Şimdi Ara

2014 THK Planör/Yelkenkanat/Yamaçparaşüt/Paraşüt Kursları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
7
Favori
10.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba benim merak ettiğim bir konu var uçaktan paraşütle atlamak için böyle kurslar yardımcı oluyor mu , çok istiyorum böyle bir deneyimim olsun..
  • bu sene planörle uçmak için kursa başvurcam bakalım
  • Bir bilene danışmak amaçlı size yazıyorum. öncelikle genel merkezle konuştum ve istanbul pendik ve şişli şubelerinin telefonlarını aldım.pendik şubesi açtı telefonu ses gelmiyor şişli şubesi sürekli meşgul çalıyor.Ben size sorayım en iyisi sorularımı.Ben paraşüt veya yamaç paraşütü istiyorum.yamaç paraşütü daha önce bir eğitmenle atlayarak gerçekleştirdim ama kontrol bende değil ben izledim sadece.Eğer eğitim alırsam yamaç paraşütüyle tek başıma atlayabilecekmiyim.Ayrıca şişli şubesi çok kalabalık olur gibi geliyor sizce pendik şubesinden başvuru yapsam seçilme şaansım artar mı? ve son olarak en son kayıtları kaçırdım bundan sonraki en yakın kurs kayıtları hakkında bilgi verebilirmisiniz.şimdiden teşekkürler.
  • ibrahimekinci İ kullanıcısına yanıt
    hoca thk - Turk Hava Kurumu baya karisik su gunlerde haberleri izlediysen, bir suru gozalti hadisesi var.

sen yinede web sayfasindan thk subelerine bak, basvurmak istedigin subenin adresini ogren ve bizzat basvur. yaninda dilekce, nufus kagidi, fotograf bulunsun. aidat ucretinide ode. once uye olman lazim.
    sonra 2015 icin kurs tercihlerinizi yapin, nerden ne kadar cikacagi hic belli olmuyor.
    genelde thk ya maddi durumu iyi olamyanlar basvuruyor, ayrica yilin herzamani ozel olarakta bu kursu ucretiyle rahat bir sekilde alabilirsiniz
    yinede bir sansinizi deneyin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar selamlar

Ben aslinda 2009 sene once universitede 1 yila yakin yamacparasutuyle ugrastim, en son Denizli Dinamit tepesinden 5-6 kez uctum gerisini getiremedim. Yamac prasasutu icimde hep bir tutuku fakat is guc derken araya zaman girince bir cok seyi unuttugumu dusunuyorum. Dolayisiyla tekrardan kurslara katilip firsat buldukca ucmak istiyorum.

Sorularima gelecek olursak:

1) THK ucretsiz, buldugum diger ozel kurumlarin egitimleri ucretli, tamam sorun degil fakat verilen egitimlerin kalitesi-guven-ozen karsilastirmasi yaparsak hangisi agir basar?
    2) Bildigim kadariyla(benim ugrastigim zamanlar) yamac parasutu federasyonu yoktu. Dolayisiyla sertifika-lisans sahibi olma gibi bir durum soz konusu degildi. Hala oyle sanirim fakat ozel kuruluslar sertifika vs bahsediyor, gecerliligi nedir, onemi nedir?
    3)THK egitimlerini secmem durumunda, oncelikle genc kanatlara uye olmam gerekiyor diye anliyor,yasim 27 genc sayilirim :) Fakat bu durumda soyle bir sorun oluyor: Yurtdisinda calisiyorum, 4 ayda bir izinlerimde Turkiye'de olabiliyorum. dolayisiyla uye olsam bile destekleyici faaliyetlerde bulunma sansim yok. Sonucta yapacagim egitim basvurularini etkileyecektir, bu durumda THK sansim az gozukuyor siz ne dusunuyorsunuz?
    4)Egitim icin ozel kuruluslari secmem durumunda tavsiye edeceginiz kurulus var midir?

cevaplar icin simdiden tesekkurler

Bora Aydin

• bora_aydin B kullanıcısına yanıt
    hoca sertifika mertifika hikaye kanatiimce. Ancak ileride duzen kurulurda sertifika sarti getirilirse elindeki belgeyi deyerlendirirsin. Zaten kacak ucuyo millet yani. Sirtine parasutu takan birakiyor kendini bosluga. ozel sertifikalarin hepsi thk tescilli.
    .
    Ondan sonra, THK fakir adamin mekani. Bazi zenginler geliyor, 2 gun sonra soyle soyleniyorlar; yahu ben zengin adamim, gelip gunlerce kendimi sikacagima, parasiyla thk ya ucarak gelirdim diyorlar. Bilmem anlatabildimmi. Thk ya gittinmi ortama uyum saglaman ve beklemen gerekecek. Uyar diyorsan hosgeldin
    .
    Ogretmen onemlidir. Ozel kurulus nekadar donanimli olursa olsun iyi bir egitim alamiyorsan ne ise yarar. Iyi bir egitmen bul, en donanimsiz parasutle uc, hem daha iyi ogrenirsin, hem de eyitimci sana iyi eyitim verebilsin. Mesela delta kanatla ucacak olsam Tugrul Hoca`yi Fizanda olsa gene gider bulurdum. Cunku Delta Kanat Tugrul Hoca dan sorulur. gibi gibi
    .
    simdi bazi arkadaslar sinirlenecek galiba

• zaten basvursakta cikmiyor, ciksa da kapidan girer girmez elenenler bile oluyor
    kazalari, iptal edilen kurslari ve hava muhalefetini saymadim bile
    olayi gidishatina birakmak lazim

• Merhaba,

Az önce THK nun sitesine baktım ama şubeleri ile ilgili bilgi yok, en yakın şune bağlantısına da tıkladım ama sayfa çalışmıyor! Merkeze mesaj attım ama ne zaman cevap gelir? yada gelir mi? Neyse, ben kadıköy tarafındayım ama buralarda şube soruyorum kimse bilmiyor, burada bilen var mıdır acaba? Pendikte minibüs duraklarında gösteriyor haritada(eski bir siteye zamanında iaretlenmiş) ama oraya da gittim öyle bir şube yok, bilen de yok! Nasıl iş anlamadım...
  • Merabalar. Ben planör başlangıç kursuna katılmak istiyorum ama iş güçten dolayı kurum faydasına faaliyeterde bulunmam pek mümkün değil. Şuan nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama galiba kurumun sitesinde, bağış yapmış olmanın da öncelik kazandıracağına benzer bir şeyler okumuştum. Şimdi baktım ancak bulamadım. Böyle bir durum var değil mi? Eğer varsa, -tabi böyle sormak acayip olacak ama- aşağı yukarı ne kadar bağış yapmak bana öncelik sağlar? Mesela 100-200 TL civarı yeterli olur mu? Yoksa binlerle ifade edilebilecek bir değer mi? Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.
  • merhaba ben serbest düşüş yapmak istiyorum (öyle 1-2 defa değil. lisansını iznini alıp devamlı olarak atlamak istiyorum.) nasıl bir yol izlemeliyim? 98 doğumluyum. Yanlış anlamadıysam Genç Kanatlar üyesi olup puan topluyoruz. Ne kadar puan sonra kurslara katılım mümkün oluyor? +1 sorti yazıyor serbest düşme. peki sonrasında daha fazla sorti için ne yapmamız gerekecek?
  • nerden başvuru yapılıyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.