Şimdi Ara

2013 Seat ibiza hız sabitleyicisi ve yol bilgisayarı hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
17.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: vwag

quote:

Orijinalden alıntı: ulas1907

quote:

Orijinalden alıntı: dentv

konu biraz eski gibi ama son durum nedir bildiğim kadarıyla sizin kolda düğmeler mevcut , çoğu referance ta yok düğmeler kol takımlarını alıp vaccom dan aktif ediliyor diye biliyorum , birde silecek kolunun altında yuvarlak bir düğme var ona basıp deneyin birşey olacakmı bakalım .

aracımda resimlerde görülen kollar takılı. Yetkili servis ile konuşmamda onlar bu özellikleri açamadıklarını söylediler. vac konusundan da bahsettiğimde garanti dışı kalır dediler.bende o yüzden hiç birşey yapmadım. şu an referance olarak kullanıyorum

Size önerim enderelektroniğine sormanız. Allah aşkına yol bilgisayarı ve cc' yi aktif ettirmek nasıl garanti dışı bırakır. Tek yapılacak olan aracın beyinindeki programdaki kapalı fonksiyonları açmak. İnanmayın bunlara. Başka yetkili servis varsa çevrede onlarada danışmanızı öneririm.

açıkçası garanti dışı kalır dediklerinde boşvermiştim. yani bu işlem sadece yazılımsal ise ve ben bunu söylediğiniz yerde yaptırırısam aracta yazılımsal herhangi bir problem çıkartır mı? bir yerini yapalım derken daha büyük bir sorun çıkmasın?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

quote:

Arkadaşlar merhaba,Eşime Yeni ibiza aldım hatta konusu da vardı. Sorum şu şekilde yaklaşık bir ay evvel ibiza 1.4 reference modelini aldım. Araçta sinyal kolunda hız sabitleyicisi ve sağ silecek kolunda da yolbilgisayarı düğmeleri mevcut ancak hem hız sabitliyecisinin hem de yol bilgisayarının düğmelerine bastığımda hiç bir şey olmuyor. Sanki ordan işlevsizce duruyorlarmış gibi.

Diğer başka referencelara da baktım ancak onlarda ne hız sabitliyecisi ne de yol bilgisayarı düğmeleri var yani adamlar onlara düğme bile koymamış. Daha henüz servise bu konu hakkında uğrayamadım.

Bilgisi olan var mıdır?

2013 Seat ibiza hız sabitleyicisi ve yol bilgisayarı hk.

hocam öncelikle selamlar belki beni hatırlamazsınız ama eskiden bir alışverişimiz olmuştu forumdan.

öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun

aracınızda yol bilgisayarı yok bu nedenle anlık yakıt tüketimi vs bilgilerini göremezsiniz bunu VAG kodları ile açtırmanızda mümkün değil yol bilgisayarı taktırmanız lazım ki benim aracımdada yok çok gerekli birşey değil

edit: bu arada referance modelinde yol bilgisayarı olmamasına rağmen kolu koymuşlar bu çok garip geldi VAG olayı belki aracınızda işe yarayabilir.

ancak aracınızda cruise control var bunu kullanabilmeniz için soldaki kolun üst kısmında resimde 1 ile gösterdim on of düğmesi var onu on konumuna getirmeniz lazım. on konumunda iken 2 ile gösterdiğim set düğmesine bastığınızda CC devreye girecektir. ancak cc 30-130 km hızları arasında kullanılabilir. herhangi bir şey için debriyaj veya frene dokunduğunuzda devreden çıkar. umarım yardımcı olabilmişimdir.

saygılar

dostum hatırladım hatırlamaz mıyım alışverişimiz olmuştu.

Öncelikle zahmet edip uğraşmışsın resim üzerinde teşekkür ederim. Bu araç eşimin aracı ben 2011 volvo s40 kullanıyorum.onda da cruise control var. cruise controlun çalışma prensibini vs biliyorum.dediğin şekilde de denedim ancak ekranda dahil olmaz üzere hiç bir şey olmadı.yani sadece kol var ama bağlı olduğu bir şey yok gibi gözüküyor. üstteki eski yazılarda da belirtmiştim.arabanın şasi nosundan seatin servis networkunden arabanın içinde olanlarlar olmayanları sorgulatabiliyorsun araca özel olarak. sorgulattığımızda fabrika çıkışında hız sabitlemeyle ilgili hiç bir ekipman görünmüyordu. aracın nedir bilmiyorum ama ibiza style paket filansa sende olması normal ancak bir referance modelinde bunu görüp tecrübe ettiyse kanıtlanmış olur.inşallah da vardır.

anladım hocam o zaman bir gariplik var normalde referans modelde sağdaki yol bilgisayarı düğmeleri yoktur sol kolda ise cc tuşları bulunur. sizinkinde iki tarafında çalışmaması araçta üretim hatası olduğunu düşündürdü. bu durumda en mantıklısı servise sormak olacak.

tabi şu da var araç ön panelin sol alt kısmında sigorta kutusu var oradaki sigortalarda bir sıkıntıda olabilir kitapçıkta sigortaların yerlerini görebilirsiniz her ikisini karşılaştırabilirseniz belki eksik yada yanmış sigorta bulunabilir.

bir ihtimal daha var ama aracınız yeni olduğundan ona pek ihtimal vermiyorum 1 yaşındayken benim aracımda gösterge paneli arızası varmış bu nedenle çoğunlukla cc'yi devreye sokamıyordum aradılar taradılar arıza yok dediler önce sonra bir gün arabayı çalıştıramadım çekiciyle servise gitti arızayı bulmaları 7 gün sürdü(ama yoğunluktan ama beceriksizlikten) gösterge paneli arızalıymış o değiştikten sonra cc ile ilgili sıkıntım kalmadı.

koyduğunuz resimlerde cc off olduğu için onu açmadan deniyor olabilirsiniz diye o şekli eklemiştim bu tarz sıkıntılarda genellikle çözüm en olmadık ve göz önündeki şeyden kaynaklanır.

umarım en kısa zamanda sıkıntı çözüm bulur.

geçmiş olsun saygılar...

edit: bu arada aacınızın gösterge panelide hiç referance gibi gelmedi bana en azından benim aracımdan farklı gerçi benim araç 2011

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 4 Nisan 2014; 9:11:43 >

• ulas1907 kullanıcısına yanıt
    daha öncede dediğim gibi referance ta o düğmeler yok diye biliyorum hatta kullanıcılar kol takımını servisten alıp aktif edip kullanıyorlar seat sitelerinden de araştırabilirsiniz vaccom dan bilgisayara bağlanıp aktif edenler çok var kol takımını alıp , aynı zaman da birşey olursa bile garanti kapsamında eski haline getirip servise öyle götürürsünüz ;)
    aynı zamanda garanti kapsamına bakıcak olursak doğuş bu bakımdan çok kıl , cam filmi bile yarın birgün camda , cam motorunda bir problem olduğunda garanti dışı kalmasına sebep :)
  • hocam gidin ender elektroniğe açtırın özellikleri

ben peugeot 207 aracıma taktırdım cc kolu ve özel serviste pc ye bağlayıp özelliği aktif ettirdim şuan çatır çatır kullanıyorum sizde kol takılı gelmiş hazır sadece pc ye bağlatacaksınız

yetkili servis yapmaz bu işlemi sonuçta adamlar üst donanım satmaya çalışıyorlar millet referance alıp 200 liraya kol taktırırsa 100 liraya sis farı taktırırsa 500 liraya jant taktırırsa bu seat style donanımı nasıl satacak ? Yetkili servis uğraşmaz dediğim gibi ender elektroniğe açtırın özellikleri garanti dışı falan da olmaz zaten farketmezler bile hiçbir şekilde cc nin açılıp açılmadığını

zamanında pololarda comfortline donanımda yol bilgisayarı yoktu ve millet ender elektronikte açtırdı özelliği ayrıca onu geçtim 2004-2007 arası a3 lerin bile bazılarında yol bilgisayarı yokken araç sahipleri ya audi servisinde yada audi servislerinin yönlendirmesiyle ender e gidip açtırdı özellikleri

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vwag

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dentv

konu biraz eski gibi ama son durum nedir bildiğim kadarıyla sizin kolda düğmeler mevcut , çoğu referance ta yok düğmeler kol takımlarını alıp vaccom dan aktif ediliyor diye biliyorum , birde silecek kolunun altında yuvarlak bir düğme var ona basıp deneyin birşey olacakmı bakalım .

aracımda resimlerde görülen kollar takılı. Yetkili servis ile konuşmamda onlar bu özellikleri açamadıklarını söylediler. vac konusundan da bahsettiğimde garanti dışı kalır dediler.bende o yüzden hiç birşey yapmadım. şu an referance olarak kullanıyorum

Size önerim enderelektroniğine sormanız. Allah aşkına yol bilgisayarı ve cc' yi aktif ettirmek nasıl garanti dışı bırakır. Tek yapılacak olan aracın beyinindeki programdaki kapalı fonksiyonları açmak. İnanmayın bunlara. Başka yetkili servis varsa çevrede onlarada danışmanızı öneririm.

açıkçası garanti dışı kalır dediklerinde boşvermiştim. yani bu işlem sadece yazılımsal ise ve ben bunu söylediğiniz yerde yaptırırısam aracta yazılımsal herhangi bir problem çıkartır mı? bir yerini yapalım derken daha büyük bir sorun çıkmasın?

Bu olay benim tahminime göre yazılımla halledilir. Aracınızda herhangi bir arızaya neden olmaz. Zaten aracın içindeki orjinal yazılımda bulunan özelliğin kapalı konumdan açık konuma alınmasından ibaret. Ancak aracın elektronik sisteminde gerekli sensorler yok ise yazılımdan açılması bir şey ifade etmez. Bu arada ender elektroniği onermemin sebebi reklam olarak algılanmasın. Turkiyede vag grubunun elektronik sistemlerinden anlayan nadir şirketlerden. Telefon ile de gerekli bilgiyi verirler.

• Arkadaşlar tavsiyeleriniz üzerine Ender Elektroniği aradım. Onlarda şaşırdılar. Şimdi arabanın şasi numarasını ,kolların resimlerini ve kontak açıkken göstergelerin resmini istediler. Şasi numarasını neden istediler anlamadım.Hatta bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Resimleri aldıktan sonra yorumlarını alıp size de bildireceğim.
  • Bu konu ne oldu gelisme var mi ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: illest

Bu konu ne oldu gelisme var mi ??

gelişme şöyle var. ender elektronike gittim. herşey hazırmış arabada beyni bile normalden daha güçlüymüş.tek yapılması gereken bir hat çektirmekmiş onu da 50 tlye çekeriz dedi.zamanım olmadığından çektiremedim.yani zaman bulup gittiğimde yol bilgisayarım ve cruise kontrolum olacak sadece 50 tlye.
  • Konuda yanlış bilgilendirmeler yapılmış konu katledilmiş.

Aracın yakıtı enjektörler tarafından ölçülür, beyni tarafından işlenir. Yani araç her an ne yaktığını bilir. Yol bilgisayarı sadece fabrika tarafından aracın beyninde off-deactive konuma getirilmiştir.

Hız sabitleyicide öyledir. Düğme gurubu konmaz. Aracın beyninde yazılımsal olarak vardır ancak kapalı konumda olması ve düğmesinin olmamasından ötürü yoktur.

Bunun gibi bir çok özellik vardır. Araca özgü değişsede bence kendi aracınız için olan bu özellikleri araştırın ve hepsini bir arada yaptırın.

Adam her donanım için araca farklı beyin, yazılım üretmez. Sizde sadece yazılımda bazı özellikleri açıp kapayabilirsiniz.

Üreticiye 5 kuruş masrafı olmayan özellikleri sunmayarak yaptıkları şerefsizlik paha biçilemez. Hele aracı aldıktan sonra alt tarafı bir yol bilgisayarını açmamaları daha da büyük şerefsizliktir. Hele açtırırsanız garanti dışı kalır demeleri...Almışsınız zaten aracı. Daha ne istiyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Konuda yanlış bilgilendirmeler yapılmış konu katledilmiş.

Aracın yakıtı enjektörler tarafından ölçülür, beyni tarafından işlenir. Yani araç her an ne yaktığını bilir. Yol bilgisayarı sadece fabrika tarafından aracın beyninde off-deactive konuma getirilmiştir.

Hız sabitleyicide öyledir. Düğme gurubu konmaz. Aracın beyninde yazılımsal olarak vardır ancak kapalı konumda olması ve düğmesinin olmamasından ötürü yoktur.

Bunun gibi bir çok özellik vardır. Araca özgü değişsede bence kendi aracınız için olan bu özellikleri araştırın ve hepsini bir arada yaptırın.

Adam her donanım için araca farklı beyin, yazılım üretmez. Sizde sadece yazılımda bazı özellikleri açıp kapayabilirsiniz.

Üreticiye 5 kuruş masrafı olmayan özellikleri sunmayarak yaptıkları şerefsizlik paha biçilemez. Hele aracı aldıktan sonra alt tarafı bir yol bilgisayarını açmamaları daha da büyük şerefsizliktir. Hele açtırırsanız garanti dışı kalır demeleri...Almışsınız zaten aracı. Daha ne istiyorlar?

kesinlikle haklısınız . yol bilgisayarını ender elektronik açmadı ama range özelliğini(benzin kaç km sonra bitecek bilgisi) açabileeklerini söylediler.bir de arabayı kapattığımda kornanın çalmasını aktif edebiliyorlarmış ama gerini yapamayacaklarını söylediler.

• Zaten cc olan tum araclarda ayni durum.mevcut. 10liralik yerine 13 liralik kol takiyorlar. Pcye baglayip ozelligi aktif ediyorlar. Sonra da onun icin 1500 tl para istiyorlar . Bu durmlar yuzunden hava yastiklari haric tum opsiyonlara verilen paranin haksiz oldugunu dusunyorum. Araclarinizi bos paket alin arkadaslar...

• quote:

quote:

gelişme şöyle var. ender elektronike gittim. herşey hazırmış arabada beyni bile normalden daha güçlüymüş.tek yapılması gereken bir hat çektirmekmiş onu da 50 tlye çekeriz dedi.zamanım olmadığından çektiremedim.yani zaman bulup gittiğimde yol bilgisayarım ve cruise kontrolum olacak sadece 50 tlye.

Ben de simdi reference donanim dusunuyorum bundan onceki arabamda signo donanim ibizaydi dijital klimanin cok bir farkini gormedim ama cruise control ve yol bilgisayari kesin istiyorum sirf yol bilgisayari ve cruise icinde 39.000 vermek istemiyorum cunku jant yay vs zaten yapicam ilerde de cupra fari stop ledli takim alicam. Eger reference donanima cruise ve yok bilgisayari aciliyorsa stylea hic bakmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illest -- 27 Ekim 2014; 18:17:04 >

• Reference'da yol bilgisayarı yapılıyor mu?

• Sonuuç ne oldu ibiza 2013 ve üstü reference hız sabitleyici ve yol bilgisayarı takılıyor mu. Takılıyorsa ne kadara mal oluyor

• quote:

quote:

Sonuç ne oldu taktırdınız mı

• sadece range özelliği, kilit kapatırken korna çalması özellikleri eklendi. zamanım olduğunda 50 tlye kablo çektirerek hız sabitleyicisi ve yol bilgisayarını da yaptıracağım. Kollar arabamda olduğu için 50 tlye mal oluyor. Sonuç budur.
  • quote:

sadece range özelliği, kilit kapatırken korna çalması özellikleri eklendi. zamanım olduğunda 50 tlye kablo çektirerek hız sabitleyicisi ve yol bilgisayarını da yaptıracağım. Kollar arabamda olduğu için 50 tlye mal oluyor. Sonuç budur.

O donanimlara milyarlar doken herkesin gozunun acilmasi dilegiyle ..

• ulas1907 kullanıcısına yanıt
    Yaptırdığınızda bilgi verirseniz sevinirim gittiğinizde kolun fiyatınıda sorun size zahmet

• Serviste takılmaz deniliyor ama polonun hız sabitleyici kolu uyuyor ayrıca bcm ünitesi sonu 087ile biten uyuyor biyere sordum kol bcm montaj ve kodlama dahil 800 istedi

• Arkadaşlar merak edenler için yazıyorum biraz araştırma yaptım kolun serviste fiyatı 417 TL. Kolu servisten alıp dışarıda yaptırabilirsiniz montaj ve kodlamalar içi 150-200 gibi bir rakam istiyorlar. daha uygun da bulunabilir. ayrıca polonun kolu da uyumluymuş ali express te 60-100 usd arası fiyatlara var ama insan cesaret edemiyor uymazsa 100-150 boşa gider
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.