Şimdi Ara

2012 Sony Hx850 Ana Konusu(İNCELEME EKLENDİ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.814
Cevap
31
Favori
211.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendi açtığım konu 4. sayfaya gelmiş daha ben söz vermiş olduğum incelemeyi yapamadan.Ancak üst üste gelen bendeki ve babaannem deki sağlık sebepleri dolayısıyla giremedim foruma.Ancak arkadaşlarımız sağolsunlar devam ettirmişler konuyu.Bende bundan sonra paylaşımlarla buradayım kısmetse.İlk olarak 1. sayfada bıraktığım yerden okuyayım konuyu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: edi1907

quote:

Orijinalden alıntı: kratostol

quote:

Arkadaşlar teşekkür ederim
    Sorularınıza gelince 3D deneyimini malesef yapamadım.

2012 Sony Hx850 Ana Konusu(İNCELEME EKLENDİ)

Bu gözlüğü bekliyorum; olmadı internetten sipariş verip yurtdışından getireceğim

Oyun ve spor yayınlarında tv nin üzerinde olan setleri kullanıyorum. Ama film izlerken flatpanelshd nin yaptığı bu settingsler en iyi kalibrasyon. Gerçeğe yakın en iyi görüntüyü alabilirsiniz

https://store.donanimhaber.com/7e/2e/c6/7e2ec6d32db4393ba570ded78de9e1db.jpg

kalibrasyon ayarlarıyla ilgili link verebilir misiniz bulunsun bir kenarda ihtiyacımız olacak.

Al arkadasım bu ayarları yap

Viewing mode: Cinema 1
    Backlight 7
    Contrast 88
    Brightness: 50
    Color: 50
    Hue: 0
    Color temperature Warm2
    Sharpness 50
    Noise reduction Off
    Dot noise reduction Off
    Reality Creation Off
    Smooth gradation Off
    Motionflow Clear / Clear Plus
    Film mode -Off
    Black corrector Off
    Adv. Contrast Enhancer Off
    Gamma 0
    LED Dynamic Control Off
    Auto Light Limiter Off
    Clear White +1
    Live Color +1
    Detail Enhancer +1
    Edge enhancer Off
    R Gain 0
    G Gain -6
    B Gain -1
    R Bias -1
    G Bias -3
    B Bias -1
    Eco On/Off

Ya bu ayarlarin 75%i var bendeki menude, yanlis bir yerre mi girdim bilemedim.
    Mesela su "Edge Enhancer off"tan sonraki hicbir secenek yok
    Diger bir problem de, toy story 3u denedim renkler canli falan diye, bilgisayar bagladim hdmi uzerinden, 720p bir film, kamera hizla saga ya da sola hareket ederken bariz takilma oluyor, stutter mi judder mi ne o sanirim.. Ayni anda bilgisayara baktigimda hic takilma yok oysa ki..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ya bu ayarlarin 75%i var bendeki menude, yanlis bir yerre mi girdim bilemedim.
    Mesela su "Edge Enhancer off"tan sonraki hicbir secenek yok
    Diger bir problem de, toy story 3u denedim renkler canli falan diye, bilgisayar bagladim hdmi uzerinden, 720p bir film, kamera hizla saga ya da sola hareket ederken bariz takilma oluyor, stutter mi judder mi ne o sanirim.. Ayni anda bilgisayara baktigimda hic takilma yok oysa ki..

Hocam bahsettiğiniz durum motionflow seçeneği clear veya clear plus tayken ne yazıkki oluyor.Kendi gözlemlerim ve okuduklarım sonucu geçen seneki sonyler de en iyi sonucu clear ve clear plus veriyordu ancak hx850 de en iyi sonucu standart ve smooth veriyor.Motionflow ayarlarını standart veya smooth yapın daha iyi sonuç alacaksınız.Ayrıca film modu hep 1 de olmalı.

Bana göre smooth biraz daha iyi ancak artifact oluşumu bariz belli oluyor,standart da ise soap opera effect i oluşuyor biraz ama kamera geçişleri akıcı oluyor...

Ayrıca bilgisayar görüntü ayarlarından yenileme seneçeğinin 60 hz. olduğundan emin ol...

Tv yi hesapta olmayan problemler çıkınca daha tam anlamıyla test edemedim,ancak şu andan itibaren inceledikçe buradan yorumlarımı,ayarlarımı ve resimleri paylaşacağım...

Ayrıca Sony lerde hemen ani fiyat değişimleri olmaz diye gittik ilk çıktığı gün hx850 aldık 5750 ancak 1000 Tl ye yakın düşmüş okuyunca gördüm konuyu.Biraz içim acıdı doğrusu,ama sanırım kısmet dedikleri şeyde bu olsa gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonskennedy -- 27 Mayıs 2012; 15:31:50 >

• Arkadaşlar tv ilk geldiğinde acele ile çektiğim fotoğraflar ayarları tam optimize etmeden çekilmiştir.Şimdilik bunlarla idare edin zamanla gecikmeler için kendimi affettiricem

Selef Philips 42PFL9603

Halef Sony 55HX850

God Of War 3 PS3

Her oyuncunun korkulu rüyası o ekran

PS3 Ana Menu

Dead Block(İbrahim Tatlıses Değil o Dayı )

Görüleceği üzere parlama biraz sorun yaratıyor ancak acele ile çekmiş olduğum için perdeler inik değil,perdeler indiğinde sorun ortadan kalkıyor diyebilirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: leonskennedy

Arkadaşlar tv ilk geldiğinde acele ile çektiğim fotoğraflar ayarları tam optimize etmeden çekilmiştir.Şimdilik bunlarla idare edin zamanla gecikmeler için kendimi affettiricem

Selef Philips 42PFL9603

Halef Sony 55HX850

God Of War 3 PS3

PS3 Ana Menu

Görüleceği üzere parlama biraz sorun yaratıyor ancak acele ile çekmiş olduğum için perdeler inik değil,perdeler indiğinde sorun ortadan kalkıyor diyebilirim...

Hocam, Tv'ye tanımladığın ayarları paylaşır mısın ?

Hepsini,,

• Dostum yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü tv yi fazla kurcalamadım,standart ayar üzerinde birkaç değişiklik yaptım en kısa sürede ayarları iyice kendime göre optimum şekle getirip tekrar resim çekip burada paylaşacağım.Sadece şunu söyleyeyim motion konusunda en iyi sonuç film mode 1 seçeneğinde elde ediliyor,Motionflow da ise standart ve ardından da smooth şeklinde olmalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonskennedy -- 27 Mayıs 2012; 17:29:25 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kratostol

quote:

Orijinalden alıntı: maviay1

sony tv mkv filimleri desteklemiyor bu hx850 serisi icinde gecerli medya player alman gerekir

denemeden bir şey söylemeyin babamda 2009 model bir sony var serisini bilmiyorum baya uygun fiyata almıştı. mkv leri çatır çatır açıyor dts desteği yok ama.

Sunny olmasın o

:D hayır değli. modeline de baktım sony 40BX420. bence hx850 serisi de açıyordur. elinize yapışmaz ya birisi deneyiversin.

• quote:

Orijinalden alıntı: leonskennedy

Arkadaşlar tv ilk geldiğinde acele ile çektiğim fotoğraflar ayarları tam optimize etmeden çekilmiştir.Şimdilik bunlarla idare edin zamanla gecikmeler için kendimi affettiricem

Selef Philips 42PFL9603

Halef Sony 55HX850

God Of War 3 PS3

PS3 Ana Menu

hocam öncelikle hayırlı uğurlu olsun şu ev sinema sistemin setin çok güzelmiş modeli nedir acaba ve şu substandın yanında olan kırmızılı ve mavili cihazın adı ne merak ettim teşekkürler.

ve şu kablolarra bir çözüm bul sistemin güzelliğini gölgeliyorlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntorenci -- 27 Mayıs 2012; 18:48:08 >

• quote:

hocam öncelikle hayırlı uğurlu olsun şu ev sinema sistemin setin çok güzelmiş modeli nedir acaba ve şu substandın yanında olan kırmızılı ve mavili cihazın adı ne merak ettim teşekkürler.

ve şu kablolarra bir çözüm bul sistemin güzelliğini gölgeliyorlar....

İyi dileklerin için teşekkürler.Sinema sistemimde Onkyo Sr-608 amfi üzerinde wharfadale center ve Quadral Quintas 500 hoporlor setini kullanıyorum 7.1 olarak.Standın yanında duran benim bilgisayar kasam En iyi media player bilgisayar olduğu ve True hd,dts-hd sesleride almak istediğim için media player olayını bu şekilde çözdüm.Salona büyük pc kasası gitmeyeceğinden Aopen in bu modelini aldım çok güzel oldu.Ürünün linkini ekledim...

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/aopen-nagas-g3-nagas-g3-400w-micro-atx-cube-kasa/productdetails.aspx?I_ID=47102

Kablolar konusunda ise tv nin geldiği gün çekildiği için iyice dağılmışlar zaten aletler de bayağı karışmış bir vaziyette.Normalde bir yerede kadar kaybediyorum kabloları ancak biraz zaman geçsin yaşam ünitesi düşünüyorum sistem için...

• arkadasim ben denedim 46hx855 serisinde bire bir denedim acmadi kendi kulandigim hx905 seriside mkv leri acmiyor burda kimse denemeden cevep yazmaz ok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviay1 -- 27 Mayıs 2012; 22:11:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maviay1

arkadasim ben denedim 46hx855 serisinde bire bir denedim acmadi kendi kulandigim hx905 seriside mkv leri acmiyor burda kimse denemeden cevep yazmaz ok.

arkadaşım ben de herkes denemeden cevap yazıyor demedim zaten ok. bu arada bx420 serisi .mkv dosyaları bire bir denedim açıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kratostol -- 28 Mayıs 2012; 0:12:17 >
  • @Ferda

-resimleri aldım ancak bahsettiğim şekilde yaptığın ayardan sonra bile bleeding çok fazla+Mura efektide fazla+ekran homojenitesi tek kelimeyle berbat!
    maalesef,şuanda kadar sanırım 30 kişi kadar oldu aldırdığım,bu sene biraz daha fazla malum sorunlar var gibi geldi bana 1/3 oranında şuanda normal
    olmayan ışık kaçırma durumu ki bu oran çok yüksek ve sanırım Sony 2010 de devrettiği "malum sorunlar liderliğini" kapmak üzere

-sen yarın Servise yazdır,o panel anında değişime girer hiç merak etme,neyseki heriflerin bu konudaki çalışması güzel ama bu paneller elde çoğaldıkça
    aynen bir başkasına paketleniyor!! buda bir başka can sıkıncı durum
    HX9x lar için artık takip edemiyorum,son alan 30/40 kişi içinde çoğunda bleeding/mura sorunu çıktı,Sony de herhalde bu taktiği uyguluyor,sürekli panel
    elde ele dolaşıyor sonunda birisinin elinde kalıyor yani o "sobeleniyor"

-HX75x için bir yabancı arkadaşım var,şuanda eline yeni geçti bu panel,HX85x ise geçen hafta geldi,ondan ilk aldığım "yorum" ki bu kişi ciddi prof.Panel
    uzmanıdır! 75 lerin 85 den biraz daha performanslı+çok daha az malum sorunlu olduğu yönünde oldu! ama bunun tam tersi yorumda okudum

Bir diğer dikkatimi çeken ise DSE efektinin 85xlerde geçen seneki seriye göre biraz fazla olduğu+"panel banding" te yapıyor!!

Bütün bunlara karşılık bence yine de piyasanın LCD kulvarındaki en iyi panelide bunlar veya HX8/9(2011 Modeller)ve 2010 Model 52HX9x

++

CAN

• 46hx850, her ne kadar ledlerin kronik sorunları olsada 3449 tl /10 taksit fiyatıyla bence şu andaki alınabilir en iyi ürünlerden biri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgüç55 -- 28 Mayıs 2012; 11:48:15 >
  • Hocam kronik sorunları biraz açabilirmisiniz ?
  • eleştirim sony'e has değil. led panellerin halledilemeyen sorunlarını kastettim.
  • Tamamdır şimdi daha net oldu,insanların kafası karışmasın.Genel olarak Sony'ler ve şu ana kadar özellikle hx850 diğer marka ve modellere göre problem yönünden bu teknolojideki en az sorunlu ürünlerden.
  • Merhaba, forumda yazılan yorumları neredeyse tamamını okudum bu konuyla ilgili.

Bir kaç gün önce Samsung 55ES8000 satın aldı ailem. Bende araştırdığım kadarıyla gelen televizyonda sorun çıkma olasılığı sanırım biraz fazla. Bende o yüzden biraz araştırdım, bizimkiler alırken birde Sony 55HX850 görmüşler fakat tasarım olarak Samsung daha çekici geldigi için Samsung almışlar, bende söyledim TV'yi daha teslim almadık.

Sizin görüşleriniz nasıl? Sony çok yeni çıktı karar vermek zor ama evde de su anda Sony Bravia var ve kaç yıldır bir kere bile sorun çıkartmadı. O yüzden kesin karara varamıyorum bir türlü... Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gaviotto

Merhaba, forumda yazılan yorumları neredeyse tamamını okudum bu konuyla ilgili.

Bir kaç gün önce Samsung 55ES8000 satın aldı ailem. Bende araştırdığım kadarıyla gelen televizyonda sorun çıkma olasılığı sanırım biraz fazla. Bende o yüzden biraz araştırdım, bizimkiler alırken birde Sony 55HX850 görmüşler fakat tasarım olarak Samsung daha çekici geldigi için Samsung almışlar, bende söyledim TV'yi daha teslim almadık.

Sizin görüşleriniz nasıl? Sony çok yeni çıktı karar vermek zor ama evde de su anda Sony Bravia var ve kaç yıldır bir kere bile sorun çıkartmadı. O yüzden kesin karara varamıyorum bir türlü... Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.

SONY benim çocukluğumun en iyi markası. bence televizyon gelsin banding yada couling filan yoksa devam et ama sony de her zaman iyidir. ben yerinizde olsam sony alırdım servis politikasını da düşünmek gerekiyor çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: ntorenci

SONY benim çocukluğumun en iyi markası. bence televizyon gelsin banding yada couling filan yoksa devam et ama sony de her zaman iyidir. ben yerinizde olsam sony alırdım servis politikasını da düşünmek gerekiyor çünkü.

Teşekkürler, bende okuduğum bir kaç yerde de denk geldim servis ile ilgili sorunlara. Aynı TV modelinde clouding biraz fazla olduğunu söylemiş ve uzun süredir değiştirmekle uğraştığını söylüyordu. Resimleri de gördüm gerçekten de gündüz bile çok net gözükebilecek kadar vardı...
    Aynı sorunları yaşamak istemem bende. Birde TV'ye satın aldığımız yerin ekstra 5 yıllık garantisini de dahil ettik. Acaba bunun bir yardımı olur mu, gerekli mi acaba? 5yıllığı 600TL birde...

• quote:

Orijinalden alıntı: system failure

Vatan bilgisayarı beklemekten vazgeçtim 55hx850 yi 3 gözlük +5 yıllık uzatılmış garanti dahil 5400 aldım mm tan

Bu fiyata nerden aldınız hocam??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.