Şimdi Ara

2013 model panasonic plazma bekleyenler.. zt60-vt60-gt60-st60 karşılaştırması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
13.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

özet olarak 740s lg led tvim bozuldu ve araştırmalar sonucu UHD lerde pek bi olumlu sonuç çıkmadı artı bütçe üstü

son olarak panasonic firmasına yöneldim her ne kadar üretim durmuş olsada

vatanda

55stw60 : 2699 tl

50stw60: 2299 tl

zt-vt zaten ulaşamıyorum en fazla 5,400 n11 de düşüyor ve gerek yok

sizçe fiyat performans açısından makul mü

not: akşamları tv izliyoruz ve mesafe olayına pek inanmıyorum ne kadar büyük o kadar iyi

sorum şu

sizce 55stw60 alınır mı yoksa 49ub850v yi beklemeli miyim

şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: blueenvoy

beyler kolay gelsin

özet olarak 740s lg led tvim bozuldu ve araştırmalar sonucu UHD lerde pek bi olumlu sonuç çıkmadı artı bütçe üstü

son olarak panasonic firmasına yöneldim her ne kadar üretim durmuş olsada

vatanda

55stw60 : 2699 tl

50stw60: 2299 tl

zt-vt zaten ulaşamıyorum en fazla 5,400 n11 de düşüyor ve gerek yok

sizçe fiyat performans açısından makul mü

not: akşamları tv izliyoruz ve mesafe olayına pek inanmıyorum ne kadar büyük o kadar iyi

sorum şu

sizce 55stw60 alınır mı yoksa 49ub850v yi beklemeli miyim

şimdiden teşekkürler

2011 serisi 42ST33 kullanıyorum, dün servis geldi aldı, 7 ışık yanma arızası verdi, 5 yıl garanti kapsamında ilgilenecekler diye ümid ediyorum.
    LED ile Plasma gerçekten farklı, etrafımızda herkesde LED var adamın derdi değil, biraz merak zevk işi plasma bence, ve gözle görülür siyah kalitesi farkı var.

LED alacaksam bende UHD alırım dursun kenarda UHD özelliği ucuzlamışken, ama plasma almanızı öneririm, çok basit bi fark var gözlemleyebileceğiniz, Apple monitörler vs ler hep parlak ekrandır, diğer hepsi neredeyse MAT, bişeyi mat yapabilmek için blur laştırman gerekir, ayrıca eskisi gibi kalın bir cam yok önde plasmaların, benim 2011 serisinde bile yok.

• oasisngn kullanıcısına yanıt
    Ben hepsiburadadan aldım 7.ci gün geldi. HB'den alma sebebim 14 gün içinde cayma hakkıydı. 500 TL daha ucuza bulsam bile HB'den alırdım ama 1000 TL ucuz n11, güzel indirim. Beni zorladı fiyat ama alınmış alınmıştır, hatasız bir panel aldım dolayısıyla memnunum.

-Menüden ve servis menüden saatine baktım. Sıfır.
    -Screen uniformity iyi. Ölü piksel veya herhangi bir defo yok.
    -Panelin ön tarafı hiç ısınmıyor, arkada bir iki lokal yer ısınıyor ama çok çok az. Nerde Pio (soba gibiydi) nerde bu.

-Buzzing yok (beyaz slide'da var ama ses kapalıyken, ses azıcık açıkken duymuyorum.

-Fan sesi var ama beni rahatsız etmiyor. Çok yüksek değil. O da ses kapalıyken. Belki de yabancı forumlarda bahsedilen foam fix yapılmış bir üretim benimki Üretim tarihi nedir bilmiyorum ama seri numarası FZ351 diye başlıyor, sizinki kaç oasisngn?

Sahi bu sorunu kabul etmiş Panasonic ve İngiltere'de servis elemanı gelip arkayı açıp yapıyor bu foam fixi, burada yapılmıyor mu? Burada servis durumundan mı böyle yoksa servisi süper olsaydı da böyle mi olacaktı?

-Bu tv'lerde sağ kenarda dikey banding var kronik olarak (panasoniclerde olmayan panel yok galiba) ama bu göz korkutmasın, LCD'de bahsedilenler gibi değil bu, öyle bir felaketle ilgisi yok. Bendeki zaten çok hafif, sadece beyaz ve açık renkli slide'larda hafif görülüyordu. 250 saattir slide oynatıyorum, bu bant yok oldu gibi bir şey (nasıl oluyorsa). Normal izlemede kesinlikle gözükmüyor, futbol, panning, film vs hepsinde denedim. 3 saat kadar normal görüntü seyrettim kalanı slide. 300'e kadar da break-in yapıp sonra da en az 500'e kadar düşük ayarlarda seyredeceğim.

Seyretme mesafem 2.50 ile 4.50 metre arasında değişiyor, bu mesafelerden çok iyi.
    3 metre pencere cephenin tam karşısında televizyon, yani seyrederken gün ışığı tam arkadan geliyor, parlama yapması Pio'dan kötü değil. LED'den kötü ama ben hiç rahatsız olmadım. Öyle gözükmeyen bir ekran yok (ve daha değerler düşükte kullanıyorum). Ama loş veya karanlıkta çok çok çok çok iyi. Zaten film seyretmek ana amaç, e tabii TV de. Ama bu görüntü kalitesini film, bluray için alıyoruz, dandinik ve bandwidth i düşük kötü tv yayınları için değil.

Aktif 3.1 ses sistemim için optik çıkışa digital-to-analog konvertör bakıyorum. Amazon'da 30 dolara iş görenler var. İyi bir şey 160 - 400 dolar arası ama gerek yok. Phono çıkışların TVde olmamasını anlamak mümkün değil. Kahrolsun dijital çağ !

TV'nin alırken umursamadığım bir sürü özelliği var onlar da bonus oldu (harici diske kayıt, tv ile internet beraber seyretme vs vs vs Ama sanırım artık TV'ler gelişti hepsinde vardır bunlar belki de.

Pio 5090'dan sonra beni kesmez sandım ama kesecek görünüyor
    Yine Plazma aldığıma o kadar memnunum ki.
    Yok LED'ler parlak bunlar sönükmüş, yahu öyle olması daha iyi zaten. Evde hiçbir sönüklük, donukluk, parlak olmama şikayetim yok. Üstelik keskinlik sıfırda, renk %40, kontrast %40, parlaklık sıfırda kullanıyorum. O LED'leri kısmadan kullanmak filan, gözlere yazık ve doğallık yok.

(not tüm tvlerde bu ayarların etikette yazan şey olmadığını biliyor musunuz? Mesela brightness aslında black leveli kontrol eder, contrast ise aslında brightness (white level) kontrolüdür, gamma ise logaritmik graysacle'i kontrol ediyorsa aslında gerçek kontrastı kontrol eder. Bu endüstride çok eski zamanlardan böyle gelmiş böyle gidiyor ama bazı panellerde de farklı olabiliyor, iyice kafa karıştırıcı)

Dediğim gibi çok çok memnunum, plazmaların sonuncuları bitmeden bir tane kapmış olmaktan içim çok rahat. Bazları biten bir teknoloji alınır mı diyor. Bitiyorda yerine iyisi gelmiyor ki. Üreticilere para kazandırmadığından, maliyeti yüksek, fiyatı pahaı, lkar marjı az olduğundan bitiyor. OLED'ler gelişene ve fiyaları makulleşene kadar bu panelle mutlu mesut yaşayacağım. OLED'lerin gelişmesi 2 sene (minimum), büyük ebatlarının fiyatlarının makulleşmesi bunun üzerine iki sene daha. Etti 4. Yani 5 sene sonra param da olursa, 4K şu anki 1080p seviyesinde yayılırsa (yayın, media vs olarak) OLED almak için arayışa çıkarım. Umarım bu arada bu panele bir şeycik olmaz.

Buna iyi bir regülatör takmak şart ama. Özellikle voltaj dalgalanması olan bir yerdeyseniz kesinlikle bir zorunluluk.

Ah bir de stand swivel yani pivotlu olsaydi Pio gibi. Çok önemli değil ama L şeklinmde salonumda yemek masasından seyrederken iyi oluyordu. Sağlık olsun, derdimiz bu olsun. Allah kimseye dert vermesin. Alanlar güle güle kullansın almayanlar 6000'e ve belki de yakında 5000'e kaçırmasın.

• Fennezs F kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın öncelikle televizyonunuzu...
    Bu benim 4. Plazmam.
    42 Pana
    42 3d Pana
    46 3d Pana
    ve bu...
    bazı arkadaşlar plazma için ileride satarken elde patlar demiş ama beyaz eşya alırken ileride nasıl satarım diye düşünmem, kullanmak için alırım. neyse siz Tvyi yavaş yavaş ısındırıyorsunuz sanırım.. ben cocukların eline verdim kumandayı, auto-off (2 saat) ve slidecut zoom moduna aldım takiliyorlar. servis menüsünü açmadım kaç saat oldu fikrim yok açıkcası..sağdaki banding dikkatimi çekmedi şimdi dikkatli baktım... yine göremedim...LG gözlerimi kör etmiş olabilir ya da 8 aydır ekrandaki develerle uğraşmaktan pireyi göremiyor olabilirim....

ama 4K LED (hani şu arge maliyetini ödemek zorunda kaldığımız, doğru düzgün üretilmemiş prematüre olabilen aygıtlar.. imzamdakini kastediyorum yanlış anlaşılmasın) ile görüntü farkı anlaşılsın diye hemen hemen aynı ortamda çekilmiş iki resim ekleyeyim bu mesaja ki neden plazma diye sorulara da bir nebze cevap olsun..
    bu resimlerden biri çamur görüntülü LG 4K Ultra HD Smart LED TVye ait... diğeri de Panasonic TX-p65vt60e
    bu resimlerden biri fiyati 9k TL olan bir Led TV ye ait diğeri 6K TL olan bir plazmaya

2013 model panasonic plazma bekleyenler.. zt60-vt60-gt60-st60 karşılaştırması 2013 model panasonic plazma bekleyenler.. zt60-vt60-gt60-st60 karşılaştırması
    Panasonic plazma hangisi?...tabiki sağdaki..

Banding konusunda son sozlerimi soylerken bu linkte 300 mbytelik HD bir TS video mevcut... Banding testi için kullanılabilir.. kayıtlarda bulunsun.

neyse 65VT60e ye gelecek olursak. Dun CI/D-smart modulu TVye taktım.. sorun yok modül çalışıyor. 24 saattir problem çıkarmadı..
    HDler dahil tüm kanalları buldum... vu+ duo ile hem bazi hd kanallari bulmakta hem EPGlerde sorun yasarken ilginctir TV icindeki tuner (2 tane SAT DVB-S tuner var dikkat ettiniz mi bilmiyorum...) ve yazilim oldukca basarili. ama kanal hangi uyduda onu gormeyi basaramadim. sifresiz olan kanallardan kayitlari VLC ile bilgisayara aktarmak mumkun, sifreli olanlar DLNA ozelligi ile stream edilemiyor. Sadece TV icinde seyredilebiliyor.
    -Evet 2012 sonundan sonra uretilenlerin tamaminda fan ile arka kapak arasina yalitkan koyulmus. fener ile baktim, fanlari yarim cm kadar geri iten siyah cerceve seklinde kopuksu yalitkan, deliklerin kenarindan goruluyor...goremezseniz resmini cekerim fark var mi bakariz ama seri nuramasi prefixi ayni fz-3510xxx muhtemelen sizde de ayni yalitkan vardir.

N11 de bugun 500/5000 çek vardı bitmedi sanirim onunla 5500'e almak mumkun...üşenmiyorsanız HB ye fiyat yüzünden iade edeceğinizi aradaki farkın 1500 TL olduğunu söyleyin bence, hediye çeki tanımlarlar belki. üşenmiyorsanız da direkt iade edin derim fark oldukça fazla.. tabi yeni gelen iyi çıkmazsa ... bana kızmayın.

şimdilik bu kadar. iyi seyirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasisngn -- 17 Aralık 2014; 23:23:19 >

• http://www.amazon.com/gp/product/B00BF9MX7S/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
    Amazondan aldigim Panasonic TY-TP10U Touchpen geldi bugun az once test ettim. bizim plazmalarla sorunsuz calisiyor. ihtiyaci olan varsa ( cocuklar icin ve prezentasyon icin guzel bir eklenti). TR fiyati 180 TL civarinda amazonda 6$+ 13$ kargo bedeli. 2 tane alinabilir, TVler max 2 tane destekliyor. yaninda bluetooth ozelligi olmayan uyumlu Tvler icin bluetooth dongle da mevcut.
  • ALINIK PANASONİC VT50-55-60 serisinden plazma tv arıyorum
  • Fırsat bu fırsat, Yokmu bu koleksiyonerci arkadaşa,

Teknolojik olarak Tarihi eser panelini elinden çıkarıp,

gidip yerine şöyle güzel bir,

4K - HDR - Multimedia ve Yapay zekaya sahip bir panel almak isteyen...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dallass kullanıcısına yanıt
    aynen hocam. varsa ben talibim almaya makul tekliflerle tabi ki. bende 4k hdr panel var artı plazma keyfi de almak istiyorum 3d film izleyip farklı bir keyfi var plazmanın
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.