Şimdi Ara

2013-2016 Honda Civic HB Ana Konu (213. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.347
Cevap
35
Favori
249.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    merhabalar,1.5 ay evvel servis kampanyası vardı 50 bin bakımını 900 tl ye yaptım ,bakım harici şanzıman yağı değişti 1200 tl civarı demişlerdi,siz de büyükşehirdeyseniz tek tek servisleri arayıp sorun hocam farklı fiyat verebiliyorlar.
  • krippel K kullanıcısına yanıt
    Honda Türkiye ye şikayet yazdim. Her 10 binde bir olan bakım ve bakım ücretinin 1300 TL gibi rakamlar olması resmen soygun vs vs. 2 gün sonra geri dönüş yaptılar 1100 TL gibi rakama indireceklerini söylediler bende fiyatin halen çok yüksek olduğunu ve kabul etmeyecegimi soyledim. Benim gibi herkes Honda Türkiyeye servis ücretlerinin çok olduğunu yazsa belkim dikkate alirlar . Her neyse suan ne yapacağıma halen karar veremedim. Garatinin bitmesine 1 yıl kaldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krippel dostum o sesin sorun olacagini dusunmuyorum, ben 90bin kmye geldim, ne zaman basladigini hatirlamiyorum inan. Bence aracin isinmasi sirasinda devreye giren bir sistem gibi.

Benimde garantinin bitmesine 1 yil kaldi, her 10 binde 1000 tl vermek canimi cok sikiyor, disarda da bu araci cok tanimiyorlar, ne yapsak bilemiyorum.

Tavsiyem bir whatsapp grubu kuralim, burdan iletisim cok zor olur, bizim bir ust kasa kurmus grubu, cok faydali, bende sizdim iclerine

Kuracak olursaniz benim tel 5069889329

• Artik Honda benim için bitmiştir. Fahiş servis ve parça ücretleri var. Bakım için 1200 TL nin altına inmediler. Bende kabul etmedim. İnternet üzerinden filtreleri aldım dışarida yaptırmaya karar verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alex175

Artik Honda benim için bitmiştir. Fahiş servis ve parça ücretleri var. Bakım için 1200 TL nin altına inmediler. Bende kabul etmedim. İnternet üzerinden filtreleri aldım dışarida yaptırmaya karar verdim.

bende hep internetten set ve yağ alıp dışarda değiştirtmek istiyorum. ama internet sitelerindeki ürünlerin olup olmayacağından emin olamadığım için vazgeçiyorum. gelen ürünlerin olup olmadığını ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • oruc1 O kullanıcısına yanıt
    Hocam blue printin ürünlerini aldım. İngiltere üretimi ve çok kaliteli olduğu belli. Bu arada motora bu zamana kadar hep 0w30 yağ konulmuş bende 0w30 dan devam edecegim. Gelecek hafta uzun yola gitmeden önce Bosch car servisine götürüp taktirmayi düşünüyorum. Taktırdıktan sonra düşuncelerimi belirtirim.

• alex175 kullanıcısına yanıt
    yağ almadıysanız üzerinde acea c2/c3 yazmasına dikkat edin. 4 litrenin yeteceğinden de çok emin değilim. kitapçıkta 4.3 litre yazıyor (470. sayfa). bir de marka tercih etmediyseniz japon malı eneos var. japon araçların orjinaline konulan yağ. kullanmak nasip olmadı ama zamanında burada yada eski kasa sedan forumlarında epey muhabbeti dönmüştü.

• Şimdi civic hb dizel almayı düşünüyorum 2013 -2014 (70-60) bin kmde 70.bin tl bütçem var,Önerir misiniz bakımları yedek parça durumları nasıl arabada 80,100,120 bin kmde ne gibi bakımları ister maliyeti ne olur.Ufak tefek kazalarda ayna kırılması tampon far değişimleri gibi durumlar maliyetler ne olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şımarık kedi

Şimdi civic hb dizel almayı düşünüyorum 2013 -2014 (70-60) bin kmde 70.bin tl bütçem var,Önerir misiniz bakımları yedek parça durumları nasıl arabada 80,100,120 bin kmde ne gibi bakımları ister maliyeti ne olur.Ufak tefek kazalarda ayna kırılması tampon far değişimleri gibi durumlar maliyetler ne olur.
    Sunu soyleyeyim bakimlari duzgun yapildiysa eger Aracta Kronik sorun yok..Sikintisiz binersiniz..

Ancak yedek parca ve Bakimlari serviste cok pahali..Agir bakim falan yok aracta ancak 850 tl'den kapi acilir bakim icin..Balata degisse 1200 tl gibi rakamlar cikar..

On far mesela 2015 makyai kasada 5000 tl..2013 makyajsiz kasa da sis fari sadece bir tanesi 1000 tl..(komple degisiyor)

Ama uzun Km'ler ce kullanabileceginiz bir arac..Motoe bakimindan sikintisiz hatta Diri bir motor..Ben 110.000 Km'de sattim yakit ve performansi cok iyiydi..Tabi butun bakimlari zamaninda ve eksiksiz yaptirmistim..

• Arkadaşlar merhaba,

Forumda bu konuyu bulmama rağmen net bir cevap göremedi; aradam 2013 model ve 88 binde , bakımları yeni yapıldı. Bir süredir ara ara PGM-FI uyarısı alıyorum . Kesin çözüm bilgisi olan var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: saceTmax

Arkadaşlar merhaba,

Forumda bu konuyu bulmama rağmen net bir cevap göremedi; aradam 2013 model ve 88 binde , bakımları yeni yapıldı. Bir süredir ara ara PGM-FI uyarısı alıyorum . Kesin çözüm bilgisi olan var mıdır?
    Aracımda uzun süredim PGM FI uyarısı alıyordum, ben partikül filtresi diye düşünüyordum, aracı cihaza bağlattım ve aracın 4. kızdırma bujisinin patlak olduğunu öğrendim ve bu uyarıyı bu yüzden aldığımı söyledi ustamız. Yarın bakıcaz inşallah.(forumdan arkadas yazmis )

• Arkadaşlar bakım icin filtreleri internetten aldim. Yağ olarak Castrol edge 0-30 4 litre aldim yeterli gelmedi 1 litre ekstra aldım. Araç için 5 litre yağ gidiyor. Yaklaşık olarak 2 bin km dir sorunsuz kullaniyorum. Aracın garantisi devam etmesine rağmen dışarıda yaptırmaya karar verdim. İns herhangi bir sorunla karsilasmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: saceTmax

Arkadaşlar merhaba,

5 ay önce benim araçta da pgmfi hatası vardı sebebi kızdırma bujisinden kaynaklaniyor. Garanti kapsamında 4 bujide değiştirildi. Aracin garantisi devam ediyorsa ücret talep edilmemesi gerekir. Umarım faydalı olmusumdur.

• Merhabalar;

Honda Civic 2013 HB Comfort için Multimedya arıyorum ancak hiçbir yerde bulamadım Eskişehir'de.

Nereden bulabileceğim konusunda yardımcı olabilecek var mıdır ?
  • Mr. Abaragambi M kullanıcısına yanıt
    buralarda pek bulamazsınız. çerçeve ve medya oynatıcıyı ayrı ayrı alarak kendiniz birleştirebilirsiniz. çin sitelerine "honda civic hatchback double din fascia" anahtar kelimeleriyle arama yaptırın. kablo ve tutturma aparatlarıyla satılanlar işinizi kolaylaştırır. yoksa onları da ayrı almanız gerekir.

medya oynatısı da aynı yerlerde ucuza bulunur. ancak androidsiz olanlar pek işinize yaramaz.

son olarak bunları kendiniz birleştirip montajını yapabilirsiniz. yabancı forumlarında arama yaparsanız resimli anlatımlarına ulaşabilirsiniz. korkulacak çok bişey yok. tornavidayı tutabiliyorsanız halledersiniz. yada en kolayı bu parçaları alıp oto elektrikçisine gideceksiniz. yalnız parçaları alırken yorumlara bakıp alın. başka bi konu ise fiyat olarak gümrük vergi limitini aşsa da kapıya gelen postacıya ödediğiniz için çok uğraşmazsınız. mesela atıyorum gümrük beyanına 100 dolar yazmışlar 20 dolar gibi rakam ödersiniz. işin bu maliyetini de hesaplarınıza katmayı unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oruc1 -- 17 Ağustos 2018; 8:30:14 >

• bu arada tartışma ortamından sizi bir nebze uzaklaştırmak adına müjdeli bir haber vermek civic hb dizel bayilere düşmüş, test sürüşünden memnun kalıp ne zaman gelecek diye soran arkadaşlara duyurulur :)
  • Mr. Abaragambi M kullanıcısına yanıt
    Ben bir tane bulmustum Android tabanli..4000 Tl civari bir fiyati vardi..Dolar yuksek zaten ederi 1200 Tl..

• kavisli_panda kullanıcısına yanıt
    Bu fiyatlar ile insanin test edesi de gelmiyor :)

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    valla haklısın üstadım hele ki kurların böyle disko topu gibi oynadığı bir dönemde insanın hiçbir şey yapası gelmiyor.
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    az önce bir araştırdım baktım da aslında c segmenti araçlar arasında fiyat performans konusunda en avantajlısı yine civic HB görünüyor. Mesela Civic HB'nin fiyatı 170 binden başlarken WV Golf 215 bin liradan açmış kapıyı, golf 5 ileri vitesken, Civic HB 9 ileri vites.
    diğer c segmentlerine de bakıyorum da performansları her ne kadar birbirlerine çok yakın olsalar da fiyat konusunda Civic HB'den kat kat yukarıdalar.

e tabi ülkenin ekonomik durumu şu an malum olduğundan her fiyat göz korkutuyor ama bu halde bile Honda oldukça avantajlı.
  • 
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.