Şimdi Ara

2014 Chevrolet Cruze Sedan 1.4 LTZ hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
13.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • c sınıfı bi araca bence 30 bin fazla 10 bin yeter
  • kime göre neye göre? siz sıfır araç proforma faturası gördünüz mü? aracın çıplak bedeli ne kadar, ne kadarı vergi gördünüz mü de "ederi 30.000tl" diyorsunuz?
  • arkadaşa kalsa 10 bin diyecek ederi:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: mortarxl

kime göre neye göre? siz sıfır araç proforma faturası gördünüz mü? aracın çıplak bedeli ne kadar, ne kadarı vergi gördünüz mü de "ederi 30.000tl" diyorsunuz?

Çok yanlış gelmişsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence güzel araba. Fiyatı da çok uygun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

quote:

Orijinalden alıntı: mortarxl

kime göre neye göre? siz sıfır araç proforma faturası gördünüz mü? aracın çıplak bedeli ne kadar, ne kadarı vergi gördünüz mü de "ederi 30.000tl" diyorsunuz?

Çok yanlış gelmişsiniz

diyosun...
  • Alınmaması için bir sebep kalmadı, şu an Cruze'nin emsal değerindeki bir otomobil için 50.000 TL'yi gözden çıkartmanız gerekiyor. Chevrolet, Avrupa pazarından çekileceğini duyurdu ama yedek parça konusunda 10 yıl tedarik desteği sürdürecek, bu konuda Chevrolet ile yan yana olamasak da arkamızda Opel olacak, hiçbir sorun yaşamazsınız. Diğer firmaların yaptıklarını da gördük, 60.000 TL'den aşağısına alınacak doğru düzgün otomobil bırakmadılar, bu durumda her türlü Chevrolet alınır.

İkinci el konusunda bir şey diyemem, zaten Chevrolet'in ikinci eli yoktu, şimdi daha da beter olacak ama Kia-Hyundai-Chevrolet üçlüsünü alacaksan bineceksin, satmayacaksın, en azından 5 sene kullanacaksın. Mesela bende bundan sonra VAG Grubu'nu tercih etmeyeceğim, bu da benim için radikal bir karar olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

40000TL civari ise ben de almak isterim.

Sana söylemiştim zaten, şahsen VAG Grubu dışına çıkma kararı aldım, aynı şeyi dün akşam Cihanla da konuştuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayram4444

dün gidip konuştum kardeş 43500 tlye fulll 1.6 sını buraktılar martta 1.4 ü gelecekmiş kararsızım ama opelle aynı motoru kullanıyor zaten çok yakıyor diyenler opele gelince hiç söylemiyorlar adı çıkmış 9 a inmez 8 e hesabı.

Full+full sunrooflu,metalik renkli 1.6 model için 43.500 dedilerse çok iyi bir fiyat vermişler.

Ben olsam alırdım ki eğer bu şekildeyse nisan gibi bende alacağım.Satmak gibi bir düşüncem olmadığı için Chevrolet'in çekilmesi veya ikinci elinin düşmesi beni ilgilendirmiyor.

• Bu fiyatlara c sınıfı araba kalmadı sanıyorum. düzünden ziyade otomatiği çok daha iyi gidiyor bence. Kendi aracım 2.0 olmasına rağmen otomatiğin gidişi beklentimi aştı. Düzünden o kadar memnun kalmadım ama çokta ölü değil. Ölü araba görmek isteyen 70 bg lik dacia mpv ye binsin ne demek istediğimi anlar.
  • Kardeş aralık ayında 1.4 HB LTZ full modelini 41.500 ' e aldım. Araçtan şimdiye kadar büyük bir şikayetim olmadı. Ufak tefek noksanları var ama fiyatına göre artısı daha çok. Yakıtı fabrika verilerini tutmuyor ki bütün araçlarda bu böyle. Bence fiyatına göre alınacak tek araç bu. Comfortlıne modelınde bile Hız sabitleyici, kararan dikiz aynası, dijital kliması opsiyonel olan bir golfe 55.000 tl verecek kadar zenginsen tabiki bu araç alınmaz. Bunların hepsi Cruze LTZ de var.
  • Merhaba arkadaşlar 2010 yılından bu yana Cruze kullanıcısı olarak bazı deneyimlerimi aktarmak isterim.

Öncelikle 2010 yılında aldığım araç Cruze LS AT idi 113 HP olanından ,2013 ün aralık ayına kadar onu kullandım motor performansı dışında kesinlikle bir çok arabayı geride bırakacak donanıma güvenliğe yol tutuşuna ve şekil olarak yakışıklı bi araba idi.
    yaklaşık 60.000Km ye geldiğinde ortalama yakıt tüketimi 9,6 lt idi, kısaca hoş bir araç olmasına rağmen motor gücü konusunda bazen insanı çileden çıkarabiliyor(otomatik olduğu için sollamalarda gaza fazla yüklenmek gerekiyor ve motor çok bağırıyor) ama şunuda söylemeliyim öncesinde de Fiat linea vardı benzinli o Cruze dan daha kötü idi motor gücü konusunda ve yakıt konusunda yani Cruze un adı çıkmış 9 a inmez 8 e piyasada motoru ölü birsürü araba var.

gelelim 2013 ün sonuna Chevrolet in avrupadan çekileceği haberiyle birlikte yıl sonu uyguladığı çok ciddi indirimden yararlanarak eski cruze u satıp yeni bitane aldım Cruze HP LTZ+sunroof , fiyat 45000 TL bayide çalışan bir yakınım beni Opel markasına yönlendirmek istedi aslında nedeni chevrolet in piyasadan çekileceği haberi yüzünden neyse iyi bakalım dedim ve Opel astraya baktım manuel vites ve sunroof suz geri görüş kamerası falan hiçbişey yok fiyat:53.000 TL idi,otomatik vites ve sunroof ekleyince fiyat 56,500 TL... Tabiki bayiye gittikten 15 dk sonra hiç düşünmeden Cruze HP LTZ yi aldım, çünkü cruze güzel güvenli sağlam,yakışıklı ve rakiplerinin 2/3 fiyatı.

Yeni Cruze umu 3000Km kullandım.

eski performanssız Cruze dan eser kalmamış otomatik olmasına rağmen adeta asvaltı kazıyarak hızlanıyor,bizzar test ettim 0-100 hızlanma 9sn , yol tutuşuda gayet güzel 220 * 17 * 50 lastik kullanıyor

Özellikler,

bir çok özellik standart sitesinde var zaten.

45000 liralık araçta ;

sunroof
    katlanır aynalar (ısıtmasız araç kalmadı heralde piyasada)
    geri görüş kamerası (7 inç dokunmatik ekranda gösteriyor geriye takınca müzik video izleme sistemi falan filan işte)
    bluetoot sistemi mevcut telefonla konuşma olayıda gayet kaliteli-telefondaki müzikleri falanda çalıyor çok sevdiğim bi özellik.
    hız sabitleme
    otomatik far
    otomatik silecek.
    140hp turbo beslemeli motor (Motor kaputu açınca hayrete düşürüyor boyut olarak küçük :) )
    ses sistemi de yeterince iyi 6 hoparlörlü
    lastik basınç sensörleri var hangi tekerin havası kaç bar görülebiliyor.( pasif sensör değil yani)

yakıt konusuna gelince... herşeyden önce sadece yakıtı düşünen arkadaşları biraz üzebilir... 3000 km yol yaptım ortalama yakıt tüketimi 9,8 lt yazıyor. daha somut konuşursak şehir içi agrasif kullanımda 55 kuruş yakıyor. uzun yolda 140-160 km hızla 40 kuruş civarı yakıyor, 100-110 civarı daha az yakar heralde, çünkü oturaklı bi arac ve farkına varmadan zaten 140-150 ile gidiyorsunuz 100-120 ile gitmeyi başaramadım, hız testi olsun diye de 220 km hız limitine rahatlıkla ulaştım ha bu arada yani 220 km hızla bile araç gayet güvenli öyle yolda bişeyin üzerinden geçsemde kendimi yolun dışına atsam diye düşünmüyor ortalama bi yolda rahatlıkla o hızlara ulaşılabilir.

yakıt konusunda manuel olanı nasıl bilmiyorum ama otomatik kesinlikle şehir içi çok yakıyor nedeni yavaş giderken küçük vitesle gitmesi öyle manuel gibi 3e 4e takayımda rolantide gideyim olayı olmuyor mesela 80 i geçmeden arabayı hayatta 6 . vitese geçiremezsiniz azıcık gaza basıncada hemen 5e 4e geçiyor meret.

diğer eksisi dokunmatik ekranlı gayet fonksiyonel bir aleti koyuyorsun da arkadaş navigasyon sistemini neden koymuyorsun olayı.

herkese tavsiye ederim... millet atıp tutuyor başka araçlarla kıyaslıyor ama fiyat kıyaslaması yapan hiç yok 45 binlik cruze ile gidipte 60-70 binlik araçların kıyaslanmasını pek doğru bulmuyorum.

EK OLARAK CHEVROLET ARMASINI SÖKÜP YERİNE volkswagen arması tak bu özelliklerle fiyat en az 80 bin :)))

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menduhh -- 19 Şubat 2014; 1:17:54 >

• Aracı kullanmış insanların yorum ve tavsiyelerini dinleyin.
    Piyasada az kalan fiyat/performans araçlarından biri şu anda. Tek handikap olarak gözükeni avrupa pazarından çekilecek olması. Ancak onda da kullanıcı olarak sorun yaşmazsınız. Servisleri 10 yıl boyunca parça sağlamak zorunda. Zaten Opel'le birçok parçası ortak.

45 bin liraya alınacak muadil başka araç varsa bilen yazsın. Clio icon bile bu fiyat heralde.
  • Mrb.lar aracı esk.den aldim. erzurumda yaşıyorum. ilk 1200 km esk.erz arası oldu. daha sonraki 15-20 günde 200 km sehiriçi yaptım yakıt ortalamam 7,8 civari daha düşecektir herhalde tabi ve aracı epey zorladim. son bin km erz.dan rizeye oldu zaten yollarr berbatti bildiginiz toprak yol. ispir-ovit dağindan gidip araklı-bayburt yolundan dondum bilen bilir cok daglık ve toprak-taslı yollar herhangi bir sıkıntı yasatmadi :) bunun dışında eski aracım astra nın yüksek hızlarda daha fazla güven verdigni söyliyebilirim. virajlarda vs... herhangi bir savurma olmamasina ragmen bazen tedirgin edebiliyor belki alişik olmadığımdandir. son olarak süspansiyonlarini cok daha iyi yapabilirlermiş. gerçi epey aliştim rizeye gidip gelinceye kadar ama konforu düşürdüğü bir gerçek belki yay değiştirerek bunun caresine de bakilabilir. sonuc olarak heryerde ilgi çeken performanslı ve ekonomik bir araç diyebilirim. ufak tefek kusurlarını atlarsak tavsiye ederim...

• Ben uzun yıllar kullanacağım (en az 10 yıl) almadığıma köpek kadar pişman oldum, yollarda görüyorum hasta oluyorum araca.
  • novinovi kullanıcısına yanıt
    Aracı almayıp en iyi şeyi yapmışsın yav araç avrupadan komple çıkıyor başına iş alırsın araçta bir sorun olduğunda muhtap bulamazsan 3 sene sonra 10 yıl nere kullanıyorsun

• Araç avrupa pazarından çekileceği için yedek parça konusu nasıl olur bilinmez ancak bu fiyata b sınıfı araç alınabiliyorken cruze'u fiyat/performans aracı olarak nitelendirmek yanlış olmaz.
  • 2011 1.6 ls plus otomatik sahibiyim. Aracımı yenilemek istiyorum ama bütçem sınırlı. Cruze'un 1.4 t otomatik versiyonu aklımı çeliyor. Kullanan arkadaşlardan yorum alabilir miyim?

• yiğit_kemal kullanıcısına yanıt
    Hocam kısa süreli deneme sürüşü yaptım. Otomatiği değildi ama 1.6'dan sonra motor farkı cidden çok fazla. Araç oldukça seri.Yakıtı 1.6dan az. Daha düşük devirlerde daha rahat kullanılabildiği için şehir içi avantajı var, rampalarda üzmüyor. Turbo manifoldu çatlağı kroniği gibi. Astra'larda da var aynı sıkıntı. Astra 1.4t otomatik kullanıcıları da yorum yapsa uyar size, aynı araç gibi malum.
  • vay be 2014 de 0 cruze 40 bin TL imiş. şimdi 40 bine clio 1 bile yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.