Şimdi Ara

2013 Honda civic hb ve eskisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2013 kasa yeni kasa diyecegimiz civic hb modeli bayilerden aldigim bilgiye gore nisan sonunda satisa sunulacakmis.Benim burda merak ettigim konu su; simdi piyasada en son kasa olarak bilinen civic hb in fiyatina ne gibi etkisi olur 2.elde?Zira fiyati yillardan beri uzaktan takip ettigim kadariyla sabit olarak aracin temizligine gore 31000-35000 arasi degisiyor.bu son kasa satisa sunuldugunda yani 1-2 aya kadar fiyatlari dusermi yada piyasa bunu fiyatladimi zaten arac beklendigi icin etkisi olmazmi bi fikir sahibi olan var mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6hissedar -- 5 Nisan 2013; 12:22:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 6hissedar

2013 kasa yeni kasa diyecegimiz civic hb modeli bayilerden aldigim bilgiye gore nisan sonunda satisa sunulacakmis.Benim burda merak ettigim konu su; simdi piyasada en son kasa olarak bilinen civic hb in fiyatina ne gibi etkisi olur 2.elde?Zira fiyati yillardan beri uzaktan takip ettigim kadariyla sabit olarak aracin temizligine gore 31000-35000 arasi degisiyor.bu son kasa satisa sunuldugunda yani 1-2 aya kadar fiyatlari dusermi yada piyasa bunu fiyatladimi zaten arac beklendigi icin etkisi olmazmi bi fikir sahibi olan var mi acaba?

Ben yeni kasanın öyle pek uygun fiyatlardan geleceğini sanmıyorum.
    Hele ki bir dizel mevzuatı var ki fiyatları tavan yapar.
    Benzinli Araca da hondanın 1.6 motoru konulacak görüntü itibariyle,fiyatın 45 50 bin bandının altında olması sürpriz olur.
    O açıdan 30k civarlarına alacağınız hb civic in hondanın galerici markası olması hasebiyle daha da düşeceğini tahmin etmemekteyim.

• Eger kı dızel olarak gelırse 2.el benzınlı hb fıyatları bence duser cunku;
    Suan hangı marka arabayı kullanırsanız kullanın hondayı almayan kısılerın cogunlukla 2-3 belırgın sebebı vardır. sert süspansiyon,fazla yakıt tuketımı ve ıcerı gurultu alması. Ulkemız sartlarında belkı suspansıyon ve ses yalıtımı konusunda tavız verılebılır fakat yakıt yeterınce pahalı oldugundan dolayı bu konuda tavız vermek ıstemeyenler dızel araba ureten modellerı alıyorlar. Bu yuzden eger dızel gelırse satıs oranı da artacagından dolayı benzınlıye yonelme azalacaktır ve ucuzlayacaktır dıye dusunuyorum.
  •  2013 Honda civic hb ve eskisi

sanırım yukarıdakini diyorsunuz..

aşağıdaki linkte biraz bilgi verilmiş..
    http://www.sabah.com.tr/fotohaber/otomobil/yeni-honda-civic-hb
  • Evet yeni kasa olan civic 1.5 dizel seceneginide iceriyor.demekki bi arkadasin dedigi gibi yakit tuketimi dezavantaji oldugu icin bu yonde olusan talebi karsilamak icin cikarmis olabilirler dizel serisini.zaten bu simdi tutulan 1.8 hb civic lerinde yine bu yakit dezavantajindan dolayi talep gormek icin ayni kasanin 1.4 benzinlisini cikarmislardi ama oda cok tutmadi artik ya fiyatinin pahali gelmesinden ya kasayi kaldiramama dusuncesinden.sonuc olarak butun bu gelismeler benim bu hb civic alma dusuncemi degistirmeyecek sadece alma zamaninda hata yapmak istemedigim icin sizlerinde fikirlerini almak istedim, 2.elde fiyatlar bu yeni kasanin gelmesiyle ne kadar etkilenir kritik nokta burda iste!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski kasa tasarımının daha güzel oluşu ve benzinli 1,8 motorunun yeni kasadaki benzinliye göre çok daha iyi oluşu 2. el fiyatlarının fazla hırpalanmayacağına işaret bana göre...
  • bir süredir bende civic hb bakıyorum. ikinci el fiyatlarının tamamen şişirme ve yüksek olduğu kanaatindeyim. araba ne kadar sağlam ve harika olursa olsun bu fiyatlar yüksek. türkiye de ikinci el değerini belirleyen şey tamamen piyasada ki talep ve algı zaten. 2007 modellerine bile 33-40 bant aralığında fiyat yazanlar var. 2009 model full otomatik vites olanlarının ederinin 32000-34000 aralığında olduğu kanaatindeyim. yeni araç çıkmasının eskilerinin fiyatlarını hiç etkileyeceğini düşünmüyorum. yeni aracın fiyatının gelecek donanım seçenekleri ile orantılı olacağından en baz modelinin 48000-50000 band aralığında , orta donanım seviyesinin ise 55000-60000 arasında olmasını bekliyorum. full donanımın dizel yada benzinli 60000 tl nin altında olması çok zor kanaatindeyim.

kaç aydır araba almak için bakıyorum ,araştırıyorum ,uğraşıyorum. içimi dökersem umarım rahatsız etmiş olmam :). türkiye de ticaret ile uğraşmayan biri için araç sahibi olmayı resmen lüks hale getirdiler. c sınıfı bir araç için en az 50000 tl verip sıfır araç almak gerekiyor full istersen 60000 tl nin altında yok. eşimde çalışıyor gelirimizde güzel ama istanbul da yaşayıp araç almaya karar vermek cidden sorun.

maliyetler
    trafik sigortası : 400 tl minimum
    mtv vergisi : 500 tl
    kasko :1000 tl minimum
    bakım : 450 tl minimum
    otopark : 200 tl minimum
    yıkama :400 tl minimum
    koruma paketleri (boyakoruma vs): 1000 tl minimum

toplam 3950 tl daha binmeden masraf + yakıt. oda en az 3000 tl olur toplam 6950 ayda minimum 580 tl masrafınız var aracınız için demektir. bu rakamdan daha düşük bir maliyetiniz olması mümkün değil. eğer aracı kredi ile alıyorsanız o zaman işler daha da kötüye gidiyor. ülkemizde hala kredilerin faizleri çok fahiş seviyelerde. 30000 tl lik bir kredi çekseniz diyelim ki 36 yada 48 ay için çektiniz 7000 tl -9000 tl arasında bir faiz masrafınız olur. birde aracı kullanırken sürekli masrafı artar. lastik zamanı gelir. ikinci olduğu için garanti dönemi bitmiş olabilir sonra ki hasarlarda ciddi maliyetler çıkabilir vs.

hesap yapınca hususi kullanım için araç almak mantıksız. :) gel gör ki araba sevdası herşeyi bastırıyor.

bunca laftan sonra bana sorarsan sen neye karar verdin diye :

cumartesi : arabaya para mı verilir o kadar para ile neler neler yaparım istediğim her yere taksi ile gitsem bile kardayım
    dün : şimdi bebek olacak iyi kötü bir araba lazım. ikinci el alayım bir tane rahat gideriz sağa sola. hem bebeğin masraflarınada para kalır.
    bugün : ölümlü dünya çek uzun vade krediyi al sıfır dolu arabayı. sanki yarına kadar yaşayacağım. keyifle garantili arabama binerim. zaten hayat sigortası yapıyorlar ölürsem geriye borç da kalmaz :).

sana bol şans kardeş :)...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.