Şimdi Ara

2015 Ford Mondeo vs 2015 Kasa Passat Kıyaslama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

D Segmentinde Mondeo'nun çok kaliteli ve sırf Ford diye insanların ön yargısından dolayı piyasada pek tutulmadığını biliyorum. Passat ise aşiret arabası güzellemesi yapılan araç.

Mondeo ile Passat arasında fiyat farkı olmadığını baz alırsak. ( Passat ortalama 300-500K daha pahalı )

Aynı fiyat bile olsaydı Kalite, emniyet, güvenlik ve yol tutuşu ve konforu olarak tercihiniz ne olurdu ?

• iki araç ile şehir içi ve şehir dışı deneyimlerim oldu, hiç sevmesem bile Passat kesinlikle daha iyidir. Mondeo bir alt çağdan kalma araç hissi veriyor.

• mondeo da bildiğim kadarıyla bağımsızlar vardı arkada

• Motor seçeneği yazmamışsınız. ben 1.5 ecoboosta binmiştim, 2016 olması lazım. Mondeo acayip konforlu, gerçek yol konforu nasıl olurmuş gösteren bir araç. çok da sessiz, lokum gibi gider tabi bunda 16 jantların o lastiklerin de payı büyük ama Passata da hem bindim hem kullandım 16 jantlarla, sekebiliyor, kötü yollarda bazen hopluyor, yolda kısalara falan çarpıyor Passat. en azından pasif amortisörlerle Mondeo'ya göre bir alt sınıf gibi.

Safkan D sınıfı sedan hissini bir 2004 Accord, Citroen C5, birde bu mondeo'da alabilmiştim, bunların çok ayrı bir sürüş kalitesi var.

Genel olarak ise Mondeo Passata göre genel olarak bayağı geride. diğer konular neyse de özellikle o 98 Jeep otomatiği gibi çalışan, kaçırıp duran, bir türlü motor-şanzıman devrini eşitleyemeyen şanzıman falan kötü. tüketimi performansı bozuyor. çekiş hissi güzel ama göstergeye bakıyorsun pek bir yere gittiği yok. eski 2.0 atmosferik 4 ileri otomatik Toyota corona-carina falan japon araçları gibi geldi bana. 1.5 ecoboost motor sabıkalı, sorunlu. Sync multimedya ekranıda iyi değildir, minik düğmelerle bir çok işlem yapmaya çalışırsın basarsın 3 saniye sonra komut alır falan. koca araba ama iç ferahlığı da bagajı Passattan geridedir. malzeme, kumaş, plastik, işçilik gibi konularda Passat daha iyi zaten.

Mondeo'yu kullanmadım ama ford şasisi direksiyonu o dönemlerde çok üst düzeydi, yalnız Passat'ın da bence çok iyi yol tutuşu, hele yüksek hızlarda falan yatmadan etmeden otoban virajlarını max güvenle dönebilmesi çok tatmin edici. otoyola çıktı mı çok kolay ve güven verici biçimde çok hızlı gidiliyor, motor seçeneğinden bağımsız.

İkinci el piyasası vs artık oralara girmiyorum bile, Passat ayrı bir ligde.

tüm bunlara rağmen temiz bir Mondeo 1.6 Tdci manuelini alırdım ben. ikinci el meselesi araç alırken bende alt sıralarda, iç hacim alan Mondeo da bana yeter, otomatik takıntım yok pek, dizel de severim ben alırım Mondeo'yu seve seve. ama çoğunluğa Passat her motoruyla çok daha uygun, daha komple ve mantıklı bir araç kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 26 Aralık 2024; 12:0:41 >

• 5 Yıl önce D segment araç almak için biraz araştırma yapmıştım, Mondeo 1,5 ecoboost ve Passat 1,4 tsi arasında kaldım,ikiside manuel şanzıman olucaktı, fiyat olarak Mondeo daha uygun olmasına rağmen 1,5 benzin motorların kronik fabrikasyon motor bloğu çatlağı olduğunu öğrendim, birçok kullanıcı bu konuda mağdur olmuş, araçlara sandık motor takmak durumunda kalmışlar, ciddi maliyetler ortaya çıkmış, Passat 1,4 tsi aldım 5 yıldır kullanıyorum, memnunum aracımdan,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somet 16 -- 26 Aralık 2024; 18:5:49 >
  • Artık sedan araçlar bitti, devir suv devri, d sedan yerine c suv tercih etmeniz daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Sedanların piyasa payı gün geçtikçe hızla azalıyor, suv araçların ise gün geçtikçe piyasa payı ve tercih edilirliği artıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi arasında benzer yıllar olduğunu düşünürsek passat cc tercih ederdim. 2.0 tdi yada 1.4tsi 150lik. Makyajlı kasa ve düşük km tdi kalmamış bu sebeple 1.4 tsi 150lik devam…
    Şuan ben de araç bakıyorum. Düzgün mondeolar 1m civarı. Cc’ler eli yüzü düzgün 2016 2017leri 1.2den aşağı değil. Bütçe sebepli mondeo ya da avensis bakıyorum. 1.2ye çıkabilecek olsam segment bir altta olsa 30 tdi audi alırdım

Passat dışında d segmenti sadece bizim ülkede değil hiç bir yerde tutmadı. 1.5 ecoboostlar sandık motor atılsa bile patlıyor. 1.6’nın otomatiği yok. Millet niye alsın hal böyle olunca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 27 Aralık 2024; 0:58:52 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.