Şimdi Ara

2014 FORD FOCUS HB 1.6 TDCi 95 HP düşünceleriniz? alınırmı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
20.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: frknsysl

quote:

Orijinalden alıntı: hassey

quote:

Beyler sakin olun, herkesin kendi görüşüdür yok o araba bu araba yani focusu bede biliyorum heralde daha öbce kullanmadğım için sorayım dedim yok bu güçlüdür o güçlüdür bunlar rakip firmaların düşünmesi gereken bir şey.

Bu arada focusun malzeme kalitesini golf ile karşılaştırdım golf kesinlikle kaliteli bunu kimse inkar edemez. Bilip bilmeden de lütfen yok focusun malzemesine kötü diyen adama bir şey demem falan demeyin sanırım clioya biniyorsunuz. Göz var nizam var. Uzun süreli kullanım tecrübem yok sadece focusa binmiş adamım o arabaya jettadan kaliteli diyemezsiniz 3 senedir yeni kasa jetta kullanıyorum tamam kaliteli olduğu yerler de var elbet ama yok focus jettadan çok üstünmüşte vs.vs. lütfen güldürmeyin adamı yani :)

Beygirler önemli değil şu ana kadar dikkaete aldığım yorumlar arabayı al ya da alma diyen arkadaşlardır. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Hala da herkesin düşüncesini merak ediyorum ama lütfen bir tartışmaya dönüşmesin konu.

Madem bu kadar bilgilisin,allamesin niye danışıyorsun.

Yine "Laf olsun torba dolsun" kabilinden açıldığı senin itirafından sonra anlaşıldı. 3 senedir övdüğün jette varsa focus nasıldır diye konu açarak bir nevi dalga geçmiş olmuyor musun?

Git ozaman golf al,insanların yaptığı yorumlara saygı göstermeyi de öğren..

Sende uslubunu korumayı öğren. Bilgiliyim dedim ama sınırlı bilgi. Kullananlar varsa bilgisini paylaşsın dedim, emeğe saygıyı senden öğrenecek değilim. Bu paraya alınır mı alınmaz mı diye sordum. Ah ah şu klavye adamları bitmişti diyordum ki tam yine çıktı. Jettayı övmüyorum iyi oku karşılaştırma yapıyorum

Konuyla ilgili yorum yapacaksan yap yapmayacaksan çık.

Alıntıları Göster
    İçinin darlığı konusuna katılıyorum, diğer koltukları bilmiyorum ama sürücü koltuğu için bunu söyleyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: viva_la_muerte

İçinin darlığı konusuna katılıyorum, diğer koltukları bilmiyorum ama sürücü koltuğu için bunu söyleyebilirim.

Hocam sürücü koltuğu gerçekten dar mı o kadar ya
  • quote:

quote:

quote:

Beyler sakin olun, herkesin kendi görüşüdür yok o araba bu araba yani focusu bede biliyorum heralde daha öbce kullanmadğım için sorayım dedim yok bu güçlüdür o güçlüdür bunlar rakip firmaların düşünmesi gereken bir şey.

Bu arada focusun malzeme kalitesini golf ile karşılaştırdım golf kesinlikle kaliteli bunu kimse inkar edemez. Bilip bilmeden de lütfen yok focusun malzemesine kötü diyen adama bir şey demem falan demeyin sanırım clioya biniyorsunuz. Göz var nizam var. Uzun süreli kullanım tecrübem yok sadece focusa binmiş adamım o arabaya jettadan kaliteli diyemezsiniz 3 senedir yeni kasa jetta kullanıyorum tamam kaliteli olduğu yerler de var elbet ama yok focus jettadan çok üstünmüşte vs.vs. lütfen güldürmeyin adamı yani :)

Beygirler önemli değil şu ana kadar dikkaete aldığım yorumlar arabayı al ya da alma diyen arkadaşlardır. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Hala da herkesin düşüncesini merak ediyorum ama lütfen bir tartışmaya dönüşmesin konu.

Madem bu kadar bilgilisin,allamesin niye danışıyorsun.

Yine "Laf olsun torba dolsun" kabilinden açıldığı senin itirafından sonra anlaşıldı. 3 senedir övdüğün jette varsa focus nasıldır diye konu açarak bir nevi dalga geçmiş olmuyor musun?

Git ozaman golf al,insanların yaptığı yorumlara saygı göstermeyi de öğren..

Sende uslubunu korumayı öğren. Bilgiliyim dedim ama sınırlı bilgi. Kullananlar varsa bilgisini paylaşsın dedim, emeğe saygıyı senden öğrenecek değilim. Bu paraya alınır mı alınmaz mı diye sordum. Ah ah şu klavye adamları bitmişti diyordum ki tam yine çıktı. Jettayı övmüyorum iyi oku karşılaştırma yapıyorum

Konuyla ilgili yorum yapacaksan yap yapmayacaksan çık.

Alıntıları Göster
    İmkan varsa 115'lik alınır paşa paşada binilir. Şehir içi-şehir dışı öksürmez tıksırmaz,ne sorunu varmış bu motorun anlamadım,duymadımda. İlla 95'lik diyorsanız oda alınır paşa paşa binilir. Biraz tork biraz beygir eksiği olur başkada bir şey kaybetmezsiniz. Nice 80'lik 90'lık 95'lik dizel araç var bir focus'tamı kötü olacak bu beygirler..

İçi darmış, neye göre kime göre diye sormak gerekir. 1.81 boyundayım,ön koltuk kendime göre ayarlıyken ne saçım nede başım tavana değiyor. Arkadaşın biri fazla abartmış benden kısa olmasına rağmen saçı değiyormuş,mümkünatı yok tek kelimeyle.. Arkada 3 yetişkinle 420km yol yaptım,ortada oturanın şaft tüneli dışında sıkıntısı yoktu ve 3'üde çok rahattık diye tamamladı yolculuğu.

5bin km oldu aracım,ne tıkırtı ne takırtı nede bir hata oldu her hangi bir yerinde,nazar değmesin.. İlk partilere göre yapılan yorumlar geçiyor hala forumda,yanlış bilgilendiriliyor insanlar.

Malzeme kalitesi kötüymüş.. Hangi araca göre peki? Jetta,corolla,civic,megane,lancer falan demeyin sakın. Hepsinden iyi olduğu aşikar kalite bakımından. Astra ile kapışır ona lafım yok. VW'yi sevmem ama Golf'ün yanında focus'un kalite bakımından geride kaldığı aşikar ona da lafım yok.

Yol tutuş ve sürüş zevki konularına girmiyorum zaten herkesçe bilinen şeyler. Ben benzinli araçla hız 130'a sabit fakat ara ara 160-170'lere çıktım. Tüketim 6.2 litreydi. Dizelle 5'lere rahat düşülür bu hızlarda. Hatta daha sakin giderseniz 4'leri görmek mümkün,forumlarda fotolarla desteklemişler.

Neyse işin özü, şu an şartsa ve imkan yoksa 95'Lik trend x haliyle yetecek bir araçtır. Gönül rahatlığıyla alınır,misler gibi binilir,rahatça elden çıkartılır istendiğinde.
    Yok, vaktim ve param var derseniz,makyajlı kasa beklenir 1.5tdci 120hp ve büyük ihtimal powershitle gelecek o alınır hem ekonomi hemde konfor yapılarak binilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Anlama konusunda bir sıkıntı var sanırım ..Rezil olmak vs bunlar çok komik ve çocukça ifade ve tanımlar. Bana hiç hitap etmiyor. Forumda mutlak vardır böyle laflarla çekişmeleri sevenler,yaşıtlarınızla muhatap olmanızı tavsiye ve rica edeceğim..

Yorumunuza cevap verilmesine niye bu kadar tepkilisiniz..

Kaldı ki "rezil olma" lafı argo değil,hakaret hiç değil.

Bu forumda yazıyorsanız biraz tolerans sınırlarınızı geniş tutmanızı salık veririm.

Mevzuyu yaşa getiriyorsanız sanırım 16 yaşında bir kardeşimizin açtığı konuda onu " CANSİPERANE" savunmuştunuz. Bu yaş mevzusu baydı artık. Yaşınız iddia ettiğiniz kadar ileri ise bu sanal ortamlara girmeyiniz..

Bilmem anlatabildim mi!!!

Alıntıları Göster
    Arkadaş ile aranızda bir akrabalık veya avukatlık şeklinde bir ilişki var sanırım. Sizden herhangi bir salık istediğimi de hatırlamıyorum. O 16 yaşında kardeşimizin kimseye bir rahatsızlığı terbiyesizliği yoktu,sadece otmobil tavsiyesi istemişti. Okuduğunu anlamaktan aciz bazı cahiller kendisine anlamsızca saldırdığı için korumak ihtiyacı hissetmiştim.Hadi başka kapıya

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: viva_la_muerte

Hocam sürücü koltuğu gerçekten dar mı o kadar ya

Alıntıları Göster
    Sürücü koltuğu bilhassa Jetta dan sonra dar gelecektir..Seçiminizde önemli bir kıstas ise tavsiye etmem..Bana kalırsa Focus un Jetta ya göre en önemli artısı yol tutuşudur bir otm vitesli araçlarda Powershift in DSG ye nazaran daha az arıza göstermesi

• Bu dış boyutlar içeri nasıl yansıyor focus hbde bilmiyorum.. benim arabada da arka diz mesafesi berbat ama hangar gibi bagaj var; koltuga aldigi insan sayisini bagaja da alır. .
  • quote:

Sürücü koltuğu bilhassa Jetta dan sonra dar gelecektir..Seçiminizde önemli bir kıstas ise tavsiye etmem..Bana kalırsa Focus un Jetta ya göre en önemli artısı yol tutuşudur bir otm vitesli araçlarda Powershift in DSG ye nazaran daha az arıza göstermesi

Alıntıları Göster
    Kendi aracımın sürücü ve ön yolcu koltuğu güncel kasa Passat'tan (Comfortline) geniş. Özellikle koltuğun üst bölümünde Passatınki dar. Focus'un koltukları Titanium seviyesinde sportif koltuk olarak geçer ve yanal destekleri geniştir. Acaba oturan kişiyi saran bu sportif koltuklar yüzünden mi dar hissediliyor?

Ayrıca Jetta'nınki Passat'tan genişse onu bilemem. İşyerinde Jetta var, bizzat ölçer, buraya resim eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 29 Mayıs 2014; 20:16:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EustassKiD26

İmkan varsa 115'lik alınır paşa paşada binilir. Şehir içi-şehir dışı öksürmez tıksırmaz,ne sorunu varmış bu motorun anlamadım,duymadımda. İlla 95'lik diyorsanız oda alınır paşa paşa binilir. Biraz tork biraz beygir eksiği olur başkada bir şey kaybetmezsiniz. Nice 80'lik 90'lık 95'lik dizel araç var bir focus'tamı kötü olacak bu beygirler..

İçi darmış, neye göre kime göre diye sormak gerekir. 1.81 boyundayım,ön koltuk kendime göre ayarlıyken ne saçım nede başım tavana değiyor. Arkadaşın biri fazla abartmış benden kısa olmasına rağmen saçı değiyormuş,mümkünatı yok tek kelimeyle.. Arkada 3 yetişkinle 420km yol yaptım,ortada oturanın şaft tüneli dışında sıkıntısı yoktu ve 3'üde çok rahattık diye tamamladı yolculuğu.

5bin km oldu aracım,ne tıkırtı ne takırtı nede bir hata oldu her hangi bir yerinde,nazar değmesin.. İlk partilere göre yapılan yorumlar geçiyor hala forumda,yanlış bilgilendiriliyor insanlar.

Malzeme kalitesi kötüymüş.. Hangi araca göre peki? Jetta,corolla,civic,megane,lancer falan demeyin sakın. Hepsinden iyi olduğu aşikar kalite bakımından. Astra ile kapışır ona lafım yok. VW'yi sevmem ama Golf'ün yanında focus'un kalite bakımından geride kaldığı aşikar ona da lafım yok.

Yol tutuş ve sürüş zevki konularına girmiyorum zaten herkesçe bilinen şeyler. Ben benzinli araçla hız 130'a sabit fakat ara ara 160-170'lere çıktım. Tüketim 6.2 litreydi. Dizelle 5'lere rahat düşülür bu hızlarda. Hatta daha sakin giderseniz 4'leri görmek mümkün,forumlarda fotolarla desteklemişler.

Neyse işin özü, şu an şartsa ve imkan yoksa 95'Lik trend x haliyle yetecek bir araçtır. Gönül rahatlığıyla alınır,misler gibi binilir,rahatça elden çıkartılır istendiğinde.
    Yok, vaktim ve param var derseniz,makyajlı kasa beklenir 1.5tdci 120hp ve büyük ihtimal powershitle gelecek o alınır hem ekonomi hemde konfor yapılarak binilir.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için alasım geldi :) haklısınız

• Sene nerdeyse 2015 olmus adamlar hala 1.6 motora 95 hp motor koyup gazlamaya calisiyorlar millete. Elalem 160lara dayandi. Hey yavrum hey
  • quote:

Evet haklısınız bu konuda dsg den çok çektim çok masraf çıkardı başıma powershift tam otomatik olduğu için birazdaha fazla yakarmı ?

Evet jettadan sonra genişlik biraz aratır ama otomatikte istiyorum. Ne zaman çıkacak makyajlı kasa ?

Bu arada tam otomatik olduğu için yakıt tüketimini arttırır mı?
  • quote:

Arkadaş ile aranızda bir akrabalık veya avukatlık şeklinde bir ilişki var sanırım. Sizden herhangi bir salık istediğimi de hatırlamıyorum. O 16 yaşında kardeşimizin kimseye bir rahatsızlığı terbiyesizliği yoktu,sadece otmobil tavsiyesi istemişti. Okuduğunu anlamaktan aciz bazı cahiller kendisine anlamsızca saldırdığı için korumak ihtiyacı hissetmiştim.Hadi başka kapıya

Bana gösterdiğin kapıya seni davet ediyor ve seni daha önce de bahsettiğim gibi Türk Hekimlerine havale ediyorum.

Sana bi haller oldu son zamanlarda sanırım ileri yaş hastalıkları ( bunama,anlama kavrama zorlukları vs) baş göstermeye başladı..

Dediğim gibi her şeye maydanoz olmak konusunda artık kendini de aştın... " Kurt kocayınca .... " diye
    başlayan güzel Türkçemizin bir deyimi vardır, bence şansını fazla zorlama... Herşeyde verilecek bir cevabın olması zorunluluğu mu var sende!!

"Cahil" demekle beni kastediyorsan sanan misliye iade eder ve rezil olma kelimesinden bu kadar rahatsızken pervasızca bu hakareti etme cüretini göstermene üzüldüm.

Ha bir de o 16 yaşındaki kardeşin yalan söyleyerek ve insanları yalan yanlış bilgilendirerek hayali bir şekilde otomobil tavsiyesi istemiş,foyası ortaya çıkınca da abisine araç tavsiyesi istediğini söylemişti. Forumun seviyesi zaten yerlerde bi de bunun gibi bastıbacakların sayesinde artık çekilmez hale geldi. Bir de marifetmiş gibi bunu övünerek savunduğunu söylüyorsun ya PES DOĞRUSU

Bir de zorda kaldığın zaman yaş mevzusu yapıyorsun ya artık sadece gülüyor ve geçiyorum yaşlı Forumdaşım!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassey -- 29 Mayıs 2014; 21:20:48 >

• quote:

quote:

Evet haklısınız bu konuda dsg den çok çektim çok masraf çıkardı başıma powershift tam otomatik olduğu için birazdaha fazla yakarmı ?

Evet jettadan sonra genişlik biraz aratır ama otomatikte istiyorum. Ne zaman çıkacak makyajlı kasa ?

Alıntıları Göster
    Jetta'da sadece diz mesafesi fark eder. Genişlikte fark olsa dahi bu hissedilemeyecek kadar olur.

Ayrıca PS (powershift) tam otm değildir. Çift kavramadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 29 Mayıs 2014; 20:51:14 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Şimdi şanzıman aracın en önemli kısımlarından biri hani dikiz aynası değil ki biraz problem olsa da takmayalım kafamıza diyelim..Ben de Astra HB aldım Active Select. Klasik otm şanzımanı seviyorum.Biraz fazla yakıyor bilerek aldım onun haricinde de her konuda çok memnunum.Millet Opel servislerinden yaka silkiyordu doğrudur muhakkak ancak benim şansıma satışda da satış sonrası da iyi bir bayi denk geldi..Neyse çift kavramalı şanzıman arasaydım EDC ve Powershift den şaşmazdım bir de Renault ve Ford ,Doğuş gibi değil mesele çıkarsa uzatmadan dillendirmeden çözüme gidiyorlar. Varsın biraz yaksın ama kafanız rahat olsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EustassKiD26

Çok teşekkür ederim yorumunuz için alasım geldi :) haklısınız

Alıntıları Göster
    Rica ederim. Bir iki ufak bilgi daha;
    Powershift tam otomatik değil dsg tarzı çift kavramadır.
    Focus'ta tam bağımsız arka süspansiyon bulunmaktadır. Şuan hangi C sınıfı araçlarda var bu sistem,bir elin parmaklarını geçmez. Golf ve focus'ta var sanırım sadece birde astra'da bir aralar vardı sonra kalktı falan denildi tam bilgim yok.
    Ihhs kurumunun yaptığı çarpışma testlerinde, ülkemizde satılan C sedanlar içinde honda civic ve mazda 3'le birlikte ilk sıralarda.
    İç mekandaki darlık birazda kapı ve kapı içi kısımlarının kalınlığından kaynaklanmakta. Buda sessizliğe etki ederek seleflerine göre oldukça sessiz yapmakta F3'ü.

• ben sattim style paketi vardi 115 lik motor cok kuvvetliydi ben o araca 95 ligi yakistiramiom ve şu tıkırti meselesi
    ever kardes kadran ve gogusden acayip sesler gelior kotu asflatta.

video bile cekmistim halen duruor sanrim masaustu bilgsyrmda
  • quote:

Şimdi şanzıman aracın en önemli kısımlarından biri hani dikiz aynası değil ki biraz problem olsa da takmayalım kafamıza diyelim..Ben de Astra HB aldım Active Select. Klasik otm şanzımanı seviyorum.Biraz fazla yakıyor bilerek aldım onun haricinde de her konuda çok memnunum.Millet Opel servislerinden yaka silkiyordu doğrudur muhakkak ancak benim şansıma satışda da satış sonrası da iyi bir bayi denk geldi..Neyse çift kavramalı şanzıman arasaydım EDC ve Powershift den şaşmazdım bir de Renault ve Ford ,Doğuş gibi değil mesele çıkarsa uzatmadan dillendirmeden çözüme gidiyorlar. Varsın biraz yaksın ama kafanız rahat olsun

Alıntıları Göster
    115 beygir focusu 1 ay önce sattım, şu an başka bir araç kullanıyorum. Bende bıraktığı intiba keşke yeni kasa focus dizel 115 beygirlik modelini alsaymışım oldu. Focusun üst modelleri bir de dizel olursa, ihtiyacınızı fazlasıyla karşılar.

• quote:

Alıntıları Göster
    dsg şanzımanlar sorun çıkarıyor mu?
    fordda powershift mi var, volvolarda da var bildiğim kadarıyla
    biraz aydınlatabilirseniz sevinirim
  • 1.6 tdci 95 lik motor yeterli performans sunuyor kagıt üstünden görüp konuşan arkadaşlara aldırmayın ne olursa olsun önce test edin. avis'ten iş için şehirlerarası yılda bir çok kez kullanıyorum malzeme kalitesi yalıtım olarak hiçbir tatminsizlik asla yok keza en dolusu bu konuda kafayı oynar golfle
    İç mekanı eskisine göre dar fakat abartıldığı kadar degil bizim millet abartmayı çok sever şahsi aracım focus2 den arka diz.mesafesi daha iyi(boyum 1.87)
    Bagajı eskisine gore hacim bakımında düşük ama octavia,jetta haricinde diğerleriyle benzer seviyede 421 lt

Donanım bakımından düşündügünüz trendx kafa donanımlar haricinde pek fazla birşey yok imkan varsa titanium alınmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarK PaSSenGeR

dsg şanzımanlar sorun çıkarıyor mu?
    fordda powershift mi var, volvolarda da var bildiğim kadarıyla
    biraz aydınlatabilirseniz sevinirim

Alıntıları Göster
    bir arkadaş sıfır focus titanium almayı düşünüyormuş, otomatik benzinli
    bugün bayilerden fiyat alıyordu, bayiler arası fiyat farkediyormuş galiba bunu bilmiyordum
    bir de ford ailesi mi öyle bi şey dedi, onlara özel indirim varmış, fordda çalışan biri aracılığıyla galiba, tam bilmiyorum
    bir yerden 61 bin tl fiyat almış, fiyatlar bu civarda mı, uygun giib geldi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: MORTALDANCE

Focus un makyajlı kasası gelecek. Bende almayın derim.

Her sene yeni bir kasa, o işin sonu yok.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.