Şimdi Ara

2014 YENI HONDA JAZZ KULÜBÜ ANA KONU::. (83. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.157
Cevap
18
Favori
213.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Salih01234

Jazz CVT kullanıcıları dikkat. 48.000tl lik aracı 1 yılda elden çıkarmayın bakın bir kullanıcının başına neler gelmiş;;

"""Arkadaşlar ablamın aracındaki titremelerden bahsetmiştim.Üzerinde biraz araştırma yaptım hem sanalda hemde gerçekte. Ve sonuçlar ürkütücü.
    CVT şanzımanlı araçlarda mesela honda jazzda kullanım klavuzunda şu yazıyor 22,500'de şanzıman filtresi ve yağı değiştirilmelidir. Yağı kesinlikle orjinal honda kullanının bunun bir muadili yok eğer bulamazsanız dextron 3 kullanın diyor ve en kısa zamanda yine honda cvt yağını mutlaka koyun. honda şanzıman yağının 4 litresi 120 tl... ve şanzımana yıkama yaparak doldurun diyor buda demek oluyorki 4 lt de çöpe yani her 22.500 de sadece 240 tl sadece yağ parası verilecek.
    esas bomba olansa 22,500'de değişmesinin gerektiği söylenen filtrenin şanzımanın içinde olması (: yani şanzıman açılacak filtre değiştirilecek...

internetteki kullanıcılar dextron 3 falan denediklerini ve kesinlikle sorun yaşadıklarını kesinlikle honda orjinal yağı kullanılmasını söylüyor.
    bu gün servise gittim bilgi aldım evt titreme yağ değişmesi gerektiğinden yapar yıkama yapıcaz dedi. 80 tl işçilik istedi. ustama gittim biraz sanayide kurt ustalara danıştık yağcılara danıştık. ve yıkamann saçma olduğu kanaatine vardık.yağcılar yağ konusunu onayladılar kesinlikle tutmuyor o çok özel bir yağ dediler... gittim yağı aldım ve yıkama yapmak için 2 bidon aldım 240'ı bayıldım. ustayla biraz düşündükten sonra şöyle bişey yapmaya karar verdik. servis yıkama işini yeni yağı koyup bir süre çalıştırıp viteslerle oynayıp yeni yağı boşaltıp tekrar koyuyor.bizde böyle yapmaktansa yeni yağ ile 1000-2000 km yapıp değiştirmenin daha mantıklı olduğunu düşündük...(filtreyi falan daha iyi temizlemesi açısından) sonuç olarak yağı değiştirdik bu gün ve malsf titreme geçmedi... belki ilerki günlerde geçer diye düşünüyorum yağ iyice bi alıştıktan sonra...

şimdi gelelim güzel örneğimize. bu yağ değişmez ise ne olur (:

ingilterede çok fazla km'si olmayan bir cvt kullanıcısı yağnı değiştirmiyor ve şanzımanı kucağına alıyor. servise gidiyor ve 18000 tl gibi bir rakam istiyorlar şanzımanın değiştirilmesi için.ancak adamın aracı 16000 tl değerinde (: hondaya yazıyor sorunu cvp süper; evet böyle bir sorunun varlığından haberimiz var, ancak aracınız garanti dışı olduğundan yapabileceğimiz bişey yok (:

uzun ama belki birilerine faydası olur herkese keyifli forumlar arkadaşlar....

:) lütfen bakım talimatlarına uyunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Salih01234 arkadaş
    yazılarını okudum yazdıgın link lere baktım..
    toyotanın 13 litre yaktıgını
    diger söyledigin araçların 10 lt den aşagı yakmadıgını söyleyemesin
    triger katışı yerine filiteyi degiştirdigini düşün
    woswogeni yagı ararken sordugun ustalara tekrar bir sormanı tavsiye ediyorum
    mersedesin sıfır fiyatı 60 binden başlıyor konuşmam şu vaziyete oldugunu düşün ben araç ararken otomatik araç aradım en önemli unsur buydu
    şöyle bir eleştiri yapsa idin kabulumdü
    Ulan sukuturgibi araba almışsınız cekişi yok amartisörleri sert lastik yanakları ince veya helezonları biraz daha kalın olsaydı gibi..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-sifir-ayarinda-mutsubishi-asx-123874011/detay

bu fiyata bile bula bilirsin pirim yapmıyor ikinci eli yok

terapist70

Binbaşı

1311 Mesaj

12 Aralık 2010; 10:12:27

Deposu 63 litre. Benim jazz'ımınki 42 litre ve şehiriçi 500 km yaptığıma göre jazz ile aynı yaktığı ortaya çıkıyor ( fabrik verileri de zaten ASX ort: 5.9, Jazz CVT: 5.8 lt / 100 km)..
    Bu aracın 1.8 Dizel CVT'si 4x4 çekişli. Vergisi dışardaki gibi makul olsaydı, dört-dörtlük bir tercih olurdu ..Bu tür SUV tarzı ve görece ağır olan otomobillerin otomatik viteslileri- performans kaybından dolayı - yurt dışında çoğunlukla 1.8 ve üzeri hacimli motorlarla satılıyor. Bu bizde en az %30 daha fazla vergi olduğu için alamıyoruz..Oysa emisyona göre vergilendirilse bir çok kişinin tercihi olabilirdi..

bir arkadaş dan alıntı idi

buda kendi sayfasından mit in

ASX
    ASX 1.6 MT INVITE - 2013 60.519 TL 60.519 TL
    ASX 1.6 MT INTENSE - 2013 68.219 TL 68.219 TL
    1.8 MT INTENSE DİZEL 4X4 109.962 TL 101.466 TL

bu arada bir hatırlatma daha kayış koptu bizimkinde zincir varya forumu bir araştır kayışımı terçih ederdin şanzımandaki filitreyimi ..Tabi bilindik bir km de ama kayışta öyle bir durum yok soguk sıcak kayış koptu..

Bizim haluktan

Honda Jazz'ın nasıl bir araç olduğuyla ilgili, daha önce başka konularda da paylaştığım birkaç şey yazayım:

Honda Jazz İngiliz Whatcar dergisinin araştırmasına göre 2011 yılında birinci geldi.

http://www.whatcar.com/...supermini-winner/257096

Bu araştırmanın diğerlerinden farkı, araç sahiplerinin kullanmakta oldukları araçları belirlenen kriterler üzerinden değerlendirmeleri.

Gerçi 2011 yılı araştırma sonuçları hiç sürpriz olmadı.

Bu 2010 yılı araştırma sonuçları:
    http://www.whatcar.com/...inis--the-top-10/250115

Bu 2009:
    http://www.whatcar.com/...9/superminis-1-8/240819

Bu 2008:
    http://www.whatcar.com/...ll-08/superminis/232612

Bu 2007:
    http://www.whatcar.com/...nis---the-top-10/225557

Bu 2006:
    http://www.whatcar.com/...-2006/superminis/220291

Bu 2005:
    http://www.whatcar.com/...-2005/superminis/214562

Bu 2004:
    http://www.whatcar.com/...-cars-superminis/207800

Araştırmanın nasıl yapıldığına dair açıklamanın linki şu (2005 yılından):

http://www.whatcar.com/...05/how-it-s-done/214562

üstekilerini inceledikten sonra ön yolcu kafalıklarını cıkardık dan sonra kotlukları yatırınca yatak odası gibi oldugunu forumu araştırarak bula bilirsin..
    Bu arada budegerlendirmeleri neye göre yapıyorsun diye bana atıfta buluna bilirsin hayatım boyunca 33 veya 34 araç sabi oldum akrabalarımın hata araba alıpsatan yigenimin dükanına gidip test etiklerim hariç
    sorunsuzluk ve satınaldıgım degerde dursun diyorsan 5 veya 6 sene sonra bu araçdan başkası yok kardeşş
    bizim forumda kilere kızdım aslında
    sizler hiç araştırmadan mı aldınız herbiriniz kitapyazarsınız aldıgınız aracı diger araçlara göre niteliklerini neden söylemiyorsunuz. Bagzılarımız eşlerimiz kullansın diye bu boyuta ve bu şanzımana sahip araç aldık..
    ben engeliyim otomatik almam gerekiyordu.

En önemlisi ne biliyormusun kardeş Bu araca lpg tak Türkiyeyi gez verdigin linkteki araçlarıda sil.

zengin oglu
    yunusxxx
    sagolun

Salih01234
    buraya bunları yazma cesareti gösterdigin için sende sagol zengin oglu cevaplamış..
    vaktim yok tekrar yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 25 Mayıs 2013; 16:24:56 >

• Forsa kardeşim özet olarak şunları söyleyebilirim ki öncelikle sizin gibi tüketicileri takdir ediyorum. Çoğu insan aldığı arabayı komşusu, babası, reklamda gördüğü için alırken sizin gibi kişiler herşeyini araştırıp artılarını ve eksilerini değerlendirerek alır.
    Diğer bir konu jazz gerçekten türkiyedeki en iyi ve sorunsuz araçlardan birisi, yalnız bağzı araçları para sayıp alırsınız ve daha sonra masraflarıda yüksek olur. Jazz gibi bağzı araçlarında masraf parasını aracı alırken verirsiniz ve fiyatı yüksek olur. Sonuç olarak Jazz gereksiz bir yüksek fiyat ile satılmakta yani abartılmış.
    Asx için ikinci eli yok demişsin, bu onun kötü araba olduğunu göstermez. Arabadan anlayanlar az olduğu için böyle güzel arabaları ucuza alabiliyoruz.Jazz gibi güzel arabalarıda gereksiz yere yüksek fiyata alıyoruz.
    Jazz geçmiş yıllarda yılın otomobili seçildi demişsin. Örneğin mitsubishi colt geçmişte 2 yıl üst üst dünyanın en sorunsuz aracı seçildi ama fiyata bak bedava. Jazz dan ne iyi ne kötü, donanım ve diğer tüm özellikleri ile eşiti sayılır. Jazzın piyasası iyi ve para kaybettirmez demişsiniz bence ikinci el otomobil sitelerini takip edin 3-4 aydır satılmayan hatasız birçok jazz var.

• Salih sende hangi aracın iyi olduğunu benden daha iyi bilirsin bir çoğumuz zengin olsak gider volvo alırız yada bmwnin otomatik viteslisini alırız
    şu var

Kaç paralık adamlarız çocumuz işci bizim halkımız araba almaya gider 20.000 bin lirası vardır 25.000 binliralık araca pazarlık yaparız .. Ulen niye zorlarızki Türküz ya olmaz bir tarafızmızı zorlayacaz ya .. ondan sora 20 tl yakıt atarız bitince tekrar 20tl yakıt alırız..
    20.000 tl mi var al arkadaş 15 .16 binliralık araç satan işini bitiripte satıyor illaki masrafı cıkacak 1000 veya 2000 binlira masraf edersin deponuda doldurursun işine bakarsın çolugunu cocugunu Aleme cakas atacagım diye rıskından etmesin...

Ben işciyim egitimim önemlidegil artı emekliyim artık sorun ve dert çekmekten bıktım şöyleki..
    çok reno ve tofaştarzı aracım oldu..

işciyim ya bir ayda 8 gün tatilim var hafta içide 5 gün. Kullansam 13 .14 gün aracı kulanmış oluyorum
    üç ayda bir yani aracı üç ayda 90 günde 30 gün aracı kullanmış oldum ve 3 ay içinde mutlaka araca bişey oluyor du..
    yada mersedesi boyaya götür 500 tl renoyu götür hemen hemen aynı boyutlardaki işcilik 250 ye düşüyor woswos dada aynı durum söz konusu.
    Her araç satlır cift karburotörlü tabir edilen bir reno5 im vardı bir sene boyunca satmaya çalıştım satamadım hiç umadıgım bir yerde aracı iki katı fiyatına satdım..
    Salih umarım yaşarız ve görürüz inşalah 5 veya 6 sene sonra ne satılıyor ne satılmıyor..
    neden böyle birşey dedim neyse 5-6 sene sonra hepimiz paranın degerini görecegiz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 27 Mayıs 2013; 9:04:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: forsa

Salih sende hangi aracın iyi olduğunu benden daha iyi bilirsin bir çoğumuz zengin olsak gider volvo alırız yada bmwnin otomatik viteslisini alırız
    şu var

Kaç paralık adamlarız çocumuz işci bizim halkımız araba almaya gider 20.000 bin lirası vardır 25.000 binliralık araca pazarlık yaparız .. Ulen niye zorlarızki Türküz ya olmaz bir tarafızmızı zorlayacaz ya .. ondan sora 20 tl yakıt atarız bitince tekrar 20tl yakıt alırız..
    20.000 tl mi var al arkadaş 15 .16 binliralık araç satan işini bitiripte satıyor illaki masrafı cıkacak 1000 veya 2000 binlira masraf edersin deponuda doldurursun işine bakarsın çolugunu cocugunu Aleme cakas atacagım diye rıskından etmesin...

Ben işciyim egitimim önemlidegil artı emekliyim artık sorun ve dert çekmekten bıktım şöyleki..
    çok reno ve tofaştarzı aracım oldu..

işciyim ya bir ayda 8 gün tatilim var hafta içide 5 gün kullansam 13 .14 gün aracı kulanmış oluyorum
    üç ayda bir yani aracı üç ayda 90 günde 30 gün aracı kullanmış oldum ve 3 ay içinde mutlaka araca bişey oluyor du..
    yada mersedesi boyaya götür 500 tl renoyu götür hemen hemen aynı boyutlardaki işcilik 250 ye düşüyor woswos dada aynı durum söz konusu.
    Her araç satlır cift karburotörlü tabir edilen bir reno5 im vardı bir sene boyunca satmaya çalıştım satamadım hiç umadıgım bir yerde aracı iki katı fiyatına satdım..
    Salih umarım yaşarız ve görürüz inşalah 5 veya 6 sene sonra ne satılıyor ne satılmıyor..
    neden böyle birşey dedim neyse 5-6 sene sonra hepimiz paranın degerini görecegiz..

Abi sen bin arabana gez boşver. Alın terin değil mi. Elaleme ne.
    Para benim değil mi istersem gider Murat 124 alırım. Araba alırken başkasına soracak halimiz yok boşver.

• sağ ol Yunusum sağol.
  • Herkese iyi akşamlar jazz almaya bende uzun araştırmalarımdan sonra karar verdim ama bulmak zor hatta imkansız
    2.el 2012 model cvt fun+ hatasız boyasız 15000 km de beyaz araç için satıcı 39500 diyor bana çok geldi 2012 de alanlar kaç liraya almışlardı.
    Birde 2010-2011 i-shfit modelleri çok mu kötü anlamadım onlardan da alabilirim ama kimse önermemiş.
    Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 model
    düz yolda 3 kişi klima kapalı bagaj dolu iken çekildi
    2. el 4000de iken aldık 8,5lt ortalamadan 6,3 e kadar düştü
    kullanan arkadaşlar bu sonuçlar nasıl daha iyileşirmi

2014 YENI HONDA JAZZ KULÜBÜ ANA KONU::.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crmtrm -- 27 Mayıs 2013; 21:50:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: crmtrm

2012 model

Araba 100 km hizla giderken devir saati 3000 mi oluyor?ben 2000 oluyor saniyordum?100 km de devir saatiniz kacta oluyir arkadaslar

• quote:

Orijinalden alıntı: sahinbey66

Herkese iyi akşamlar jazz almaya bende uzun araştırmalarımdan sonra karar verdim ama bulmak zor hatta imkansız
    2.el 2012 model cvt fun+ hatasız boyasız 15000 km de beyaz araç için satıcı 39500 diyor bana çok geldi 2012 de alanlar kaç liraya almışlardı.
    Birde 2010-2011 i-shfit modelleri çok mu kötü anlamadım onlardan da alabilirim ama kimse önermemiş.

Biraz daha pazarlık et istersen. Ankara'da pek bulunmadığından fiyatlar burada yüksek. İshiftler hiç tutulmadı. İkinci elleri daha ucuz o yüzden. CVT kullananlar daha sonra ishift alınca memnun kalmadı.

• quote:

2012 model

2012 aracım 7 aylık 4500 km.de şehirler arası 4.9-5 lt. Şehiriçi yoğun trafikte 7 lt. Şehiriçi akıcı trafik kullanıyorsan 6.3-6.5 civar olur.

• şehirler arası 4,9-5 litre benzinliler için bence güzel değerler

Bende anlamadım nedense 100 ile giderken araç 3000 devir çeviriyor Sanırım diğer atmosferik 1.4 benzinli araçlarda aynı.
  • beyazlarda siyah arasında 1.5 milyar fark mı olur ya.2012 fun cvt siyah 38000 lira beyaz 39500 sanki beyaz metalik renk anlamadım ki?

• beyazlarda siyah arasında 1.5 milyar fark mı olur ya.2012 fun cvt siyah 38000 lira beyaz 39500 sanki beyaz metalik renk anlamadım ki?

• sanki civic satıyor herifler
  • quote:

şehirler arası 4,9-5 litre benzinliler için bence güzel değerler

Bende anlamadım nedense 100 ile giderken araç 3000 devir çeviriyor Sanırım diğer atmosferik 1.4 benzinli araçlarda aynı.

Colt silindir çapı 1332, 95hp, yeni kasa 3000 devir 115km/sa ortalama tüketim 5,2 litre
  • quote:

quote:

Colt silindir çapı 1332, 95hp, yeni kasa 3000 devir 115km/sa ortalama tüketim 5,2 litre

5 vites ise deviri gerçekten iyi

bizimki motorsiklet motoru gibi yüksek devirlerde geziniyo
  • quote:

quote:

Submodel Hummer H2 SUT
    Kapı 5
    Power 350 hp
    Maksimum hız 200 km/h
    100 km / h durma arası İvme 11 sec
    Yakıt deposu hacmi 120 l
    koltuk 7
    (Şehirde) Yakıt tüketimi 28 L./100 km
    Yakıt tüketimi (şehir dışı) 11 L./100 km
    Yakıt tüketimi (karma) 20 L./100 km

(Şehirde) Yakıt tüketimi 28 L./100 km
    Yakıt tüketimi (şehir dışı) 11 L./100 km
    Yakıt tüketimi (karma) 20 L./100 km

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusxxx

quote:

Orijinalden alıntı: sahinbey66

Herkese iyi akşamlar jazz almaya bende uzun araştırmalarımdan sonra karar verdim ama bulmak zor hatta imkansız

Biraz daha pazarlık et istersen. Ankara'da pek bulunmadığından fiyatlar burada yüksek. İshiftler hiç tutulmadı. İkinci elleri daha ucuz o yüzden. CVT kullananlar daha sonra ishift alınca memnun kalmadı.

Cevabınız için teşekkür ederim zaten vermem o parayı 2012 fun cvt için Max vereceğim para 38500 olur elbet bulurum inş.
    Sizde duyar bulursanız bu kardeşiniz için dua ederim valla:)

• 2010 yılında 0 Honda Jazz aldım şirket arabam olduğu için 6 ay durdu 3.300 km de çiziksiz sattım.
    Şimdi yine araba aldım ancak söz konusu fiyatlara Jazz' a bakmadım bile
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.