Şimdi Ara

2014 Work And Travel[Ana Konu] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
27
Favori
8.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sirket reklaminin yapilmasi cok hos olmamis bence , herkese yapilan indirimlerin de sanki cok ozel indirimlermis gibi yazilmasi da hos degil. Ogrenci sayisinda gecmis yillarin arkasinda kalan sirketlerin cidd indirimler yaptigini biliyoruz su gunlerde. Yine de Wat daki en onemli unsur sirket fiyati DEGIL , sirket KALITESI dir. Bu da is ve sponsor kalitesidir. Turkiyede vereceginiz 100-200 dolar fazla ucret , AMerikadaki 1000-2000 dolar olarak size donebilir.
  • ozgursum kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım zaten ben bu şirketle gittim çok memnun kaldığım halde ismini vermedim eğer bu şirket ile gitmeyi düşünen var ise GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ IEEE KULUBU olrak sponsorluk anlaşması yaptık 3750i veya 3500 lira verceğine 3150 lira versin diye dedim normalde yazdığım kurumunda fiyatı 3500 lira-3750 lira arası hem forumdaki arkadaşlar faydalansın hemde kendi adıma sponsorluk anlaşmam sonuca varsın diye yazmıştım eğer yanlış anlışıldıysa özür dilerim üstteki dediklerine de katılıyorum 3-4 tane firma onerelebilir isim vermyelim madem şirketi iyi araştırın derim arkadaşlar...
  • Şurada kıvrılsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemdu

Arkadaşım zaten ben bu şirketle gittim çok memnun kaldığım halde ismini vermedim eğer bu şirket ile gitmeyi düşünen var ise GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ IEEE KULUBU olrak sponsorluk anlaşması yaptık 3750i veya 3500 lira verceğine 3150 lira versin diye dedim normalde yazdığım kurumunda fiyatı 3500 lira-3750 lira arası hem forumdaki arkadaşlar faydalansın hemde kendi adıma sponsorluk anlaşmam sonuca varsın diye yazmıştım eğer yanlış anlışıldıysa özür dilerim üstteki dediklerine de katılıyorum 3-4 tane firma onerelebilir isim vermyelim madem şirketi iyi araştırın derim arkadaşlar...

Dedigin fiyati ben telefonla goruserek aldim. Bu yuzden soyluyorum. Sana yalan soyluyorsun demiyorum ama sirketlerin fiyat uckagidi yaptiklari gayet acik ve net.Yine de bu fiyat Valla az buz degil bu benim 7. wat sezonum. Internette ne gibi oyunlar dondugunu , hangi sirketin ne zamanlarda neler yaptigini gayet iyi biliyorum , bu yuzden bence en dogrusu hicbir risk alinmadn sirket ismi verilmemesi. Insanlara daha ziyade kriterlere gore arastirma yapmalarini saglamak olmali amacimiz.

• Bende arayıp sorayım aynı fiyatı veriyorsa iptal edelim sponsorluğu

• Valla telefonla ben alamadım o fiyatı ama bende arkadaşa yalan söylüyor demeye cem evet şirketleri ii araştırın dedigm şirketle de iletişime geçmek o fiyatı almak istiyorsa özel den yardımcı olmaya çalışırım kolay gelsin sizlere insallah gönlünüze göre olur

• Öncelikle herkese güzel, sorunsuz, unutamayacağı ( İyi anlamda :D ) bir Work & Travel sezonu geçirmesini diliyorum.
    Bende 2014 te W&T macerasına katılacaklardanım. Şirket seçimimi yapıp kaydımı oldum CIEE sponsoru bir şirketteyim herşeyi hallettim geldi sıra iş seçimine.İş olarak eğlence parkı işi düşünüyorum 2 tane birbirinden güzel eğlence parkı işleri mevcut ve ben bunların arasında kararsız kalmış bulunmaktayım.

1. Cedar Point Sandusky, OHIO
    2. Morey's Piers Wildwood, NEW JERSEY

Morey's Piers a giden kişilerle görüşme fırsatım oldu fakat Cedar Pointe giden herhangi birisiyle henüz konuşamadım cevap bekliyorum.

İkisininde kendilerine göre artıları mevcut bunları aşağıda yazacağım

Cedar Point VS Morey's Piers

-İkiside dünyaca ünlü işinde uzman eğlence parkları işveren olarak iyiler ama Morey's Piersin işinde daha disiplinli olduğunu duydum.
    -CP içeride yer alıyor bulunduğu yer MP ye göre daha sessiz sakin bir yermiş. Gezilecek çok yer yokmuş. MP ise tam tersi yakınında bulunan gezilecek yerler mevcut (Özellikle Atlantic City de Outlet Mağazalar varmış benim gibi alışveriş meraklısı birisi için cennet olabilir :) )
    -Konaklama konusuna gelince CP burada MP ye göre 1-0 önde çünkü hem konaklamayı CP sağlıyor hemde ucuz Haftalık 30-45$ gibi bir fiyat istiyorlarmış Fakat MP de ise turistik bir bölge ve W&T öğrencileri tarafından çok rağbet gösterilen bir yer olmasından dolayı fiyatlar pahalı haftalık 100-120$ evlerde konaklama sağlanıyormuş
    -İkiside Eylül başında sadece haftasonları yada gece çalışmaya başlıyorlarmış ve buda benim gibi Erken dönmek isteyen birisinin işine yarıyabilir
    -Ohio sandusky de Türk öğrencilerin Wildwooda göre daha az olduğunu duydum.

Şimdi gelelim kişisel isteklere. Benim öncelikli amacım farklı kültürlerle tanışmak yıllardır öğrendiğim dili orada yaşamak istiyorum zaten bu yüzden programa arkadaşlarımdan ayrı gitmek istiyerek kaydoldum. Para konusuda tabiki önemli Wildwood da harcamanın daha çok olacağı aşikar ama ortam olarak da farkı var.

Sizin de düşüncelerinizi almak istedim arkadaşlar. Siz eğer bu iki seçim arasında kalsanız hangisini seçerdiniz nedenleriyle söylüyebilirmisiniz belki benim aklıma gelmeyen birşey sizin aklınıza gelebilir. Eklemek istediklerinizi lütfen ekleyin farklı fikirler duymak işime yarayacaktır forumunda amacı bu değilmi zaten :) Teşekkürler

• Arkadaşlar ben bu yaz work and travel a katılmak istiyorum bir kaç şirketle görüştüm.Ancak gidebileceğim tarih 14 temmuzdan sonrası,şirketler çok geç bir tarih dediler ama o tarihten sonra gitmem imkansız mı?
  • Bende biraz önce danışmanla görüştüm, kendileri dedi ki ; En erken Mart ortası gibi girebilirsin mülakata daha önce ds formu yetişmez. Bende tamam dedim, son zamanlarda ingilizceyi geliştirdim. Zira 2013 konusunda ki ingilizcem ile şuan ki arasında fark var. :)

Eee soralım o halde, Wisconsin düşünenler var mı bu yaz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Bende biraz önce danışmanla görüştüm, kendileri dedi ki ; En erken Mart ortası gibi girebilirsin mülakata daha önce ds formu yetişmez. Bende tamam dedim, son zamanlarda ingilizceyi geliştirdim. Zira 2013 konusunda ki ingilizcem ile şuan ki arasında fark var. :)

Eee soralım o halde, Wisconsin düşünenler var mı bu yaz ?

Yanlış konudan Wisconsin cevabı vermişim ötekinden devam edelim

• arkadaşlar hala şirketini ayarlayan olmadıysa en önmli 3 şirketten birinde 3150 liraya ayarlayabilirim fakat bu çarşamba gününe kadar ayaralanabilir ozelden mesaj atabilirsinizşirketin adını vermeyeyim
  • Arkadaşlar selam,

Ben de bu yıl kısmet olursa WAT programına katılacağım. Bir çok firma ile görüştüm çoğunluk aynı fiyatı veriyor. Benim kafama takılan bazı konular var;

1. Daha az harcama daha çok kazanç için küçük yerlere yönelmeyi düşünüyorum. Fakat bu travel için işimi çok zorlaştırır mı ABD içi ulaşım çok pahalı mıdır opsiyonlara kolay erişilebilir mi ? Örneğin Page Arizona'da Aramark South Lake Powell kurumunda bir iş gözüme çarptı koşullar uygun gibi görünüyor. Fakat gel gelelim her yere uzak :)
    2. Bugün gidip bir kaç şirketle daha görüşeceğim ve artık kesin kararımı verip kayıt olacağım. Tavsiye edebileceğiniz iş skalası geniş güvenilir olduğuna inandığınız firmaları bana pm'leyebilir misiniz ? Belki görüşmüşümdür belki gözümden kaçmıştır.
    3. Ben çalıştığım dönemde min. harcama gezerken ise maks verimi hedefliyorum. Bunun için bölge, iş, davranış ve bu işler ile anlaşmaları olan sponsorlarla çalışan şirket öneriniz var mıdır ? Var ise pm rica ediyorum.

Teşekkürler vakit ayırıp okuduğunuz için. İyi güner.

• Merhaba, bende araştırma yapıyorum. Hangi şirketi önerirsiniz ? Şirket harici masraflar toplam ne kadar yapıyor ?

Otellerde vb yerlerde çalışarak saatlik ne kadar ücret alabilirim ve haftada kaç saat çalışabilirim?

Haftalık konaklama masrafları ne kadar olur ?

Teşekkürler.
  • 2tane şirketi oneririm ama reklam olmasını istemem bir de gidipte bni hayal kırıklığına uğratan 1 şirket adı var ozelden yazarım şirketler 3750 ile 4000 lira arası toplam 7500 lira ile 8000 lira arası na denk gelio tüm masraflarla 8ile 8.5 dolar arası alabilirsin gittiğin yerde onemli tabi ki 34 ile 40 saat arası çalışırsın yoğun bir yer ise overtime yaparsın overtime anlaştığın ucretin 1 buçuk katıdır konaklamada 50 dolar ile 90 dolar arası değişir gittiğin yer yine çok onemli kansas ta 50 dolara kalıp wisconsin veya tenesse de 75-90 dolar arası olabilir tamamen iş veren ve seçtiğin yer ile alakalı
  • Amerikadan gelirken 1 Mac Mini, 1 SSD,2 RAM getirsek gümrükte sorun çıkar mı?
  • Giden arkadaşlar bir konuda yardım edebilir mi çalışma konusunda neyi önerirsiniz su parkları, mc donals gibi fast food yerleri, housekeeperlık , dishwasher ? yada benim saymadığım işler.
    8 8,5 dolar ve 30 saatlik çalışma ile verdiğim paranın kadarlık kısmını karşılayabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The-Difference -- 22 Ocak 2014; 20:08:55 >
  • skype üzerinden mülakat yapanlarımız oldu mu?
  • Selam, AÖF öğrencileri yararlanabilir mi?
  • not ortalaması 2'nin altında olan birisinin gitme şansı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: La Esperanza

not ortalaması 2'nin altında olan birisinin gitme şansı nedir?

1 in altında değilse ingilizcen sağlamsa olabilir. ama ingilizcen çok iyi değilse 2 altı zor.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.