Şimdi Ara

2014 'zamlı' araç fiyatları. (Karşılaştırmalı Fiyatlar Eklendi) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
17
Favori
50.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sercan149

Ilk msjdaki 2014 linkine bakarmısınız. PDF olan. Sitede mevcut.

Pardon dostum yayınlamışlar şimdi gördüm. Siliyorum mesjaımı
  • yazıklar olsun
  • Bu birkaş ay içerisinde daha da artar gibi görünüyor. Özellikle bahar hareketliliği gelince. Peki bayiler ellerinde kalmış 2013 modelleri ne yapacaklar acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliturkay

audi Q3 1.4 tsi 104 bin .....117bin
    audi Q3 2000 tdi 150 bin......220bin

Q5 fiyatına Q3. Q5 2.0 TDI'in 150.000 lira olduğu günleri hatırlarım. Çok değil 2012 sonuydu. Rezalet resmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brotherarcher

YENİ i10 1.2 ELITE OTM 38.700 TL

hani su sürücü kurslarina 22.000 TL`den verdikleri arac degilmi bu?
  • Euro %20 arttı, üstüne birde ÖTV zammı geldi hala markaları suçlayanlar var. Arkadaşlar, hükümet zaten insanlar alım yapmasın diye bu işe girişti. Uyanın artık. Bence iyi de oldu. Biz Avrupa' dan zengin miyiz sanki ? Geçen yıl Barcelona' da bir tane Mercedes görmedim. Adamlar ufak ufak araçlara biniyorlar. Hatta 20 yıllık araçlara binenler, yan aynaları bantla tutturanlar bile vardı :) Bizim burada Mercedes AMG paketler, 5.20 XD falan kızılay dağıtmış gibi her yerde. Onlar bilmiyorlar mı sanki araba almayı. Bizim bu lüks düşkünlüğümüze biri son vermeliydi, sağolsun hükümette kötü giden ekonomiyi bahane ederek buna bir son verdi. Bu sene otomotiv sektörünün kara yılı olacaktır ve bu geçici bir süreçtir. Yıl sonunda ÖTV ve kur geriye alınacaktır tekrar. Sıkı mali politikalardan birisini yapıyorlar şuan. Biraz milletçe kendimize gelelim. 2012 aralıkta 63.500 TL' ye aldığım Scirocco aracım aynı opsiyonlarla şuan 2014 modeli 90.000 TL. 2013 şubatta 41.250 TL' ye aldığım Fiesta 1.6 tit. x paket p.shift aracım 2014 model aynı opsiyonlarla 54.000 TL. Şaka gibi iki rakam. Şuan eldekilere sahip çıkalım arkadaşlar. Başka çare yok. Arabanıza aksesuar falan alın, boya korumasını falan yapın, böylelikle araçlarınızdan sıkılmazsınız :) Ben öyle yapıyorum şuan :) Arabası olmayıp yeni araba almak isteyenlere de sabırlar diliyorum, Allah yardımcıları olsun ne diyeyim artık. Bu fiyatlara araba falan alınmaz, sene sonunu bekleyin arkadaşlar, her şey normale dönecektir bence.

• Sirketler arac aliminda odenen vergiyi gider yazarak zaten etkilenmiyor. Olan ucretli orta tabak vatandasa oluyor. Napalim devlet kazanan zenginden vergi muafiyeti yaparken ucretli calisandan almaya reva gormus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada Barcelona' dan kendi çektiğim ibretlik bir görüntü ; yan aynaya dikkat ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayazgecem

quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Almayın arkadaşım almayın, tüketici olarak verebileceğiniz en güzel tepki almamak olur.

Biz salak mıyız 12 yaşında araca biniyoruz, Gidin bakın Almanya'ya, veya Avrupa' nın herhangi bir yerine, daha millet Golf 1'e biniyor, e30'lara biniyor. Onların yok mu parası, sizden 10 kat fazla, ama bu bana yetiyor diyor ve tamir ettire ettire biniyor.

Ama yok, neymiş efenim, yeni kasaya binecekmiş, öbürü eskimiş-miş. Cebinde beşi yok, ağzında keşi çok, bir tarafına bakmadan Hasan Dağ'ına oduna gider bizim millet. Zaten bu millet aşağılık kompleksinden düşüp ölecek bir gün.

Belli bir süre önce "sıfır araba alma sevdanızdan bir süreliğine vazgeçin" diye konu açmıştım, olur mu diyenler çıkmıştı.

Alın işte, oldu da bitti maşallah... Sünnet ede ede bir şeyimiz kalmadı. 2 sene almayıverin yeni araba, kimse ölmez.

Tabii bunu bir de foruma erişemeyen, yani Türkiye'nin 90%'lık kesimine anlatmak var, işte asıl sorun orada zaten

Abi süpersin " bir tarafına bakmadan Hasan Dağ'ına oduna gider bizim millet"

haklisin hocam. Almanyada ögrenciyken tanik oldum. Üniversitenin rektörü S500`e binebilecek kadar maas alirken, her sabah okula bisikleti ile geliyordu..
    ve kimse o adami yadirgamiyordu. Biz Türk milleti olarak gösteris manyagiyiz maalesef.

• Sen avrupadan zenginsin belli

• Anlamadığım bir olay var.
    Araç diyelim ki 100 milyar olsun ve sadece vergiden oluşsun :)
    % 5 vergi zammında bu araba 105 bin olur. 50 - 60 binlik arabalara nasıl 7-8 bin lira zam giydirdiler anlamadım.
  • Öngörülerim :
    1-İnsanlar segment veya donanımı kısarak yine araba alır.
    2-Kredi olayının da açığı bulunur , en basitinden ihtiyaç kredisi alıp peşinata verir sonra da araç kredisi alırlar.
    3-Satılan arabaların çoğu filo ve şirket adına alınmış araçlar. Adam gider gösterdikten sonra yine alır ..
    4-Gerçekte toplam araç miktarı ve yıllık satışta Türkiye gelişmiş ülkelerin çok gerisinde, aç bir pazar var ve bunu dizginleyecek bişey yok.
    5-Ya ötvde indirim ya da emisyona göre vergi gelecek sene içinde , alımı erteleyenler bi anda yüklenecek toplam sene sonu satışı çok düşük gelmeyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbo

Anlamadığım bir olay var.
    Araç diyelim ki 100 milyar olsun ve sadece vergiden oluşsun :)
    % 5 vergi zammında bu araba 105 bin olur. 50 - 60 binlik arabalara nasıl 7-8 bin lira zam giydirdiler anlamadım.

3 etken var: Ötv zammı , döviz kurlarında artış, yeni model yılı zammı.
    Ötv konusunu da düzelteyim , ötvnin kdvsini de alıyor devlet dolayısıyla %5 zam aslında %6 olarak yansıyor fiyatlara.
  • Oha VW Polo 50.000 TL olmuş.
  • Almayin bu kadarbasit

• emrebozkurt800 kullanıcısına yanıt
    İlk harfinden son harfine kadar haklısınız.. Yakında bende öyle yapacağım.. Mağdur bir doğu ilinde olduğum için 2. el aracın arızasından korktuğum için istemeye istemeye sıfır km Leon aldım (gerçi benim sıfır Leon aldığım fiyata şu an Fiesta baz donanımlısını alamazsınız 1 yıl da neler değiştiğini anlatmaya çalıştım) ama şu an kasko, vergi , yakıtvs düşündüğümde pişmanlık duyuyorum.. Satıp yarı fiyatına düşük km li bir araç alıp LPG ile uzun s üne kullanmayı düşünüyorum.. 20 ye 2 el alsam elime 20 kalır..Benim en büyük karım ve en büyük tepkimde bu olur..

Dediğiniz gibi kimse almak zorunda değil..
  • Polo 1.6 TDi Comf. Düz vites : 50.000
    Golf 1.6 TDi Comf. Düz vites : 71.400

OHA
  • http://www.skoda.com.tr/new/skoda-octavia-fiyat.asp
    Skoda da açıklamış 2013 modelleri. Octaviaya 3 bin zam gelmiş.
  • resmen milleti keriz yerine koyuyorlar.. ah ülkem vah ülkem..

Şu an efsane kasa corollaya biniyoruz. 13 Yıl oldu, ae101 ile yola devam !!!
  • Chevrolet
    aveo 13 lt icin 38300
    Ls icin 36300 fiyat verdi mar oto eyup. 15 ocakta yeni araclar geliyormus.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.