Şimdi Ara

2014 YENİ MODEL İNSİGNİA ALANLAR BURAYA GELSİN (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.209
Cevap
38
Favori
317.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • insignia c4 Picasso ile kıyaslanmaz bence. ds5 le ancak kıyaslanır. bu işlerde fikir vermek de zor genişlik deyince yeni mondeoyu bekle o zaman derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjQ7

merhaba arkadaşlar aile genişlediğinden dolayı yeni ve biraz geniş bi arabaya ihtiyaç oldu. Aklımda yeni insignia ve yeni citröen c4 picasso var. şimdi ne alaka bu araçlar çok farklı kategorilerde diyeceksiniz ama ben nedenlerini şöyle sıralayacağım;

insignia müthiş tasarım çok hoşuma gidiyor ayrıca bagajda 500 litre diyor yeterli sayılır ama fiyat opsiyonla biraz yüksek çıkıyor. ben araçta geri görüş kamerası ve navigasyon olsun istiyorum fakat ikisi ayrı paketlerde bana belki fiyat 85 binlere gelecek. ben zorlasan 80 bin en maximumu yani o kadar verebilirim. ayrıca insignia benzinli muhtemelen baya bi fazla yakacak

yeni c4 picasso: tasarım insignia kadar olmasa da benim baya bi hoşuma gidiyor. bagaj ve iç hacim hayli hayli yeter. fiyat opsiyonda ekletince 80 bin filan oluyor ama donanım olarak çok iyi özellikleri olacak insigniadan üstün o konuda. en önemli avantajı da dizel otomatik oluşu ve çok az yakması.

siz olsanız ne yapardınız? Mantığım her açıdan picasso diyor ama gönlüm insignia diyor duruşu yeter gerisini boşver diyor...

Bence picasso yu silin kafanızdan zafira düşünün derim 1.6 dizel motorda geldi 78 bin tl ye 1.6 dizel afl ve park and go paketli zarifa alabilirsiniz.tasarımı hoş güzel ama insignianın da ayrı bi havası var yakıtı çok dert ediyorsanız dizel araç alın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tfk35

quote:

merhaba arkadaşlar aile genişlediğinden dolayı yeni ve biraz geniş bi arabaya ihtiyaç oldu. Aklımda yeni insignia ve yeni citröen c4 picasso var. şimdi ne alaka bu araçlar çok farklı kategorilerde diyeceksiniz ama ben nedenlerini şöyle sıralayacağım;

insignia müthiş tasarım çok hoşuma gidiyor ayrıca bagajda 500 litre diyor yeterli sayılır ama fiyat opsiyonla biraz yüksek çıkıyor. ben araçta geri görüş kamerası ve navigasyon olsun istiyorum fakat ikisi ayrı paketlerde bana belki fiyat 85 binlere gelecek. ben zorlasan 80 bin en maximumu yani o kadar verebilirim. ayrıca insignia benzinli muhtemelen baya bi fazla yakacak

yeni c4 picasso: tasarım insignia kadar olmasa da benim baya bi hoşuma gidiyor. bagaj ve iç hacim hayli hayli yeter. fiyat opsiyonda ekletince 80 bin filan oluyor ama donanım olarak çok iyi özellikleri olacak insigniadan üstün o konuda. en önemli avantajı da dizel otomatik oluşu ve çok az yakması.

siz olsanız ne yapardınız? Mantığım her açıdan picasso diyor ama gönlüm insignia diyor duruşu yeter gerisini boşver diyor...

Bence picasso yu silin kafanızdan zafira düşünün derim 1.6 dizel motorda geldi 78 bin tl ye 1.6 dizel afl ve park and go paketli zarifa alabilirsiniz.tasarımı hoş güzel ama insignianın da ayrı bi havası var yakıtı çok dert ediyorsanız dizel araç alın

Bencede 1.6 dizel zafiraya bakin... Citroen in otomatik vitesleri sorunlu.. Aslinda otomatik bile degil zaten.. Yari otomatik. . Aracta baski balata var.. Park ederken koku bile yapiyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bende benzer durumdayim aslinda ama ben 5008'e baktim citroenin tipi hosuma gitmedigi icin. Dizel otomatik idealden uzak kesinlikle ama cok sayida memnun kullanicisi var. Akil celmiyor degil. Full opsiyonla 78 civari ediyor.

İnsignia'da almak istesenizde malesef suan opsiyonel donanimli arac yok sunroof disinda ancak siparis verip beklemeniz gerekiyor.

• Konfigürastör açılmış sonunda işte hayalim biraz tuzlu ama :))
    Cosmo 92.650,32 TL
    1.6 XHT 170 HP, 6 ileri Active Select
    Asteroid Gri 0,00 TL
    Siena Deri/Açık Bej 0,00 TL
    19" Hafif Alaşımlı Jantlar
    Opsiyonlar (5) Toggle
    Seçtikleriniz:

Sunroof
    2.105,00 TLSeçilen opsiyonların Tavsiye edilen toplam perakende fiyatı 13.105,00 TL

Stil Paketi
    4.500,00 TL

Kış Paketi
    500,00 TL

Çevre Görüş Paketi 2
    3.000,00 TL

Park & Go Paketi
    3.000,00 TL
    Anahtar Teslim Perakende 105.755,32 TL
    Tavsiye Edilen perakende Kampanya 9.400,00 TL
    Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyat

• bence standart donanım cosmo ve sunroof yeterli. bir de merak ettiğim sonradan takılan geri görüş kamerası intellilinkle uyumlu olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogretmenht

bence standart donanım cosmo ve sunroof yeterli. bir de merak ettiğim sonradan takılan geri görüş kamerası intellilinkle uyumlu olur mu?

bence sonradan takılan geri görüş kamerası uyumlu olmayabilir sistemle takılsa bile pahalı olur.Benim araçta navi 600 var orjinal 2013 modellerdeki kamerayı taktırmak için servis 1000 kusur tl istiyor siz düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tfk35 -- 21 Kasım 2013; 23:16:39 >
  • Arkadaslar gecen hafta kısa bir test sürüsü yapmıştım ufak detayları yazıyorum aracın otomatik vitesi mükemmel herhangi bir markayla kıyaslama yapmanıza gerek yok klasik tam otomatik güvenilir yağını koy ömür boyu bin vw dsg deki gibi kimse size garantiyi 4 yıla uzatın yoksa bozulunca 10 bin 20 bin vermeniz gerekir demez aracın konforu iyi sessiz bir kabın sunuyor aracın hız sabitleyicisi 2 ser arttirip azaltma yapıyor aracı geri vitese taktığınızda dikiş aynası otomatik aşağı eğiliyor koltuklar elektrikli koltuk ısıtma soğutma ek donanım ile alınabiliyor... Aracın hızlanması oldukça iyi kimseyi üzmez premium marka 2.0 motor kullanıcıları çok az düşük bulabilir... Aracin surat gosterge paneli sadece cosmo ile dijital alinabiliyor bunun değişik renklerini ayarlayabiliyorsunuz aracin cosmosunda bulunan akıllı 8" ekran ile telefonunuzu senkron edip telefonunuzun interneti uzerinden program indirebiliyorsunuz ama acinca ulke soruyor hani almanlara bol keseden verip bize gidim gidim koymus olabilirler net bilmiyorum ( ipad iphone amerikan app storunda oldugu gibi )Ben peugeot 508 kullanicisiyim... Vites geçişi hariç kendi aracımdan da çok memnunum ancak vites geçişi konforu azaltıyor yakıt düşünmek istemiyorsanız bu fiyatlara dizel full 508 alın yakıtına asık olursunuz Fransızlar da kimseyi donanım olarak üzmez... Ben 1.6 Sidi oto cosmo test ettim bu aracı kiyaslayacaginiz araç piyasadaki tsi ve thp motorlardir... Dizel için ise söyle hesap yaptım ortalama dizel bu donanım araç fiyatı 90000 ise ortalama dizel araç 6 Lt yakıp insignia 8 Lt yaksa ve aradaki fiyat farkı 12000 tl olsa bunu 6,6 yılda çıkartırsınız... Ben 3 tane sıfır araba aldım bu 4 olacak hiç birini 2 yıldan fazla kullanmadım hani en fazla 4-5 yıl kullanılır diyorum bütün 0 araçlar için o yüzden bence ikinci el zamanı geldiginde cebinize 5 yıl sonra girmesi muhtemel olan dizel benzinli farkını cokta düşünmeye gerek yok diye düşünüyorum saygılarımla... aracın bilgisayarı sıfırlayip 5 km parkurda teste çıktım ortalama 9 Lt yakıyor bilginize...yani araç sehir ici 0,35-0,45 yakar daha fazla yakan arkadaşların kullanımları çok agresif olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AviatorQb -- 22 Kasım 2013; 10:12:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubilaytekin

Arkadaslar gecen hafta kısa bir test sürüsü yapmıştım ufak detayları yazıyorum aracın otomatik vitesi mükemmel herhangi bir markayla kıyaslama yapmanıza gerek yok klasik tam otomatik güvenilir yağını koy ömür boyu bin vw dsg deki gibi kimse size garantiyi 4 yıla uzatın yoksa bozulunca 10 bin 20 bin vermeniz gerekir demez aracın konforu iyi sessiz bir kabın sunuyor aracın hız sabitleyicisi 2 ser arttirip azaltma yapıyor aracı geri vitese taktığınızda dikiş aynası otomatik aşağı eğiliyor koltuklar elektrikli koltuk ısıtma soğutma ek donanım ile alınabiliyor... Aracın hızlanması oldukça iyi kimseyi üzmez premium marka 2.0 motor kullanıcıları çok az düşük bulabilir... Aracin surat gosterge paneli sadece cosmo ile dijital alinabiliyor bunun değişik renklerini ayarlayabiliyorsunuz aracin cosmosunda bulunan akıllı 8" ekran ile telefonunuzu senkron edip telefonunuzun interneti uzerinden program indirebiliyorsunuz ama acinca ulke soruyor hani almanlara bol keseden verip bize gidim gidim koymus olabilirler net bilmiyorum ( ipad iphone amerikan app storunda oldugu gibi )Ben peugeot 508 kullanicisiyim... Vites geçişi hariç kendi aracımdan da çok memnunum ancak vites geçişi konforu azaltıyor yakıt düşünmek istemiyorsanız bu fiyatlara dizel full 508 alın yakıtına asık olursunuz Fransızlar da kimseyi donanım olarak üzmez... Ben 1.6 Sidi oto cosmo test ettim bu aracı kiyaslayacaginiz araç piyasadaki tsi ve thp motorlardir... Dizel için ise söyle hesap yaptım ortalama dizel bu donanım araç fiyatı 90000 ise ortalama dizel araç 6 Lt yakıp insignia 8 Lt yaksa ve aradaki fiyat farkı 12000 tl olsa bunu 6,6 yılda çıkartırsınız... Ben 3 tane sıfır araba aldım bu 4 olacak hiç birini 2 yıldan fazla kullanmadım hani en fazla 4-5 yıl kullanılır diyorum bütün 0 araçlar için o yüzden bence ikinci el zamanı geldiginde cebinize 5 yıl sonra girmesi muhtemel olan dizel benzinli farkını cokta düşünmeye gerek yok diye düşünüyorum saygılarımla... aracın bilgisayarı sıfırlayip 5 km parkurda teste çıktım ortalama 9 Lt yakıyor bilginize...yani araç sehir ici 0,35-0,45 yakar daha fazla yakan arkadaşların kullanımları çok agresif olabilir...

merhaba. 5 km kullanımda yakıt için özenerek mi kullandınız yoksa gaza basma konusunda cömert mi davrandınız. hangi şehirde test yaptınız. çok merak ettim doğrusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubilaytekin

yani araç sehir ici 0,35-0,45 yakar daha fazla yakan arkadaşların kullanımları çok agresif olabilir...

insigniaya elektrikli motor taksan şehir içinde 35krş yakmaz. Ancak uzun yolda falan yakar bu değeri.
  • Valla ben sehir ici 45 kurusa bile raziyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tfk35

quote:

cevaplar için teşekkürler...ds5'le kıyaslarsam zaten direk insignia derim ama tip olarak ds5 te fena sayılmaz... ds5 sanırım 90 bin tl'nin üzerinde. ben insigniayı showroomda inceledim test etme imkanı bulamadım malesef ama opsiyonlu navigasyonlu, deri koltuklu, sunrooflu olarak hesaplattım 92 bin civarları söylediler hiç indirim yapmadılar tabi, bu araç özel sipariş olur ancak 2 ay sonra gelir fiyatlar da o zaman ne olursa o fiyat olur diye söylediler...

zafiraya gelecek olursak tipini ben beğenemedim pek, ayrıca dizel otomatik de yok sanırım onda. c4 picassonun tipi hoşuma gitti daha sportif duruyor, diğer aile arabası kategorisine giren araçlarda pek tip yok zaten (kişisel fikrim). bu yüzden de insignia ile yeni c4 picasso arasında kaldım. benzinli alacak olursam zaten insignia alırım başka bişey almam ama hayırlısı bakalım...

• quote:

Valla ben sehir ici 45 kurusa bile raziyim.

şehir içi 55-60 krş yakar otomatik ile.
  • Yani 11 12 litre mi yakar 100 kmde.

• quote:

Yani 11 12 litre mi yakar 100 kmde.

fala hocam litre hesabını bilmemde şehir içinde otomatiği trafiğin younluğuna dur kalka göre 55-65 kuruş yakar. He en iyi trafikde 50kruş yakar. Ama bazı arkadaşların dediği gibi bu aracı alacaksanız yakıtı düşünmeyeceksiniz. Malum don satıp alınacak bir araç değil-miş bu araba( ben demiyorum yalnış anlamayın ülkemizin zengin üst elit insanları diyor)
  • Yazdık bi daha yazalım;3 seneden fazladır kullanıyorum.Şehiriçi çok az trafiğe giriyorum yer istanbul.Şimdi araç 12 lt civarı yakıyor.550 kuruş.Ortalama 3 yıldırda lt hesabı olarak böyle yazları gerçi 1 lt düşme oluyor.
    Uzun yol 7 lt 110-120 hızla.
    Şehiriçi 310 tl ye 555 km son aldığım,uzun yol 900-950 km.
    Şimdi 10 bg düşürüp otomatik vitesle bu aracın 10 lt yakması hayal gibi.Henüz test etmedim.
    Ya bu opel mühendisleri olayı çözmüş hem otomatik hemde daha az yakıt yada arkadaşlar biraz abartıyor.
    Yanlız araç 10 numara olmuş.Yakından gördüm.
    Gerçi 78 bin civarı 1.6 tdi comfort vw olduğu yerde satışı biraz zor.
  • beyler niye kimse manuel şanzımanın yakıt sarfiyatını hesaba katmıyor. şehir içi 7.2 lt şehir dışı 5.4 lt
  • hicgidik H kullanıcısına yanıt
    kimse manuelle ilgilenmiyor sanırım ben alsam otomatik araç alırım şahsen bu devirde
  • TSuNaMi_ kullanıcısına yanıt
    hocam don benzetmesi benim evet,elit melit degilim. arac alirken ihtiyaclar ve butce arasinda bir denge noktasi bulmak lazim. araba aldiktan sonra aglamamak lazim. mesela bir arkadasim maasi krediye baglayi 3.20 aldi cok yakiyor , vergisi cok diye agliyor. araba da yatiyor tabi. insignia turbo motorlu d sinifi bir sedan, bastiniZ mı gider ama gıderken yakar. ayrıca 9-10lt bu agırlık ve perforsmansa gore cok iyi bir fab. verisi. bu tarZ aracları alırken ozelliklerimi bilerek almak lazım.

• EfeHoroz kullanıcısına yanıt
    şahsen ben bilerek otomatik aldım. biraz daha sakin kullanmak için. tamam manuel az yakıyor ama manuel bir aracı insan daha spor kullanmak istiyor o yüzden otomatiği de geçiyor. 80000 tl verip debriyaja basmak acaba baskı balatası mı aşındı demek bana anlamsız geliyor.

bir de motor zincirli arkadaşlar triger değişimi yok.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.