Şimdi Ara

2014 LG 3DTV (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.996
Cevap
46
Favori
263.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Vatal

bence 670v alın zira direct led kullanıyor ve 700 hz ile 1000 hz arasında fark yok. gerçek panel tarama hızı 100hz zaten ikisinde de. ayrıca 730v 800 hz bildiğim kadarıyla ve ikisi de direct led kullanıyor. fark yok denecek kadar az.

edge led almayın derin köşelerden aydınlatma sağlar bu modeller. o nedenle parlaklık düzgün bi şekilde dağıtılmaz bazı yerlerde kararmalar olur ekranda. ha direct led olduğunda da köşelerde kararma sorunu oluyor bu kez de ama edge led kadar rahatsız edici değil en azından

Hocam peki tv geldiğinde servise sadece ölü piksel testi yaptırsam yeterlimi başka bir test yaptırmama gerek varmı yada şöyle sorayım tvde ne çıkarsa iade edeyim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Widi ile bağlanınca böyle bir mesaj alıyorum.
    Bunun ne demek olduğunu ve ne yapılması gerektiğini bilen birisi var mı arkadaşlar?
     2014 LG 3DTV
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

lg pasif 3d modeller
    uhd de ub9 serisi 100hz ub8 serisi 50hz
    fhd de lb620 50hz diğerleri 100hz
    4klar yüksek watt harcar ama o kadar önemli değil .
    karanlık sahne iyi olsun dersen ips de pek iyi değil tvde sorun varsa ışık sızması gibi va panelde de fark etmiyor.
    60lb850 paneli bilmiyorum farklı olabilir . 60inçler değişik çıkıyor. 60inç pek tavsiye edilmiyor.

UHD alırken önemli olan bu özellikler
    HEVC (H.265) ?
    HDMİ 2.0 ?
    USB 3.0 ?

fiyatlar böyle diyorsan 4k al . bu modellerde hevc vardı kullanıcılara da sorun en iyisi firma bilgileri de yalan çıkıyor.
    önemli olan bütçede sizin bütçe yok

65UB980V 5.300
    65UB950V 3.850

55UB850V 2.800

60lb870 demeye calistin sanirim?
    Flagship modeli olan 870v edge led kullaniyor dusuk versiyonlari direct led kullaniyorsa sanirim bi bildikleri vardir?
    60lb870v suan tr de kalmadi.teknofiyat dan bakin. Ayrica 60 inc ler bir degisik cikiyor nedir nasil yani ?

• quote:

Orijinalden alıntı: diabolical

Merhaba arkadaşlar,

LG konusunda tecrübeli arkadaşlardan aşağıdaki konuda tavsiye alabilir miyim?

Aşağıdaki modeller şu anda alacağım yerin stoğunda olan (1 tane alma hakkım var. Başka olaydı size de söylerdim. Bu fiyatlar nerede diye merak etmeyin.) ve yanındaki rakamlar bu cihazlara yaklaşık vereceğim fiyatlardır. Kriterlerim ;

Yüksek panel frekansı (bunların arasında 50Hz bildiğiniz varsa baştan eleyelim). İyi bir 3D deneyimi, büyük ekran (65 , 60, 55 sıralaması isterim aslında), az enerji tüketimi (yani 100 watt'ın altında kalsa fena olmaz diye düşünüyorum), mümkün olduğunca doğru renkler, iyi karanlık sahne performansı.

Smart'tan çok beklentim yok. Web'den bir şey izlemem. Ama kanal EPG bilgilerini falan web'den dolduruyorsa fena olmaz. (Bunu yapıyor mu bu cihazlar? Vestel yapıyor)

Sonrasında belki UHD cihaz tercih ederim 3D kalitesi Full HD olsun diye. İşte 4K 60p desteklesin derim başka cihaza gerek kalmadan direkt kendi uydu alıcısı ile 4K yayınları alayım diye. HDMI 2 ve USB 3 desteği falan isterim. Ama bunlar ek kriterler denebilir.

55LB620V 1.550
    55LB652V 1.750
    55LB670V 2.150
    55UB830V 2.150
    55UB850V 2.800
    60LB870V 3.450
    65UB950V 3.850
    65UB980V 5.300

Hocam bence ankara söğütözü vatanda TR DE TEK 70LB65 var 5999 fiyati sanirim ama indirim yaparlar bir konusun bakin bence.Tam
    Kelepor 70 inc 6.000 lira

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Hocam 65'e bile eşimi ikna etmeye çalışıyorum. Şu anda 60 alabilsem o bile kardır. 70'e çıkamam

• quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

quote:

Orijinalden alıntı: alien2000a

quote:

Orijinalden alıntı: SstD

Merhaba arkadaşlar,

Bende 42LB670V için aylardır araştırma yapıyorum. Aldım alcam ama içim nedense rahat değil. carrefour da 1699tl. Alıp almamam konusunda tavsyelerinize ihtiyacım var.

Saygılar.

Fiyat performans orani iyi. Çift kumanda ile geliyor. Görüntüsü iyi. Bunlar artıları.

Açılırken çok bekliyor. Hdmi seçmek için bile webos saçmalığının yüklenmesi bekleniyor. 5-10 saniye kadar. Köşelerde karanlık noktalar var. Beni rahatsız etmese de kafayı takanlara tavsiye etmem.

Hdmi için webosa girmeye gerek yok.kumanda dan input seçeneğinden hdmi seçiliyor.
    Açılırken öyle çok beklemiyor.5 snyi bulmuyor galiba

Benim tvde sorun var o zaman. Çünkü tvyi açar açmsz input düğmesine bassam da o sinir bozucu dönen noktalar dönüp duruyor ve smartshare is loading please wait uyarısı alıyorum. Tv mi bilgisayar mı anlamadım. Alt tarafı hdmi seçicez. WebOs olmayan 55LA870 de var evde. Açtğın anda tüm inputlar aktif.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: beldor

MErhaba son yazdıklarınız bu akşam 42LB670V alacak biri olarak çok işime yarayacak samsung tv mi usb video modunu acayım derken bozdum gönlüm samsung ister amma bu iyi gibi şimdi alacağım gibi duruyor web browser hızı youtube, dizi sitelerinden video vb. oynatma uyululugu düzeldi alınır mı diyorsunuz? carrefourdan alacağım acil cevaplarınız bekliyorum aklım samsung uyumluluğunda hala

pm attım ama hocam bence alma. kenarlardaki karanlıklar gitmiş durumda evet ama web browser hala sorunlu ve yavaş. ve yetersiz bellek uyarısı verip kapanıyor sürekli dizi izlerken. internetten dizi izlemek isteyen tv browserı ile lg ye yaklaşmasın derim. samsung alın quad core işlemci var içinde daha iyi.

maç izleyemeyi düşünen de uzak dursun derim gölgelenme yapıyor ips panel yeşil ekran hakim olunca tvde.

onun dışında renkler vs çok hoş ve doğru veriyor 3d si de samsung a oranla bin kat iyi.

yeni seri lg tvyi usbden film ya da 3d film izlemek isteyenlere önerebilirim ancak. oyun, playstation vs için de yeterli aslında 670v üstü yüksek hz oranına sahip seriler.

ama maç izlemek isteyen de browserdan dizi izlerim diyen de uzak dursun diyorum

Hakikaten de köşelerdeki karartı azaldı mı? Yükleyip bakıcam ama diğer kısımların parlakloğını kısarsk farkı azaltmış olmasınlar? Yoksa teknik olarak mümkün değil. Yazılımla 42 ekrandan 47 ekrana büyütüldü gibi birşeymiş gibi geliyor bana. Ekran direct led ve köşedeki birleşme yerlerinde edge ledlerdeki gibi aydınlatma yok??

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    evet 60lb870 .

farklı ölçülerde farklı paneller çıkabiliyor 60inç paneli görmedim resmi site ips demiş başkayazı görmedim.

2014 yılında çok fazla direkt led vardı. 2013 de edge led daha fazlaydı . nedeni iyi olmasından mı yoksa ucuz olmasından mı emin değilim ikiside herhalde
  • quote:

Hocam 65'e bile eşimi ikna etmeye çalışıyorum. Şu anda 60 alabilsem o bile kardır. 70'e çıkamam

Anladim.Aslinda Tv nin büyüklüğü değilde ne kadar yakından oturduğumuz önemli.Sen mesela 60imç bir Tv aldinya gidip 10 feet (x.0.32) uzağında oturursan bir anlami kalmiyor.Aklinda bulunsun diye veriyi yazayim
    THX in önerdiği bilimum görüş mesafesi 60 inç için 6-7feet.Ne kadar uzaklaşırsan PENCERE etkisi yapiyor Tv cinema etkisinden çıkıp.Tv yi almadan evde tv nin nereye konulcagi hakkinda konusun derim zira uzağa koyucaksaniz 55 felan hic almayin yine 32inch etkisi yapicak çünkü

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SstD

Merhaba arkadaşlar,

Bende 42LB670V için aylardır araştırma yapıyorum. Aldım alcam ama içim nedense rahat değil. carrefour da 1699tl. Alıp almamam konusunda tavsyelerinize ihtiyacım var.

Saygılar.

Fiyat performans orani iyi. Çift kumanda ile geliyor. Görüntüsü iyi. Bunlar artıları.

Açılırken çok bekliyor. Hdmi seçmek için bile webos saçmalığının yüklenmesi bekleniyor. 5-10 saniye kadar. Köşelerde karanlık noktalar var. Beni rahatsız etmese de kafayı takanlara tavsiye etmem.

Hdmi için webosa girmeye gerek yok.kumanda dan input seçeneğinden hdmi seçiliyor.
    Açılırken öyle çok beklemiyor.5 snyi bulmuyor galiba

Benim tvde sorun var o zaman. Çünkü tvyi açar açmsz input düğmesine bassam da o sinir bozucu dönen noktalar dönüp duruyor ve smartshare is loading please wait uyarısı alıyorum. Tv mi bilgisayar mı anlamadım. Alt tarafı hdmi seçicez. WebOs olmayan 55LA870 de var evde. Açtğın anda tüm inputlar aktif.

Senin Tv de sorun yok o arkadaşın tv sindede sorun yok.Çözümü cok kolay tv acildikdan sonra 5 sn gibi bir süre taniyin tv toparlansin.Ne yazıkki donanim i kötü. endişe edicek bisi yok.

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: beldor

MErhaba son yazdıklarınız bu akşam 42LB670V alacak biri olarak çok işime yarayacak samsung tv mi usb video modunu acayım derken bozdum gönlüm samsung ister amma bu iyi gibi şimdi alacağım gibi duruyor web browser hızı youtube, dizi sitelerinden video vb. oynatma uyululugu düzeldi alınır mı diyorsunuz? carrefourdan alacağım acil cevaplarınız bekliyorum aklım samsung uyumluluğunda hala

pm attım ama hocam bence alma. kenarlardaki karanlıklar gitmiş durumda evet ama web browser hala sorunlu ve yavaş. ve yetersiz bellek uyarısı verip kapanıyor sürekli dizi izlerken. internetten dizi izlemek isteyen tv browserı ile lg ye yaklaşmasın derim. samsung alın quad core işlemci var içinde daha iyi.

maç izleyemeyi düşünen de uzak dursun derim gölgelenme yapıyor ips panel yeşil ekran hakim olunca tvde.

onun dışında renkler vs çok hoş ve doğru veriyor 3d si de samsung a oranla bin kat iyi.

yeni seri lg tvyi usbden film ya da 3d film izlemek isteyenlere önerebilirim ancak. oyun, playstation vs için de yeterli aslında 670v üstü yüksek hz oranına sahip seriler.

ama maç izlemek isteyen de browserdan dizi izlerim diyen de uzak dursun diyorum

Hakikaten de köşelerdeki karartı azaldı mı? Yükleyip bakıcam ama diğer kısımların parlakloğını kısarsk farkı azaltmış olmasınlar? Yoksa teknik olarak mümkün değil. Yazılımla 42 ekrandan 47 ekrana büyütüldü gibi birşeymiş gibi geliyor bana. Ekran direct led ve köşedeki birleşme yerlerinde edge ledlerdeki gibi aydınlatma yok??

bende eskiden oval şekilde bildiğin siyahtı köşeler. güncellemeler geldikçe çok çok azaldı. halen dikkat edilirse belli oluyor az bir siyahlık var ama dediğim gibi dikkat etmek gerekiyor. baya azaldı köşedeki karartılar.. belki de kullandıkça azalıyordur güncellemeye bağlıyoruz ama

• quote:

Orijinalden alıntı: crasy

quote:

bence 670v alın zira direct led kullanıyor ve 700 hz ile 1000 hz arasında fark yok. gerçek panel tarama hızı 100hz zaten ikisinde de. ayrıca 730v 800 hz bildiğim kadarıyla ve ikisi de direct led kullanıyor. fark yok denecek kadar az.

edge led almayın derin köşelerden aydınlatma sağlar bu modeller. o nedenle parlaklık düzgün bi şekilde dağıtılmaz bazı yerlerde kararmalar olur ekranda. ha direct led olduğunda da köşelerde kararma sorunu oluyor bu kez de ama edge led kadar rahatsız edici değil en azından

Hocam peki tv geldiğinde servise sadece ölü piksel testi yaptırsam yeterlimi başka bir test yaptırmama gerek varmı yada şöyle sorayım tvde ne çıkarsa iade edeyim :)

ölü piksel ve banding testi yaptırın. tv de youtube a girin banding test diye aratın bir çok video var öyle ordan gölgelenme olup olmadığa bakın. gölgelenme kesinlikle olacak olmaması çok çok zor sadece çok fazla var mı yok mu ekranın ne kadarını kaplıyor ona bakın çoksa iade etmeye çalışın

onun haricinde servise bir de kutudan ilk açan siz misiniz onun testi var. çalışma saatini kaydediyor tv. servise sorun çalışma saati 0 mı gözüküyor bakabilir misiniz diyin baksınlar. kutudan ilk açanın siz olduğuna da emin olabilirsiniz o şekilde.

• 666azazel kullanıcısına yanıt
    Hocam 65UB980V konusunda bir review okurken dikkat ettiğim nokta, 950V ile arasında dağlar kadar fark var. Bu TV uçuyor falan şeklindeydi. Uçuyor derken Webos vs... performansını bilemem de, 3D'de hiç crosstalk yok, renkler daha iyi, klasik sorunlar yok falan diye yazmışlar. Tabi aradaki 1.500TL farka değer mi diye düşünüyorum bu yüzden. Bir de yanlardaki hoparlörler TV'yi daha büyük gösteriyor. Zaten dev gibi, onlara ne gerek vardı. Eşimi zor ikna ettim zaten.

Tabi almışken 4K almak iyi ama 50hz almak istemiyorum, o yüzden 55UB850V de işimi görmez. UB8 serisinin 50hz olduğunu söyledin, direk soğudum. Tabi resmi site her zaman doğru değil dediğini de biliyorum ama 55UB850V'yi araştırdım 100Hz gibi çıkıyor. Bu yüzden de kararsız kaldım.

Yani 55 ilk tercihim değil ama UB980V biraz büyük kaçtı, UB950V ise 980'in yorumlarını okuyunca 4.000 TL vermeli miyim gibi bir soru oluşturdu kafamda.

60" olarak 60LB870V 'nin fiyatı güzel geldi gözüme. Evet, cihaz UHD değil. Ancak paneli gerçek 200Hz. A++ enerji performansı var. Tabi 600TL daha az verip 55" UB850V (100Hz ise) daha alınası gibi duruyor. 100Hz ile 200Hz gerçek panel hızı arasında çok uçuk bir fark olacağını sanmıyorum. 100Hz'den sonrasını yazılım halleder diye düşünüyorum. Zaten 60LB870V'nin 200Hz paneli var ama MCI'sı 500 mesela.

Ya da 1.750 TL'ye bulmuşsun 55" (55LB652V), al bunu kır kı.ını otur kenara diyesim geliyor. Evet, 1.550'ye 55LB620V 'de var ama o 50Hz. O yüzden kafadan eledim.

Gördüğünüz gibi kafam çok karışık Burada yazdığım bilgilerde yanlışlık olduğunu farkederseniz düzeltmenizi rica ederim. Bu bilgiler ışığında karar vereceğim gibi duruyor.

• quote:

Hocam 65UB980V konusunda bir review okurken dikkat ettiğim nokta, 950V ile arasında dağlar kadar fark var. Bu TV uçuyor falan şeklindeydi. Uçuyor derken Webos vs... performansını bilemem de, 3D'de hiç crosstalk yok, renkler daha iyi, klasik sorunlar yok falan diye yazmışlar. Tabi aradaki 1.500TL farka değer mi diye düşünüyorum bu yüzden. Bir de yanlardaki hoparlörler TV'yi daha büyük gösteriyor. Zaten dev gibi, onlara ne gerek vardı. Eşimi zor ikna ettim zaten.

Tabi almışken 4K almak iyi ama 50hz almak istemiyorum, o yüzden 55UB850V de işimi görmez. UB8 serisinin 50hz olduğunu söyledin, direk soğudum. Tabi resmi site her zaman doğru değil dediğini de biliyorum ama 55UB850V'yi araştırdım 100Hz gibi çıkıyor. Bu yüzden de kararsız kaldım.

Yani 55 ilk tercihim değil ama UB980V biraz büyük kaçtı, UB950V ise 980'in yorumlarını okuyunca 4.000 TL vermeli miyim gibi bir soru oluşturdu kafamda.

60" olarak 60LB870V 'nin fiyatı güzel geldi gözüme. Evet, cihaz UHD değil. Ancak paneli gerçek 200Hz. A++ enerji performansı var. Tabi 600TL daha az verip 55" UB850V (100Hz ise) daha alınası gibi duruyor. 100Hz ile 200Hz gerçek panel hızı arasında çok uçuk bir fark olacağını sanmıyorum. 100Hz'den sonrasını yazılım halleder diye düşünüyorum. Zaten 60LB870V'nin 200Hz paneli var ama MCI'sı 500 mesela.

Ya da 1.750 TL'ye bulmuşsun 55" (55LB652V), al bunu kır kı.ını otur kenara diyesim geliyor. Evet, 1.550'ye 55LB620V 'de var ama o 50Hz. O yüzden kafadan eledim.

Gördüğünüz gibi kafam çok karışık Burada yazdığım bilgilerde yanlışlık olduğunu farkederseniz düzeltmenizi rica ederim. Bu bilgiler ışığında karar vereceğim gibi duruyor.

LB870V 1000hz MCI birde tr de yok artik 55 belki vardir..

• quote:

3 aylık 55UB850V kullanıcısıyım..memnunum sorunuz varsa yardımcı olabilirim...ayrıca konumuz falan da var 49 inçiyle alakalı ama özellikler benzer.o konuyu da inceleyebilirsiniz fikir açısından...

• hznin bir artısı yok bütçenin el verdiğini alacaksın .

resmi katalog bilgiler palavra oluyor genelde tanıtım amaçlı bakılabilir ama diğer bilgiler forumlardan geliyor baş sayfada rus sitesinden aldığım paneller mevcut .
    inceleme sitelerine pek güvenmeyin ben sadece siyah seviyesi-kontrast gibi değerleri alıp ortalama değerlere bakıyorum test siteleride primle çalışıyor.

65ub980 ve ub950 paneli aynı 3d testlerde crosstalk var denilmiş ama pasif de bile varsa garip yani.

tvlere fazla para vermeyin üst seri 55-65 inç boyuta göre en fazla 4000-5000 tl ideal daha fazlası zarar.

lb870 100hz

lg de 200hz bulamazsın. çoğu markada da 200hz pek yok.

siz önce bütçeyi ayarlayın - size verilen fiyatlarda uygun
    sonra uhd yada fhd kararı verin ... son iş model seçmek ama kullanıcı yorumları en önemlisi ..

• 666azazel kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, 3 ayrı site crosstalk var diyor. İlk defa bir pasif 3D'de bundan bahsedildiğine şahit oldum.

Hz olayı çok önemli olmayabilir, 200 ile 100 arasında karar veriyor olmak sorun değil ama 50 ile 100 arasında düşünüyorsam 50'yi tercih etmemeliyim diye düşünüyorum.
    Gerçi Hz daha çok aktif 3D kullanan sistemlerde sorun olur. Eğer 50Hz bir sistem var ise ortada, göz başına 25Hz düşer. Yine de sanki 200Hz bir panel "ben kaliteliyim" diye bağırıyor gibi geliyor bana.

200Hz Sharp'ta var. LG'de ise Amerika kaynaklı bir sitede 60, 120 ve 240 native panel olduğunu görmüştüm. bizde ise 50, 100 ve 200'ler vardır diye düşünüyorum. Yani orada 240 native yapan bizde (50Hz kullanan ülkeler) de 200Hz yapmış olabilir pekala diye düşünüyorum. Rus sitesinden aldığın bilginin %100 doğru olduğuna emin olabilir misin?

5.300TL 65UB980V için iyi fiyat diye düşünüyorum. Açıkçası ben OLED'lere bakıyordum ama OLED alırsam 55'te kalacağım. Ayrıca orada siyahları abartmak için bütün renkleri öldürmüşler gibi geliyor. Sarılar haki, beyazlar gri, insan teni morarmış gibi duruyor. Vazgeçtim o meretten. Dedim şöyle duvarı kaplayan bir şey alayım, bir de olmuşken en üst model falan olsun ki nesi varsa olsun. Eğer 65UB980V almazsam 60LB870V alacağım (bu konuda çok az inceleme var maalesef), o da olmaz ise 55LB652V alacağım. 1.750 TL'ye kapatacağım 55" ile mevzuyu.

• 65UB980V'yi 5300'e nereden buldunuz?
  • wellwet W kullanıcısına yanıt
    Bir tanıdığımdan sadece 1 tane TV alma şansım var ve bunun için bana dün listelediğim fiyatları verdi. Maalesef sadece 1 tane alabiliyoruz. Yoksa bütün foruma yayardım

• quote:

Bir tanıdığımdan sadece 1 tane TV alma şansım var ve bunun için bana dün listelediğim fiyatları verdi. Maalesef sadece 1 tane alabiliyoruz. Yoksa bütün foruma yayardım

Adamın günahı almak gibi olmasın ama o fiyatlara TEŞHİR VERİLİR. genelde sen almadan kutularına iyicene bak o fiyatlar çok iyimser çünkü
  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.