Şimdi Ara

2013-2016 Honda Civic HB Ana Konu (194. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.347
Cevap
35
Favori
250.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ohaaaa abi ya 1850 nedir ya, disarda yaptiracam artik, son bakimda 920tl odedigimde beynim donmusu zaten. Bu hesaba gore km basina 0.185 kurus daha ekleyelim tuketime. Cok sacma, ya satacam ya servise gitmicem artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B... çıktı resmen artık. Her seferinde 700-800 ara arada 1000-2000
    garanti bozsam bu kadar yedek parça ödemem
    bakımda yağ-su-polen filtresi
    yeter be
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakozk

Ohaaaa abi ya 1850 nedir ya, disarda yaptiracam artik, son bakimda 920tl odedigimde beynim donmusu zaten. Bu hesaba gore km basina 0.185 kurus daha ekleyelim tuketime. Cok sacma, ya satacam ya servise gitmicem artik

Bak bide ne geldi aklima, araci alirken benzinli bir arabaya gore fazladan 15bin tl verdik. Araci ben 100bin km civarinda sattigimi dusunursek tuketime 0.15 daha eklemek gerek. Yani aslinda bu arabanin km basi tuketimi 0.20kr degil 0.53kr. Burdan benzinli aracinda bakim maliyetini dusersek kafa kafaya geliyor. Benzinli konforu yasardik. Dizel arac fazla km yaptikca kara gecirir, bizimki bakim maliyeti ve sıkligindan dolayi zarar ettiriyor. Honda mantik hatasi yapmis bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakozk -- 27 Eylül 2015; 8:16:37 >
  • quote:

quote:

Ohaaaa abi ya 1850 nedir ya, disarda yaptiracam artik, son bakimda 920tl odedigimde beynim donmusu zaten. Bu hesaba gore km basina 0.185 kurus daha ekleyelim tuketime. Cok sacma, ya satacam ya servise gitmicem artik

Bak bide ne geldi aklima, araci alirken benzinli bir arabaya gore fazladan 15bin tl verdik. Araci ben 100bin km civarinda sattigimi dusunursek tuketime 0.15 daha eklemek gerek. Yani aslinda bu arabanin km basi tuketimi 0.20kr degil 0.53kr. Burdan benzinli aracinda bakim maliyetini dusersek kafa kafaya geliyor. Benzinli konforu yasardik. Dizel arac fazla km yaptikca kara gecirir, bizimki bakim maliyeti ve sıkligindan dolayi zarar ettiriyor. Honda mantik hatasi yapmis bence

Burak kardeşim, bende Mersin deyim. 50000 i devirdim 60000 e gidiyorum. Dediğin çok doğru bende bu ödemelerden boğuldum. Satmaz da doğru dürüst bir özel honda servisi bulur gidersen, bende oraya gidecem artık. Böyle bir servis olursa tecrübe edersen benle paylaşırsan sevinirim. Ya da diskleri balataları ve bunlar gibi pahalı parçaları dışarıda değiştirip gitsek servise ?????? ne olur acaba sorun çıkarırlar mı ki? Garanti ne olur ? Hepsi muamma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surmenaj3 -- 29 Eylül 2015; 14:15:42 >

• surmenaj3 S kullanıcısına yanıt
    Disk-Balata-Silecek-Hava,polen filtresi gibi dis etkenlere sahip parcalar garantiyi bozmaz...

Ancak Yağıydı suyuydu bu gibi motora direk etki edecek seyler garantiyi bozar..

Eski aracim Megane 3'de durum boyleydi acikcasi..

• Selamlar,

30.01.2014 te taktığım night breaker far ampüllerim, 27.08.2015 tarihinde patladı maalesef. Arabayı sadece işe gelip gitmede kullandığımı düşünürsek bu farların ömrü gayet kısaymış demekki.

Şimdi Bosch'un yeni çıkan bir ampülü var 120 Gigalight onu taktım kısalara (79 TL ye aldım) gayet güzel aydınlatıyor.

Bayram tatilinde 1500 km yol yaptım, klima devamlı çalıştı. Ankara-Kemer arası. Toplamda 380 TL benzin sarfiyatım oldu. 0,25 TL/km gibi bir değer çıkıyor. Benzinli araç için iyi bir değer.

Benzinli-dizel kıyaslamasına girersem, aracın 100bg olması özellikle yokuşlarda sıkıntı yaratıyor. Şehir içinde pek önemsemiyorum ama şehir dışı yollarda insanın biraz canını sıkıyor. Onun dışında benim gibi yılda 10.000 km dahi yapamayan biri için yakıtın sorun olacağını zannetmiyorum.

• skrylmz S kullanıcısına yanıt
    hocam yeni ampullerin nasıl aydınlattığını merak ediyorum. foto koyma imkanınız varmı.

Ben de geçen hafta iyice yıkadım pakladım. waxladım.Bi fotograf koyuyum dedim. 4 saat uğraştım arabaya,1 gün sonra yağmur yağdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msk_sansal -- 3 Ekim 2015; 15:17:44 >
  • merhaba 2015 makyajlı kasa cok güzel 1.4 benzin 100hp diyor sitede bu motorun performansı nasıl ve gerçekçi ş.içi yakıt değerleri nedir bilginiz varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaqedi

merhaba 2015 makyajlı kasa cok güzel 1.4 benzin 100hp diyor sitede bu motorun performansı nasıl ve gerçekçi ş.içi yakıt değerleri nedir bilginiz varmı

Bayiler benzinli modeli getirmiyorlar sanırım.Gezdiğim Honda bayilerinde hep dizel vardı , bende dizel aldım.
  • karaqedi kullanıcısına yanıt
    2013 den beri biniyorum şehir içi ortalama değer 6.0 altına inmedi 7.0 üstüne çıkmadı.

performansı malum 127nm tork var. ne istediğine bağlı.
  • Arkadaşlar aranızda CİVİC 1.6 HB 2013 modeline sahip olanınız varmıdır,ben bu aracı düşünüyorum fakat araç sanırım pek tutulmadı yada çok tutuldu,çünkü ikinci elleri pek yok araba sitelerinde,bu aracın Türkiye'deki satış oranı çokmu düşük.

Ben aracı şehir içi az olmakla beraber tatillerde trabzon yaylalarında kullanacağım.

Benim önceliğim ilk olarak aracı satarken zorlanır,aldığım fiyatın çok altında satarmıyım,en az 6-7 sene kullanmayı düşünüyorum.
    Ve tabikide yakıt,nette baktığımda kullananlar ortalama 5.5 ile 6.5 arasında tüketim değerlerinden bahsetmişler 100 km'de,eşinize dostunuza aracı tavsiye edermisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melinoz -- 9 Ekim 2015; 16:37:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melinoz

Arkadaşlar aranızda CİVİC 1.6 HB 2013 modeline sahip olanınız varmıdır,ben bu aracı düşünüyorum fakat araç sanırım pek tutulmadı yada çok tutuldu,çünkü ikinci elleri pek yok araba sitelerinde,bu aracın Türkiye'deki satış oranı çokmu düşük.

Ben aracı şehir içi az olmakla beraber tatillerde trabzon yaylalarında kullanacağım.

Benim önceliğim ilk olarak aracı satarken zorlanır,aldığım fiyatın çok altında satarmıyım,en az 6-7 sene kullanmayı düşünüyorum.
    Ve tabikide yakıt,nette baktığımda kullananlar ortalama 5.5 ile 6.5 arasında tüketim değerlerinden bahsetmişler 100 km'de,eşinize dostunuza aracı tavsiye edermisiniz?

Buyur kardesim Incelememi okursan daha cok fayda gorursun..

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=94856416

• Ben bile okurken keyif aldım :) Güzel yazmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melinoz

Arkadaşlar aranızda CİVİC 1.6 HB 2013 modeline sahip olanınız varmıdır,ben bu aracı düşünüyorum fakat araç sanırım pek tutulmadı yada çok tutuldu,çünkü ikinci elleri pek yok araba sitelerinde,bu aracın Türkiye'deki satış oranı çokmu düşük.

Ben sattım arabayı

• msk_sansal M kullanıcısına yanıt
    Neden sattiniz hocam?

• Maddi nedenlerden dolayı

• quote:

Orijinalden alıntı: msk_sansal

Maddi nedenlerden dolayı

Hayirlisi olsun,ileri de daha iyileri nasip olsun Insallah...

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    inşallah hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drselcuk

ÖZEL SERVISE SORDUM 350 TL DIYOR.. ÖZEL SERVISE GIDECEGIM..

Selçuk bey 40bin bakımını özel serviste mi yaptırdınız? Ne kadara mal oldu?
  • Evet özel serviste yaptırdım .bar honda ibrahim ankara .. hava filtresi hariç 280 tl tuttu ..peşin verdim ..arka balata yi da değiştirdim.balata yi dışardan aldım ..

• 
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.