Şimdi Ara

2012 Toyota Avensis (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
6
Favori
56.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ZZ RAT

Amerika'da bu Jetta VW- Avensis kiyaslamalarini okuyunca (aman lutfen ukalalik olarak almayin Amerika filan) gercekten cok eglendim.
    Burda sanirsin ki Toyota bedavaya veriliyor. her taraf Toyota dolu. (Aslinda Japon da diyebiliriz)
    Camry'sinden Avensis'ine, envai cesit Suv'undan (Highlander, LC, Rav4, Sequoia, FJ) hayvan gibi MPV'lerine kadar alayi Toyota.
    Priuslari hic saymiyorum bile.

Bu arabalari dunyanin en milliyetci ulkesi olan Amerikalilar aliyor, ustelik kendi kurduklari Amerikan arabasi tabusunu yikarak.
    Neden ? Cevabi basit. Araba bozulmuyor. Ornegin California'da toplu tasima sistemi yok sayilir, araba burda yemek icmek gibi bir ihtiyac,
    ve is icin hergun insanlar bir sehirden obur sehre gidiyorlar. Sadece ise gidip gelmeye yaklasik 100-120 km yol katediyorlar.
    Bu kadar kilometre yapinca dayanikli araba istiyorsun haliyle.
    Dayaniklilik dedin mi basta Toyota olmak uzere Honda, Nissan, Subaru geliyor.
    Ilk geldigimde araba bakarken 500-600 bin mil (800-1 milyon km) yapmis arabalarin ilanlarini gormustum.
    Bana "100.000 milin altindaki Toyotolar kilometre yapmamis sayilir" demislerdi.

Gecen yil turkiye'de iken ben de Toyota'ya kiziyordum, neden turbo yapmiyor, motor hacmini kucultmuyor, beygir artmiyor vs vs
    Buraya gelince neden yapmadiklarini anladim. Adamlar Turkiye'yi hatta Avrupa'yi bile pek sallamiyorlar,
    cunku istedikleri kadar otomobili kendi istedikleri kalitede ureterek satiyorlar.
    Toyota'nin uretim modeli ("Toyota Production System") o kadar unludur ki MBA kitaplarinda Operational Method derslerinde okutulur.

Uzattiysam ozur dilerim. Demem o ki Avensis ile Jetta'yi kiyaslamak, ancak abesle istigaldir.

Bu gerçekten faydalı ve aydınlatıcı yazıların için teşekkür ediyorum. Başka konulardada düşüncelerini ve gördüklerini yaz okuyalım..Sıkıcı değil, zevkle okudum..

• quote:

Orijinalden alıntı: can6

Makyajlı kasa henüz gelmedi.Fiyat güncel kasanın.Makyajla birlikte günün koşullarına göre bir miktar zam gelebilir.

teşekkürler can6

birde şöyle birşey sorayım, iç dış tasarımını beğenirsiniz beğenmezsiniz, zevk olayı ama 1.6 avensis için olumsuz bir durum var mı? kronik problemi veya rakiplerinden geri kalan bir yönü var mı mesela, sonuçta 2 eli biraz yavaş ama alırken daha hesaplı, tooyota genelde sorunsuz bir marka olarak bilinir, avensis modeli içinde bunu rahatlıkla söyleyebilir miyiz?
  • Ben 6 aydir 1.8 CVT modelini kullaniyorum Avensis'in cok sukur hicbir sorununu gormedim. Sessizligi ve sundugu donanim 10 numara. Yakit tuketimi de diger markalarin bir alt segmentte olan araclarinin CVT modellerinden de daha az.

Keske bir de dizel CVT si olsa da soyle 1.6. 2.0'nin fiyati ucuk cunku. Alip, arac defterini kapatsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinli_m -- 17 Mart 2012; 19:12:57 >

• jetta vs avensis he
  • avensis yeni takibe aldığım bir araç, oo yüzden pek bilgim yok, önümüzdeki yıl c sınıfı düşünürken aynı fiyata avensis aklımı çeldi, c sınıfına 50-55 bin verene kadar d sınıfı almak, hemde toyota marka almak, çok cazip geldi bana, sizlerin bu konuda tavsiyelerini almak isterim, göründüğü kadar cazip mi?
    ayrıca bir başka forumda lpg taktırma falan denmiş ısrarla, ama araştırmalarıma göre birçok marka lpg taktıran var, hemen olmasada bir süre soonra lpg taktırmak mümkün mü acaba, birde güncel kasa kaç yıldır satılıyor? makyajdan sonra yeni kasa çıkması kaç yıl sürer? bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum, teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

quote:

Orijinalden alıntı: ZZ RAT

Amerika'da bu Jetta VW- Avensis kiyaslamalarini okuyunca (aman lutfen ukalalik olarak almayin Amerika filan) gercekten cok eglendim.
    Burda sanirsin ki Toyota bedavaya veriliyor. her taraf Toyota dolu. (Aslinda Japon da diyebiliriz)
    Camry'sinden Avensis'ine, envai cesit Suv'undan (Highlander, LC, Rav4, Sequoia, FJ) hayvan gibi MPV'lerine kadar alayi Toyota.
    Priuslari hic saymiyorum bile.

Bu arabalari dunyanin en milliyetci ulkesi olan Amerikalilar aliyor, ustelik kendi kurduklari Amerikan arabasi tabusunu yikarak.
    Neden ? Cevabi basit. Araba bozulmuyor. Ornegin California'da toplu tasima sistemi yok sayilir, araba burda yemek icmek gibi bir ihtiyac,
    ve is icin hergun insanlar bir sehirden obur sehre gidiyorlar. Sadece ise gidip gelmeye yaklasik 100-120 km yol katediyorlar.
    Bu kadar kilometre yapinca dayanikli araba istiyorsun haliyle.
    Dayaniklilik dedin mi basta Toyota olmak uzere Honda, Nissan, Subaru geliyor.
    Ilk geldigimde araba bakarken 500-600 bin mil (800-1 milyon km) yapmis arabalarin ilanlarini gormustum.
    Bana "100.000 milin altindaki Toyotolar kilometre yapmamis sayilir" demislerdi.

Gecen yil turkiye'de iken ben de Toyota'ya kiziyordum, neden turbo yapmiyor, motor hacmini kucultmuyor, beygir artmiyor vs vs
    Buraya gelince neden yapmadiklarini anladim. Adamlar Turkiye'yi hatta Avrupa'yi bile pek sallamiyorlar,
    cunku istedikleri kadar otomobili kendi istedikleri kalitede ureterek satiyorlar.
    Toyota'nin uretim modeli ("Toyota Production System") o kadar unludur ki MBA kitaplarinda Operational Method derslerinde okutulur.

Uzattiysam ozur dilerim. Demem o ki Avensis ile Jetta'yi kiyaslamak, ancak abesle istigaldir.

Bu gerçekten faydalı ve aydınlatıcı yazıların için teşekkür ediyorum. Başka konulardada düşüncelerini ve gördüklerini yaz okuyalım..Sıkıcı değil, zevkle okudum..

Tesekkur ederim hoca.
    Araba konusunda Amerika bambaska bir ulke, tuketici oncelikleri, zevkleri, beklentileri tamamen farkli.
    Adamlar donanim konusunda cok secici degiller, konforlu olsun, rahat olsun, sorunsuz olsun yeter.
    Mercedes GL, BMW X5, Lexus, Acura ya da Infiniti'ye kara jant takip kullanan bi dolu arac sahibi var,
    Turkiye'de olsa adama gulerler, ama burda normal.
    Arkadasim Honda Accord aldi, arka tampon bir yere surtmus herhalde, ama sahibi elle boyamis, yani sulu boya ya da duvar boyasi gibi bir boya surup devam etmisler.
    O kadar belli ve acemi isi ki, beyaz ama 2 farkli beyaz var, 7 yasindaki kizima boyatsam ancak oyle boyar.
    Arkadasim kuzeninden 6 bin dolara almisti, galeriye gosterdik, VIN'ina bakti ve 5500 dolar hemen vereyim dedi. Cunku Honda, satilacagi garanti.

Bir de bizim ove ove bitiremedigimiz, zenginsen almak zorunda hissettigin X5'ler, Q7'ler, G'ler, ML'ler burda tutulmuyor.
    10 ay once buraya ilk geldigimde "firsat bu firsat Turkiye'de binemeyecegim bir araba alayim"dedim. Cogu Turk de benim gibi dusunur zaten.
    Bi heves X5'lere bakiyordum, 11 bin dolara 2005 X5 buldum, tamam dedim "bu arabayi Turkiye'de ancak ruyamda surebilirim, alayim"
    Burdaki tecrubeli Turk arkadaslara ve ustalara sordum, ne diyorsunuz diye.
    "sakin haaa" dediler, "astari yuzunden pahaliya gelir" bu arabalarin bakim maliyetleri cok yuksek, iyi bir servisi bulmak cok zor ve 2. elleri cok kotu.
    Benim gibi dusunen bir Turk 30 kusur bin dolar civarinda (rakami tam hatirlamiyorum) X5 alir, 2 ay sonra bir arizasi cikar ve 11 bin dolar odemek zorunda kalir.
    Dusunun, arabanin ucte bir fiyatina tamir ettiryorsun.
    Ben de X5'den vazgecip 2003 Infiniti QX4 aldim. Gercekten harika bir arabaya bittigini hissediyorsun.
    Simdi kara kara dusunuyorum, onumuzdeki yil Turkiye'ye dondugumde ne yapacagim diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: concept81

avensis yeni takibe aldığım bir araç, oo yüzden pek bilgim yok, önümüzdeki yıl c sınıfı düşünürken aynı fiyata avensis aklımı çeldi, c sınıfına 50-55 bin verene kadar d sınıfı almak, hemde toyota marka almak, çok cazip geldi bana, sizlerin bu konuda tavsiyelerini almak isterim, göründüğü kadar cazip mi?
    ayrıca bir başka forumda lpg taktırma falan denmiş ısrarla, ama araştırmalarıma göre birçok marka lpg taktıran var, hemen olmasada bir süre soonra lpg taktırmak mümkün mü acaba, birde güncel kasa kaç yıldır satılıyor? makyajdan sonra yeni kasa çıkması kaç yıl sürer? bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum, teşekkürler

lpg'yi 2000 km de taktım. şuan 28000 km de. 2009'dan beri satılıyor tahminimce 2015 gibi yeni kasa çıkar.

http://forum.donanimhaber.com/m_28854973/mpage_42/f_/key_//tm.htm#59020786

avensis konusu. incelerseniz faydası dokunur.

• quote:

quote:

Makyajlı kasa henüz gelmedi.Fiyat güncel kasanın.Makyajla birlikte günün koşullarına göre bir miktar zam gelebilir.

teşekkürler can6

birde şöyle birşey sorayım, iç dış tasarımını beğenirsiniz beğenmezsiniz, zevk olayı ama 1.6 avensis için olumsuz bir durum var mı? kronik problemi veya rakiplerinden geri kalan bir yönü var mı mesela, sonuçta 2 eli biraz yavaş ama alırken daha hesaplı, tooyota genelde sorunsuz bir marka olarak bilinir, avensis modeli içinde bunu rahatlıkla söyleyebilir miyiz?

Avensis mi benden uzak dursun aman. 2 yıl 30.000km kullanıp satan görmez Toyota Avensis'in marifetini.

2004-2009 kasası ne kadar sattı, 2009+ ne kadar bir bakın bakalım. Neden ? Bir önceki kasanın kronik problemleri, servis danışmanında itiraf ettiği gibi fahiş parça fiyatları ve maalesef avrupa arabası olmadığı için (gerçi ürtim yeri İngiltere) yan sanayi parça bulamayıp öpe öpe servise gitmeniz.

Bir önceki kasayı 150.000km üzerinde kullanmış biri olarak söyliyeyim: KRONİK PROBLEMLERİ VAR. Özellikle elektrik/elektronik aksamında. Aşağıda yazacaklarım sadece benim başıma gelenler değil, etrafımdaki Avensislilerin de yaşadıkları

- Xenon Far kararması - 2000TL ~ 2500TL
    - ABS beyni 1000TL
    - Debriyaj pedalı gırcırtısı
    - Kontak anahtarı problemi
    - Orjinal park sensörünün iki üç kez arızlanması.
    - Tavandaki, direklerdeki kumaş döşemenin kabarması/sarkması
    .
    .
    .

Yahu diyelim ki salağın biri far yıkamanızı koparttı, iki parçalı mekanizmanın toplamı 600TL. 10TL lik silecek suyu pompası Avensis te 350TL....

Yeni Avensis 1.6 55.000TL civarı, Jetta 1.4 comfort 50.000TL, Jetta 1.4 Highline 53000TL, Passat 1.4 Conf 66.000TL.

Jetta Avensisin yanına bile yaklaşamaz kalitede, C sınıfı bir araba olduğu halde bu fiyata nasıl satılıyor? Passat Avensis'ten 10000 TL yüksek edecek kalitede bi araba mı? Hayır.

Ama 2. eli çok rahat, servisi beğenmezsen yan sanayi parçası var, çok şikayet edilse bile aracın daha iyi arkasında duran bir distributörü var. 18.000TL lik DSG arızalı çıkıyor, kavga dövüş te olsa doğuş değiştiriyor. Avensis lerin üretim/tasarım hatalı Xenon larına ToyotaSA 2500TL lik fatura çıkarmak dışında ne yapmış şimdiye kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i386 -- 25 Mart 2012; 21:37:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: i386

quote:

quote:

teşekkürler can6

Avensis mi benden uzak dursun aman. 2 yıl 30.000km kullanıp satan görmez Toyota Avensis'in marifetini.

2004-2009 kasası ne kadar sattı, 2009+ ne kadar bir bakın bakalım. Neden ? Bir önceki kasanın kronik problemleri, servis danışmanında itiraf ettiği gibi fahiş parça fiyatları ve maalesef avrupa arabası olmadığı için (gerçi ürtim yeri İngiltere) yan sanayi parça bulamayıp öpe öpe servise gitmeniz.

Bir önceki kasayı 150.000km üzerinde kullanmış biri olarak söyliyeyim: KRONİK PROBLEMLERİ VAR. Özellikle elektrik/elektronik aksamında. Aşağıda yazacaklarım sadece benim başıma gelenler değil, etrafımdaki Avensislilerin de yaşadıkları

- ABS beyni 1000TL
    .
    .
    .

Yahu diyelim ki salağın biri far yıkamanızı koparttı, iki parçalı mekanizmanın toplamı 600TL. 10TL lik silecek suyu pompası Avensis te 350TL....

Yeni Avensis 1.6 55.000TL civarı, Jetta 1.4 comfort 50.000TL, Jetta 1.4 Highline 53000TL, Passat 1.4 Conf 66.000TL.

Jetta Avensisin yanına bile yaklaşamaz kalitede, C sınıfı bir araba olduğu halde bu fiyata nasıl satılıyor? Passat Avensis'ten 10000 TL yüksek edecek kalitede bi araba mı? Hayır.

Ama 2. eli çok rahat, servisi beğenmezsen yan sanayi parçası var, çok şikayet edilse bile aracın daha iyi arkasında duran bir distributörü var. 18.000TL lik DSG arızalı çıkıyor, kavga dövüş te olsa doğuş değiştiriyor. Avensis lerin üretim/tasarım hatalı Xenon larına ToyotaSA 2500TL lik fatura çıkarmak dışında ne yapmış şimdiye kadar?

makyajlı kasayı mı beklesek acaba? umarım fiyatlarda ciddi bir artış olmaz,
    birde aklımın bir tarafından 1.6 dizel volvo s40 var, 55 verene kadar 59 bine s40 mı alsam diyorum, ama o da kaç yıllık kasa falan deniyoor,
    kafam çok karışık ama tek avantajım acelem yok zaten, önümüzdeki dönemde oluşacak tabloya göre karar vereceğiz bakalım

• bişey sormak istiyorum, bu far kararması sanırım kronik sorun, hangi modellerde oluyor? ayrıca servis bu farları garantiden değiştirmiyor mu? vatandaş kendi karartmıyor ya bu farları.... şu an sıfır satılanlarda aynı sıkıntılı far mı var acaba? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
  • ben 3 senedir 8000 kelvin xenonlarla kullanıyorum kesinlikle kararma vs. yok...
  • Benim xenon farlarda geçen yıl ilk aldığımda sorun oldu. Ayarı otomatikteyken sol far her zaman yanmıyordu. 1000km bakımında garantiden değiştirdiler. Bu sene 2sinde birden sorun yaşamaya başladım. Genelde araba soğukken otomatikte yanmıyordu. 10000km bakımında söyledim bi sorun bulamadik dediler. Daha sonra tekrar götürdüm. Soğuk havalarda diğer müşterilerinden de şikayetler olmuş yeni nesil far modülüyle 2sini de garantiden değiştirdiler. Değişen farların 1 yıl garantisi varmış. 1 yıldan sonra arıza açarsa cepten değiştiricez demekki.
  • quote:

quote:

quote:

teşekkürler can6

- ABS beyni 1000TL
    .
    .
    .

Başınıza gelmiş olabilir ama bu saydığınız problemlerden xenon far hariç bir problem duymadım.Gerek forumdan gerekse çevremde Avensis kullanıcılarından.Xenon farlardaki kararma problemi de öyle hemen ortaya çıkan bir sorun değil.WV ile tespitlerinize WV topiğinde tam tersi değerlendirmelerle rastlıyoruz.Onlar arabalarından çok memnunlar.Distribütörlerinden ve servislerinden çok şikayetçiler.

• quote:

bişey sormak istiyorum, bu far kararması sanırım kronik sorun, hangi modellerde oluyor? ayrıca servis bu farları garantiden değiştirmiyor mu? vatandaş kendi karartmıyor ya bu farları.... şu an sıfır satılanlarda aynı sıkıntılı far mı var acaba? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Bir önceki kasa 1.6 Elegance lar Xenon farlı idi. 2009+ kasada 1.6lt Elegance Extra larde Xenon ları kaldırdılar.

Benimki dahil etrafımdaki toplam 4 avensis te aynı sorunu yaşadık. Sanayiye gidip sorun, bilinen/yaygın bir sorun olduğunu görürsünüz. 2. el alırken de Xenon lara dikkat edin.

Benimki yaklaşık 2.5 yılda gitti, garantisi bitmişti. Ampul'ün ısısıyla yansıtıcı kaplamanın üst kısmı yanıyor, farlar aydınlatamamaya başlıyor. Gece araba kullanamaz hale geliyorsunuz.

Bir yukarıdaki mesajdaki VW yorumuna gelince, haklısınız araçlarından memnun Doğuş'tan şikayetçiler. Ancak forumu bir araştırın, DSG vb. arızaları "iyiniyet indirimi" ile çözülmüş kaç VW kullanıcısı bulacaksınız, tasarım/üretim hatalı Xenon ları ToyotaSA tarafından çözülmüş kaç eski kasa Avensis kullanıcısı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i386 -- 27 Mart 2012; 22:46:28 >

• teşekkürler arkadaşlar, ben mümkünse sıfır almak istiyorum, zaten ev taksiti ödediğim için büyük ihitmal önümüzdeki yıl 2013 modellere niyetim var, tabi oo zamana fiyatlar ve dengeler ne olur bakalım, olmadı c sınıfı alternatiflere yöneleceğiz, ancak bu piyasa çok değişken olduğu için şimdiden bazı modellleri takibe aldım

bir yerde okuduğuma göre makyajlı gelecek avensislerin direksiyon ve süspansiyon sistemi yenilenmiş, bu bilgi doğru mu acaba? forumda görmedim bu tip bişey
  • Bende Xenon fardan sikayetciyim. Araci aldigim Gedizler Tarabya'nin yonlendirmesi sonucu guzelim orjinal mercekli farlar yerine Xenon taktirmistim. Aracim 2011 model ve 1 kez garantiden lambalar degisti. Gecenlerde sol far tekrar tutukluk yapti.

Suan duzgun ama tekrarlarsa gidip orjinal mercekli farlarini geri takmalarini talep edecegim. Herseyin orjinali makul. Yeni alacaklar sakin Xenon ile degistirmesinler orjinallerini.

Boyle bir araca bu far sorunu yakismiyor. Bayiler 300 TL fazla kazanmak icin herkese orginal deyip Xenon satiyor sonrasinda sonuc bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mersinli_m

Bende Xenon fardan sikayetciyim. Araci aldigim Gedizler Tarabya'nin yonlendirmesi sonucu guzelim orjinal mercekli farlar yerine Xenon taktirmistim. Aracim 2011 model ve 1 kez garantiden lambalar degisti. Gecenlerde sol far tekrar tutukluk yapti.

Suan duzgun ama tekrarlarsa gidip orjinal mercekli farlarini geri takmalarini talep edecegim. Herseyin orjinali makul. Yeni alacaklar sakin Xenon ile degistirmesinler orjinallerini.

Boyle bir araca bu far sorunu yakismiyor. Bayiler 300 TL fazla kazanmak icin herkese orginal deyip Xenon satiyor sonrasinda sonuc bu.

xenon takarken sadece ampul değişmiyor mu? merceği farı falan söküyorlar mı? dediğiniz tam anlamadım açıkçası...

birde bayi ne marka xenon takıyor acaba? çin malı falan mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mersinli_m

Bende Xenon fardan sikayetciyim. Araci aldigim Gedizler Tarabya'nin yonlendirmesi sonucu guzelim orjinal mercekli farlar yerine Xenon taktirmistim. Aracim 2011 model ve 1 kez garantiden lambalar degisti. Gecenlerde sol far tekrar tutukluk yapti.

xenon takarken sadece ampul değişmiyor mu? merceği farı falan söküyorlar mı? dediğiniz tam anlamadım açıkçası...

birde bayi ne marka xenon takıyor acaba? çin malı falan mı?

sadece ampul değişiyor, xenon kit takılıyor ve merceğe dokunulmuyor. sarı ampulle beraber mercek oluncada kötü performans alınıyor. ayrıca farda otomatik yükseklik ayarlayıcısı olmadığı için sonradan takılan xenon muayenedende geçmiyor. ben muayeneden kaldım ve servise gidip xenonlarımı söktürdüm orjinal sarı ampullere geçtim. aracım yeni kasa avensis 2009 model.

• slm arkadaşlar tüm toyata çıkma orijinal ve yan sanayi parçalarda yanınızdayız...tugay 0532 420 36 29
  • quote:

quote:

bişey sormak istiyorum, bu far kararması sanırım kronik sorun, hangi modellerde oluyor? ayrıca servis bu farları garantiden değiştirmiyor mu? vatandaş kendi karartmıyor ya bu farları.... şu an sıfır satılanlarda aynı sıkıntılı far mı var acaba? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Bir önceki kasa 1.6 Elegance lar Xenon farlı idi. 2009+ kasada 1.6lt Elegance Extra larde Xenon ları kaldırdılar.

Benimki dahil etrafımdaki toplam 4 avensis te aynı sorunu yaşadık. Sanayiye gidip sorun, bilinen/yaygın bir sorun olduğunu görürsünüz. 2. el alırken de Xenon lara dikkat edin.

Benimki yaklaşık 2.5 yılda gitti, garantisi bitmişti. Ampul'ün ısısıyla yansıtıcı kaplamanın üst kısmı yanıyor, farlar aydınlatamamaya başlıyor. Gece araba kullanamaz hale geliyorsunuz.

Bir yukarıdaki mesajdaki VW yorumuna gelince, haklısınız araçlarından memnun Doğuş'tan şikayetçiler. Ancak forumu bir araştırın, DSG vb. arızaları "iyiniyet indirimi" ile çözülmüş kaç VW kullanıcısı bulacaksınız, tasarım/üretim hatalı Xenon ları ToyotaSA tarafından çözülmüş kaç eski kasa Avensis kullanıcısı ?

WV topiğinde ilk önüme çıkan bir müşteri şikayetini buraya yapıştırıyorum.http://forum.donanimhaber.com/m_44185931/tm.htm
    DSG ile şikayet aramadım önüme ilk çıkan şikayeti okudum.Amacım markaları yarıştırmak değil.WV topiğinde dikkatimi en çok servislerin ilgisizliği ve kibirliliği çekince bunları yazdım.Gelelim xenon konusuna çok yerde kronik sorun olduğu yazıldı.Çok yerde yazıldığı için katılıyorum.Benim de Avensisim var 2006 model henüz sorun ortaya çıkmadı ama belkide çıkacaktır.Markalar böyle zamana yayılan sorunları pek kabul etmiyorlar.Bu markaların genelinde var.Yaptıklarına katılmak mümkün değil tabi.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.