Şimdi Ara

'2014 YGS-LYS' Hakkında Her Şey *Ana Konu* //YENİLENDİ// (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.056
Cevap
83
Favori
117.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fen derslerinde güvenderin konu anlatımları her zaman kaliteli tavsiye ederim. Testlerine bulaşmayın...soru olarak önce bi fem, final, birey gibi yayınları bir tarayın mutlaka, hepsini çözün demiyorum kazık soru tipleri olabilir onları tespit edin çözmeye çalışın. 12 başlayınca da çok bilinmeyen yayınlara geçersiniz. Mesela sıradışıanaliz yayınlarının tüm soru bankaları tamamı çözümlü...tek başına çalışacaklar mutlaka bir göz atsın. Onun dışında fen bilimleri dersanesinin yaprak testleri sağlam oluyor genelde kimya fizik filan edinmeye çalışın. Konuda anlamadığınız en ufak nokta kalmayana kadar (siz öyle zannedene kadar) teste geçmeyin, iyi anladığınızı düşündükten sonra teste geçin testlerde ufak boşlukları doldurmayı hedefleyin.
  • ygs fizik için konu anlatımlı ve soru bankası kitap tavsiyesi alabilir miyim
  • bende 2014 te sınava gireceğim inş önemli önerilerinizi benlede paylaşırsanız sevinirim
  • Dostlar ygs Türkçe'de 26-30 net arasindayim ama benim bunu 35 lere cekmem lazim ne onerebilirsiniz bana? Yanlislarimi genelde paragrafta yapiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar YGS Fizik için Simetri'nin dışında hangi kaynak önerirsiniz konu anlatımlı? Bol örnek olsa kitapta iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sendromkaan

Arkadaşlar YGS Fizik için Simetri'nin dışında hangi kaynak önerirsiniz konu anlatımlı? Bol örnek olsa kitapta iyi olur.

Hocam sen Boğaziçi'nde iktisat okumuyor muydun ? hedef ne ve neden tekrar hazırlanıyosun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacktox55

quote:

Arkadaşlar YGS Fizik için Simetri'nin dışında hangi kaynak önerirsiniz konu anlatımlı? Bol örnek olsa kitapta iyi olur.

Hocam sen Boğaziçi'nde iktisat okumuyor muydun ? hedef ne ve neden tekrar hazırlanıyosun?

İktisatı sevmiyorum, iktisata ilgimin akademik anlamda değil de çok yüzeysel bir ilgi olduğunu anlamıştım bir süre sonra zaten ama bırakmaya cesaret edemiyordum, daha doğrusu aklımda bile yoktu bırakmak ama bir derste bir şeyler oldu ve ben burada ne yapıyorum lan, dedim kendi kendime. İstanbul'dan uzaklaşmak için de Bilkent Mütercim-Tercümanlık yazmak istiyorum ama yine şu Boğaziçi etiketinden dolayı Boğaziçi Çeviribilim yazma ihtimalim de var ama çok az. Buradan uzaklaşsam iyi olacak çünkü, İstanbul'da kalmam iyi olmuyor benim için.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blacktox55

quote:

İktisatı sevmiyorum, iktisata ilgimin akademik anlamda değil de çok yüzeysel bir ilgi olduğunu anlamıştım bir süre sonra zaten ama bırakmaya cesaret edemiyordum, daha doğrusu aklımda bile yoktu bırakmak ama bir derste bir şeyler oldu ve ben burada ne yapıyorum lan, dedim kendi kendime. İstanbul'dan uzaklaşmak için de Bilkent Mütercim-Tercümanlık yazmak istiyorum ama yine şu Boğaziçi etiketinden dolayı Boğaziçi Çeviribilim yazma ihtimalim de var ama çok az. Buradan uzaklaşsam iyi olacak çünkü, İstanbul'da kalmam iyi olmuyor benim için.

Anladım.Ben de psikoloji ve ya hukuk için 3.seneye kalıcam.Boğaziçi Psikoloji olursa tadından yenmez.Çalışma stratejin nasıldı Boğaziçi Üniversitesinde okumak için?

• İnterneti kapatmak diyeyim ilk sıraya. 2009'da kazanmıştım ben bu arada. :) Epey tembel yıllar geçti bölüme ilgim olmayınca. Karekök ve Celal Aydın Yayınları'nı (çözümlü kitapçıklarını) tavsiye ediyorum burada hep. Çok faydalılar bence. O olsun bir diğer tavsiyem de. Sistem değişti o yüzden fazla strateji söyleyemem şu anki sistem için.
  • Bende internet 5 gb kotalı aveanın.Kotalı olunca pek girmiyoruz haliyle.Sadece cep telefonu engel oluyo işte.Ona da bişey bulmalıyım ama whatsapp'tan çözemediğim soruları atıyorum.

Kolay gelsin.Hoşça ve bol kazançlı dersler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutsal Libido -- 11 Mayıs 2013; 1:15:54 >
  • beyler dil-1 için tavsiyeleriniz var mı?
    kaynak kitap deneme vs?
  • Merhaba arkadaşlar 2012 mezunuyum ben. Geçen sene mf4te 45kdaydım pek çalışmadım. Okulu dondurup seneye tekrar sınava girmek istiyorum. Sizce yazın çalışmaya başlasam mf4te ilk 5kya girebilir miyim? Çok mu geç olur? Lütfen fikirlerinizi paylaşın nasıl çalışmalıyım? Okul puanı nasıl hesaplanıyordu unuttum ama karne ortalaması 73tü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robin scherbatsky -- 13 Mayıs 2013; 15:33:06 >
  • Merhaba arkadaşlar ben de 2012'de girdim sınava ama bölümümden memnun olmadığım için ( Dokuz Eylül - Kamu Yönetimi ) , bu sene sıkı hazırlanıp Koç Üniversitesi - İşletme ya da Yeditepe Hukuk hedeflerinden en az birini tutturmaya çalışacağım. Şimdi benim bir sorum olacak , maddi olarak orta gelirli bir aileyiz o yüzden vakıf üniversitesinde malum durumlardan dolayı ( maddiyat yani beyler) problem yaşar mıyım ? Yani tamam kompleksli biri değilim kesinlikle ama yine de böyle olayların başıma gelmesini istemem.

edit : Unutmadan Tm'ler YGS fene nasıl çalışmalı ? Yardımcı olabilecek sayısal arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y.I.W.A.L.Y -- 13 Mayıs 2013; 8:33:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: psikotr96

Dostlar ygs Türkçe'de 26-30 net arasindayim ama benim bunu 35 lere cekmem lazim ne onerebilirsiniz bana? Yanlislarimi genelde paragrafta yapiyorum

Soru bankasi bitirdin mi hocam hic? Bitirmediysen iyi bir kaynak alip bol bol soru cozersen halledersin bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Y.I.W.A.L.Y

Merhaba arkadaşlar ben de 2012'de girdim sınava ama bölümümden memnun olmadığım için ( Dokuz Eylül - Kamu Yönetimi ) , bu sene sıkı hazırlanıp Koç Üniversitesi - İşletme ya da Yeditepe Hukuk hedeflerinden en az birini tutturmaya çalışacağım. Şimdi benim bir sorum olacak , maddi olarak orta gelirli bir aileyiz o yüzden vakıf üniversitesinde malum durumlardan dolayı ( maddiyat yani beyler) problem yaşar mıyım ? Yani tamam kompleksli biri değilim kesinlikle ama yine de böyle olayların başıma gelmesini istemem.

edit : Unutmadan Tm'ler YGS fene nasıl çalışmalı ? Yardımcı olabilecek sayısal arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Kırtasiyelerde tmlere özel fen ygs kitapları oluyor dostum onlardan halledebilirsin ama ilk önce kendi alanındakilerş bitir

• quote:

Orijinalden alıntı: Yonto123

quote:

Orijinalden alıntı: Y.I.W.A.L.Y

Merhaba arkadaşlar ben de 2012'de girdim sınava ama bölümümden memnun olmadığım için ( Dokuz Eylül - Kamu Yönetimi ) , bu sene sıkı hazırlanıp Koç Üniversitesi - İşletme ya da Yeditepe Hukuk hedeflerinden en az birini tutturmaya çalışacağım. Şimdi benim bir sorum olacak , maddi olarak orta gelirli bir aileyiz o yüzden vakıf üniversitesinde malum durumlardan dolayı ( maddiyat yani beyler) problem yaşar mıyım ? Yani tamam kompleksli biri değilim kesinlikle ama yine de böyle olayların başıma gelmesini istemem.

Kırtasiyelerde tmlere özel fen ygs kitapları oluyor dostum onlardan halledebilirsin ama ilk önce kendi alanındakilerş bitir

Teşekkür ederim tavsiyen için.

• Konu çok cansız arkadaşlar uplayalım.

Sözel dersler için kaynak tavsıyesınde bulunabilirmisiniz acaba ? Eşit Ağırlıgım sayısal kaynaklarım hazır bir tek sözeller eksik seçemiyorum..
  • Ben de 2014'de gireceğim. Hedefim biraz büyük ama olsun o kadar; ilk 100 girip, 2000 lira bursla Bezmialem Tıpta okumak. Şu an yaptıklarım: Mat-1 Güvender YGS setini bitirdim. 3 kitaptan oluşuyor. Birey Soru Bankası B bitti. Tabii sadece Mat-1 kısmı. Mat-2 hala duruyor. Meraktan Limit, Türev ve İntegrali bitirdim. Şu an sorularını yapabiliyorum. Fizik-2 çok uzun geldi bana. O yüzden hemen başladım. Mekanik kısmı bitti. Sadece elimdeki iki soru bankası var bitmeyi bekleyen. Elektrik, Optik, Dalgalar ve Modern Fizik kaldı geriye. Onları da halledeceğim Haziran sonuna kadar. Yazın ise Geometri, Kimya ve Biyoloji çalışacağım. En korktuğum ders geometri çünkü çok kötüyüm bu konuda. Zor soruları zar zor görebiliyorum. Harf harf çalışmam lazım sıfırdan. Kimya ile Biyolojim iyidir. Hallederim her bir konularını ama yine de şansa bırakmamak için detaylamasına çalışıyorum.

Benim tavsiyem hiçbir konuyu küçümsemeyin. Ve yüzeysel çalışmayın. Derinlemesine inin. Fiziği öyle çalışıyorum mesela. Hiçbir soruyu es geçmedim. Yapamadığım ya da zorlandığım soruları işaretliyorum. Her hafta bir günümü ayırıp, hepsini baştan çözüyorum. İnanmayacaksınız belki ama bazen anladığımı sandığım sorularda tekrar çözümlerinde takılıyorum. Ama üç hafta üst üste çözünce artık olayın efendisi oluyorum :) Amacım böyle çalışmak siz de böyle çalışın.

Size göre dezavantajlarım var. Bir dershaneye gitmeyeceğim çünkü çalışmak zorundayım. Liseden mezun olalı baya oldu. Ama ilk defa çalışıyorum sınava. O yüzden pek de tecrübeli sayılmam. İnşallah hepimiz en iyi yerlere geliriz. Sevgiler ve iyi çalışmalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

quote:

Orijinalden alıntı: psikotr96

Dostlar ygs Türkçe'de 26-30 net arasindayim ama benim bunu 35 lere cekmem lazim ne onerebilirsiniz bana? Yanlislarimi genelde paragrafta yapiyorum

Soru bankasi bitirdin mi hocam hic? Bitirmediysen iyi bir kaynak alip bol bol soru cozersen halledersin bence

Hocam kaynak olarak ne onerirsin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Şarlatan

Ben de 2014'de gireceğim. Hedefim biraz büyük ama olsun o kadar; ilk 100 girip, 2000 lira bursla Bezmialem Tıpta okumak. Şu an yaptıklarım: Mat-1 Güvender YGS setini bitirdim. 3 kitaptan oluşuyor. Birey Soru Bankası B bitti. Tabii sadece Mat-1 kısmı. Mat-2 hala duruyor. Meraktan Limit, Türev ve İntegrali bitirdim. Şu an sorularını yapabiliyorum. Fizik-2 çok uzun geldi bana. O yüzden hemen başladım. Mekanik kısmı bitti. Sadece elimdeki iki soru bankası var bitmeyi bekleyen. Elektrik, Optik, Dalgalar ve Modern Fizik kaldı geriye. Onları da halledeceğim Haziran sonuna kadar. Yazın ise Geometri, Kimya ve Biyoloji çalışacağım. En korktuğum ders geometri çünkü çok kötüyüm bu konuda. Zor soruları zar zor görebiliyorum. Harf harf çalışmam lazım sıfırdan. Kimya ile Biyolojim iyidir. Hallederim her bir konularını ama yine de şansa bırakmamak için detaylamasına çalışıyorum.

Benim tavsiyem hiçbir konuyu küçümsemeyin. Ve yüzeysel çalışmayın. Derinlemesine inin. Fiziği öyle çalışıyorum mesela. Hiçbir soruyu es geçmedim. Yapamadığım ya da zorlandığım soruları işaretliyorum. Her hafta bir günümü ayırıp, hepsini baştan çözüyorum. İnanmayacaksınız belki ama bazen anladığımı sandığım sorularda tekrar çözümlerinde takılıyorum. Ama üç hafta üst üste çözünce artık olayın efendisi oluyorum :) Amacım böyle çalışmak siz de böyle çalışın.

Size göre dezavantajlarım var. Bir dershaneye gitmeyeceğim çünkü çalışmak zorundayım. Liseden mezun olalı baya oldu. Ama ilk defa çalışıyorum sınava. O yüzden pek de tecrübeli sayılmam. İnşallah hepimiz en iyi yerlere geliriz. Sevgiler ve iyi çalışmalar.

Hocam Fizik için ilk önce konularına hepsine çalışıptamı test çözmeliyiz yoksa sırayla mı mesela Tork çalıştım ardından onun testi mi hangisi daha mantıklı

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.