Şimdi Ara

2012 Sony Hx850 Ana Konusu(İNCELEME EKLENDİ) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.814
Cevap
31
Favori
211.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2012 Sony Hx850 Ana Konusu(İNCELEME EKLENDİ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system failure -- 29 Mayıs 2012; 10:49:37 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system failure -- 29 Mayıs 2012; 10:51:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: system failure

...

ekteki fotoğrafı paylaşır mısın?
    ben de tv de bu testi yapmak istiyorum :)
    işe yarar bir ışık sızdırması testi gibi gözüküyor

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

@Lütfü selamlar

Şu pattern ler ile incele paneli;

++
    1920x1080pixel resimler ise RS.COM da;https://r apidshare.com/files/385971370/TestbyBBBand.rar

Gönderdiğin resimlerde ayrıca Mura efekti de(clouding) var
    Ancak sen resimleri Baclight normal seviyede iken çekeceksin,Forumda bazı kişiler arkaışığı kökleyip
    resim çekeceksin diyor yani sallıyorlar böyle bir şey yok!
    Standard/Cinema ve Custom Mode lardan önce Default sonrada normal set.et ve resimlerini çekiyorsun OK+

Vivid/Game mode ile de olmaz,çünkü burada değerler hem yalnıştır hemde bu test bu modlar ile yapılmaz

Sanırım bu senede Sony lerde malum sıkıntılar devam ediyor!

Not;ilk 2 resim Flashing içindir(bleeding testi)3.resim ise uniformity/grey seviyesi içindir;sende ayrıca grey de bozuk!
    uniformity yine falso veriyor!

+
    CAN

albani üstad paylaşmıştı 2. sayfada

• r apid linki gitmiş galiba ben başka bir yere yükledim

http://www.upload.gen.tr/d.php/www/rjbrosm7/TestbyBBBand.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system failure -- 29 Mayıs 2012; 12:28:04 >
  • quote:

leonskennedy,
    hayırlı olsun yeni televizyonunuz, güzel günlerde kullanın inşallah.
    resimler için de teşekkürler, vakit ayırıp uğraşmışsınız.
    elinize sağlık.

bu cihazı ben de takip ediyorum bir süredir..
    resimlerde aklıma takılan birkaç şey oldu,
    bütün resimlerde tv ekranındaki görüntünün en altı ile panelin birleştiği noktada yatay olarak renk/ışık farkı var. bleeding denilen sorun mu bu?
    bir resimde de burcu esmersoy tshirtinin v yakasında kontur olarak mavi mor gibi bir renk çıkmış. bu çektiğiniz resimden mi kaynaklanıyor acaba yoksa tv den mi?

Öncelikle teşekkürler,bleeding genelde siyah arka plan olduğunda görülür ancak çok şiddetli olduğu zaman renkli görüntülerde de belli olabiliyor.Ancak benim tv de şükür ki bu tarz bir problem yok.Mesajımda da belirttiğim üzere resimler daha farklı çıkıyor.Gündüz çektiğim resimler ok ancak gece çektiklerim için biraz daha ayarları kurcalamam gerekli makinada.

Bunlarıda deneme olsun diye ekledim,siz dediğinizde fark ettim Burcu'nun yakasında ki mor oluşumu ancak tam olarak anlayamadım(içinde mor bir şey varmış gibide duruyor) Açıkçası gerçekte bir sorun yok,daha önceden eklediğim gündüz resimleri(bir önceki sayfada) daha yakın sonuçlar verdi gerçeğe,görmediyseniz onlara bakın birde daha gerçekçi fikir için...

• 3d test eden oldumu performansi nasil basarilimi yorumlarinizi bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviay1 -- 29 Mayıs 2012; 19:50:49 >
  • 3D biraz bakabildim,vakit ve istediğim kalitede içerik bulamadım.Kalite olarak şu an bir şey söyleyemeceğim ancak fark ettiğim şey şu,geçen seneki modellerde mağazalarda her denediğimde kısa sürede baş ağrısı oluşurken bu modelde hiç bir şikayet duymadım bu konuda.4X hızlı panel diye belirttikleri olay kaliteyi bilemem ancak bu anlamda iyi iş yapıyor...
  • Daha once Uzun sure bir panelde 3d seyretmemistim dün uzun süre seyrettim gayet başarılı ve sorunsuzdu fakat denediğim iceriklerin neredeyse hepsi 3d konusundaki en iyi yayınlardı belkide bundan dolayı çok iyi buldum iceriklerin tamamını egreat media playerdan seyrettim full bluray iso ve geneli imax belgeseller di film olarak transformers3,saw6,tron,alice filmlerini denedim gayet iyiydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system failure -- 29 Mayıs 2012; 20:17:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HDMİ bağlantıları ile ilgili yazdığım soru foruma eklenmedi..

tekrarlıyorum:

bağlantı sıralaması nasıl olmalı ?

1- teledünya
    2- bluray
    3- pc
    4- playstation

hx 850 ve hx 920'de hdmi 1.4'ü destekleyen tek bir giriş mi var ? bilgisi olan arkadaşlardan yanıt beklemekteyim..
  • TV bugun kuruldu eski 40" yerine yeni 55HX850 koyunca cidden fazla büyük geldi.
    7 metreden yazılar çok rahat okunuyor. TV ye ps3 daha bağlamadım ama sağlam bı kabloya hangi HDMİ girişine baglamaliyim, farkediyor mu?? 1. girişte sadece var o da Digiturk.

Bu arada internetten muhakkak 3D videoları izleyin... Performansı çok iyi geldi ilk defa test ettigim için. Ve tv de şimdilik gördüğüm hiç bir sorun yok. Gece tekrar kontrol edicem.

• selam arkadaşlar 55hx850 avrupa tr 5000 lira.sadece bu güne özel bir fiyatmış Bugün almayı düşünüyorum. Antalyadayım ben, acaba bi problem olurmu avrupa tr yle ilgili. İlk defa görmeden elektronik
    alıcağım internetten. Her türlü bilgiye açığım. İzleme mesafem 2.80olucak. Çok mu büyük olucak acaba. şu an 3 metreden 42 inc phılıps kullanıyorum bi sıkıntısı yok. Deneyim ve bilgilerinize son derece acil ihtiyacım var. Kurtulmak istiyorum artık bu sıkıntıdan..
  • bence 2.80 m için 55 biraz fazla büyük.46 olabilir belki hatta 50de belki ama 55 te görüntü full hd dışında sırıtır gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: waterfall_man

bence 2.80 m için 55 biraz fazla büyük.46 olabilir belki hatta 50de belki ama 55 te görüntü full hd dışında sırıtır gibime geliyor.

fiyat için ne düşünüyorsunuz hocam 5000 tl. 8 taksit yapıyorlar..
  • @sfailure

o resimlere göre sorun yok(Mura+Bleeding) yada resimlerden ben göremedim ama sen çıplak gözle daha iyi göreceksin,falso yoksa OK dir
    Ancak bu panellerde "panel-banding" vardır(az/orta/çok)gerek statik imajlarda yapabilir ama hareketli objelerde hem DSE efekti hemde
    panel-band görülebilir;şimdi yukarıda resimde şayet resimden kaynaklı bir durum yoksa hafif banding var gibi görüyorum!

Bu seneki paneler geçen seneye göre bu konuda biraz daha yüksek oranda bu hataları veriyor,ben öyle tesbit ettim,ancak buna karşılık
    çok fazla bir aşırılıkta yok(çok çok az kişide bu şekilde çıktı) bir Samy gibi değil örneğin veya LGE gibi değil

++
    Acelesi olmayanlar veya bütçesi kısıtlı olanlar özellikle almasınlar!! bir süre beklemede kalsınlar ve 75x leride beklesinler,bunlarda çok güzel paneller!

Bu sene SonyEurasia ilk defa sahaya çıkarken güzel rakamlar ile çıktı! ya işler çok kötü yada başka bir filim çeviriyorlar! fiyat farkı çok fazla,benim ilk günlerde
    aklıma hemen kullanılan Modül geldi;Sharp olamazdı çünkü bunlar çok pahalı! Modül Samsung S_PVA olarak görülüyor ama bu Modülde bir numara var
    gibi geliyor bana,büyük ihtimalle daha düşük CR değerli S_PVA kullanıldı diye aklıma geliyorbuda maliyete yansımış doğal olarak,neticede yine de
    resim kalitesi çok iyi+SW de biraz düzeltme yapıldığı kesin(zaten çalışılan tek yer burası olmuş!)

SonyEurasia fiyatları umarım böyle devam eder düşerek ve tatlı rakamlara millet Sony alabilir++

• quote:

@sfailure

o resimlere göre sorun yok(Mura+Bleeding) yada resimlerden ben göremedim ama sen çıplak gözle daha iyi göreceksin,falso yoksa OK dir
    Ancak bu panellerde "panel-banding" vardır(az/orta/çok)gerek statik imajlarda yapabilir ama hareketli objelerde hem DSE efekti hemde
    panel-band görülebilir;şimdi yukarıda resimde şayet resimden kaynaklı bir durum yoksa hafif banding var gibi görüyorum!

Bu seneki paneler geçen seneye göre bu konuda biraz daha yüksek oranda bu hataları veriyor,ben öyle tesbit ettim,ancak buna karşılık
    çok fazla bir aşırılıkta yok(çok çok az kişide bu şekilde çıktı) bir Samy gibi değil örneğin veya LGE gibi değil

++
    Acelesi olmayanlar veya bütçesi kısıtlı olanlar özellikle almasınlar!! bir süre beklemede kalsınlar ve 75x leride beklesinler,bunlarda çok güzel paneller!

Bu sene SonyEurasia ilk defa sahaya çıkarken güzel rakamlar ile çıktı! ya işler çok kötü yada başka bir filim çeviriyorlar! fiyat farkı çok fazla,benim ilk günlerde
    aklıma hemen kullanılan Modül geldi;Sharp olamazdı çünkü bunlar çok pahalı! Modül Samsung S_PVA olarak görülüyor ama bu Modülde bir numara var
    gibi geliyor bana,büyük ihtimalle daha düşük CR değerli S_PVA kullanıldı diye aklıma geliyorbuda maliyete yansımış doğal olarak,neticede yine de
    resim kalitesi çok iyi+SW de biraz düzeltme yapıldığı kesin(zaten çalışılan tek yer burası olmuş!)

SonyEurasia fiyatları umarım böyle devam eder düşerek ve tatlı rakamlara millet Sony alabilir++

Üstadım merhaba, rahatsız edeceğim tekrar ama ikinci bir tavsiyene ihtiyacım var, linkte detaylı olarak yazdım durumu,son mesajımda.http://forum.donanimhaber.com/m_61063981/mpage_1/f_/key_//tm.htm

siz diğer dostlarım da bakarsanız sevinirim.

• quote:

@sfailure

++

Ustad değerlendirme için teşekkürler ben sana fotografların daha düzgün çekip gercek boyutta mail olarak göndereyim sana zahmet bir bakıver.

• Fiyatlarındaki garipliğe Vatan bilgisayardakiler ya uyandılar ya da uyandırıldılar.

%25 indirmli fiyatlar
    ** 40HX850 3.374 TL,
    ** 46HX850 4.424 TL,
    olarak değiştirilmiş.

46" modeli 3.499 TL fiyattan stok yakalayıp da alabilenler çok güzel hareket yapmış oldular
  • quote:

@sfailure

++

Ustad dediğiniz gibi tekrar resimi dikkatli bir bicimde inceledim söylediğiniz gibi bir durum az da olsa var , peki bu kadar banding sorun teşkil eder mi ? İleride daha fazla bozulma olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system failure -- 30 Mayıs 2012; 22:24:46 >

• Resimlerden çoğu kere tam net anlaşılamıyor!

-Default Standard Mode
    -Default Cinema Mode
    -Set ettikten sonra Standard Mode
    -Set ettikten sonra Cinema Mode

olmak üzere 4 formda resim alırsın OK+

eMail den gönderirsin daha sonra+

ANCAK az da olsa bir sorun olur/olabilir ve bunlarda "normaldir"!!
    Tüm EDGE-LED panellerde bunlar bir şekilde az da olsa vardır vede olacaktır!

"Panel-banding" ise Modül üretimiyle ilgili bir durumdur,ancak sizdeki banding hem bununla hemde baclit sistemiyle
    ilgilidir,ancak tam hangisidir diye seçmek biraz zor!
    Bu Sony TV deki Modüller Samsung olduğu için,örneğin bir Sharp paneldeki gibi "tank-track" dediğimiz izde banding olmaz!
    aslında bu olay 2 senedir var,eskiden böyle değildi S_PVA paneller(Samsung) bir ihtimal kullanılan Matrix arkası filter-element ler
    veya bir şekilde baclit sisteminin doğru/stabil çalışmaması veya LED lerin gücünün fazla olması veya EDGE-LED bilmem ne
    Local-dimming yapıyor denilerek aslında bunu adam gibi yapamaması gibi değişik sebeblerden bunlar bir şekilde oluşuyor!

İlerde banding efekti artar/artabilir(genel tecrübe ve eğilim böyledir;ancak her panelde böyledir veya böyle olacaktır da diyemeyiz,
    bu şansa kalan bir durumdur)

Sony olarak ele alırsam,bu konuda piyasadaki en iyi destek SonyEurasia dadır,ancak bu geri dönen panelleri yine bir şekilde bireilerine
    yeniden göndemekte bu heriflerde vardır(kötü ve çirkin olan ise budur!)yani herifler çabuk değiştiriyor ama sonra bir başkasına yolculuğa
    çıkıyor o panel

++
    Bu TFT-LCD klasik panel sistemi aslında bitti,herifler habire bir şeyleri oynayarak bir şeyleri çıkarıyorlar ama boşuna bunlar!
    Teknik olarak iyiye değil de kötüye gidilmektedir! çünkü mevcut HW sistemi bunların fazlasını karşılıyamıyor!
    Eskiden bu şekilde sorunlu panel az çıkarken,günümüzde neredeyse her panelde bu sorunlar bir şekilde çıkıyor!!

Birileri atıyor-tutuyor,bilmeyenler ise sallayıp duruyor,Fanatikler ortada gaz veriyor,Üreticiler hileli ve sallama bilgiler ile
    kafaları sersem ediyor v.s v.s v.s ama ortada öyle denildiği gibi paneller yok ve sorunlar da oran olarak çok fazla arttı!!

Sony bence yine de bunlar arasında en iyisi diyebilirim! diğerlerini geçiyorum ama Sony iyi sayılır+
    ++

Not;Her gördüğünüz Bleed efekti veya Mura efekti veya banding veya homojenite yoğunluğu v.s efektleri illa sorun vardır demek değildir,bunlar hareketli
    resim durumunu bozmuyorsa zaten normal demektir ve Üreticide bunları normal olarak kabul etmektedir!!(Üretici asıl buradaki duruma bakar!)

Bu efektler aynı zamanda static-image resimlerde renk/ton farkı yaratmıyorsa yine normaldir!!(ancak Üretici buradaki bozulmayı kabul etmez,çünkü
    bunlar "Televizyon" dur,Monitör değildir!!!(Monitör olsaydı kabul edilirdi!!)

Burada size sadece köşelerden ışık kaçırma varsa veya fazla ise ve gece zifiri karanlıkta izleme yapıyorsanız o köşelerden ışık kaçırması sizin gözünüzü
    azda olsa alacaktır!! ayarlar ile bu bir yere kadar düşürülür! daha fazla düşürmek için göz-aldanması yapılarak,ortamı zifiri karanlık değilde hafif
    loş veya biraz aydınlık hale getirdiğiniz zaman ışık kaçırma neredeyse tamamen kaybolur(daha doğrusu gözünüz bu farkı göremez) gibi bazı
    uygulamalar ile bunlar bir yere kadar halledilir!

Ancak bütün bu işler için .....yaw bunlar bana uymaz veya gelmez.... v.s diyorsanız vede ....ben illa gece zifiri karanlıkta böyle sorunlar olmadan
    FILM izleyeceğim.... diyorsanız o zaman PDP alacaksınız,LCD lerden uzak duracaksınız vede FILM için en doğru paneli almış olacaksınız

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 30 Mayıs 2012; 23:05:19 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.