. "

Inceleme icin link :
    http://www.avforums.com/reviews/Sony-Bravia-HX853-KDL-55HX853-46HX853-40HX853-3D-LED-LCD-TV-Review_306/Review.html

Kullanan arkadaslara ve alacak olanlara simdiden hayirli olsun. Gercekten cok ozel bir panel HX850.

Ilave not : 55 HX850 modeli inceleme testinde calibre edilmis ayarlar ile 89watt lik bir tuketimde bulunmus. 55 inch icin oldukca iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2Berk -- 31 Mayıs 2012; 16:27:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leonskennedy

Hayılı olsun hocam merak ettim acaba Vatan'dan indirimle alanların kutusundan stand çıktı mı ? Valla bu üründeki durumu anlamış değilim,5000 lere düşmüştü fiyatı şimdi tekrardan 5700 lere çıkmış.Arada birşey oldu alan aldı ancak ben bu işi hiç anlamadım...

Arkadaşlar bu arada iki gün önce Bursa Sony Center ile iş görüşmesine gitmiştim,sonuçlandı yarın kısmetse Bursa Anatolium Sony Center'da işe başlıyorum.Televizyon almak için gidip gelirken yarın işe başlamış olucam Forumdan arkadaşlara Bursa'da olsun veya olmasın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıcam.Ayrıca söz verdiğim incelemeyi de yakında koyucam siteye,bu aralar başımı kaldıramadım,buraya biraz hareketlilik getiricem inş.

Artık bu işin içindesin, sana danışmakta fayda var...

Hx920 almayı planlıyorum ancak bayilerin elinde eski panellerin kaldığı, çoğunun da sorunlar nedeniyle geri gönderilmiş paneller olabileceği belirtiliyor.. Sony gibi bir marka bu yola başvurur mu ki?

Bir de bağlantıların sıralaması nasıl olmalı?

Hx 920'de 1.4 HDMİ bağlantısını destekleyen 1 giriş var diye biliyorum... Teledünya, pc, bluray, playstation... Hangisini oraya bağlayalım?

Yeni işin hayırlı olsun...

• Tv ile ilgilenen arkadaslar bugüne özel VB da çok iyi bir kampanya var ve su anda izmirdeki bir mağazada direk kapalı kutu olarak mevcut 55HX850 eğer ilgilenen varsa bugun gidip direkt alabilir. Ben sordum elimizde var diyor. Tarih erteleme yok fiyatı 4724 TL. Alan olursa da haber verirse sevinirim. Malum düşük fiyat durumları... Birde internet sitesinde yada genel numarayı arayincada çıkmıyor. Direk mağazayı arayın ve sorun derim.
  • bugun servis geldi kurdu televizyonu, br750 ile ilk denemelerimi yapıcam bu akşam inşallah :)
  • quote:

Hayılı olsun hocam merak ettim acaba Vatan'dan indirimle alanların kutusundan stand çıktı mı ? Valla bu üründeki durumu anlamış değilim,5000 lere düşmüştü fiyatı şimdi tekrardan 5700 lere çıkmış.Arada birşey oldu alan aldı ancak ben bu işi hiç anlamadım...

tebrikler, hayırlı olsun yeni işiniz.
    size zahmet, ilk iş gününüzde sony bdp-s790 model blu-ray playerın ne zaman satışa başlayacağını da öğrenirseniz, büyük hayır işlersiniz
    sevgiler..

• quote:

Hayırlısı olsun Sony Center'da ise başlamanız...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.