Şimdi Ara

2013 FİESTA ALAN ARKADAŞLAR NE KADARA NEREDEN ALDILAR (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.519
Cevap
7
Favori
88.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: igtx

quote:

Orijinalden alıntı: burki_rock

Bilgilendirme için çok sağolun.
    Valla bizde işte 1.2 bulamıyoruz burada. Sıkıntı ondan yana oldu.
    En çok satacak segmentin en az olması da enteresan bir çelişki :)

Rica ederim.

Enteresandır 1.2'lerde beyaz dışındaki renklerde var ellerinde. Beyaz yok ortalıkta pek, söylediklerine göre...

Yoh artıh :) Ben blazer mavi istedim yok dediler otokoç da :D
    Olsa iş bitmişti :D ama işte beyaz çok ondan yok diyor bunlarda :D
  • quote:

quote:

quote:

Bilgilendirme için çok sağolun.
    Valla bizde işte 1.2 bulamıyoruz burada. Sıkıntı ondan yana oldu.
    En çok satacak segmentin en az olması da enteresan bir çelişki :)

Rica ederim.

Enteresandır 1.2'lerde beyaz dışındaki renklerde var ellerinde. Beyaz yok ortalıkta pek, söylediklerine göre...

Yoh artıh :) Ben blazer mavi istedim yok dediler otokoç da :D
    Olsa iş bitmişti :D ama işte beyaz çok ondan yok diyor bunlarda :D

Kırmızı, gri ve siyah var dedi her renk yok

• igtx İ kullanıcısına yanıt
    Kırmızı mı alsak ya bi marjinallik yapıp :)
    Gri ve siyah metalik, çok para :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kotaless

Şu navigasyon işi nasıl oluyor biri açıklayabilir mi?

1- Titanium+X alsak navigasyon içinde mi oluyor?
    2- Titanium+X+navigasyon şeklinde mi alabiliyoruz?
    3- Titanium+X+Sony+navigasyon şeklinde mi alabiliyoruz?

Navigasyon hiçbir zaman pakete ve fiyata dahil değil öyle düşünün :)

Titanium + XP + Navigasyon şeklinde oluyor. Ford sitesinde konfigürasyon oluşturucu var oradan da deneyebilirsiniz.
  • quote:

İki bayiiye (Ümraniye ve Maltepe) uğradım bugün ikisinin verdiği fiyatlar aynı. Genel olarak söyledikleri de aynı. Ümraniye'deki bayiideki arkadaşlar çok daha samimi ve sıcak davrandılar. Maltepe'deki bayii ise ücrette indirim yapmak yerine 3 sene olan garanti süresine +1 yıl hediye verip 4 sene garanti şeklinde bir seçenek sundu.

Aktardıkları şeyler bana söyledikleri şekliyle şöyle;

1.6 otomatik + Titanium + XP + GP + Beyaz = 40.750 (Bugün almak isterseniz ay sonunda ellerinde olacakmış siparişler.Maltepe: 1 adet stokta var gelecekler arasında yok dedi)
    1.6 otomatik + Titanium + XP + Beyaz = 40.300 (Bu aracın temininde sorun yok)
    1.6 otomatik + Trend + GP + Beyaz = 38.600 (Aralık'ta)
    1.6 otomatik + Trend + Beyaz = 38.000 (Aralık'ta)

1.4 Titanium + XP + Beyaz = 38.800 (Stoklarda yeterince var)

1.2 Trend + GP + Beyaz = 35.000 (0 faiz kredili) / 34.000 peşin (1.2'lerin temininde problem var diyor bunu bayiiyi arayıp alacağınız tarihte netleştirmeniz gerekmiş)
    1.2 Trend + Beyaz = 34.500 (0 faiz kredili) (1.2'lerin temininde problem var diyor bunu bayiiyi arayıp alacağınız tarihte netleştirmeniz gerekmiş)

1.6 otomatikler için Titanium ile Trend arasında çok az fark olduğunu ve şahsi tavsiyesi alacak arkadaşların Titanium'a 2bin lira fazla verip onu almaları yönünde.

NOT: Hepsi için park sensörü hediyesi var bu arada

Fiyatlarda indirim oldu mu?
    X paket hediye edildiği için geçen ayki fiyatlara göre 1500-1700 lira indirim yapılabilmiş olduğunu ilettiler.

Çok sayıda araç alırsak indirim yapılır mı?
    Açıkçası çok değiştirmiyor. Tek bir kişi çok sayıda araç alıyor olsaydı onda ciddi anlamda (araç başı 1000-1500 lira gibi) Ototsan tarafından uygulatılan bir indirim oluyor. Ama sizin durumunuzda her aracı farklı kişiler alacağı için çok fazla birşey yapma şansımız olmuyor. Otosan'ın bize bildirdiği bir baz fiyat var. Onun üzerine de bayii kendi kar yüzdesini koyuyor. Ama siz hepsini bizden almak istiyorsanız kendi primimizden ödün verip biraz daha indirim yapabiliriz.

Aralık ayında indirim olur mu?
    Maltepe buna direkt hayır dedi. Mevcut kampanya yıl sonu kampanyası diye geçiyor ve her iki ayı da kapsıyor dedi. Ümraniye ise makul konuştu. Bunu kimse bilemez diyor. Otosan tarafı ay bazında fiyatlar gelene kadar indirimle ilgili birşey aktarmıyormuş. Sadece kredi kampanyasının geleceğini 1-2 ay önceden biliyorduk dedi. Bu konuda şöyle yardımcı olabiliyorlar;

Belirli oranda bir kapora bırakarak fiyat sabitlenebiliyor. Diyelim ki 40 liraya anlaştınız bugün. Aralık'ta fiyat 43 olursa size yine 40'tan satıyor. Fiyat 38 olursa aradaki 2bin lirayı size geri veriyorlar. Bu durumun bayii inisiyatifinde olduğunun altını çizdiler. Her bayii böyle yapmayabilir. Anlaştık imzayı attık o fiyattan satarım diyebilir ama biz etik bulmuyoruz iade durumu olursa veriyoruz diyorlar.

Araçların bulunurluğu ne durumda?
    Beyaz renk olduğu için bulması diğerlerine göre daha kolay. Ama her iki bayii de (belki de satış ve pazarlama taktiği olarak) araçlar tükenmek üzere, Aralık ayında gelirseniz bulamayabilirsiniz şeklinde konuştu. Ben buna çok ihtimal vermiyorum açıkçası. Her sene aynı şeyler konuşuluyor. Almak istediğinizde ama o yok şundan verelim diye ellerindeki renk veya seçenekleri vermeyi tercih ediyorlar öncelikli olarak. Sizleri bilemem ama ben dilediğim tarih ve araç konfigürasyonunda alma konusunda ısrarcıyım :)

Bu fiyatlar peşin mi?Kredili mi dostum?

• Sony müzik sistemi ile kimse ilgilenmiyor sanırım , bu opsiyonlarda araç varmı arkadaşlar soran var mı ?

1.6 otomatik titatinium + x pakaet + sony +beyaz
    1.0 ecoboost titatinium + x paket + sony + beyaz

Ecoboostu da kimse istemiyor sanırım gerçi fiyat olarak pek avantajı yok ancak kendi hacminde en iyi motor fln seçildi .
    fiyat bilgilendirme çalışmanıza bayıldım :)benim aldığım fiyatlar da aşağı yukarı aynı güvenlik paketli araç konusunda sıkıntı var anladığım kadarıyla, Allah kaza bela vermesin de büyük kazalar da hava yastıkları korur mu gerçekten ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 1 saat önce 1.5 tdci titanyum x paket 44.500 tl, 20500 ü peşin 24000 i 24 ay kampayasından anlaştık. park sensörü ve boya koruma hediye dedi pazartesi teslim edeceklermiş. Fakat sanki kazık yemiş gibi hissediyorum, fiyat nasıl sizce?
  • Ben Ford bayii ve otokoç bayileirnden ötürü vazgeçme noktasına geldim ya dur bakalım.
    Flash bellek satan satış danışmanı gibi hareket ediyorlar.
    Ben aranılacağıma, on kere arayan oluyorum.
    Gerçekten enteresan bir havalanma durumu var.
    Volkwagen bu kadar değil.
  • igtc
    yukarıdaki fiyatlar peşi
    nmi

• Fiyatlar pesin arkadaslar. Kredili olanlar yaninda 0 faiz kredisi diye yazdiklarim

• quote:

Orijinalden alıntı: donanimindex

fiyat bilgilendirme çalışmanıza bayıldım :)benim aldığım fiyatlar da aşağı yukarı aynı güvenlik paketli araç konusunda sıkıntı var anladığım kadarıyla, Allah kaza bela vermesin de büyük kazalar da hava yastıkları korur mu gerçekten ?

Bizimkisi eşeği sağlam kazığa bağlamak biraz. Tedbiri alalım gerisi Allahlık mevzu Benim GP isteme sebebim özellikle yan hava yastıkları için.

Allah korusun bir kaza anında ön taraf tamam ama arka kesimdekilerin de kafaları sağa sola çarpma olasılığını düşünüyorum. Şöyle bir koruma sağlıyor GP;

2013 FİESTA ALAN ARKADAŞLAR NE KADARA NEREDEN ALDILAR

• quote:

Orijinalden alıntı: duncan21

Sony müzik sistemi ile kimse ilgilenmiyor sanırım , bu opsiyonlarda araç varmı arkadaşlar soran var mı ?

1.6 otomatik titatinium + x pakaet + sony +beyaz
    1.0 ecoboost titatinium + x paket + sony + beyaz

Ecoboostu da kimse istemiyor sanırım gerçi fiyat olarak pek avantajı yok ancak kendi hacminde en iyi motor fln seçildi .

Sony sistem gereksiz pahalı. Kullananlar aracın kendi sisteminin de gayet yeterli olduğunu aktarıyor.

Bir diğer nokta Sony sistemin görüntüsünü ben sevmiyorum. Üzerinde çok fazla tuş var. Karman çorman bir panel yapmışlar.
    Fiyatı da kaba hesap +2000 lira değiştiriyor.
  • quote:

quote:

Bizimkisi eşeği sağlam kazığa bağlamak biraz. Tedbiri alalım gerisi Allahlık mevzu Benim GP isteme sebebim özellikle yan hava yastıkları için.

Allah korusun bir kaza anında ön taraf tamam ama arka kesimdekilerin de kafaları sağa sola çarpma olasılığını düşünüyorum. Şöyle bir koruma sağlıyor GP;

kötü bir konu bağışlayın beni ama, ani çarpmalarda kafayı sağa sola vurabilir insan, en azından ondan korur gibi geldi bana, beni en korkutan kaza türü Tır dorsesi altına girmek, ondan güvenlik paketi bile olsa kurtuluş yok heralde :)

• quote:

quote:

quote:

kötü bir konu bağışlayın beni ama, ani çarpmalarda kafayı sağa sola vurabilir insan, en azından ondan korur gibi geldi bana, beni en korkutan kaza türü Tır dorsesi altına girmek, ondan güvenlik paketi bile olsa kurtuluş yok heralde :)

Evet aynen öyle.. Biz 5-10 sene kadar önce ağır bir kaza geçirdik. Dacia bir araçtı. Amcam kullanıyordu. Virajın ıslak ve kaygan olması sonucu dönerken araç kaydı ve ortadaki refüjlerden atlayıp karşı şeride oturdu araç. Oradan gelen belediye otobüsü de bize tam ortadan iki kapının arasındaki direkten vurmak durumunda kaldı. Araç neredeyse S şeklini aldı. Bir kapı diğeriyle bitişti

Çok şükür şanslıydık ve hepimiz sağ çıktık içinden ama muazzam darbeler alındı. Ben arka koltuktaydım çenemi çarptım muazzam şişti sonrasında... Babam ön koltuktaydı o da yan direğe çarptı kafasını bir sürü film vs çekildi haliyle... Neyse daha can sıkmayayım da verilmiş sadakamız varmış. O günden beri aracım olduğunda hem dikkatli kullanım hem de yeterli güvenlik özelliklerine sahip olacağına dair yazmıştım bir kenara. Gün bugünmüş :) Şimdi uygulamaya geçiyorum.

Kardeş geçmiş olsun valla verilmiş sadakanız varmış.
    Dacia da yinbe o kadar kötü değilmiş :) (Ford almaya vazgeçmek için sebep arar oldum bayiler yüzünden)
    Güvenlik önemli, bana ikide bir güvenlik paketi olmasa bulmuştuk diyorlar, ne yapayım o olmayınca gider clio alırım...
  • quote:

İki bayiiye (Ümraniye ve Maltepe) uğradım bugün ikisinin verdiği fiyatlar aynı. Genel olarak söyledikleri de aynı. Ümraniye'deki bayiideki arkadaşlar çok daha samimi ve sıcak davrandılar. Maltepe'deki bayii ise ücrette indirim yapmak yerine 3 sene olan garanti süresine +1 yıl hediye verip 4 sene garanti şeklinde bir seçenek sundu.

1.6 otomatik + Titanium + XP + GP + Beyaz = 40.750 (Bugün almak isterseniz ay sonunda ellerinde olacakmış siparişler.Maltepe: 1 adet stokta var gelecekler arasında yok dedi)

1.2 Trend + GP + Beyaz = 35.000 (0 faiz kredili) / 34.000 peşin (1.2'lerin temininde problem var diyor bunu bayiiyi arayıp alacağınız tarihte netleştirmeniz gerekmiş)
    1.2 Trend + Beyaz = 34.500 (0 faiz kredili) (1.2'lerin temininde problem var diyor bunu bayiiyi arayıp alacağınız tarihte netleştirmeniz gerekmiş)

1.6 otomatikler için Titanium ile Trend arasında çok az fark olduğunu ve şahsi tavsiyesi alacak arkadaşların Titanium'a 2bin lira fazla verip onu almaları yönünde.

X paket hediye edildiği için geçen ayki fiyatlara göre 1500-1700 lira indirim yapılabilmiş olduğunu ilettiler.

Açıkçası çok değiştirmiyor. Tek bir kişi çok sayıda araç alıyor olsaydı onda ciddi anlamda (araç başı 1000-1500 lira gibi) Ototsan tarafından uygulatılan bir indirim oluyor. Ama sizin durumunuzda her aracı farklı kişiler alacağı için çok fazla birşey yapma şansımız olmuyor. Otosan'ın bize bildirdiği bir baz fiyat var. Onun üzerine de bayii kendi kar yüzdesini koyuyor. Ama siz hepsini bizden almak istiyorsanız kendi primimizden ödün verip biraz daha indirim yapabiliriz.

Maltepe buna direkt hayır dedi. Mevcut kampanya yıl sonu kampanyası diye geçiyor ve her iki ayı da kapsıyor dedi. Ümraniye ise makul konuştu. Bunu kimse bilemez diyor. Otosan tarafı ay bazında fiyatlar gelene kadar indirimle ilgili birşey aktarmıyormuş. Sadece kredi kampanyasının geleceğini 1-2 ay önceden biliyorduk dedi. Bu konuda şöyle yardımcı olabiliyorlar;

Belirli oranda bir kapora bırakarak fiyat sabitlenebiliyor. Diyelim ki 40 liraya anlaştınız bugün. Aralık'ta fiyat 43 olursa size yine 40'tan satıyor. Fiyat 38 olursa aradaki 2bin lirayı size geri veriyorlar. Bu durumun bayii inisiyatifinde olduğunun altını çizdiler. Her bayii böyle yapmayabilir. Anlaştık imzayı attık o fiyattan satarım diyebilir ama biz etik bulmuyoruz iade durumu olursa veriyoruz diyorlar.

Beyaz renk olduğu için bulması diğerlerine göre daha kolay. Ama her iki bayii de (belki de satış ve pazarlama taktiği olarak) araçlar tükenmek üzere, Aralık ayında gelirseniz bulamayabilirsiniz şeklinde konuştu. Ben buna çok ihtimal vermiyorum açıkçası. Her sene aynı şeyler konuşuluyor. Almak istediğinizde ama o yok şundan verelim diye ellerindeki renk veya seçenekleri vermeyi tercih ediyorlar öncelikli olarak. Sizleri bilemem ama ben dilediğim tarih ve araç konfigürasyonunda alma konusunda ısrarcıyım :)

bilgilendirme için teşekkürler.

Daha önce yazgığım bilgiyi tekrar yazayım siz değerlendirin durumu.

2 hafta evvel 1.6 otomatik powershift + titanyum xpaket + güvenlik paket maltepe bayisi peşin fiyat en son 42.000 tl 40.250 demiştide 250 tl yi vermem demiştim hatta) ye inmişti.

Kasımda ve aralıkta indirim olmaz hatta zam bekliyoruz demişti. 200 tl kapora vermiştim. isterseniz 2000 tl ye fiyat sabitleriz zamdan etkilenmezsiniz dediler. şimdilik gerek yok demiştim.

Geçen hafta aradılar kasımda zam geliyo 1800 tl daha verin fiyat sabitleyelim diye aradılar. Bende zaten çok para birde zammı yapacaksınız kaporamı geri verin dedim. kaporayı iade ettiler.

Şimdi bakıyorumda aynı araç 40.750 fiyat veriyolar. Yani 1 hafta evvel zam var diye telefon ediyolar, bir hafta sonra zammı bir kenara bırak birde 1500 tl indirim yapıyolar.

Yorumu size bırakıyorum.... (hatta kaporayı verip kasım sonu gelecek arabayı opsiyonlamıştım, birkaç gün sonra arayıp araç buldum hemen yarın satın alabirsiniz demişlerdi, para durumu müsait olmadığı için ertelemiştim. Yani kabul etseydim bana 42.250 veya 42.000 tl ye satmışlardı aracı)....

• quote:

Orijinalden alıntı: trabzon61_66

quote:

bilgilendirme için teşekkürler.

Daha önce yazgığım bilgiyi tekrar yazayım siz değerlendirin durumu.

2 hafta evvel 1.6 otomatik powershift + titanyum xpaket + güvenlik paket maltepe bayisi peşin fiyat en son 42.000 tl 40.250 demiştide 250 tl yi vermem demiştim hatta) ye inmişti.

Kasımda ve aralıkta indirim olmaz hatta zam bekliyoruz demişti. 200 tl kapora vermiştim. isterseniz 2000 tl ye fiyat sabitleriz zamdan etkilenmezsiniz dediler. şimdilik gerek yok demiştim.

Geçen hafta aradılar kasımda zam geliyo 1800 tl daha verin fiyat sabitleyelim diye aradılar. Bende zaten çok para birde zammı yapacaksınız kaporamı geri verin dedim. kaporayı iade ettiler.

Şimdi bakıyorumda aynı araç 40.750 fiyat veriyolar. Yani 1 hafta evvel zam var diye telefon ediyolar, bir hafta sonra zammı bir kenara bırak birde 1500 tl indirim yapıyolar.

Yorumu size bırakıyorum.... (hatta kaporayı verip kasım sonu gelecek arabayı opsiyonlamıştım, birkaç gün sonra arayıp araç buldum hemen yarın satın alabirsiniz demişlerdi, para durumu müsait olmadığı için ertelemiştim. Yani kabul etseydim bana 42.250 veya 42.000 tl ye satmışlardı aracı)....

Yukarıda dediğim gibi bunlar hep elindekileri bir an önce satabilmek için taktik. Elimizde araç yok demelerine filan inanmıyorum. Aralık'ta fiyat inmez demelerine de :) İnmeyebilir ayrı dava ama şu an bir gerçek var ki o da bize gerçek bilgiyi aktarmadıkları. Tek dert ellerindeki aracı onlar için en uygun fiyattan satmak.

O yüzden bu kadar beklemişken Aralık ayını da görmeli aslında.

• quote:

Dacia da yinbe o kadar kötü değilmiş :) (Ford almaya vazgeçmek için sebep arar oldum bayiler yüzünden)
    Güvenlik önemli, bana ikide bir güvenlik paketi olmasa bulmuştuk diyorlar, ne yapayım o olmayınca gider clio alırım...

Teşekkürler. Açıkçası GP benim için olmazsa olmaz. Gerekirse beklerim hiç sorun değil :) Kaldı ki almak isterseniz size araç bulacaklarını düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Teşekkürler. Açıkçası GP benim için olmazsa olmaz. Gerekirse beklerim hiç sorun değil :) Kaldı ki almak isterseniz size araç bulacaklarını düşünüyorum.

Zaten almak istiyorum :) bi bulduk deseler kredi işine vs girişicez hemen ama güvenimi kaybediyorlar yavaş yavaş.
    GP olmadan ben de asla almayı düşünmüyorum.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.