Şimdi Ara

2013 model Dacia Stepway Dizel mi, yoksa 2008 lpg'li civic mi?( değerli yorumlarınız önemli...) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

Sifir araba sifir arabadir

Ben olsam sifir km olani secerdim

Ben de sıfır kilometre diyorum. Üstelik az yakan ve sorunsuz dizel motoru var.
  • stepway nedir arkadaşım ya 33000 liraya alacaasan bi hyundai i20 al biraz daha sağlam olsun bari.

bende aynı ikilemi hayalimdeki araç olan dizel focustda yaşadım ama olmadı buluşamadık. bende sıfır sıfırdır diye düşünerek dizel hyundai i20 aldım. bi de 5 yıl garantisi cezbetti. benim mantığıma görede kimin nasıl kullandığını bilmediğin bi araba almak çok mantıklı değil ama elinizdeki para ile daha iyi bir dizel sıfır araç alabilirsiniz. keyfinize göre kullanabilirsiniz.

bence civici eleyin ve sıfır alın. elinizdeki parayada bence en mantıklı i20 var ( ancak sıfır 2013 yi 33000 e vermezler 2012 sıfır alabilirsiniz)
    sadece bi seçenekti şimdi burda stepway yerine yok dizel punto al yok dizel polo al yok dizel fiesta al derler ama onlarda 36 dan başlıyor.

ama her ne olursa olsun ne idüğü belirsiz nasıl kullanıldığı belirsiz araç almak çok mantıklı gelmiyor. aynı ikilemi yaşadığım için yazma ihtiyacı hissettim kolay gelsin.

• Bende 0 al derim tamam sınıf farkı var ama sonuçta 5 yıllık araba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

Bir tarafta 5 sene ne idügü belirsiz insanlar tarafindan kullanilmis bir arac bir taraftada sifir km.bir arac egerki diyorsan ben hevesimi alir satma derdine düserim civic al ama yok ben bir 5 sene kullanirim araci diyorsan dacia al suda var civic daga bayira dayanmaz ama stepway cok rahat dayanir öyle yollara ben stepway derim.

Katılıyorum.5 yıllık kimin nasıl kullandığı belli olmayan araç almaktansa 0km Stepway daha iyidir.Malum ülkemizin yolları da çok iyi değil.Anayollardan çıktınız mı yolların durumu çok iç açıcı değil.Stepway yüksek yapısıyla daha rahat sürüş sağlar.
  • 2009 üstü az KM yapmış Civic alınabilir. Şu ilanlar ve benzerleri her şeyi açıklıyor bence. Araç hala 20 bin civarı ediyor. Emin olun ilerde de bu kasa böyle olucak.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-19250-tl-2000-model-honda-civic-1.6-ies-sirali-lpgli-orjinal-112292584/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2001-model-16i-es-full-plusfull-honda-civic-112276817/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Torosa bakım yaptırıp evlendikten sonra 0 civic al. Bol ve kolay kazanclar

Allah razı olsun hepimize inşallah. Torosun maşallahı var hocam zaten bakıma filan ihtiyacı yok 96 model 5 yıl daha sıkıntısız götürür beni ondan sonra küçük bir bakım bi beş yıl daha gideriz heralde o dağ senin bu tarla benim :)
  • yorumlar için herkese ayrı ayrı teşekkürler 30 bin liranın üzerinde araç alıp da önceliği bag bahçe işlerinde kullanmaya vermiyecem elimde iki araç olsun istemiyorum aslında ama rahat kullanım için bu şart. Gönül ister ki torosu hiç satmayım ama oradan gelecek 10 bin beni bayağı bir rahatlatır. onun yerine 2-3 bine iş görecek bir şey alırım daha da rahat kullanırım diye düşünüyorum. aldığım araç stepway da olsa civic de olsa toros gibi kullanmam torosu bile çok sıkıntıya sokmuyorum ki kalmış ki onları sokayım.
  • Kalite sorunsuZluk ve imaj farkları nedeniyle kesinlikle Honda 5 sene sonra satmaya kalksan Honda'yi daha iyi paralara satarsın. Zaten sıfır alıp 4-5 bin zarar Sandero icin bence değmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük oranda civic e yaklaştım sayılır eğer uzaklaşırsam bunun sebebi yakınlarda temiz civic bulamamam veya değerinden çok fazla para istemeleri olur. dacia yı 20 km uzaklıktan en temiz şekliyle sıfır km alma imkanım var bu faktör beni kendine çekmezse hayallerimi gerçekleştirmeyi istiyorum. Peki otomatik vites mi düz vites mi önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kml_77

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle şunu belirteyim samimi yorumlarınıza değer veriyorum. Şu anda elimde olan emektar bir Torosum var:) bağ bahçe olunca Toros elzem ama artık emektarla vedalaşma vaktim geldi diye düşünüyorum:)

quote:

yorumlar için herkese ayrı ayrı teşekkürler 30 bin liranın üzerinde araç alıp da önceliği bag bahçe işlerinde kullanmaya vermiyecem elimde iki araç olsun istemiyorum aslında ama rahat kullanım için bu şart. Gönül ister ki torosu hiç satmayım ama oradan gelecek 10 bin beni bayağı bir rahatlatır. onun yerine 2-3 bine iş görecek bir şey alırım daha da rahat kullanırım diye düşünüyorum. aldığım araç stepway da olsa civic de olsa toros gibi kullanmam torosu bile çok sıkıntıya sokmuyorum ki kalmış ki onları sokayım.

Şimdi güzel kardeşim senin yazmış olduğun kendi durumunu açıklayan yazı nedeniyle sana çoğu kişi stepwayi önerdi ama sen kendi yazdıklarınla çelişiyorsun. İlk mesajında bağ bahçe işlerinin önemli olduğunu yazmışsın son mesajında arabayı bağ bahçe işlerinde kullanmayacağım demişsin. Önce ihtiyaçlarının ne olduğuna kendin kesin karar ver sonra buradan fikir almak için konu aç.

Bu durumda ben fikrimi kafana göre takıl olarak değiştiriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noah. -- 24 Ocak 2013; 13:07:24 >

• leon
  • Araç alırken kişinin aracı ne amaçla aldığı önemli.Bağ bahçe işleri, kırsal alan gezilerinden bahsedilmiş doğal olarak Stepway daha uygun bir seçenek.

Dacia'nın herhangi bir modelinde KALİTE ve KONFOR namına hiçbir şey yok.İki aracın kıyaslanması zaten Honda'ya hakarettir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaliska

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle şunu belirteyim samimi yorumlarınıza değer veriyorum. Şu anda elimde olan emektar bir Torosum var:) bağ bahçe olunca Toros elzem ama artık emektarla vedalaşma vaktim geldi diye düşünüyorum:)

quote:

yorumlar için herkese ayrı ayrı teşekkürler 30 bin liranın üzerinde araç alıp da önceliği bag bahçe işlerinde kullanmaya vermiyecem elimde iki araç olsun istemiyorum aslında ama rahat kullanım için bu şart. Gönül ister ki torosu hiç satmayım ama oradan gelecek 10 bin beni bayağı bir rahatlatır. onun yerine 2-3 bine iş görecek bir şey alırım daha da rahat kullanırım diye düşünüyorum. aldığım araç stepway da olsa civic de olsa toros gibi kullanmam torosu bile çok sıkıntıya sokmuyorum ki kalmış ki onları sokayım.

Şimdi güzel kardeşim senin yazmış olduğun kendi durumunu açıklayan yazı nedeniyle sana çoğu kişi stepwayi önerdi ama sen kendi yazdıklarınla çelişiyorsun. İlk mesajında bağ bahçe işlerinin önemli olduğunu yazmışsın son mesajında arabayı bağ bahçe işlerinde kullanmayacağım demişsin. Önce ihtiyaçlarının ne olduğuna kendin kesin karar ver sonra buradan fikir almak için konu aç.

Bu durumda ben fikrimi kafana göre takıl olarak değiştiriyorum.

ben mesajımda toros işime yaradığı için değiştirmedim kullandım ama artık vedalaşma vaktim geldi demek istemiştim. Yeni alacağım arabanın torosla eş değer görevlerde kullanılmasını beklemiyorum ki zaten böyle bir beklentiyi sağlayacak araçlardan bahsetmiyoruz. Ben civic tamamen asfalt arabası mıdır onu merak ediyorum sonuçta Anadolu'nun bir ilçesinde yaşıyorum yollar çok sıkıntılı değil güzel ama sıkıntılı yerlere de gitmek az da olsa gerekebilir bu durumda civic dert olur mu diye merakım.Ben ilk söylediğimle kendimi tam ifade edemedim. Benim torosu değiştirmekteki amacım arabayı kullanım amacımı değiştirmem zaten.

• Kardeş, civic asfalt arabasıdır. İyidir kalitedir ama bizim yollara göre değildir. Artık İstanbul'a bile fazla diyebiliriz. Yollar fena.
  • Evet haklısınız. Ama Stepway'dan tamamen vazgeçtim sıfırı 36 bine geliyo parasının arabası olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

Evet haklısınız. Ama Stepway'dan tamamen vazgeçtim sıfırı 36 bine geliyo parasının arabası olduğunu düşünmüyorum.

madem ki hayaliniz civic hic dusunup kafanizi agritmadan alin. biraz kullanin. ihtiyaclarinizi karsiliyor mu. yakiti bakim maliyeti yolarin durumu gibi 1-2 yil deneyin. baktiniz olmuyor satin stepway mi yoksa baska bir arac mi o zaman degerlendirin. simdi diyelim ki sifir stepway aldiniz ve pisman oldunuz. bir suru kaybiniz olur. ama civic aldiniz size uymadi deger kaybi yasamdan kisa surede satabilirsiniz. hem hayaliniz de gerceklesmis olur. burada dikkat etmen gereken sey temiz arac bulmak. varsin emsallerine gore 500-1000 tl fazla olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.