Şimdi Ara

2012 Yeni Hyundai İ30 Klübü (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.693
Cevap
82
Favori
991.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: racai

Yeni Elantra fotoğraflarda göründüşü gibi güzel değil.
    Kapısını açar açmaz ucuz bir araba izlenimi veriyor. Kapı teneke gibi.
    Nasıl oluyorda o kadar yüksek fiyatlara satılabiliyor anlamıyorum.

Yeni i30 fotoğraflara göre oldukça güzel. Dış tasarım bence çok önemli değil. Seven de olur, sevmeyende.
    Ancak iç tasarımda beğeninin yanı sıra "işlevsellik" ve kalite hissi bence çok önemli.
    Umarın yeni i30 elantra gibi çıkmaz.

Hyundai tasarım anlayışını değiştirmiş. Alman tarzı iç tasarıma dönmüşler.
    Gaz pedalı zemine mafsallı, konol derlki toplu, aşırı girinti çıknıtı yok. Göstergeler nispeten sade.
    Düğmelerin yerleşiminnda işlevselik epeyce dikkate alınmış gibi duruyor. Ama hala koreli. (Örneğin hız sabitleme düğmesinin direksiyonun üzerinde ne işi var?)

Hyundainin en büyük üstünlüğü, oldukça güçlü dizel motoru, ve 6 ileri klasik tip otomatik vitesi.
    İnsanlar tuturmuş gidiyor DSG ve türevleri diye. Tüketim açısında belki haklılara ancak va sağlanmık?
    Olağan koşullar altında klasik tip otomatik şanzuman ömürlüktür. Sadece hidolik sıvısı değişir (yağı).
    Umarım hyundai i30'un içi resimlerde göründüüğü gibi güzel ve kalitelidir.
    Ve umarım arka süspansiyonları tam bağımsızdır (Elantra da öyle değil).

Eski i30'u az da olsa sürdüm. Direksiyonu çok hissizdi (diğer pek çok elektrik destekli direksiyonlarda olduğu gibi).
    Yani örneğin 110 ile nispeten sert bir virajı dönüyorsanız direksiyon hala tüy gibi hafif. Size arabanın limitlerinde bir hızda viraj döndüğünü hissttirmiyor.
    Halbuki dışa doğru dönmeye çalışarak size bunu hissettirmesi gerek, yani sizin direksiyonu sıkıca tutmanız gektir. Ki bu sayede yolu, virajı vb hissedebilesiniz. Kütükden kast edilen bu ise, katılıyorum.

Yeni i30 Türkiyede ne zaman satışa çıkacak bilen var mı?

Mart Nisan aylarında satışa çıkacak. Bu arada hız sabitlemeyi direksiyona koymayacaklarda bagaja mı koyacaklar acaba? Hız sabitleme için direksiyondan daha iyi bir yer düşünemiyorum.

• cruise control yeni bmw 5 serisinde de direksiyonda.eeee oda mı koreli oldu?

2012 Yeni Hyundai İ30 Klübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lideramca -- 6 Ocak 2012; 19:03:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lideramca

cruise control yeni bmw 5 serisinde de direksiyonda.eeee oda mı koreli oldu?

Demek ki bir gün herkes Koreli olacak

• Evet, mallesef bir gün herkes Koreli olacak.
    BMW'de dönüşüm başlamış.
    Diresiyon üzerinde hız sabitleme bence çok saçma. Bazı şeyler moda oluyor nedense.
    İnsanlar düşünmeden ve tecrübe etmeden heves ediyor.
    Dikiz aynasoında sinyal modası gibi mesela.
    Gece karanlıkta dikiz aynasında yanan sinyal sürücünğn gözünü alıyor...
    Ya da döner tekerlek kontrollü radyo ses ayarı yerine bazı müzik sistemlerinde kullanılan düğmeli (ok şeklinde) ses kumandaları...
    Başka bir örnek de, algılanması çık daha zor olan dijital göstergeler...
    Malesef yeni honda olanlar gibi.
    Durağan olduğunda bakar bakmaz yaklaşık bir fikir edindiğiniz analog gösterge yerine, sürekli değişen (77, 79, 82 ...) dolayıyıyla geçişlerde olunamayan saçma dijital göstergeler....

Hız sabitleme kumandalarının VW veya bir önceki kasa Astra veya 308 peugot'da olduğu gibi sinyal kolu gibi bir yerde olması lazım.
    Çümkü hız sabitleme genellikle şehirler arası yolda kullanılan bir şey (yani çoğunlukla nadir kullanılan bir şey).
    Öyle insanlar varki araçlarını hep şehir içinde kullanıyor. Yani hız sabitlemeyi hiç kullanmıyor.

Direksiyonun üzerini kimi için çok nadir kullanılan bir düzeneğe ait düğmelerle doldurmak çok anlamsız...
    Ayrıca şunu belirteyim ki, siyanl kolu gibi yerleştirildiğinde kullanım çok daha rahat oluyor.
    Biraz kullanıp yerine alışınca (yerinin sabit olması daha iyi) daha iyi olduğunu görüyorsunuz.

Ben direksiyonun üzerinin mümkün olduğunca boş olması gerektiğini düşünüyorum...

Özellike VW'in hız sabitleme kumandalarını çok beğendirm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racai -- 20 Ocak 2012; 23:48:44 >

• Yalnız konu niye chevrolet bölümünde onu çözemedim.
  • Yeni i30'u ben de bekliyorum, dizeli ne zaman gelir acaba... Gelse de teste çıksak, eskisini satsak yenisini alsak
  • Yeni i30 Cw

• quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Yeni i30 Cw

Fotolar photoshop..

• quote:

Yeni i30 Cw

Fiyat?

• Çok yakında...

• quote:

Çok yakında...

nasıl daha çıkmadı mı ?
  • bir araçta en önemli özellik fonksiyonellik, sorunsuzluk, ucuz bakım ve ekonomidir. Gerisi boş laf ve boşa para harcamaktır.fiat Linea emotion dualogic 1.3 multijet emsalsiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahattin757

bir araçta en önemli özellik fonksiyonellik, sorunsuzluk, ucuz bakım ve ekonomidir. Gerisi boş laf ve boşa para harcamaktır.fiat Linea emotion dualogic 1.3 multijet emsalsiz.

Bırakın Allah Aşkına...
  • bir araçta en önemli özellik fonksiyonellik, sorunsuzluk, ucuz bakım ve ekonomidir. Gerisi boş laf ve boşa para harcamaktır.fiat Linea emotion dualogic 1.3 multijet emsalsiz.

Linea bisiklet motoruyla mı emsalsiz. Güldürmeyin Allah aşkına.
  • yeni i30 un çok güzel olacağına eminim... elantraa çizgileri taşıyacak bence....
  • quote:

O direksiyon resmini paylaşıp gülüyorsun bide siz gülünç durumdasınız asıl

şimdi resimlere bakıyorum da genesis te niye hava yastıkları açılmamış?

• Emniyet kemeri takılı olmadığı için.
  • ingiltere hyundai sitesinde satışa sunulmus,15000 sterlinden baslıyor fiyatlar, i20 10000 s tr de 30000 tl. yani en az 45000 tl gibi fiyat çıkıyor ortaya
    http://www.hyundai-car.co.uk/newCars/newi30/
  • quote:

Emniyet kemeri takılı olmadığı için.

Ayrıca Sürücünün yaşam alanı korunmuş.
    Yine tatmin olmamışsanız Airbag'i açılmamış bir golf'e bakabilirsiniz. Bu forum sayfalarında

http://forum.donanimhaber.com/m_38376268/tm.htm

• Yeni i30 acaba 140 bhp 1.6 GDI bu motorla mı gelir? yoksa elantra gibi lpg için 132 hp motor mu koyar
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.