Şimdi Ara

2013 FİESTA ALAN ARKADAŞLAR NE KADARA NEREDEN ALDILAR (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.519
Cevap
7
Favori
88.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: omer1044

Bende aksine yakıt tüketiminin fazla olduğunu duydum. Bazı forumlarda alındığı takdirde benzinlikçilerle ortak olunması gerektiği geyikleri dönüyor. Almayı çok düşündüm 1.6 oto. ama yakıt tüketimi beni korkuttu. Şu an kullandığım araç dizel ve 100 km'de 5 litrenin üstüne çıkmıyor. Fiestaya alışamam gibi geliyor. 9-10 litrelerden bahsediyorlar. Donanımindex in aksine 1.2 si olan arkadaşım yakıttan şikayet edip tüp taktırmak zorunda kaldı. Araba garantiden çıktı. Ben ne anladım bu İşten. herkes için hayırlısı iyi düşünün anlık heveslerle hareket edip ilerde üzülmeyin derim.

Anlık heves değil yahu. Araba işi ciddi hesap kitap isteyen iş. Herkes kendi kullanımına göre uygun modeli seçmeli. Dizel kullandıysanız zaten herhangi bir benzinli araç sizi tatmin etmeyecektir. Bu araç sıfır muadilleri arasında fiyat/performans aracı. Bu fiyata bu donanıma sahip bir araç bulmak zor. Benzin hesabı ise farklı bir mevzu. Ortalama 8 civarı yakıyor. Aracı ne kadar yoğun kullanacaksınız ve ne bekliyorsunuz bunları terazinin kefelerine koyup ona göre kararı siz verin.

Örnek vermem gerekirse ben hafta içi akşamları kısa süreli, hafta sonu da şehir içi veya yakın şehirlere olabilecek şekilde kullanacağım. Belki senede 1 kez uzun yol olur. Kullanım yoğunluğuma bakıldığında yakıt tüketimi konusu arka plana düşüyor. Bizde şehir içi pratikliği ve güvenlik özellikleri ön planda. Dolayısıyla bu şartlar çerçevesinde güvenliği ön planda olan, performanslı ve tasarım olarak beni cezbedecek otomatik bir araç arayışına girdim. Çok aradım taradım sonunda Fiesta'da karar kıldım. Sizin ihtiyacınız mı değil mi ona yine en iyi siz karar verebilirsiniz.

• igtx İ kullanıcısına yanıt
    Güzel özetlediniz, aynen olay bu.
  • donanimindex D kullanıcısına yanıt
    Çok zor işmiş,hem bayan ol hem arabanın zerresinden anlama hem de manuel kullanama :)

Fiyat aralağı olarak seat ibiza 1.2 105 HP otomatik ile 1.6 otomatik fiesta titanyum +xp paket ile uyuşuyor .

kafama sadece fiesta ile ilgili yakıt sorunu takılıyor.
    Aslında soyle otomatik az yakan biraz tipi de düzgün bir araba önerisine ihtiyacım var ??

Tşkler şimdiden.
  • Konu uzun süredir otomatik etrafında dönüyor ama dizel için aldığım fiyatı sorayım.
    1.5 TDCI titanium X paket+GP 42500 lira fiyat aldım.
    farklı fiyat alan oldumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umuttacir -- 11 Kasım 2013; 13:39:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihrace_

Çok zor işmiş,hem bayan ol hem arabanın zerresinden anlama hem de manuel kullanama :)

Fiyat aralağı olarak seat ibiza 1.2 105 HP otomatik ile 1.6 otomatik fiesta titanyum +xp paket ile uyuşuyor .

kafama sadece fiesta ile ilgili yakıt sorunu takılıyor.
    Aslında soyle otomatik az yakan biraz tipi de düzgün bir araba önerisine ihtiyacım var ??

Tşkler şimdiden.

Otomatik vites ve düşük tüketim isteniyorsa sanırım çözüm dizel yakan otomatikler. Ama onlar da fiyat olarak 45-50 aralığında.

Polo 1.6 dizel 49 civarıydı. Citroen C3 yine o civarda.
  • Mihrace_ M kullanıcısına yanıt
    Otomobil'den ben de çok anlamam ama yaptığım araştırmalara göre.
    Otomatiklerin hepsi normalden biraz fazla yakıyor, fiesta en iyi seçenek bence, seat'ın tasarımı da ikinci el piyasası da zayıf :)
    Fiyat performans olarak en iyi araç fiesta.
    1.6 dizel poloya 9 bin fazla vererek yakıt parasını direkt ödemiş oluyorsun, ama benzinli otomatik fiesta alınca o 9000 liraya belki 2-3 yıl benzin alacaksınız, 4-5 yıl içinde de satacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanimindex

1.6 dizel poloya 9 bin fazla vererek yakıt parasını direkt ödemiş oluyorsun, ama benzinli otomatik fiesta alınca o 9000 liraya belki 2-3 yıl benzin alacaksınız, 4-5 yıl içinde de satacaksınız.

Ben de tam olarak o yüzden benzinli otomatiğe döndüm zaten
  • Dizeli hakkını vererek kullanmayacaksan hiçbir anlamı yok. Bunu tüm otomobil guruları söylüyor (çok marjinal oldu cümle :D)
    O sebeple 1.2, 1.4 1.6 farketmez, yakın verilerle benzin yakıyor. Yeter ki motor açılsın.
    Buarada benim fiesta işi yatacak gibi pek bahsettiğim fiyatlardan vereceklerini düşünmüyorum artık. Bugün belli olacak gibi.
    Yavaştan 2.ele dönmeye başladım :) Olmazsa 2014'leri bekleyeceğim ;)
  • burki_rock kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun, kaç para fark var söyledikleri fiyatla senin istediğin arasında ?
  • donanimindex D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yanıt için arkadaşlar..
    Satış temsilcisine göre'' yakıt yakma açısından 1.4 ile 1.6 arasında bir fark olmaz.
    1.2 ye kıyasla da arabaya çok basmican için (çünkü zaten seri olcakmış) yakıt maliyeti oluyor.
    Küçük motorlarda arabayı daha zorlayarak daha çok yakıt olacağı'' yönde satış yapmak için rahatlatma cümleleri kuruyor :)
    Ayrıca az önce arayıp park sensoru de istedim artı 200 dedi ben de 40.500 içinde olursa alırım dedim.
    Nasıl karar vereceğim bilmiyorum. @donanimindex
  • quote:

Teşekkürler yanıt için arkadaşlar..
    Satış temsilcisine göre'' yakıt yakma açısından 1.4 ile 1.6 arasında bir fark olmaz.
    1.2 ye kıyasla da arabaya çok basmican için (çünkü zaten seri olcakmış) yakıt maliyeti oluyor.
    Küçük motorlarda arabayı daha zorlayarak daha çok yakıt olacağı'' yönde satış yapmak için rahatlatma cümleleri kuruyor :)
    Ayrıca az önce arayıp park sensoru de istedim artı 200 dedi ben de 40.500 içinde olursa alırım dedim.
    Nasıl karar vereceğim bilmiyorum. @donanimindex

1.6 Fiesta için fiyatı nereden almıştınız?
  • Ayrıca Fiesta alanlar için 8 kişi gibi birşeylar okudum.Eğer aynı yerden çeşitli avatajlar ve indirim olacaksa tabiki BENDE VARIM.
    Yenibosna otokoc
  • quote:

Ayrıca Fiesta alanlar için 8 kişi gibi birşeylar okudum.Eğer aynı yerden çeşitli avatajlar ve indirim olacaksa tabiki BENDE VARIM.

Bunu denedik ama çok avantajlı fiyat veya seçenekler sunmadı bayiler. Yine de topluca aynı yerden almak pazarlık gücümüzü artırır diye düşünüyorum. Fiyat olmasa bile ek istenecek şeyler için olabilir...

Bu haftasonu donanimindex ile Ataşehir'deki Otokoç bayiine gidip bir konuşmayı düşünüyoruz. Listedeki diğer arkadaşlardan pek ses çıkmadı zaten. :)

Katılmak isteyen olursa siz veya bir başkası, burası üzerinden haberleşelim...
  • ok katılmak ısteyen buradan yazsın.
    Bu arada Ford ayrıca benim müşterimm hammadde tedarikçisiyiz globalde ve burda bu yüzden tedarik indirimi yapmış sözüm ona sadece 500 tl.
    Atasehir ford ne kadar fiyat verdi bu arada ?
    1.6 xp paket otom titan
  • Arkadaşlar ben sona geldim gibi :) 35000 son fiyat Pazartesi teslim Fiesta 1.25i+GP+Park sensörü ve 24 Ay sıfır faiz.
    Söz vermişlerdi yükselirse değiştirmeyeceğiz diye sözlerini tutuyorlar. Kasko konusunu nasıl halletsem diye düşünüyorum sadece.
    Birde +1 yıl garanti yapayım mı?
  • quote:

ok katılmak ısteyen buradan yazsın.
    Bu arada Ford ayrıca benim müşterimm hammadde tedarikçisiyiz globalde ve burda bu yüzden tedarik indirimi yapmış sözüm ona sadece 500 tl.
    1.6 xp paket otom titan

Aldigimiz en dusuk fiyat sizin aldiginizla ayniydi sanirim. 40.500

Beyaz renk + 1.6 otomatik + titanium + x paket + guvenlik paketi + arka park sensoru hediye

Bu fiyattan biraz daha inebileceklerini dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burki_rock

Arkadaşlar ben sona geldim gibi :) 35000 son fiyat Pazartesi teslim Fiesta 1.25i+GP+Park sensörü ve 24 Ay sıfır faiz.
    Söz vermişlerdi yükselirse değiştirmeyeceğiz diye sözlerini tutuyorlar. Kasko konusunu nasıl halletsem diye düşünüyorum sadece.
    Birde +1 yıl garanti yapayım mı?

Hayirli olsun. Eger yil icinde cok km yapacaksaniz garantiyi uzatin derim. Fiyat olarak ne istiyorlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: igtx

quote:

ok katılmak ısteyen buradan yazsın.
    1.6 xp paket otom titan

Aldigimiz en dusuk fiyat sizin aldiginizla ayniydi sanirim. 40.500

Beyaz renk + 1.6 otomatik + titanium + x paket + guvenlik paketi + arka park sensoru hediye

Bu fiyattan biraz daha inebileceklerini dusunuyorum.

Bana bu fiyati asagidaki kosullarda verdiler;

TRAFİK SİGORTASI -KASKO- BANKA MASR. HARİÇ
    % 3 tedarikci indirimi dahil
    park sensoru hediye
    guvenlik paketi HARIC
    36 ay 0.45 den dusun faizle kredi cekebilcem

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.