Şimdi Ara

2015-2016 bahar dönemi merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Hepinize merhabalar arkadaşlar bahar döneminde(2015-2016) merkezi yerleştirme puanıyla(EK MADDE 1) farklı bir bölüme geçmek isteyen arkadaşlar varsa bu konu hakkında biilgilendirme alabilirler.
    Kimler hangi bölüme geçmek istiyorsa yazsın birbirimizle yardımlaşalım.
    Ben kısmetse Atatürk üniversitesine geçiş yapmak istiyorum :)

• Şimdi bende yeni konu açacaktım onun yerine direkt buradan sorayım. Normalde merkezi yatay geçişin tek önemli bir kuralı var. Başvuru yaptığın okulun senin giriş yılında ki taban puanı bölümün taban puanının altında olmamalı .m maddesinde açıkça belli.

Ama şimdi soruma geliyorum. Benim 2 sene önce atauni den omü ye "2" arkadaşım başvuru yaptı. İkisininde öss giriş puanı omü 'nün o sene taban puanından 10 puan civarı düşüktü. Ve 2 si de kabul edildi ve omü'nün öğrencileri artık. Bu nasıl olabiliyor? Bunu bana açıklayabilecek kimse var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: caGATay89

Şimdi bende yeni konu açacaktım onun yerine direkt buradan sorayım. Normalde merkezi yatay geçişin tek önemli bir kuralı var. Başvuru yaptığın okulun senin giriş yılında ki taban puanı bölümün taban puanının altında olmamalı .m maddesinde açıkça belli.

Ama şimdi soruma geliyorum. Benim 2 sene önce atauni den omü ye "2" arkadaşım başvuru yaptı. İkisininde öss giriş puanı omü 'nün o sene taban puanından 10 puan civarı düşüktü. Ve 2 si de kabul edildi ve omü'nün öğrencileri artık. Bu nasıl olabiliyor? Bunu bana açıklayabilecek kimse var mı?
    Bu işlemi nasıl yapabiliriz arkadaşlar. ( istanbul üniversitesi )

Okuduğum bölüm Jeoloji müh. hazırlık var okuyorum.
    Geçmek istediğim Maden Müh. hazırlık yok.

bu konular hakkında hiç bilgim yok lütfen yardımcı olun bu yarı dönem geçme şansımız var mı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35bna -- 5 Ocak 2016; 18:19:41 >

• quote:

Şimdi bende yeni konu açacaktım onun yerine direkt buradan sorayım. Normalde merkezi yatay geçişin tek önemli bir kuralı var. Başvuru yaptığın okulun senin giriş yılında ki taban puanı bölümün taban puanının altında olmamalı .m maddesinde açıkça belli.

Onlar kuvvetle muhtemel not ortalaması ile yatay geçiş yapmıştır. Merkezi Yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapamazlar, belki de sahte belge ile başvuru yapmışlardır...

• quote:

Orijinalden alıntı: 35bna

bu konular hakkında hiç bilgim yok lütfen yardımcı olun bu yarı dönem geçme şansımız var mı ??

Taban puanından yüksek ise ÖSS (adını bilemedim) puanınız direkt 1. Sınıftan başlarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: investigation

quote:

Orijinalden alıntı: 35bna

Taban puanından yüksek ise ÖSS (adını bilemedim) puanınız direkt 1. Sınıftan başlarsınız

ilk dönem ki dersleride alttan mı alırım mat1 fizik1 gibi.

böyle bir şey olursa süper olur ya nereye soracağım bunu öğrenci işlerine mi sorsam ?
  • 35bna 3 kullanıcısına yanıt
    Hocam, ben normal yani güz dönemi için söylemiştim. Eğer bu dönem yani bahar döneminde hazırlığı olmayan okula geçiş yaparsanız birinci sınıf ikinci döneme kaydınız yapılır, ancak birinci dönemin devamı niteliğinde olan dersleri almanıza izin verilmez. Örneğin, mat 1 almamışsanız mat 2 alamazsınız. Söylediklerim kesin değil kesin yakın bilgidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • investigation İ kullanıcısına yanıt
    Birinci dönemin derslerini de ya gelecek yıl yani ikinci sınıfın birinci döneminde alırsınız, ya da yaz okulunda ya kendi ya da başka okulda alabilirsiniz şartlar el verdiği ölçüde
  • quote:

Birinci dönemin derslerini de ya gelecek yıl yani ikinci sınıfın birinci döneminde alırsınız, ya da yaz okulunda ya kendi ya da başka okulda alabilirsiniz şartlar el verdiği ölçüde

bu olayı nerede netleştirebilirim ?

ösym üzerinden tercih ile mi okuldan dilekçe felan mı dolduracağım.

birde süresi ne kadar bu işin ?
  • Benim şahsi fikrim ne aşamada olunursa olunsun ister yatay geçiş ister dikey geçiş öncesinde, geçiş yapılması düşünülen okula yazı ile kaçtan başlatacağı, ders muafiyetleri vb konuları sormak en doğrusu. Ayrıca, damdan düşen birini yani daha önce oraya geçiş yapmış birini bulmak da idare kadar cevap verebilir kafadaki sorulara..
  • quote:

quote:

Onlar kuvvetle muhtemel not ortalaması ile yatay geçiş yapmıştır. Merkezi Yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapamazlar, belki de sahte belge ile başvuru yapmışlardır...

Eskiden Ösym puanınını öğeyi denetle yaparak çok kişi böyle haksızlıklar yaptı.Bu yüzden şu anda Doğrulama Kodu Sistemi var.Şifrenize ihtiyaç olmadan puanınız gerçek mi değil mi görüyorlar.Ösym'nin yaptığı en güzel şeylerden biri galiba bu..

• quote:

Orijinalden alıntı: İstanblue_34

quote:

quote:

Eskiden Ösym puanınını öğeyi denetle yaparak çok kişi böyle haksızlıklar yaptı.Bu yüzden şu anda Doğrulama Kodu Sistemi var.Şifrenize ihtiyaç olmadan puanınız gerçek mi değil mi görüyorlar.Ösym'nin yaptığı en güzel şeylerden biri galiba bu..

Alıntıları Göster
    bu dönem kesin ÖSYM puanıyla geçiş hakkı tanıncak mı? çünkü duyurusu yapılmadı daha

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmedserhat

bu dönem kesin ÖSYM puanıyla geçiş hakkı tanıncak mı? çünkü duyurusu yapılmadı daha

Alıntıları Göster
    arkadaşlar iyi günler.Benim size bu konuda biraz ayrıntı bir sorum var.Ben 2013 yılı puanumla kıbrıs tıpa geçmeyi düşünüyorum.O yılki sıralamam 58.000.Biliyorsunuz tıpa geçen yıl 2015 de 40000 sıralama barajı getirildi.Bu kanuna göre sınavda 40000 e giremezseniz türkiyedeki herhangi bir üniversitede okuyamamanın yanısıra yatay geçişde yapamıyorsunuz.Ama dikkatinize yasa 2015 de çıktı.Şimdi benim sorum şu ben 2013 puanımla yatay geçiş yapsam kıbrısa daha sonra türkiyedeki bir tıp fakültesine(dikkat edin türkiyeye geçişim normal ortalamayla kurumlararası yani merkezi değil sadece şu an kıbrısa geçişim merkezi olacak) yatay geçişim kabul edilir mi yoksa kabul edilmezmi.Yani kısacası 2015 de çıkan yasadan etkilenir miyim. Şimdiden teşekkürler bilgisi ve yorumu olanlar esirgemesin lütfen.

• bugerri63 B kullanıcısına yanıt
    Etkilenmezsiniz , dediğiniz gibi yasa sizin okula girişten sonra çıkmış siz hiçbir şekilde bu olaydan sorumlu değilsiniz. Keza sonraki yapacağınız BAŞARI yatay geçişi ile de bundan sorumlu tutulmazsınız.Şimdi internet ortamında herkes birşeyler söylüyor ben dediğimden eminim ancak için rahatlıyacaksa YÖK'ün çağrı merkezlerini arayarak da bu bilgiye ulaşabilirsin.
  • Teşekkür ederim lemarke eminim demen benim içimi rahatlattı.Yinede dediğin gibi yoku aramak lazım.Tekrar teşekkürler
  • Arkadaşlar gazi işletme 2.sınıftayım.Merkezi puanla yatay geçişle yıldırım beyazıt sosyolojiye geçmeyi düşünüyorum.Ama aklımda şöyle bir soru var.Şu an okuduğum bölüm yani işletme,yüzde 30 ingilizce.Ybü sosyoloji ise sanırım Türkçe bi bölüm.Başvuru belgeleri arasında hazırlık geçti belgesi de istiyorlar.Hazırlık okur muyum sizce?
  • ya allah icin biri cevaplasin ben 4 yillik isletme okuyorum 2. sinifa gectim . 2 yillik on lisans adalet bolumune gecebilir miyim puanim falan tutuyor ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: fightclub8106

ya allah icin biri cevaplasin ben 4 yillik isletme okuyorum 2. sinifa gectim . 2 yillik on lisans adalet bolumune gecebilir miyim puanim falan tutuyor ???
    2015 Güz döneminde EK-1 Madde geçiş hakkımı kullanarak Kocaeli'den Akdeniz'e geçtim ve aynı dönem içerisinde kaydımı sildirip Kocaeli'ye geri döndüm. Geçiş hakkımı 2016 Bahar dönemi bitiminde tekrar kullanabilir miyim ?
  • Gastarbeiter kullanıcısına yanıt
    myp tek bir kereye mahsustur,
  • minala M kullanıcısına yanıt
    Akdeniz'e tekrar dönüş için kullanamaz mıyım?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.