Şimdi Ara

2014 YENI HONDA JAZZ KULÜBÜ ANA KONU::. (82. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.157
Cevap
18
Favori
213.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yunusxxx

quote:

Orijinalden alıntı: ismailon

Yunusxxx size gönülden katılıyorum.

Çok güzel ifade etmişsiniz.

Cast Model diye belirttiğiniz, küçük araçlardan bende yurtdışından temin edecektim ancak turkiyede bulunca gerek kalmadı. 3 ya da 4 rengi vardı. Gecen sene aldım bende. Eger aradıgınız buyuk bir model degilse, size nerede buldugumu tarif edebilirim. Bendekinin resmini de size gönderebilirim. (II.nesil)

II nesil 2012 kasa mı oluyor. Bir de mümkünse cam tavanlı arıyorum. Çok sevinirim. Pm atabilirsiniz.

Yunus bey buyrun :

http://www.ebay.com/itm/Dealer-1-18-Honda-Fit-Jazz-MK2-Glasstop-2009-BLUE-/290842838113?pt=AU_Toys_Hobbies_Diecast_Vehicles&hash=item43b7958461

• quote:

Orijinalden alıntı: polemos

Bu daha büyük ve güzel. Tabi fiyatı da ona göre

http://www.ebay.com/itm/JDM-GENUINE-HONDA-FIT-RS-1-24-Model-vehicle-HONDA-JAZZ-/270890217323?pt=Diecast_Vehicles&hash=item3f1250af6b

Abi bunun öndeki dişleri eksik :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Cast Model diye belirttiğiniz, küçük araçlardan bende yurtdışından temin edecektim ancak turkiyede bulunca gerek kalmadı. 3 ya da 4 rengi vardı. Gecen sene aldım bende. Eger aradıgınız buyuk bir model degilse, size nerede buldugumu tarif edebilirim. Bendekinin resmini de size gönderebilirim. (II.nesil)

II nesil 2012 kasa mı oluyor. Bir de mümkünse cam tavanlı arıyorum. Çok sevinirim. Pm atabilirsiniz.

Yunus bey buyrun :

http://www.ebay.com/itm/Dealer-1-18-Honda-Fit-Jazz-MK2-Glasstop-2009-BLUE-/290842838113?pt=AU_Toys_Hobbies_Diecast_Vehicles&hash=item43b7958461

Hah işte aradığım buydu. Çok mutlu oldum. Teşekkür ederim. Acaba beyazı var mı? Yalnız fiyatının maşallahı var.

• FUN+ CVT 1.4 Benzinli 47.345

Çok para değilmi arkadaşlar ?

Sonuçta b sınıfı araba
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zenginoglu

quote:

Orijinalden alıntı: forsa

yaşa be Yunus
    Aracı almış olanların sevimesi halla alamamış olanların üzülmesi gereken bir konu iken
    Aklın yolu bir iken
    Neden aracı alan arkadaşlarımız uf artı püf napıcaz modunda aracı alırken muhtemelen pazarlık oluyor yapmayana lafım yok herbirimiz gerçek deger üzerinden 2 binlira düşügüne aldık.
    degilmi?

Abi ben de dediğin gibi aracı aldığıma gayet memnunum ve hatta bu konuyu takip edipte bizler gibi son dönemde Jazz sahibi olan bir çok arkadaşımız var. Pazarlıksız alışveriş olur mu hiç :) Ama ben liste fiyatının 1.500 TL düşüğüne almıştım, gerçi ekstraları vardı ama kazıklandım mı yoksa? :D

Vallahi ben çok memnunum. İ20 polo fiesta bu aracın alt sınıfı bence.
    44.350 e aldım. Sigortası vergisi park sensörü boya koruması dahil. Ekim sonunda.
    Otomatik keyfi+full donanım isteyen bunu alır.
    Konfor önemli değil diyen daha ucuza başka marka alır.
    Tercih meselesi. Hepimizin oturduğu bir ev var. Kimi 80 metrekare ama 200.000 ediyor kimi 140 metrekare ama 130.000 ediyor. Niye bu kadar farklı? muhit farkı lüks farkı. Onu da tartışmayız araba meselesini de. Sen istediğin özellikleri belirlersin paranı belirlersin bu paraya o özellikleri almaya çalışırsın. Aynı özellikleri o paraya iki markada bulursun o zaman ikisini kıyaslarsın.
    Bana bu fiyata niye golf almadın diyorlar. Yaa bu fiyata alacağım golf otomatik mi otomatikse cruze kontrol var mı far sensörü var mı cam tavanı var mı bu özelliği olan golf kaç para 60.000 eeee aradaki fark bende var mı yok. İ20 neden almadın daha ucuz. İ20 de bu kadar konforlu otomatik şanzıman var mı geniş iç hacim bu kadar geniş bagaj var mı yok. Eee niye alayım. Herkesin Mali gücüne zevkine göre değişir. Ben keyfime düşkünüm parayı da buldum aldım. Daha ucuza aynı keyfi alamayacağım aracı niye alayım. Keyfimin kahyası kim ben mi sen mi. Bırak Allah'ınızı severseniz. Tartışmaya hiç gerek yok. Almak isteyen arkadaşların merak ettiği şey varsa kullanıcı olarak yardımcı oluruz. Almak istemeyen arkadaşlara da cevap vermem. Bana ne alma. Hondanın sahibi ben miyim. Sen alınca cebime paramı girecek.
    Ben çok memnunum. Benim kriterlerime göre tüm ihtiyacımı karşılıyor.
    Bir sene önce Opel Astra aldım dizel otomatik. Şanzıman konforu çok kötü geldi (bana göre) 11 ay kullandım sattım. Başkasının kriterine görede o araç süper olabilir, arabadan ne beklediğin önemli.
    Aldığım için bir markayı övmem. İyi değilse (benim kriterime göre-herkesin kriteri farklı) değil derim. Yanlışdan hemen dönerim. Bu kadar basit.

Neden Jazz aldığımı çok güzel ifade etmişsiniz. Teşekkürler :)

Beklentiler ve bunların ne derece karşılandığı önemli olan. Aracı alırken "Pahalı mı?" diye düşünmüştüm. Geçen süre bpyunca çok yerinde bir seçim yaptığımı anladım. Eski aracım da 2005 Elite Jazz'dı. Arada çok fark var

Ben teşekkür ederim. Ülkemizde insanımız maalesef farklılıkları kabullenmekte çok güçlük çekiyor. Jazz'ın tipi de çok farklı olduğu için kabullenilmiyor gibi geliyor bana. Fiyatı falan bahane sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusxxx -- 23 Mayıs 2013; 23:41:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

FUN+ CVT 1.4 Benzinli 47.345

Sonuçta b sınıfı araba

Bakınız bir önceki sayfa :) hehehe :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yunus bey buyrun :

Hah işte aradığım buydu. Çok mutlu oldum. Teşekkür ederim. Acaba beyazı var mı? Yalnız fiyatının maşallahı var.

Rica ederim. Beyazına baktım ama bulamadım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yunus bey buyrun :

Rica ederim. Beyazına baktım ama bulamadım.

Çok sağol

• 6 aydır Hondia Jazz FUN CVT sahibiyim .Genel olarak memnunum ancak kaborta boyası gerçekten sorunlu.En ufak bir taş sıyrık vb kabortada boya dökülmesine neden oluyor bu konuda düşünceleriniz ve çözümleriniz nelerdir arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratdoktor

6 aydır Hondia Jazz FUN CVT sahibiyim .Genel olarak memnunum ancak kaborta boyası gerçekten sorunlu.En ufak bir taş sıyrık vb kabortada boya dökülmesine neden oluyor bu konuda düşünceleriniz ve çözümleriniz nelerdir arkadaşlar.

Abi bir Konuya yazsan yeterdi.
    Bende 7 aydır kullanıyorum. Çevre dostu araç muhabbetine sanırım ortak alınan kararlar gereği araç dış boya kalınlıkları inceltişmiş diye bir yerde duymuştum.
    Ben çok sıkıntı yaşamadım. Bir önlemde almadım. Ama magnet bra alıp (önceki sayfalarda paylaşılmıştı) yada film kapatarak geçici önlemler alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusxxx -- 24 Mayıs 2013; 14:11:43 >

• Salih Bey,

Zahmet edip Jazz'lara rakip olarak aynı veya yakın fiyat skalasında (kullanılmış) araçları belirtip bizlere atıfta bulunmuşsunuz.

Ancak dikkat ederseniz bu ve paralel konularda yer alan ben ve diğer tüm arkadaşlarımızın ortak noktası bu araçlara sahip olmamız, almayı düşünmemiz vs. sebepler. Ben ve/veya diğer arkadaşlarımızın hiçbiri aldığımız araçların fiyatlarından çok memnunuz demedik. Sizi bilmem ama aramızdaki hiç kimsenin parayı kolay kazandığını veya boşa harcamayı sevdiğini tahmin etmiyorum. Kaldı ki abiyane tabirle para bizim ve istediğimiz araca yatırmakta özgürüz, nasıl ki hangi aracın kendimize uygun olduğuna veya beklentilerimize göre neyden üstün olduğuna biz karar veriyorsak bunu eleştirmekte kimsenin haddine değildir. Şahsen hiç beğenmediğim bir aracı ve/veya herhangi bir ürünü alanlara ancak hayırlı olsun diyebilirim...

Kısaca eleştirdiğiniz belki sadece Honda ve/veya başka bir marka/distribütörün fiyat politikası olabilir ama bunun yeri burası değildir. Burası sadece araçla ilgili olumlu/olumsuz tecrübelerimizi paylaştığımız bir platformdur.

Uğraşmışsınız, seçmişsiniz, buyurun o araçlardan birini alın ve bu araçlarla ilgili forum konularını takip edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenginoglu -- 24 Mayıs 2013; 23:55:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Salih01234

Honda jazzın fiyatı beğenenler aracınıza saydığınız paraya bakın türkiyede neler satılıyor: Artıları ve eksileri ile değerlendirildiğinde jazz dan üstün araçlar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-boyasiz-hatasiz-servis-bakimli-126028879/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-2010-model-toyota-corolla-1.6-otomatik-13.000-km-124613597/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-jetta-1.4-tsi-160-ps-dsg-vites-comfortline-125950318/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2011-model-mercedes-benz-b-160-124275640/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-1-serisi-1.16i-boyasiz-hatasiz-servis-bakimli-garantili-126129533/detay

3 yaşında 110.000deki araca 48 isteyen varmış ya la :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusxxx -- 25 Mayıs 2013; 0:44:05 >

• quote:

Salih Bey,

Zahmet edip Jazz'lara rakip olarak aynı veya yakın fiyat skalasında (kullanılmış) araçları belirtip bizlere atıfta bulunmuşsunuz.

Ancak dikkat ederseniz bu ve paralel konularda yer alan ben ve diğer tüm arkadaşlarımızın ortak noktası bu araçlara sahip olmamız, almayı düşünmemiz vs. sebepler. Ben ve/veya diğer arkadaşlarımızın hiçbiri aldığımız araçların fiyatlarından çok memnunuz demedik. Sizi bilmem ama aramızdaki hiç kimsenin parayı kolay kazandığını veya boşa harcamayı sevdiğini tahmin etmiyorum. Kaldı ki abiyane tabirle para bizim ve istediğimiz araca yatırmakta özgürüz, nasıl ki hangi aracın kendimize uygun olduğuna veya beklentilerimize göre neyden üstün olduğuna biz karar veriyorsak bunu eleştirmekte kimsenin haddine değildir. Şahsen hiç beğenmediğim bir aracı ve/veya herhangi bir ürünü alanlara ancak hayırlı olsun diyebilirim...

Kısaca eleştirdiğiniz belki sadece Honda ve/veya başka bir marka/distribütörün fiyat politikası olabilir ama bunun yeri burası değildir. Burası sadece araçla ilgili olumlu/olumsuz tecrübelerimizi paylaştığımız bir platformdur.

Uğraşmışsınız, seçmişsiniz, buyurun o araçlardan birini alın ve bu araçlarla ilgili forum konularını takip edin...

Bravo.
    Anlamıyor o arkadaş heee diyelim de gitsin.

• quote:

quote:

Sonuçta b sınıfı araba

Full jazz almaktansa 1.2 tsi dsg 105 beygir leon sytle almak daha mantikli

Jazz gereksiz pahali

Haaa illaha honda alicaksam civic alirim lpg'li bakarim keyfime jazz'a 39 binden 1 kurus fazla vermem full paket cvt icin

Tek artisi cam tavan oda acilmiyor benim bir isime yaramaz

• quote:

Orijinalden alıntı: muratdoktor

6 aydır Hondia Jazz FUN CVT sahibiyim .Genel olarak memnunum ancak kaborta boyası gerçekten sorunlu.En ufak bir taş sıyrık vb kabortada boya dökülmesine neden oluyor bu konuda düşünceleriniz ve çözümleriniz nelerdir arkadaşlar.

Japon araclarinin genelinde boya sorunu var

Ornek toyota corolla cogu insan boya kalitesinden memnun degil

• quote:

quote:

quote:

Sonuçta b sınıfı araba

Full jazz almaktansa 1.2 tsi dsg 105 beygir leon sytle almak daha mantikli

Jazz gereksiz pahali

Haaa illaha honda alicaksam civic alirim lpg'li bakarim keyfime jazz'a 39 binden 1 kurus fazla vermem full paket cvt icin

Tek artisi cam tavan oda acilmiyor benim bir isime yaramaz

Evet

• quote:

Salih Bey,

Ben zaten istediğiniz arabayı alamazsınız demedimki. O ilanları bu arabaları alacaksınız jazz almayacaksınız diye de koymadım.
    Burda sizi kast etmiyorum ama çoğu insan jazz pahalılaştıkça seviniyor. Benim eşimdede jazz var tamam aracın değeri yükseliyor ama sorun o değil. Sorun tüketiciyi kazıklama zihniyeti. O arabanın değerinin o olmadığını Türkiyedeki tüm honda bayileri biliyor. Benim nissan ve honda da tanıdığım müdürler var. Kendileri bana açık açık söyledi, honda jazza o parayı verenleri görünce içim cız ediyor diye. Aracın gerçek değeri o değil baz modeli 41.000tl, full modeli 48.000tl . Baz modelinde neler var bilirsiniz ; arka camlar bile otomatik değil, dört tekerlek ve direksiyon. Full modelide zaten bazz modeline göre belirlendiği için malum fiyatı ortada.
    Burası olumlu/olumsuz tecrübelerin paylaşıldığı yer demişsiniz. Alın işte paylaşıyorum olumsuz durumları.
    O araçları özellikle seçtim çünkü hepsi hakkında bilgim var. Sahibinden.com'u açıp rastgele o fiyat aralığındaki ilanları seçmedim, zaten daha birçok araç var o fiyat aralığında.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Salih01234

Honda jazzın fiyatı beğenenler aracınıza saydığınız paraya bakın türkiyede neler satılıyor: Artıları ve eksileri ile değerlendirildiğinde jazz dan üstün araçlar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-boyasiz-hatasiz-servis-bakimli-126028879/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-2010-model-toyota-corolla-1.6-otomatik-13.000-km-124613597/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-jetta-1.4-tsi-160-ps-dsg-vites-comfortline-125950318/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2011-model-mercedes-benz-b-160-124275640/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-1-serisi-1.16i-boyasiz-hatasiz-servis-bakimli-garantili-126129533/detay

3 yaşında 110.000deki araca 48 isteyen varmış ya la :)

:) jetta'nın motor ömrünü, donanımını ve hangi sınıf araç olduğunu biliyon değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih01234 -- 25 Mayıs 2013; 8:37:42 >

• Jazz CVT kullanıcıları dikkat. 48.000tl lik aracı 1 yılda elden çıkarmayın bakın bir kullanıcının başına neler gelmiş;;

"""Arkadaşlar ablamın aracındaki titremelerden bahsetmiştim.Üzerinde biraz araştırma yaptım hem sanalda hemde gerçekte. Ve sonuçlar ürkütücü.
    CVT şanzımanlı araçlarda mesela honda jazzda kullanım klavuzunda şu yazıyor 22,500'de şanzıman filtresi ve yağı değiştirilmelidir. Yağı kesinlikle orjinal honda kullanının bunun bir muadili yok eğer bulamazsanız dextron 3 kullanın diyor ve en kısa zamanda yine honda cvt yağını mutlaka koyun. honda şanzıman yağının 4 litresi 120 tl... ve şanzımana yıkama yaparak doldurun diyor buda demek oluyorki 4 lt de çöpe yani her 22.500 de sadece 240 tl sadece yağ parası verilecek.
    esas bomba olansa 22,500'de değişmesinin gerektiği söylenen filtrenin şanzımanın içinde olması (: yani şanzıman açılacak filtre değiştirilecek...

internetteki kullanıcılar dextron 3 falan denediklerini ve kesinlikle sorun yaşadıklarını kesinlikle honda orjinal yağı kullanılmasını söylüyor.
    bu gün servise gittim bilgi aldım evt titreme yağ değişmesi gerektiğinden yapar yıkama yapıcaz dedi. 80 tl işçilik istedi. ustama gittim biraz sanayide kurt ustalara danıştık yağcılara danıştık. ve yıkamann saçma olduğu kanaatine vardık.yağcılar yağ konusunu onayladılar kesinlikle tutmuyor o çok özel bir yağ dediler... gittim yağı aldım ve yıkama yapmak için 2 bidon aldım 240'ı bayıldım. ustayla biraz düşündükten sonra şöyle bişey yapmaya karar verdik. servis yıkama işini yeni yağı koyup bir süre çalıştırıp viteslerle oynayıp yeni yağı boşaltıp tekrar koyuyor.bizde böyle yapmaktansa yeni yağ ile 1000-2000 km yapıp değiştirmenin daha mantıklı olduğunu düşündük...(filtreyi falan daha iyi temizlemesi açısından) sonuç olarak yağı değiştirdik bu gün ve malsf titreme geçmedi... belki ilerki günlerde geçer diye düşünüyorum yağ iyice bi alıştıktan sonra...

şimdi gelelim güzel örneğimize. bu yağ değişmez ise ne olur (:

ingilterede çok fazla km'si olmayan bir cvt kullanıcısı yağnı değiştirmiyor ve şanzımanı kucağına alıyor. servise gidiyor ve 18000 tl gibi bir rakam istiyorlar şanzımanın değiştirilmesi için.ancak adamın aracı 16000 tl değerinde (: hondaya yazıyor sorunu cvp süper; evet böyle bir sorunun varlığından haberimiz var, ancak aracınız garanti dışı olduğundan yapabileceğimiz bişey yok (:

uzun ama belki birilerine faydası olur herkese keyifli forumlar arkadaşlar....

• 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.