Şimdi Ara

2014 Kia Sportage 1.6 GDİ Otomatik Şanzıman Yağı Değişimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
11.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Servisleri tek tek aradim. Bir servis 4 litre yağ yeterli olur diğeri 6 litre diğeri 8 litre lazım dedi. Hepside. Opel yetkili servis. Aracımin şanzimanda hiç bir sorun yok. Yağ bakımı yaptırmak istiyorum fakat yanlış yaparsanız sorumluluğu alır mısınız deyince. Cevap da yok. O yüzden oyle kaldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aceryeni A kullanıcısına yanıt
    Bakın bende değiştireceğim zaman kaç Lt alır nasıl yapılmalı bilgisi yok hatta Türkiyede ilk defa şanzıman yağı değişmiş 1.6 GDİ Otomatik Sportage olabilir :)
    Tahminimce 8 lt kapasitesi vardır en fazla. 4 5 lt yağ alır. Bende 8 lt yağ aldım 5.5 lt kullandım 2 lt iade ettim. Siz ilk önce yağ onayını öğrenin gerisi kolay. Dexron VI ise benim aldığım yağı alacaksınız :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

Bakın bende değiştireceğim zaman kaç Lt alır nasıl yapılmalı bilgisi yok hatta Türkiyede ilk defa şanzıman yağı değişmiş 1.6 GDİ Otomatik Sportage olabilir :)
    Tahminimce 8 lt kapasitesi vardır en fazla. 4 5 lt yağ alır. Bende 8 lt yağ aldım 5.5 lt kullandım 2 lt iade ettim. Siz ilk önce yağ onayını öğrenin gerisi kolay. Dexron VI ise benim aldığım yağı alacaksınız :)

hocam normalde 8 litre yağ alıyor fakat kartere o kadarı gidiyor gerisi şanzımanın içinde. Size tavsiyem bin km sonra o yağı tekrar değiştirin ki yağın büyük bir miktarı yenilenmiş olsun. şuan siz yağın yarısını yenilediniz diğer yarısı duruyor
    7.23 şanzımanın boşken aldığı 5.5 lt koyduk 1.5 lt içince kaldı :) Yeniden değiştirmeye gerek kalmadı

arabanızın kılavuzunda yazan sıklıkta yağ değişimi yapmanızı öneririm.
  • yağ değişimi yapacak arkadaşlara hayati önem taşıyan bilgi:

arabanızın şanzumanı atıyorum 6 litre ise, alttaki tıpayı açarak yağı boşalttığınızda %20-30 civarı yağ şanzıman içerisinde kalır. bunu gözardı ederek full kapasite yağ doldurursanız şanzumana zarar verirsiniz. o yüzden genel uygulama şudur: tıpayı açar ve yağı bir kaba boşaltırsınız, bu kap içerisindeki kullanılmış yağı şişelere doldurarak miktarını ölçer ve aynı miktarda şanzuman yağını şanzumana koyarsınız.
  • muteferrika M kullanıcısına yanıt
    Zaten yapılması gereken bu :). Çıkan yağ kadar konur tabi çıkan yağın durumuna bağlı. Ben 500 ml fazla koydum. Eksilme payı vs durumdan dolayı...

• YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    benim bahsettiğim sıkıntı da bu zaten :) çıkan yağ 5 litreyse, 5 litre konulur, 5 buçuk değil.
    Bizde simsiyah çıktığı için eksilme payınıda ortaya koyduk :) Tam 500 de 300-400 ml çünkü 200 ml dışarı döküldü

Hocam nasıl bir kılavuz ise anlamadım. Doğru düzgün bir bilgi vermiyor. Şanziman yağınin seviyesini nasıl kontrol etmek doğrudur. Kimisi p de kontrol edin kimisi r de

hocam otomatik araçlarda P'de iken, manuel araçlarda ise R'de iken kontrol edilir.
    Tabi Şanzıman yağı kontrol çubuğu varsa...
    Benim araçta var çubuk. Ama bu gidişle yağini bilmediğim için değiştirmeyecegim

Hangi onaylı yağ bilmediğin sürece zaten değiştiremezsin. Servise hangi onaylı yağ istediğini sor

opel orjinal parçları satan bir yer var. Şase numsı ile o baktı. bir yağın parça kodunu verdi. Bu yağı al dedi.Servisi aradım dexron 6 ile değişmesi lazım dedi. parça satan yer ise iki yağın da onda bulunduğunu ama dexon 6 yerine onu kullanmam gerektiğini söyledi. Bende arada kaldım :)
    Servis dexron 6 diosa yağı budur. Çünkü servis şanzıman sıkıntısı olduğunda yağı indirmesi gerekip dolduracağında bu yağı koyacak.
    Birde parça satan yere sor filtre iste

hocam filtreler şanzımanın içinde bildiğim kadarıyla. O yüzden onu değiştiremeyiz
    Benim şanzıman ile aynı mantıkta. Sadece yağ değişmesi yeter.
    Sen parçacıya sor hangi yağ öneriyor önerdiği yağın onayı ney. Burda daha açıklayıcı olur

önerdiği yağ da opelin kendi yağı.siz toplamad yağlara ne kadar verdiniz
    Üstünde Gm yazıyor yani :) İşte o yağın onayı ne onu söylesin bi marka fark etmez onayı yazar onun yada yanına git yağlara bak Dexron Kaç onayı olduğunu görürsün.
    6 lt yağ kullandık 6x39 234 lira.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.