Şimdi Ara

2013 YGS DEN TERCİH YAPACAKLAR YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben Meslek lisesi okuyorum ancak alandışı ygsden tercih yapacağım.Bazı sorularım olacak
    Elimde 2012 kitapçığı mevcut(taban/tavan puanları,başarı sırası).Bu kitapçığa göre (eğer burda ki puanlar okul puanı eklenmiş haliyse) örneğin;
    -)Mehmet Akif E.Ünv. - Bucak Z.T.U.T - İkinci öğretim - 295.040 Başarı sırası ile almış.(YGS-6) Benim başarı sıram 250.682.Bu bölüme girmem kesin gibi gözüküyodu ancak Diploma notum 62 civarı gelecek hesaplayınca 60 üzerinden 36,37 puan geliyor.Bu benim sıralamamı ne kadar etkiler?
    -)Marmara Ünv. - Beden eğitimi Spor YO - ilk öğretim - 230.640 Başarı sırası ile almış.(YGS-5) Benim başarı sıram 206.860 Yine bu bölümede girebiliyorum ancak 37 puan gelmesi ne kadar etkiler?

Ve asıl 2 Soruma gelelim:
    ***Kitapçıkta Puanlara bakınca Örneğin;
    Dumlupınar üniversitesi , Bankacılık ve finans bölümü 313.610 taban puan 279.671 Sıralama ile almış. E benim puanım 275 + 36(Okuldan gelen puan) 311 Oluyor.Ama sıralamam 250.682.Yani işin özü benim okul puanımla bile taban puanına yetişemediğim bölüme nasıl olurda sıralama da 29 bin fark atmışım.Bu sınavın 2012 ye göre çok daha zor olduğunu mu gösterir?
    ***Trakya üniversitesi Uluslararası ticaret bölümü 295 bin sıralamayla almış geçen sene benim sıralamam 250 bin.Hadi okuldan gelen 37 puan az oldugu için benım sıralamamı çekti 280 binlere yine de girememe ihtimalim nedir?

İlk 2 soru kolay 3.Soru zor ve 4.Soru uzman sorusu adaylara başarılar :D

• Ben 2014 de ygsden tercih yapmayı düşünüyorum ama soruları anladığım kadarıyla bişeyler karalıyayım

1)okuldan alınabilecek max puan 60 olduğu için, sen de 35 puan aldığın için o 25 puan aralığında max. 20 bin kişi olur diye tahmin ediyorum..Büyük ihtimalle o bölüm senindir..

2)yaklaşık max. 20 bin kişi geri atar. Bu bölümde sende, hayırlı olsun...

3)Bu sınavın geçen seneye göre zor olduğunu değil, bu sene genel başarının yüksek olduğunu gösterir...

4)Bu sorunda şu geldi aklıma, bizim rehber öğretmenimiz bölümlerin 15bin aşağı, 15bin yukarı oynama ihtimali vardır demişti...ona göre kendin tart, ölç, kes, biç....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi öncelikle cevap yazdıgın için çok teşekkür ederim.Sorularım şöyle:
    1. soruya verdiğin cevaptan ne kadar eminsin senin tahmini düşüncen mi yoksa hocaların tecrübesi mi?
    3. soruya veridğin cevabın yanlış bence.Şimdi şöyle düşünelim geçen sene X bölüm ilk 300.000 kişiyi almış, 300 puan yapan girmiş.Ama bu sene ben 300 puan yapmışım ve sıram 250.000.Bu demek oluyor ki geçen sene 300 ve üzeri yapan 300.000 kişi vardı.Bu sene 300 ve üzeri yapan 250.000 kişi var.Buda geçen seneye göre 50 bin kişinin 300 ü geçemediğini kanıtlıyor.Buda genel başarının bu sene düştüğünü gösterir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.