Şimdi Ara

2014-2015 Teog [ ANA KONU!!!!] (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
8
Favori
41.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • savaş nasıl yeni okuluna alışabildin mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myloxyloto

savaş nasıl yeni okuluna alışabildin mi?

evet alıştım. güzel okul arkadaş ortamıda harika. tek sıkıntısı günlük 10 saat ders ağır geliyo evde çalışamıyom:D
  • Bende yaziyim bari
    Said Goksu
    6 ve 7.sinifin ortalamasi: 98 kusuratli bisey
    istedigim okul: Galatasaray lisesi, İstanbul Ataturk fen lisesi, Adana fen lisesi

desler falan da iyi ama sinavlarda bildigim soruyu yanlis yapan bi manyagim ben daha onceki siniflarda bi gidim soru cozmuslugum yok. bu sene asilacaz artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meb kitapları dandik olduğu için kolay sorarlar herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmstg

Bende yaziyim bari
    Said Goksu
    istedigim okul: Galatasaray lisesi, İstanbul Ataturk fen lisesi, Adana fen lisesi

desler falan da iyi ama sinavlarda bildigim soruyu yanlis yapan bi manyagim ben daha onceki siniflarda bi gidim soru cozmuslugum yok. bu sene asilacaz artik

beni anlatmış gibi olmuşsun son cümlende

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Vatandaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ahmstg

Bende yaziyim bari
    Said Goksu

beni anlatmış gibi olmuşsun son cümlende

• Valla konuyla işim yok aslında teog'u bir önceki sene çok şükür atlattım :D. Merak ettiğim şey şu ki (eğer mahsuru yoksa) bu günde 10 ders yapan okul hangi okul :D
  • asdf1234asff A kullanıcısına yanıt
    ne mahsuru Avrupa Koleji Çekmeköy Kampüsü :)
  • Arkadaşlar bende bu sene TEOG sınavına gireceğim. Öncelikle sizlerle bir kaç tavsiye paylaşmak istiyorum ve de kendimi tanıtayım.

Adımı vermek istemiyorum ama kızım
    Kocaeli'de yaşıyorum. Ortalamalarım:
    5. sınıf: 97,11
    6. sınıf: 97,47
    7. sınıf: 98,0075

İşte şimdi paylaşayım tavsiyelerimi:
    Öncelikle teknolojiyle ilişkimizi kesmeliyiz. Günde en fazla 1.5 saat teknolojik aletlere ayırmalıyız, ki ben bu zamanı bulamıyorum çalışmalarımdan ötürü. Kendimize bir program yapmalıyız. İnternetteki programlara bakabilirsiniz ama kendinize göre düzenlemelisiniz. Herkesin eksikleri farklıdır sonuçta. Çalıştığınız yer düzenli ve sessiz olmalı. Çalışmayı ve kitap okumayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Ben dershaneye gitmiyorum. Gerekli olduğunu düşünmüyorum. Ama evdeki çalışma tempom bin basar dershaneye. :D Masanızın bir kenarında sınavda çıkacak kazanımlara bulundurun. Konulara çalıştıkça işaretleyin. Böylece eksiklerini görürsünüz ve faydalı olur. Kaynaklara gelince:
    Konu anlatımlı: Değer - Anafen - Sınav - Güvender olabilir.
    Soru bankaları: Anafen - Biltest (Gerçekten çok iyi soruları var.) - Martı (Bir kaç öğretmenim önermişti..) - Tudem vb.

Çalışma tempomdan bahsetmek gerekirse:
    Her gün okulda işlenilen konuları tekrar ediyorum ve programıma göre çalışmam gereken derslerden konu anlatımımla kitabımla çalışıyorum. Ve O gün işlediğimiz ders ve evde çalıştığım dersle ilgili uygun testlerimi çözüyorum. En önemli şey bence test. Farklı sorularla karşılaşmak gerçekten çok iyi. Bu şekilde çalışırsam sanırım testlerim eterli olmayacak. Ama yaprak testler çok uygun fiyatlara satılıyor. Her derse 2-3 yaprak test almalısınız bence. Alamıyorsanız da öğretmenlerinize söyleyebilirsiniz. Yardımcı oluyorlar sağolsunlar. Bir de internetten de çalışabilirsiniz. Yüzlerce test var. Ayriyeten okul kitaplarını da en az 2-3 kere (bir konu için) okumalıyız. Gerçekten bazı önemli bilgiler çok iyi anlatılıyor. Ve ben hafta sonu bütün derslerin genel tekrarını yapıyorum. Her hafta günlük soru sayısını yükseltip yanlış sayısını azaltmalıyız :)) Bazı dersler için kodlar oluşturabiliriz. Böylece daha akılda kalıcı olur. Tabi bizlerle paylaşırsanız daha iyi olur

Bazı online çalışma siteleri:
    Morpa Kampüs
    TTnet Vitamin
    Ders Vizyon
    Ekol Hoca
    Daha vardır ben bunları biliyorum. İlk 2'si ücretli. Diğerleri ücretsiz.

Teog kazanımları:
    http://ttkb.meb.gov.tr/www/2014-2015-egitim-ogretim-yili-merkezi-sistem-ortak-sinavlari/icerik/224

Benim söyleyeceklerim bu kadar. Hepimize başarılar :))

• quote:

Orijinalden alıntı: Uzman_Tekno

Arkadaşlar bende bu sene TEOG sınavına gireceğim. Öncelikle sizlerle bir kaç tavsiye paylaşmak istiyorum ve de kendimi tanıtayım.

Adımı vermek istemiyorum ama kızım
    Kocaeli'de yaşıyorum. Ortalamalarım:
    5. sınıf: 97,11
    6. sınıf: 97,47
    7. sınıf: 98,0075

İşte şimdi paylaşayım tavsiyelerimi:
    Öncelikle teknolojiyle ilişkimizi kesmeliyiz. Günde en fazla 1.5 saat teknolojik aletlere ayırmalıyız, ki ben bu zamanı bulamıyorum çalışmalarımdan ötürü. Kendimize bir program yapmalıyız. İnternetteki programlara bakabilirsiniz ama kendinize göre düzenlemelisiniz. Herkesin eksikleri farklıdır sonuçta. Çalıştığınız yer düzenli ve sessiz olmalı. Çalışmayı ve kitap okumayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Ben dershaneye gitmiyorum. Gerekli olduğunu düşünmüyorum. Ama evdeki çalışma tempom bin basar dershaneye. :D Masanızın bir kenarında sınavda çıkacak kazanımlara bulundurun. Konulara çalıştıkça işaretleyin. Böylece eksiklerini görürsünüz ve faydalı olur. Kaynaklara gelince:
    Konu anlatımlı: Değer - Anafen - Sınav - Güvender olabilir.
    Soru bankaları: Anafen - Biltest (Gerçekten çok iyi soruları var.) - Martı (Bir kaç öğretmenim önermişti..) - Tudem vb.

Çalışma tempomdan bahsetmek gerekirse:
    Her gün okulda işlenilen konuları tekrar ediyorum ve programıma göre çalışmam gereken derslerden konu anlatımımla kitabımla çalışıyorum. Ve O gün işlediğimiz ders ve evde çalıştığım dersle ilgili uygun testlerimi çözüyorum. En önemli şey bence test. Farklı sorularla karşılaşmak gerçekten çok iyi. Bu şekilde çalışırsam sanırım testlerim eterli olmayacak. Ama yaprak testler çok uygun fiyatlara satılıyor. Her derse 2-3 yaprak test almalısınız bence. Alamıyorsanız da öğretmenlerinize söyleyebilirsiniz. Yardımcı oluyorlar sağolsunlar. Bir de internetten de çalışabilirsiniz. Yüzlerce test var. Ayriyeten okul kitaplarını da en az 2-3 kere (bir konu için) okumalıyız. Gerçekten bazı önemli bilgiler çok iyi anlatılıyor. Ve ben hafta sonu bütün derslerin genel tekrarını yapıyorum. Her hafta günlük soru sayısını yükseltip yanlış sayısını azaltmalıyız :)) Bazı dersler için kodlar oluşturabiliriz. Böylece daha akılda kalıcı olur. Tabi bizlerle paylaşırsanız daha iyi olur

Bazı online çalışma siteleri:
    Morpa Kampüs
    TTnet Vitamin
    Ders Vizyon
    Ekol Hoca
    Daha vardır ben bunları biliyorum. İlk 2'si ücretli. Diğerleri ücretsiz.

Teog kazanımları:
    http://ttkb.meb.gov.tr/www/2014-2015-egitim-ogretim-yili-merkezi-sistem-ortak-sinavlari/icerik/224

Benim söyleyeceklerim bu kadar. Hepimize başarılar :))

Hg Harun Abi

• Harun abi?
  • Tavsiyem sınavı çok fazla dert etmeyin. Bir de bu ilk sınavdan sonra sakın çalışmayı bırakmayın toparlanmanız çok zor olur. Telefonlarla çok zaman geçirmeyin. Ve çalışırken şu ana odaklanın, sınav sonrası veya sınav anını düşünürseniz gereksiz yere stres yapmış olursunuz. Emin olun acayip zevkli bir sınav. Sınav çıkışı tavsiyem pizza yemeye gidin.

• kardeş koleje gidersen ders çalışmasan bile sana 5 verirler çünkü sonuçta para veriyosun arkadaşımda tembel biriydi koleje gitti takdir aldı
  • aynen bizde deneme yapıyorlar denemede (sadece inkılapcı) inkılapta full yapana sözlü olarak 100 veriyo(sadece 1. sini) ama sadece sözlü yazılı değil okadar da olacak artık.
    ödevi 1 kere yapmazsan sözlük 50 oluyor
  • beyler 8 de adam gibi çalıştınız farz ediyorum iyide bi puan çıkardınız iyi bi liseye yerleştiniz öyle hemen oh çekmeyin sakın 8 ders işliyoruz günde anasını satayım sabah 1.5 akşam okul çıkışı zorunlu 1.5 saat ders tekrarı yapmak zorunda pansıyonda kalan adamlar neyse ben ondan ucuz yırtıyorum evim buca'da olduğundan sorun olmuyor neyse dediğim gibi tempoyu elinizden kaçırırsanız hele fen lisesinde iseniz duvara çarpmış gibi olursunuz okul hayatında 90 altı not almayan adam kol gibi puan çıkardım oh rahatım diye diye matematik sınavından 40 mı ne almıştı fen lisesinde abim anlatıyor bunları bende fen lisesindeyim fakat daha sınavlarımız başlamadı hepinizin hakkında hayırlısı diyorum :D

sınava girmiş biri olarak tavsiye istiyorsanız öyle ahım şahım bir sınav değildi sınıfımda en az 15 tane fen lisesine gidecek kadar puan çıkaran adam var fakat 5 tane adam gitmiş neyse efenim şimdi 4 tarz adam var

1 über çalışan adamlar: Bu adamları fen liseside kesmez kabataşa galatasaraya kadıköy anadolu lisesinini hedefler bunlar
    2 çalışan adamlar: Hedefleri bariz fen lisesidir ona göre çalışırlar
    3 uyanık adamlar: Bunlar sınav senesine kadar yatan sınava 2 ay kala kasıp kasıp sınavda milleti geçen tiplerdir geneli sağlam bir anadolu lisesine gider arada vardır fen lisesine giden ama pek sanmıyorum
    4 tenekeler: Bunlar tamam artık hayatı boş vermiş meslek lisesinde zaman çürüten tipler uymayın uydurmayın

buradan neyi hedefliyorsanız onu seçip çalışmalara başlayın teknolojiyle iletişiminizi tamamen koparmaya bakın ki kafanız başka yerlere gitmesin bolca test çözün çözemediklerinizi çözdürün hocalarınıza maksat doğru yapmak değil zaten yanlış bildiklerinizi düzeltmek oturun testin başına başlayın çözmeye 20 sorudan 10 yanlış çıktı mesela hevesinizi kaçırmayın zaten millet genelde bu yüzden test çözmez oturur kitabın başına yapamaz eeh der bırakır gider oyun oynar siz genede devam edin çözmeye o yavaş yavaş düzelecektir 5 yanlış 4 yanlış derken bi bakarsınız full çıkarmaya başlarsınız böyle böyle kasar sınava girer kol gibide sağlam puanlar çıkarırsınız neyse canlarım okumaya bakın diğer türlü hayat zor ha buda bizim sınıfın yerleştirme tablosu 2. sıradayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D9C9E5FC3 -- 15 Ekim 2014; 7:52:40 >

• Beni de konuya ekle kardeş

Valla bu sene iyi bir tempoya girdim. Tam gün ders, hafta içi bazı günler dershane etütleri, hafta sonu dershane ve onun dışında evde günlük ortalama 100 soru.. Umarım hedeflerime ulaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheTurquality

beyler 8 de adam gibi çalıştınız farz ediyorum iyide bi puan çıkardınız iyi bi liseye yerleştiniz öyle hemen oh çekmeyin sakın 8 ders işliyoruz günde anasını satayım sabah 1.5 akşam okul çıkışı zorunlu 1.5 saat ders tekrarı yapmak zorunda pansıyonda kalan adamlar neyse ben ondan ucuz yırtıyorum evim buca'da olduğundan sorun olmuyor neyse dediğim gibi tempoyu elinizden kaçırırsanız hele fen lisesinde iseniz duvara çarpmış gibi olursunuz okul hayatında 90 altı not almayan adam kol gibi puan çıkardım oh rahatım diye diye matematik sınavından 40 mı ne almıştı fen lisesinde abim anlatıyor bunları bende fen lisesindeyim fakat daha sınavlarımız başlamadı hepinizin hakkında hayırlısı diyorum :D

sınava girmiş biri olarak tavsiye istiyorsanız öyle ahım şahım bir sınav değildi sınıfımda en az 15 tane fen lisesine gidecek kadar puan çıkaran adam var fakat 5 tane adam gitmiş neyse efenim şimdi 4 tarz adam var

1 über çalışan adamlar: Bu adamları fen liseside kesmez kabataşa galatasaraya kadıköy anadolu lisesinini hedefler bunlar
    2 çalışan adamlar: Hedefleri bariz fen lisesidir ona göre çalışırlar
    3 uyanık adamlar: Bunlar sınav senesine kadar yatan sınava 2 ay kala kasıp kasıp sınavda milleti geçen tiplerdir geneli sağlam bir anadolu lisesine gider arada vardır fen lisesine giden ama pek sanmıyorum
    4 tenekeler: Bunlar tamam artık hayatı boş vermiş meslek lisesinde zaman çürüten tipler uymayın uydurmayın

buradan neyi hedefliyorsanız onu seçip çalışmalara başlayın teknolojiyle iletişiminizi tamamen koparmaya bakın ki kafanız başka yerlere gitmesin bolca test çözün çözemediklerinizi çözdürün hocalarınıza maksat doğru yapmak değil zaten yanlış bildiklerinizi düzeltmek oturun testin başına başlayın çözmeye 20 sorudan 10 yanlış çıktı mesela hevesinizi kaçırmayın zaten millet genelde bu yüzden test çözmez oturur kitabın başına yapamaz eeh der bırakır gider oyun oynar siz genede devam edin çözmeye o yavaş yavaş düzelecektir 5 yanlış 4 yanlış derken bi bakarsınız full çıkarmaya başlarsınız böyle böyle kasar sınava girer kol gibide sağlam puanlar çıkarırsınız neyse canlarım okumaya bakın diğer türlü hayat zor ha buda bizim sınıfın yerleştirme tablosu 2. sıradayım

hocam öyle diyorsunuzda bu sene sanki zor yaparlar sınavı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• inşallah sınavı tübitak yaparda görürsünüz
  • Bence bu sene geçen seneye göre zor olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheTurquality

inşallah sınavı tübitak yaparda görürsünüz

tübitak sınav yapamaz o bir söylentiydi geçen senede ösym,meb yaptı ondan öncede. tübitağın bir sınav yapması gibi yetkisi yoktur
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.