Şimdi Ara

2013 Seat ibiza hız sabitleyicisi ve yol bilgisayarı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
17.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,Eşime Yeni ibiza aldım hatta konusu da vardı. Sorum şu şekilde yaklaşık bir ay evvel ibiza 1.4 reference modelini aldım. Araçta sinyal kolunda hız sabitleyicisi ve sağ silecek kolunda da yolbilgisayarı düğmeleri mevcut ancak hem hız sabitliyecisinin hem de yol bilgisayarının düğmelerine bastığımda hiç bir şey olmuyor. Sanki ordan işlevsizce duruyorlarmış gibi.

Diğer başka referencelara da baktım ancak onlarda ne hız sabitliyecisi ne de yol bilgisayarı düğmeleri var yani adamlar onlara düğme bile koymamış. Daha henüz servise bu konu hakkında uğrayamadım.

Bilgisi olan var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulas1907 -- 23 Ağustos 2013; 21:16:51 >

• Bir Düğmeden Sabitleyiciyi aktif hale getirdikten sonra çalışmaya başlar

Benim Eşimin Clioda El Freninin altındaki düğmeden aktif ettikten sonra çalışıyor Düğmeler.

İyi Günler ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alperenkara

Bir Düğmeden Sabitleyiciyi aktif hale getirdikten sonra çalışmaya başlar

Benim Eşimin Clioda El Freninin altındaki düğmeden aktif ettikten sonra çalışıyor Düğmeler.

İyi Günler ...

maalesef ibizada bahsettiğiniz düğme yok. sadece sinyal kolunda olan aksam mevcut
  • Aracin kullanim klavuzuna bakin orada yazacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Aracin kullanim klavuzuna bakin orada yazacaktir.
    Sinyal kolunun üstünde bir switch var onu on konumuna alacaksınız. Yalnız yol bilgisayarı işini anlamadım. 1.4 Reference modelinde yol bilgisayarı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanunal

Sinyal kolunun üstünde bir switch var onu on konumuna alacaksınız. Yalnız yol bilgisayarı işini anlamadım. 1.4 Reference modelinde yol bilgisayarı yok.

Alıntıları Göster
    Yol bilgisayarı ve hız sabitleme style donanimda geliyor referance da yok.
  • quote:

bayağ bir inceledim ancak ilgili birşey yazmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulas1907

quote:

bayağ bir inceledim ancak ilgili birşey yazmıyor.

Alıntıları Göster
    @ozanunal
    @frtmr

resimlerden inceleyebilirsiniz.Aracım İbiza 1.4 Reference.

• Hız sabitleyici: sol koldaki tuşu ON konumuna getireceksiniz ve 30 km/h üstü herhangi bir hıza gelip SET düğmesine basıp ayağınızı gazdan çekeceksiniz kendi gaz vererek gitmeye devam edecek. Devreden çıkarmak içince OFF konuma getirmek ya da frene basmak yeterli.

Yol bilgisayarı sanırım Reference donanımda yok ama TRIP tuşu olduğu için olabilir. Onun için de o TRIP yazan yerdeki 2 tuşa bastıkça kalan menzil, anlık tüketilen yakıt vs değerleri ekranda göstermesi lazım. Bir deneyin yine de

• quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

Hız sabitleyici: sol koldaki tuşu ON konumuna getireceksiniz ve 30 km/h üstü herhangi bir hıza gelip SET düğmesine basıp ayağınızı gazdan çekeceksiniz kendi gaz vererek gitmeye devam edecek. Devreden çıkarmak içince OFF konuma getirmek ya da frene basmak yeterli.

Yol bilgisayarı sanırım Reference donanımda yok ama TRIP tuşu olduğu için olabilir. Onun için de o TRIP yazan yerdeki 2 tuşa bastıkça kalan menzil, anlık tüketilen yakıt vs değerleri ekranda göstermesi lazım. Bir deneyin yine de
    bazı fonksiyonlara ulaşabilmek için bazı düğmelere basın ve basılı tutun, aracı tanımak kurcalamaktan başlar...
  • Soldaki cc kolunun ustunde bir centik var en sola getirince cc aktif. Ortaya getirince vazgec en sagda uken off durumunda. Yolda giderken centigi on yapin sonra soldaki kolu 1 asagi yapin cc niz hazir. Ama olmuyorsa cc yoktur ve aracinizdan zamaninda sökulmustur size de cc li kol kalmistir.

• quote:

Soldaki cc kolunun ustunde bir centik var en sola getirince cc aktif. Ortaya getirince vazgec en sagda uken off durumunda. Yolda giderken centigi on yapin sonra soldaki kolu 1 asagi yapin cc niz hazir. Ama olmuyorsa cc yoktur ve aracinizdan zamaninda sökulmustur size de cc li kol kalmistir.

aracı sıfır aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulashh1907

quote:

Soldaki cc kolunun ustunde bir centik var en sola getirince cc aktif. Ortaya getirince vazgec en sagda uken off durumunda. Yolda giderken centigi on yapin sonra soldaki kolu 1 asagi yapin cc niz hazir. Ama olmuyorsa cc yoktur ve aracinizdan zamaninda sökulmustur size de cc li kol kalmistir.

aracı sıfır aldım

Zaten bunu yapan yetkili saticilar. Aractan donanim sökmek yeni moda.

• quote:

quote:

quote:

aracı sıfır aldım

cumartesi günü gidip soralım bakalım.kazıklamaya mı çalışmışlar bizi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

aracı sıfır aldım

cumartesi günü gidip soralım bakalım.kazıklamaya mı çalışmışlar bizi.

Alıntıları Göster
    Bende Seat kataloğundan baktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frtmr -- 23 Ağustos 2013; 22:47:52 >

• ulas1907 kullanıcısına yanıt
    konu biraz eski gibi ama son durum nedir bildiğim kadarıyla sizin kolda düğmeler mevcut , çoğu referance ta yok düğmeler kol takımlarını alıp vaccom dan aktif ediliyor diye biliyorum , birde silecek kolunun altında yuvarlak bir düğme var ona basıp deneyin birşey olacakmı bakalım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: dentv

konu biraz eski gibi ama son durum nedir bildiğim kadarıyla sizin kolda düğmeler mevcut , çoğu referance ta yok düğmeler kol takımlarını alıp vaccom dan aktif ediliyor diye biliyorum , birde silecek kolunun altında yuvarlak bir düğme var ona basıp deneyin birşey olacakmı bakalım .

aracımda resimlerde görülen kollar takılı. Yetkili servis ile konuşmamda onlar bu özellikleri açamadıklarını söylediler. vac konusundan da bahsettiğimde garanti dışı kalır dediler.bende o yüzden hiç birşey yapmadım. şu an referance olarak kullanıyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dentv

aracımda resimlerde görülen kollar takılı. Yetkili servis ile konuşmamda onlar bu özellikleri açamadıklarını söylediler. vac konusundan da bahsettiğimde garanti dışı kalır dediler.bende o yüzden hiç birşey yapmadım. şu an referance olarak kullanıyorum

Size önerim enderelektroniğine sormanız. Allah aşkına yol bilgisayarı ve cc' yi aktif ettirmek nasıl garanti dışı bırakır. Tek yapılacak olan aracın beyinindeki programdaki kapalı fonksiyonları açmak. İnanmayın bunlara. Başka yetkili servis varsa çevrede onlarada danışmanızı öneririm.

• quote:

Arkadaşlar merhaba,Eşime Yeni ibiza aldım hatta konusu da vardı. Sorum şu şekilde yaklaşık bir ay evvel ibiza 1.4 reference modelini aldım. Araçta sinyal kolunda hız sabitleyicisi ve sağ silecek kolunda da yolbilgisayarı düğmeleri mevcut ancak hem hız sabitliyecisinin hem de yol bilgisayarının düğmelerine bastığımda hiç bir şey olmuyor. Sanki ordan işlevsizce duruyorlarmış gibi.

Diğer başka referencelara da baktım ancak onlarda ne hız sabitliyecisi ne de yol bilgisayarı düğmeleri var yani adamlar onlara düğme bile koymamış. Daha henüz servise bu konu hakkında uğrayamadım.

Bilgisi olan var mıdır?

hocam öncelikle selamlar belki beni hatırlamazsınız ama eskiden bir alışverişimiz olmuştu forumdan.

öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun

aracınızda yol bilgisayarı yok bu nedenle anlık yakıt tüketimi vs bilgilerini göremezsiniz bunu VAG kodları ile açtırmanızda mümkün değil yol bilgisayarı taktırmanız lazım ki benim aracımdada yok çok gerekli birşey değil

edit: bu arada referance modelinde yol bilgisayarı olmamasına rağmen kolu koymuşlar bu çok garip geldi VAG olayı belki aracınızda işe yarayabilir.

ancak aracınızda cruise control var bunu kullanabilmeniz için soldaki kolun üst kısmında resimde 1 ile gösterdim on of düğmesi var onu on konumuna getirmeniz lazım. on konumunda iken 2 ile gösterdiğim set düğmesine bastığınızda CC devreye girecektir. ancak cc 30-130 km hızları arasında kullanılabilir. herhangi bir şey için debriyaj veya frene dokunduğunuzda devreden çıkar. umarım yardımcı olabilmişimdir.

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 4 Nisan 2014; 0:02:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

quote:

Arkadaşlar merhaba,Eşime Yeni ibiza aldım hatta konusu da vardı. Sorum şu şekilde yaklaşık bir ay evvel ibiza 1.4 reference modelini aldım. Araçta sinyal kolunda hız sabitleyicisi ve sağ silecek kolunda da yolbilgisayarı düğmeleri mevcut ancak hem hız sabitliyecisinin hem de yol bilgisayarının düğmelerine bastığımda hiç bir şey olmuyor. Sanki ordan işlevsizce duruyorlarmış gibi.

Bilgisi olan var mıdır?

hocam öncelikle selamlar belki beni hatırlamazsınız ama eskiden bir alışverişimiz olmuştu forumdan.

öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun

aracınızda yol bilgisayarı yok bu nedenle anlık yakıt tüketimi vs bilgilerini göremezsiniz bunu VAG kodları ile açtırmanızda mümkün değil yol bilgisayarı taktırmanız lazım ki benim aracımdada yok çok gerekli birşey değil

edit: bu arada referance modelinde yol bilgisayarı olmamasına rağmen kolu koymuşlar bu çok garip geldi VAG olayı belki aracınızda işe yarayabilir.

ancak aracınızda cruise control var bunu kullanabilmeniz için soldaki kolun üst kısmında resimde 1 ile gösterdim on of düğmesi var onu on konumuna getirmeniz lazım. on konumunda iken 2 ile gösterdiğim set düğmesine bastığınızda CC devreye girecektir. ancak cc 30-130 km hızları arasında kullanılabilir. herhangi bir şey için debriyaj veya frene dokunduğunuzda devreden çıkar. umarım yardımcı olabilmişimdir.

saygılar

dostum hatırladım hatırlamaz mıyım alışverişimiz olmuştu.

Öncelikle zahmet edip uğraşmışsın resim üzerinde teşekkür ederim. Bu araç eşimin aracı ben 2011 volvo s40 kullanıyorum.onda da cruise control var. cruise controlun çalışma prensibini vs biliyorum.dediğin şekilde de denedim ancak ekranda dahil olmaz üzere hiç bir şey olmadı.yani sadece kol var ama bağlı olduğu bir şey yok gibi gözüküyor. üstteki eski yazılarda da belirtmiştim.arabanın şasi nosundan seatin servis networkunden arabanın içinde olanlarlar olmayanları sorgulatabiliyorsun araca özel olarak. sorgulattığımızda fabrika çıkışında hız sabitlemeyle ilgili hiç bir ekipman görünmüyordu. aracın nedir bilmiyorum ama ibiza style paket filansa sende olması normal ancak bir referance modelinde bunu görüp tecrübe ettiyse kanıtlanmış olur.inşallah da vardır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.