Şimdi Ara

2013 ygs hatalı soru iptali (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
5
Favori
9.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xXGreyWolfXx

Abaküs sorusunun iptal edileceğini düşünmüyorum bura da iddia edilen gibi 2 farklı anlam çıkmıyor ordan çünkü " 1. tur tamamlaniyor. sonra tekrar başa dönülüp 1. çubuga 6 tane 2. cubuga 7 tane... " şeklinde sorulmuş.

Çay sorusu bence yanlış. Eğer doğru yapaniniz varsa nasıl bir mantık kurduğunu açıklayabilirse sevinirim.

Hangi öncülü anlamadın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abaküs sorusunda bi hata yok sadece cevabı hatalı bence cevabını değiştirsinler ama muhtemelen herkesi doğru kabul ederler çünkü ösym de soruyu hazırlarken yanlış düşünmüş

• quote:

Orijinalden alıntı: Italiano

Etrafımdaki çoğu arkadaşıma sordum hepsi abaküs sorusunu doğru yapmışlar,yani doğru yapanlar daha fazla ve geçen yıl lys biyolojide bir tane hatalı soru vardı çok az kişi doğru yapmıştı ki resmen hangi biyoloji hocama sorsam o soru yanlış diyordu,ancak o bile olmadıysa abaküs hiç olmaz gençler.

Benim en çok gıcık olduğum cümle herkes doğru yapmış yanlış anlama lafım sana değil adı üzerinde seçme sınavı biz doğru anladik tüm soruyu okuduk(!) ama herkes doğru yapmış çok gülüyorum
    neyse iptal olmasada Türkiye de ki eğitim sisteminin beş para etmez olduğunu tekrar anlamamı sağladı adamlar bir senede muallaksiz 160 soru hazirlayamiyorlar

• şuana kadar ses seda yok adamlardan demekki iptal etmeyecekler. kağıtların %60 ını okumuşlardır bile
  • olursa sadece abaküs sorusu iptal olur herkesinki doğru sayılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: _GhostWarrior_

quote:

Etrafımdaki çoğu arkadaşıma sordum hepsi abaküs sorusunu doğru yapmışlar,yani doğru yapanlar daha fazla ve geçen yıl lys biyolojide bir tane hatalı soru vardı çok az kişi doğru yapmıştı ki resmen hangi biyoloji hocama sorsam o soru yanlış diyordu,ancak o bile olmadıysa abaküs hiç olmaz gençler.

Benim en çok gıcık olduğum cümle herkes doğru yapmış yanlış anlama lafım sana değil adı üzerinde seçme sınavı biz doğru anladik tüm soruyu okuduk(!) ama herkes doğru yapmış çok gülüyorum
    neyse iptal olmasada Türkiye de ki eğitim sisteminin beş para etmez olduğunu tekrar anlamamı sağladı adamlar bir senede muallaksiz 160 soru hazirlayamiyorlar

Abaküs sorusunun 2 farklı çözümünün olduğunu anlamayanlara.
    http://www.youtube.com/watch?v=QPQ28_skf1U

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beşiktaşlı emre -- 29 Mart 2013; 21:52:08 >

• Abaküs iptal olmazsa yazık olur
  • Abakusun cevabi c olmali. Sorudaki tuzaga dusmuyoruz. Yazanlar dusuyor.

• 8.meb kitabına göre fizikteki çay sorusunun da iptal olması gerekiyor.

• Abakus sorusunu C yapan ve cevabın C olarak değiştirilmesi gerektiğini düşünen arkadaşlar; sorunun 2 farklı cevabı var maalesef. Ancak cevabın C olması için son cümle yeterli değil. Çünkü son cümleye kadar olan bütün cümlelerdeki açıklamalar, son cümleyle çelişiyor ve sorunun geneline bakıldığında cevabın A olması gerektiği görülüyor. Son cümlede 1 kelime eksik yazıldığı için, ki nasıl böyle bir hata yapılır anlamam, sorunun iptal edileceğini sanmıyorum, kaldı ki cevap C olarak değiştirilsin.
    Fizikteki sorulardan birkaçı da resmen art niyetle hazırlanmış, çay sorusu bunun en büyük örneği.
    Sınavda hiçbir sorunun iptal olacağını sanmıyorum, çok bariz bir yanlış olmadıkça soru iptal etmemiş ÖSYM kurumu.
    Her sene YGS'de ayrı bir skandal yaşanıyor, umarım LYS'lerde sıkıntı olmaz.

Siz soruların iptal edilmesine bel bağlamayın, LYS'ye sıkı çalışın, işi şansa bırakmaya gelmez.

• soruların iptal olacağını düşünmüyorum. maalesef ösym otoritesini sarsmamak için soruları iptal etmeyecektir.garip sistem , garip sınav... hayırlısı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: N.Z.T

quote:

Orijinalden alıntı: xXGreyWolfXx

Abaküs sorusunun iptal edileceğini düşünmüyorum bura da iddia edilen gibi 2 farklı anlam çıkmıyor ordan çünkü " 1. tur tamamlaniyor. sonra tekrar başa dönülüp 1. çubuga 6 tane 2. cubuga 7 tane... " şeklinde sorulmuş.

Çay sorusu bence yanlış. Eğer doğru yapaniniz varsa nasıl bir mantık kurduğunu açıklayabilirse sevinirim.

Osym nin verdigi cevap hatali degil mi ?

Benim soyledigim mantikla soruyu yaptiginiz zaman cevap dogru cikiyor yani hayir bence degil.

Edit: Biraz once paylastiginiz videoyu seyrettim. Ama soru bariz n.(n+1)/2 den cikmasi icin sorulmus bende osymnin kabul ettigi sekilde cozdum. Belki soru yanlistir bilemiyorum ama bu durumda iptal edilmesi en iyisi sanirim.

Ya siz bana Cay sorusunu anlatin bi :)) 1. Oncul nasil yanlis oluyo ben anlamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manwe Sulimo -- 30 Mart 2013; 12:18:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beşiktaşlı emre

quote:

Orijinalden alıntı: _GhostWarrior_

quote:

Abaküs sorusunun 2 farklı çözümünün olduğunu anlamayanlara.
    http://www.youtube.com/watch?v=QPQ28_skf1U

Video da dikkat edersen ilk çözümü anlatırken yayınlanan cevap anahtarina göre çözüm diyor.Sana şunu söylüyorum eğer Ösym bu soruyu C şıkkı doğru olarak verseydi kimse itiraz edemezdi herkes kaçırmısım dikkat etmemiştim der geçerdi çünkü kelimesi kelimesine objektif okursanız cevap C dır.

• türkçede cevabı ünlü türemesi olan soru hatalıymış. dilekçe yazılmış iptal oması için.

geç - i - yor- du burdaki '' i '' türemiş oluyomuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tufan1990

türkçede cevabı ünlü türemesi olan soru hatalıymış. dilekçe yazılmış iptal oması için.

yok artık
  • İptal falan olmayacak fizikteki soru matematikteki soru da.
  • quote:

türkçede cevabı ünlü türemesi olan soru hatalıymış. dilekçe yazılmış iptal oması için.

Saçmalık.Millet kafayı yemiş.Onun türemiş olduğu falan yok.O zaman kaynaştırma harfleri de türemiş olur.
  • abaküs iptal olursa bittim
  • quote:

Orijinalden alıntı: AudreyTautou

abaküs iptal olursa bittim

benim sınavla işim bitti ama sen inş kaydırmışsındır bizim cemaati örgütledim her gün o ihtimal için dua ettiricem senin gibilerden nefret ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancannnn -- 30 Mart 2013; 15:23:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jar Jar Binks

quote:

Saçmalık.Millet kafayı yemiş.Onun türemiş olduğu falan yok.O zaman kaynaştırma harfleri de türemiş olur.

he ya he 160 soruda iptal edilmiş herkesin tüüm soruları doğru sayılacakmış 1milyon800bin kişi 1i olacakmış MİLLET YANLIŞ YAPTIĞI SORUYA KILIF UYDURUYOR SAÇMALIĞI KESİN ARTIK BEEE!!!!!!!!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.