Şimdi Ara

2013 model Dacia Stepway Dizel mi, yoksa 2008 lpg'li civic mi?( değerli yorumlarınız önemli...)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle şunu belirteyim samimi yorumlarınıza değer veriyorum. Şu anda elimde olan emektar bir Torosum var:) bağ bahçe olunca Toros elzem ama artık emektarla vedalaşma vaktim geldi diye düşünüyorum:)

Şubat sonu gibi Allah nasip ederse arabamı değiştirmeyi düşünüyorum. Parayı çok kolay kazanmıyorum yaşım 24 ü geçti biraz, bekarım araba aldığım zaman çevredekilerin evlilik baskısını en az bir yıl daha ertelemiş olacam arabanın borcu filan diyerek :)

Aslında evlilikten önce daha uygun bir araba( 20 bin civarları) alıp evlendikten sonra daha iyi bir şey almak istiyorum ama almışken de içime sinen bir şey almak istiyorum. 2012 öncesi civic benim için Üniversite yıllarından kalan bir hayal. Stepway ı da görsellik olarak beğeniyorum.

görsellik konusunda çok sıkıntı yok ama diğer konularda tereddütlerim var.Stepway iç malzeme olarak çok kaliteli değil 2013 model bir arabada olmaması gereken bazı eksikler de var ama 34 bin civarlarında alınacak fiyatına göre çok hoş olan bir araba olması beni cezbediyo. İlçeme 20 km uzaklıkta bayisi ve servisi var.

Diğer yanda civic 34 bin lira civarlarında 2008 en fazla 2009 premiumlar filan bulabilirim onlar da ne kadar temiz sorunsuz olur bilemiyorum bir de benzinli olması düşündürüyo genç yaşta araba alıp km hesabı yapmak istemiyorum( çok gezen biri kesinlikle değilim bunu da belirteyim) Hondanın yakınlarda servisi filan yok.

benim sorum temiz sayılabilecek bir civic mi yoksa sıfır stepway mı? Dizel stepway ve lpg'li civic arasında yakıt ne kadar fark eder. Sıfır stepway alırsam Allah ömür verirse 5-7 yıl arası kullanırım diye düşünüyorum yani 1 yıl sonra satarım diye bir düşüncem ihtiyac olmadığı sürüce yok.

• Ben olsam kesinlikle Civic tercih ederdim.
    Bir kere arada sınıf farkı var Civic C sınıfı, Sandero Stepway B sınıfı araç. Bu durum malzeme kalitesinden, aracın güvenliğine, yol tutuşuna, konforuna kadar fark eder.
    Çok yol yapıyorsanız dizel düşünülebilir ama deli gibi gezmiyorsanız Civic + LPG sizi üzmez.
    Alırsanız mutlaka VSA (=ESP) olan bir model alın. 2009 öncesi Elegance veya 2009 ve sonrası Premium / Elegance olmalı diye biliyorum.
  • dacia arabalarının piyasası düşük ama hondayı bugün kaça alırsan 2 sene sonrada aynı paraya satabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Ben olsam kesinlikle Civic tercih ederdim.
    Bir kere arada sınıf farkı var Civic C sınıfı, Sandero Stepway B sınıfı araç. Bu durum malzeme kalitesinden, aracın güvenliğine, yol tutuşuna, konforuna kadar fark eder.
    Çok yol yapıyorsanız dizel düşünülebilir ama deli gibi gezmiyorsanız Civic + LPG sizi üzmez.
    Alırsanız mutlaka VSA (=ESP) olan bir model alın. 2009 öncesi Elegance veya 2009 ve sonrası Premium / Elegance olmalı diye biliyorum.

Bende ayni fikirdeyim

• Sifir araba sifir arabadir

Ben olsam sifir km olani secerdim

• çok yol yapmadığınıza göre dizel araç tercih etmenizin bir mantığı yok açıkçası. sandero'yu lpgli niye düşünmüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kml_77

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle şunu belirteyim samimi yorumlarınıza değer veriyorum. Şu anda elimde olan emektar bir Torosum var:) bağ bahçe olunca Toros elzem ama artık emektarla vedalaşma vaktim geldi diye düşünüyorum:)

Şubat sonu gibi Allah nasip ederse arabamı değiştirmeyi düşünüyorum. Parayı çok kolay kazanmıyorum yaşım 24 ü geçti biraz, bekarım araba aldığım zaman çevredekilerin evlilik baskısını en az bir yıl daha ertelemiş olacam arabanın borcu filan diyerek :)

Aslında evlilikten önce daha uygun bir araba( 20 bin civarları) alıp evlendikten sonra daha iyi bir şey almak istiyorum ama almışken de içime sinen bir şey almak istiyorum. 2012 öncesi civic benim için Üniversite yıllarından kalan bir hayal. Stepway ı da görsellik olarak beğeniyorum.

görsellik konusunda çok sıkıntı yok ama diğer konularda tereddütlerim var.Stepway iç malzeme olarak çok kaliteli değil 2013 model bir arabada olmaması gereken bazı eksikler de var ama 34 bin civarlarında alınacak fiyatına göre çok hoş olan bir araba olması beni cezbediyo. İlçeme 20 km uzaklıkta bayisi ve servisi var.

Diğer yanda civic 34 bin lira civarlarında 2008 en fazla 2009 premiumlar filan bulabilirim onlar da ne kadar temiz sorunsuz olur bilemiyorum bir de benzinli olması düşündürüyo genç yaşta araba alıp km hesabı yapmak istemiyorum( çok gezen biri kesinlikle değilim bunu da belirteyim) Hondanın yakınlarda servisi filan yok.

benim sorum temiz sayılabilecek bir civic mi yoksa sıfır stepway mı? Dizel stepway ve lpg'li civic arasında yakıt ne kadar fark eder. Sıfır stepway alırsam Allah ömür verirse 5-7 yıl arası kullanırım diye düşünüyorum yani 1 yıl sonra satarım diye bir düşüncem ihtiyac olmadığı sürüce yok.

valla adamım arada ciddi segment ve kalite farkı var, şu kadarını söyleyeyim civic in ölüsü stepway in dirisini.... diye noktalıyayım ben gerisini sen anla artık

parayı zor kazandığından falan bahsetmişsin onun için 6-7 yıl sonra o zor kazanılan parandan pek kaybın olmaz hem ve sonuçta geniş,kaliteli,sevilen tutulan sorunsuz bir araç kullanmış olursun bence...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar için ayrı ayrı herkese teşekkürler.
    Aklımda şöyle bir ikilem var arkadaşlar yüksek kmli ama kazasız boyasız araç almak mı yoksa küçük kazalı birkaç değişeni olan yüksek modelli düşük km li araç almak mı hangisi daha mantıklı mesela civic için arkadaşın biri şöyle bir ilan vermiş

HERKESE SELAMLAR
    ARACIM 31000 KM DEDİR.
    HİÇ BOYA YOKTUR.
    SERVİS BAKIMLIDIR.Bütün kayıtları mevcuttur.
    ANCAK UFAK Bİ KAZA GEÇİRDİM..SADECE TAMPON VE FAR KIRILMIŞTI SERVİSTE YAPILDI VE HASAR KAYDI OLUŞTU ANCAK ARAÇTA HİÇ BOYA YAPILMADI SADECE TAMPON BOYANDI FAR DEĞİŞTİ...servisleri bilirsiniz ufak ampule bile 100 tl yazdıklarından hasar büyüdü.
    gönül rahatlığı işle bineceğiniz bir araçtır. masrafsız.. hasar kaydı dışında hiç bir sorunu yok..plaka değişeceginden plakasız fotograflarını koydum eski plakası 41GD098 dir
    isteyen olursa kaza fotosunu da gönderebilirim.emin olun bunamı hasar yazmışlar diyeceksiniz..
    saygılarımla
    fiyata da 37250 istemiş. Böyle bir araç alındığı zaman sigorta da kaskoda vs diğer masraflarda ne kadar bir artı kaybım olur onu öğrenmek istiyorum. Benim için birkaç lokal boya ve küçük değişen çok sıkıntı değil motor temiz olduğu sürece ve parçalar orijinal olduğu sürece çok takıntı yapmam.

• Biraz iddialı olacak ama stepway isterse 2018 olsun ben bu kiyasta civic derim.

• Civic tabiki

• Stepway i sadece görsel açıdan beğeniyorsanız Civic i tercih etmelisiniz; Stepway Toros un bazı arazi şartlarına uyum vb gibi avantajlarını içerse de Civic in kalite, konfor, performans ve sürüş keyfinden uzak bir araçtır.
  • aklıma başka bir şey de geliyo stepway için sadece görsellik değil. Mesela tatile gittim hadi memlekette yol durumunu biliyorum ona göre giderim ya da gitmem ama tatilde bilmediğim biraz sıkıntılı yollar filan olursa civicle sorun yaşar mıyım tabii ki doğrudan dağ tepe çıkacak değilim ama biraz da kırsal yerlere de gitme durumları olabilir bu benim seyahat özgürlüğümü kısıtlar mı civic'in yere yakın olması asfalt dışına çıkarmaz mı beni?
  • Sıfır km Stepway iyi tercih olur.
  • 2008 civic yerine de 2011-2012 toyota auris 1.33 lpgli alabilirsiniz. Çok daha ekonomik olur. İkisi arasında ise kesinlikle civic.
  • bence sorunuza tek cevap civic,elimizdeki büççeyle 2009-2011 ford focusta alabilirsiniz,hatta 2011 model boyasız, değişensiz,düşük kmreli focusun comfort modelini 33000-34000 çok rahat alırsınız,lpgde de sorunsuz bi araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajf39 -- 20 Ocak 2013; 21:08:06 >
  • Tabiki civic
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Ben olsam kesinlikle Civic tercih ederdim.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: ajf39

bence sorunuza tek cevap civic,elimizdeki büççeyle 2009-2011 ford focusta alabilirsiniz,hatta 2011 model boyasız, değişensiz,düşük kmreli focusun comfort modelini 33000-34000 çok rahat alırsınız,lpgde de sorunsuz bi araç

evet söylediğiniz araba arkadaşımda var dün bir arkadaşım da ghia dizel aldı ama benim için stepway dışında bir araba alacaksam civic olmasını isterim bir çeşit aşk bu :) platonik kalmasından korkuyorum :)
  • quote:

aklıma başka bir şey de geliyo stepway için sadece görsellik değil. Mesela tatile gittim hadi memlekette yol durumunu biliyorum ona göre giderim ya da gitmem ama tatilde bilmediğim biraz sıkıntılı yollar filan olursa civicle sorun yaşar mıyım tabii ki doğrudan dağ tepe çıkacak değilim ama biraz da kırsal yerlere de gitme durumları olabilir bu benim seyahat özgürlüğümü kısıtlar mı civic'in yere yakın olması asfalt dışına çıkarmaz mı beni?

bu soruma cevap alabilirsem kararım biraz daha netleşecek sanırım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ajf39

bence sorunuza tek cevap civic,elimizdeki büççeyle 2009-2011 ford focusta alabilirsiniz,hatta 2011 model boyasız, değişensiz,düşük kmreli focusun comfort modelini 33000-34000 çok rahat alırsınız,lpgde de sorunsuz bi araç

evet söylediğiniz araba arkadaşımda var dün bir arkadaşım da ghia dizel aldı ama benim için stepway dışında bir araba alacaksam civic olmasını isterim bir çeşit aşk bu :) platonik kalmasından korkuyorum :)

o zaman biran önce civinize kavuşmanız dileğiyle
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.