Şimdi Ara

2014 Kia Sportage 1.6 GDİ Otomatik Şanzıman Yağı Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
11.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu konuda hem şanzıman yağı değiştirmek isteyen kullanıcılara örnek olması içindir. https://www.youtube.com/watch?v=zPu91fPyZ-Ahttps://www.youtube.com/watch?v=Zb0PwUZGhoM
    Bugün 47140 kmdeki aracımın otomatik şanzıman yağını değiştirdim. Filtresi ise değişemiyor çünkü videoda anlattım.
    Burda şanzıman yağı değişmez diyen Kia servislerine gösterin bu kmde kapkara çıktı...http://urun.n11.com/sanziman-yagi/sanziman-yagi-motul-atf-vi-6-1-l-P148882929 Kullanılması gereken yağ bu.
    Filtresi maalesef değişemiyor şanzımanı indirip dağıtmak gerek. Şanzıman kodu A6GF1
    Video uzun olabilir ayrıntılı şekilde bilginlerdirme yapmaya çalıştım....
    2014 Kia Sportage 1.6 GDİ Otomatik Şanzıman Yağı Değişimi
    2014 Kia Sportage 1.6 GDİ Otomatik Şanzıman Yağı Değişimi2014 Kia Sportage 1.6 GDİ Otomatik Şanzıman Yağı Değişimi2014 Kia Sportage 1.6 GDİ Otomatik Şanzıman Yağı Değişimi2014 Kia Sportage 1.6 GDİ Otomatik Şanzıman Yağı Değişimi2014 Kia Sportage 1.6 GDİ Otomatik Şanzıman Yağı Değişimi2014 Kia Sportage 1.6 GDİ Otomatik Şanzıman Yağı Değişimi2014 Kia Sportage 1.6 GDİ Otomatik Şanzıman Yağı Değişimi

• Şanzımanın türü ne? tek kavrama, çif kavrama, tork konvertörü?
    Benim araç 231 bin kmde tam otomatik tork konvertörlü, daha şanzıman yağı değişmedi
    arıza yaparsa değiştiririz boş yere kurcalamayalım. bigün değiştirmeyi düşünürsem izlerim
  • torkhp kullanıcısına yanıt
    Tork konvertörlü. 231 bin halen değişmediyse. O şanzıman içi kan ağlıyordur.
    Arıza yaparsa 1 2 bin lira değil 9 10 bin lira ile çıkarsın yol yakınken değiştir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    Vites geçişlerinde sıkıntı yok kafaya takmıyorum o yüzden.zaten ömürlük şanzıman diyorlar düz vitesten bile sağlam maşallah. Yağı değişmez bunun dediler bana. şanzıman komple revizyonu 2500 tl civarı. 10 bin tl ye anca cvt, dsg gibi şanzımanlar tutar
    Şanzıman ömürlük olabilirde içinde ki yağ değil :) Fotolarda kırmızı olan yağın durumu ortada. Bizim aracın sadece beyni 7000 lira :) ordan hesap et bende arıza çıkarsa kaç lira tutar :)
    Değiştirmemek sana bağlı ama vereceğin 300 lira iler çıkacak arızanın önüne geçer

• Haklısın ama bir kaç kişi değiştirmiş başına iş açmış, şanzıman vuruntu yapmaya başlamış gösterge ışığı yakmış felan dertsiz başına dert açmış bende ellemedim hiç, bulaşmak istemiyorum dostum
    Yanlış yağ koyarsan dediklerini yapar. Araba senin para senin umrumda olmaz sadece tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    torkhp kullanıcısına yanıt
    aslina bakarsaniz omurluk sanzuman yagi diye bir sey var fakat bu "omur" denilen sey, 150 bin km civari (ureticinin sanzimana bictigi omur).

eger 231 bin km yag degisimi olmadiysa ellemeyin. sanzumandaki plaklar arasindaki parcaciklar bir sure sonra plaklari asindirip arada tutucu gorev goruyor. o parcaciklari uzaklastirirsaniz sanzumanda kayma olur, araba kendi kendine vites duser.
  • muteferrika M kullanıcısına yanıt
    Aracın önceki sahibi doktordu ona sordum değiştimi diye, boşver hiç elleme dedi. servis bakımlıydı, bende ellemedim internetten servis kayıtlarına bakmamız mümkün mü? daha önce değiştimi acaba? böyle bir sistem varmı?
  • muteferrika M kullanıcısına yanıt
    150 binde bir şanzıman alacaksa arabalara işimiz var :) Türkiye gibi paranın değeri olmadığı ülkede şanzıman satın almak iş değil :) Bu araba bende olduğu sürece her 45 binde bir şanzıman yağı değişecek

• benim araç da 88 bine geldi. Değiştirmeyi düşünüyorum. Değiştikten sonra bi fark hissetitiniz mi
  • aceryeni A kullanıcısına yanıt
    3000 devir altında hafif kararsızlık üst devirlere daha iyi tırmanma geçiş süresinden azalma.
    Bu 1000 km sonra daha iyi olur yeni yağ dişliye yapışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

3000 devir altında hafif kararsızlık üst devirlere daha iyi tırmanma geçiş süresinden azalma.
    Bu 1000 km sonra daha iyi olur yeni yağ dişliye yapışır

3000 devir altında eskiye göre haf,f kararsızlık mı oluştu? yoksa bir kararsızlık vardı da bu mu azaldı. onu anlamadım hocam
    3000 devir altında vites değişemmi değişmesemmi süresi vardı bu %90 yok oldu. Birde üst devirlerde uzun bir süreden sonra değişiyordu buda bitti
    Güle güle kullanın. Doğru olanı yapmışsınız. Benim aracın şanziman yağıni bir türlü bulamıyorum. O yüzden değiştirmeye korkuyorum. Size bu işin maliyeti ne. Kadar. Oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Doğru olanı yaptığımı yağ bidona dolarken anladım :)
    Araba nedir acaba? Birde kullanım kılavuzunda gerek onaylı yağ yazar. Bende Atf Sp IV

Opel corsa 1.4 tork konvertorlü otomatik.opel Servisi arıyorum dexron 6 koyuluyor dedi. Opel orjinal parçası satan bir yer var orası ile görüşüyorum fabrikada konulan yağin dexron 6 olmadığını ve bunun yağının farkli bir yağ olduğunu söyledi sakın dexron 6 koyma sorun yaşayabilirsin dedi. ( adamda dexron 6 da var elindekini satmak istiyor gibi bir anlam çıkmasın). Arada kaldım değiştirmeden geziyorum öyle

Kaç model araba. Geçmiş mesajda dedim kullanım kılavuzunda şanzıman yağ onayı yazar

Araç 2010 corsa 1.4 otomatik 111 yıl serisi. O kitapçığı internetten indirip baktım. Otomatik şanzıman için Yazmıyordu

Bende merak edip baktım. Hakikaten yazmıyordu...
    Opel servisleri yağ konusunda bilgi verir çünkü beyin arızası olsa yağı indirmeden beyni değiştiremez

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.