Şimdi Ara

2015 CRV 1.6 Dizel 160hp ZF9 otomatik Geldi... (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.270
Cevap
52
Favori
187.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende aracı bekleyenlerdenim. Fuarda Honda bölümünde yaklaşık 1 saat geçirdim. Elimden geldiğince gözlemledim.

Ben yıl sonu için SUV bakıyorum. Ama 2.0 motora çıkıp, soyulurcasına yer yıl 2.000 TL nin üzerine vergi vermek istemiyorum.(Yakıt tüketimi de cabası. Aşırı çevreciyim.)
    O yüzden canım ülkemdeki her vatandaş gibi 1.6 ltye sıkıştım. Alternatifler belli...

X Trail çok hoş bir araç. Donanım/tasarım çok beğeniyorum. Ancak motor gürültüsü ve 4X4 modelini orta donanımla satmaları beni çileden çıkarıyor.(4X4 olmasını istiyorum çünkü iklimsel faktörler çok değişti. Buzlu ve kaykan yolda içim daha rahat oluyor. Birde Ege Bölgesin yılda belli bir süre köy yollarında zaman geçiriyorum. O yollarda normal araçları çok sıkıntı oluyor.)

Dolayısıyla şuan Cr-V'ye çık yakınım. Fiyat beklediğimden bir parça yüksek geldi. Max 140.000 TL beklerken, 7.000 TL daha eklenmiş üzerine. Ancak otomatik sistemler istemediğinizde yine 140.000 TL nin altına alabiliyorsunuz ki buda güzel.
    Kısaca Fiyat/sunulan eşleniği rakiplerine göre katlanılabilecek bir düzeyde.

Şimdi gelelim gözlemlerime...

Fuar gözlemim:

*Tavan açılmıyor.(Ses yapmaz ama benim gibi hava almak isteyen doğa aşıklarını üzüyor.)
    *Arka otomatik bagaj kapağını direk kafamı sokarak denedim. Hafif bir temas oldu ama uyarıyı vererek, geri açıldı. Bazı araçlarda sıkıntı yaşamıştım, Fuarda fırsat varken ilk bunu denedim.
    *Arka aks tünelinin olmayışı, 3 kişi rahatlatıyor arkada. Ve beğenmediğimiz arka tasarım sayesinde tavanın yüksek oluşu da arka tarafta güzel bir etki yaratıyor.
    *Bagaja laf söyleyemem. Fuarda gördüğüm en büyük hacimli bagajlardandı.
    *El freni... Mervedes kullanıcısı olarka sinirlerim bozulmadı değil. "Neyse" diyip geçtim.

*Ses sistemi/Ekran başarılıydı.(Mercedes'te Harman Kardon kullanıyorum.) Onunla kıyas götürebilir. Son ses açtım ve kapıları kapattım. Hem yalıtım, hem de ses kalitesini beğendim.

Tüm arkadaşların söylediği gibi, test sürüşü benim kararımda etkili olacak... Haber bekliyorum.

Bu arada arka tasarım ile ilgili olarak bazı aksesuarlar var. Spoiler, krom egsoz ucu, arka body kit gibi. Onların fiyatlarını bana gönderdiler. İsteyen olursa paylaşabilirim. Kabaca +1.500 TL ye "Fena değil" diyebilecek bir tasarım oluşturulabilir.

Bunu da değerlendirebilir, tasarıma takılan arkadaşlar.

Fuar videomu Facebook da paylaştım. İsimimden bakabilirsiniz, ilginizi çekiyorsa.

Test sürüşü deneyimlerimi de yapınca paylaşırım. Umarım hayal kırıklığı olmayacak.

Bu arada 9 Zf ile ilgili teknik olarka herkes olumlu konuşuyor. Ama araca uygunluğuna da min 5-6 ay bekleyip bakmak gerekiyor gibi...

Yıl sonu iyi tercih...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 3 Haziran 2015; 23:08:52 >

• Bende bu aracı uzun zamandır takip ediyorum. Zannımca dünyada muadili olmayan bir kombinasyonu var.

( 1.6 dizel otomatik 4WD başka araç bilen varsa yazsın ben çok araştırdım bulamadım)

Aracın şimdiye kadarki gözümdeki tek sıkıntısı fiyat! Honda Türkiye bayilerinin fiyat politikasından kaynaklı diye düşünüyorum.

Bu araca verilecek parayla çok rahat 2.0 dizel otomatik 4WD SUV ler alinabiliyor bkz; Forester. Freemont.
    Bir. diğer örnek;

2.0 tdi quattro audi Q3 177 bin tl (ama tabiki bu audi olmasının bir farki elbette)
    bu aracın ort yakıt tüketimi!:: ağırlığı, cr-v ile aynı olmasına rağmen ve beygiri ve motoru daha yüksek olmasına rağmen 5.1 ile cr-v den düşük!!!
    Şimdi Audinin SUV si Q3 de 1.6 motor olsa vergisini düşünce cr-v fiyatına (belki daha altına) gelecek.

Yani kaba taslak bir hesapla bildiğimiz Honda ya Audi parası veriyoruz.

Acaba diyorum;

Şu anda Honda bayileri aracı yok sattıklarından mı çok faiş bir fiyat politikası izliyorlar??
    Ne düşünüyorsunuz???

• bahsedilen Q3 işe ilgili bir kaç bilgi verelim de, yanılgı olmasın.

- 4x2 önden çekişli 150hp benzin motoru var
    - 5.8 lt yakıt sarfiyatı var, alttaki bilgide görüleceği gibi bu düşük sarfiyat kısıtlı sürüşde geçerli, biraz zorladınmı 9-10 lt bulurmu acaba?
    - en önemlisi yakıt ekonomisi için 3. ve 4. silindirlerde güç aktarımını durdurur, güç gerektiğinde çalıştırır, crv yi eleştirenlerin dikkatine sunarım.
    - donanım bilgisi bulamadım, bakmak lazım
    - fiyatı 117 bin, 4x2 benzinli bir araç için çok değilmi? Volvo v40 cc almak bence daha mantıklı gibi.

gelelim crv ye,
    test edelim görelim derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 4 Haziran 2015; 16:31:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mimleon kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Audinin sayfasından gösteriyim

2.0 TDI Quattro 184hp Audi Q3 Dizel S Tronic modelinden bahsediyorum.

Yakıtta ort. 5.1 gözüküyor

177 bin tl satış fiyatı var

http://www.audi.com.tr/tr/brand/tr/models/q30/q3/teknik_veriler/dimensions.html#source=http://www.audi.com.tr/tr/brand/tr/models/q30/q3/teknik_veriler/teknik_detay.html&container=page

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrezayim -- 4 Haziran 2015; 17:46:42 >

• Selamlar
    Yakıt konusunda bir yanlışınız olmasın?Zira 6.3 şehir içi ortalaması....
    Araç 184hp ve s-tronic olarak bu fiyatlara 177bin diyorsunuz ancak bu aracın koltugunda bile elektrik kontrolu yok,arka kapak otomatik değil,sunroof falan yok......Siz bu fiyata sadece motor ve s-tronic şanzuman alıyorsunuz.
    Yani s-line ile biraz donanımlı almaya kalkışırsanız bu araç yaklaşık 200 leri bulacaktır.
    Bence tavsiye edilecek bir araç değil....Madem bu paraları gözden çıkrtacaksanız bence gidin Q5 alın......
  • 126bin liraya bence iyi duruyor
    9 ileri zf+4x4

• Bu sabah itibariyle 1.6 dizel otomatik gelmis, aracı temizlik icin servise indirmişler ancak görmek icin Israr edince sag olsunlar benim icin çıkartıp gösterdiler, fuarda gördüğümden cok cok guzel, beyaz renkli idi. Iyiki kapora vermişim :))
  • Vallahi 150 bine daha guzel pek cok araba alinabilir. Bu fiyat cok cok fazla turkiye icin. 4 ceker dedigin sistemin gercekten lazim oldugu kisi sayisi cok azdir. Bu kadar abartmamak lazim. 150 bin para verdiginiz bir arabayi tarlalara daga tasa surecek misiniz gercekten. Bu arada aylardir bu araci bekliyorum xtrail veya bunun arasinda kalmistim su an ikisi de pahali gelmeye basladi sahsen bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motor verileri çok iyi, zf9 şanzıman manuel de severim ama moda otomatik çok iyi, bu araba bu boyutlarda bmw mercedes olsa 240 tan az olmazdı.

ülkede alman premium açlığı var, admlar aşırı basit arabaları uçuk fiyatlara getiriyorpeynir ekmek gibi satıyor, reno motorunda mercedes oldu mu millet kralım sanıor :))

ama crv nin de tipini hiç beğenmedim, pek japoncu değilim zaten, yuksek araç yerine de viraja yapışan bana daha çok hitap ediyor. ama motor vites kombinasyonu baya iyi
  • Reno motoru diyorsunuz ama bir arastirin reno formula 1 de kac firmaya motor sagliyor. O kadar da gommemek lazim. Merco da sadece motor degil diger ozellikleri de aliyorsunuz. Icinin kalite ve tasarimini aliyorsunuz mesela. 1.5 cla 180 amg almak ger tutlu crv veya muadili xtrailden iyidir. Koca kasaya 350 tork crvde , 320 tork xtrailde var. Ne fark edecek kasayi da dusununce 1.5 cla 180 le. Biri aciklayabilir mi acaba?

• Selamlar
    Bahsettiğin araba CLA 180 cdi 1450kg 0-100 hızlanması 11.5 iken
    CR-V 1700 kg ve 10.1 sn de 100 e çıktığı için olmasın?Üstelik bu araç 4*4.
    Dua edinde bu motor&şanzumanı diğer araçlara koymasın honda:)
  • Bu döviz artışı sonrası CR-V'nin fiyatları etkilenir mi ? veya ne kadar etkilenir ? veya kaparo verenler bunun dışında tutulur mu ?
  • Nedense SUV araçları hemen arazi aracı gibi düşünmek alışkanlığı var.
    SUV araçların avantajlarına ve dezavantajlarına bir bakalım;

1- 4x4 çekişle yol tutuşları üst seviyededir, kolay kolay savrulmaz, kıç atmaz...
    2- normal otolar 1.65-1.80 genişliğie sahipken, onlar 1.80 ve üzeridir, haliyle daha geniş ve ferahtır
    3- normal otoda, siz öndeki aracın stoplarına bakarken, suv larda üstten yola bakarsınız
    4- trafik kazalarında, yandan çarpmalarda araç içindekilerin ölüm oranının yüksek oluşunun sebebi, darbeyi yandan direk yolcunun almasıdır, suv lar yüksek olduğu için, yandan darbelerde ölümlü kaza oranı düşüktür
    5- kitlesinin büyüklüğü nedeniyle, diğer araçların çarpmasında asıl hasarı diğer araçlar görür, güvenlidir.
    6- bagaj oranı koltukları yatırmadan dahi diğerlerin iki katıdır, bagaja devamlı birşeyler koyanlar için (benim gibi) büyük avantajtır.

dezavantajları;
    - kitle nedeniyle, biraz daha yüksek yakıt sarfiyatı
    - yüksekliği nedeniyle ağırlık merkezi yukarda olup, daha sarsıcı bir sürüş sağlar ki, izmir-aydın arası gittim geldim qashqai ile, 24 saat kendime gelemedim, civic ile hiç yorulmazdım.
    - iriliği nedeniyle şehir içi kullanımda, parketmede sıkıntı olabilir.
    - birde sizin gibi " yuh, adama bak şehir içinde arazi aracı ile dolaşıyor" bakışlarıyla karşılaşmak. (avrupa ve amerikada bu konuda muhalefet gittikçe artıyormuş)

eleştirileriniz yaparken, marka modele takılmadan, hele ki farklı sınıf araçları kıyaslamadan yaparsanız, hepimiz eleştirilerinizden faydalalanırız.....

iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: certac

Selamlar

o bir buçuk saniye hayatımızı kökten değiştirir zaten. drag mı yapacağız? bu araçları alanların çoğunun orta yaşta olduğunu varsayıyorum ücretleri nedeniyle. ayrıca isteyen istediğini alsın ben o 150 bine daha güzel arabalar alınbileceğini söylüyorum sadece . honda motoru şanzımanı başkasına koysa bana ne? bana bir karı ya da zararı var mı, ya da size bir kar sağlayacak mı? honda satıcısı mısınız? ister civice koysun ister jazza koyup uçursun. bu 150 bin liranın crv için 140 bin liranın xtrail için Türkiye şartlarında aşırı olduğu gerçeğini değiştirmez. 0-100 arası 6 saniye olsa ne olacak? kırmızıda kalkarken arkadan kornaya basan denyolardan daha çabuk uzaklaşmayı sağlar sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a_r_k -- 8 Haziran 2015; 17:59:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: a_r_k

quote:

Orijinalden alıntı: certac

Selamlar

o bir buçuk saniye hayatımızı kökten değiştirir zaten. drag mı yapacağız? bu araçları alanların çoğunun orta yaşta olduğunu var sayıyorum ücretleri nedeniyle. ayrıca isteyen istediğini alsın ben o 150 bine daha güzel arabalar alınbileceğini söylüyorum sadece . honda motoru şanzımanı başkasına koysa bana ne? bana bir karı ya da zararı var mı, ya da size bir kar sağlayacak mı? honda satıcısı mısınız? ister civice koysun ister jazza koyup uçursun ben 150 bin liranın crv için 140 bin liranın xtrail için Türkiye şartlarında aşırı olduğu gerçeğini değiştirmez. 0-100 arası 6 saniye olsa ne olacak? kırmızıda kalkarken arkadan kornaya basan denyolardan daha çabuk uzaklaşmayı sağlar sadece.

Boşverin aldırış etmeyin certac adlı arkadaş crv yi almış kim laf etse hemen muhalefet oluyo sinirleniyo anladığım kadarıyla
    arabayı teslim aldıktan sonra oda farketecek crv'nin motor ve şanzımandan başka parasını haketmediği bir araba olduğunu ama çok geç olacak :))))

• Şu başlıktaki " ne zaman gelir? " ibaresi artık kaldırılsa daha iyi olacak gibi, ne dersiniz ?
  • Selamlar
    Sıcak haber;

Araçlar Temmuz 27 den sonra dağılacak ağustosun ilk haftası teslimat olacakmış.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi certac -- 8 Haziran 2015; 17:27:54 >
  • Size aracın neden faiş bir fiyat politikasıyla satıldığını açıklıyım;

İngilterede Ford Focus 1.6 dizel otm baz fiyatı tl karşılığı 84 bin tl

Türkiyede bunun fiyatı ortalama 70 bin tl civarı
    www.ford.com.tr
    Yeni Araçlar, SUV'ler, Ticari Van, Minibüs ve Kamyonet - Ford Türkiye
    http://www.ford.com.tr/SBE/fiyat-listeleri/binek-arac-fiyatlari

1.6 motor vergi kapsamında aynı vergi kapamına giren konumuz cr-v ye gelince;
    Aracın executive modeli tl karşılığı ingilterede 135 bin tl civarıyken
    Türkiye fiyatı 140 bin tl civarıdır
    http://www.honda.co.uk/cars/cr-v/offers-and-finance/

Göründüğü üzere honda tr ye bu araç için fazladan bir 15 20 bin tl ödenmesi gibi bir durum vardır

( not bu fiyat mukayesesi son seçim sonraki döviz kuru dikkate alınmadan yapılmıştır)

• emrezayim E kullanıcısına yanıt
    Selamlar
    Burada bir yanlışlık var trend-x 1.5tdci 120 hp Powershift araç 77bin tl Türkiye de...(güncelleniyor muhtemelen zam geliyor)
    Öte yandan ingiltere de 135bin civarında doğrudur.Ancak ona bakarsanız bu araç ingilterede zaten en çok satan suv ve Land Rover Discovery Sport dan bile pahalıya satılıyor...
    Ülkeden ülkeye marka algısına göre bu farklılıklar maalesef var.....:(
  • Sayin arkadaslar benim itirazim araci bize saplamalarinina. 2000 motor tiguan 140 bin civari bir de vergi yuku var ustunde. Bir de vosvos orta sinif markalar arasinda pahali olmasiyla meshur ulkemizde. Kuga vs fiyatlarini bilemiyorum o yuzden yazmadim. Kisaca benim itirazim fazladan luks sunmamasina ragmen fiyatin cok olmasina. Hepsini gectim civicten kac bin dolar fazlaya mal olabilir bu arac? Sadece dort ceker diye bir onceki yildaki kendi fiyatindan dahi 30 bin pahali nerdeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a_r_k -- 9 Haziran 2015; 15:51:19 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.